8kk ja karkeammat ruuat

Ajattelin josko täällä jollain ois jotain vinkkejä, kun sitä näin kolmannenkin lapsen kanssa voi olla uuden edessä. Meillä siis ollaan jo jonkin aikaa koitettu siirtyä karkeampaan ruokaan 5kk soseista 8kk soseisiin, Mutta meillä tyttö ihan älyttömän tarkka ja sylkee pois jos on pienikin muru hienon soseen joukossa.. Pojat meillä on vaan alkanu syödä rakeisempaa, ei mitään totuttelua tms. Ole tarvinut joten nyt mietin että mikä ois oikea aika totuttaa... Niin ja sitten se mitä olen tehny, siis ollaan nyt annettu sillei että päivän toinen lämmin ruoka on ihan hienoa ja toinen on karkeampaa. Niistä 8kk purkeista jos on esim. Jotain missä perunan palat isompia, niin olen niitä vähän pienentänyt, Elikkäs vielä hienontanu sitä ruokaa, mutta silti toi huomaa sen heti ja sylkee kaikki "palat" pois ja kieltäytyy ottamasta lisää.. Mietin että pitäiskö noi ihan hienot jättää kokonaan pois ja odottaa vaan että tulee niin nälkä että maistuu karkeampi, vai antaa silti lisänä niitä että jotain syö. Sormiruokailustakaan ei ole apua, koska vaikka lattialta laittaa kaiken suuhun niin pöydässä vaan puristelee käsissä ja heittää lattialle. Jotain kurkkutikuja yms. Tikkumuodossa olevaa laittaa kyllä suuhun, mutta niistä kaikista palat jotka irtoaa, nii sylkee ulos.. Mietin myös että pitäiskö vielä odottaa noiden karkeiden kanssa, mutta pelkään että herkkyys menee ohi ja sitten on vielä vaikeampi tottua karkeisiin ruokiin ja kakoo kaikkea. Jos jollain jotain vinkkejä tai kokemusta siitä että aika on auttanut, niin mielellään kuulisin. Onhan meillä esikoinenkin aika nirso ja pieniruokainen ja keskimmäinen ottaa siitä mallia, mutta ne on kuitenkin reilu 1vuotiaaksi asti syöny hyvin ja ongelmitta.. Jotenkin on helpompaa jos 5v. Ei syö, niin ajatella, että syö mitä syö, eiköhän maistu sitten kun on kova nälkä, kun tuollaisen pienen kohdalla.. Varsinkin jos kyse onkin siitä ettei jotenkin vaan osaa syödä 😬

10.7.2017
Vipe
Vipe

Totta, kaikki on niin suhteellista 😀 Hyvä, että se siun hoidokkisi on myös pieni, niin ei tunnu tyttö niin pikkuiselta. Ja ihan ymmärrettävää tuo, ettet tissittele hoidokin nähden. Mites on työarki alkanut?

Ja juu, meidän mini on ihan roteva kaveri. Meidänkin jengissä isoimmasta päästä. Joten kaikki normaalikonoiset ja pienemmät tuntuu hurjan pieniltä.

Mulla kato jäi niin vahvasti päälle se, että odotettiin se pieni hetki yhdessä. Vaikka tiedän, että oon sen 5,5kk jäljessä niin se on joka kerta jotenkin shokki. Ja sit rupeen miettii, hetken vain, että meilläkin tuo pikku-ukko voisi olla pian vuoden sen sijaan että on tuon 4kk.

3.8.2017
misukka
misukka

Ja joo meidän tyttö aika siro, pojat ollu paljon isompia, jopa esikko joka myös on pieni, mutta keskimmäinen on hirmu jätti noihin kahteen verrattuna vaikka se on se normi kokoinen meidän lapsista.. Jännä vaan että vaikka aiemmin tyttö ollu musta pieni, niin nyt kun hoidokki on vain hitusen isompi vaikka on vähän vanhempi, niin en enää pidäkään tyttöä niin pienenä 😂 kaikki on niin suhteellista..
Teidän pieni mies kyllä ihan hyvän kokoinen, kasvanut ohi, meidän tytöstä 🙊

2.8.2017
Vipe
Vipe

Hoidokki on pieni, vajaa 3kk vanhempi vain, niin jotenkin itse näen eriarvoisena imettää omaa, varsinkin kun ei ole ihan pakko, kun hän jo kuitenkin sen verran vanha ettei ois haittaa jos pari imetys kertaa korvaantuis mukilla.. Tai periaatteessa useana päivänä vain yksi.. Kun olen antanut aamusta tissiä ennen hoidokin tuloa, sitten ruokailulla olen koittanut pulloa ja sitten välipalalta ei välttämättä ole enää pitkä aika hoidokin lähtöön.. Ja nyt on tosiaan sit kuitenkin päikkärit aikana ollu tissillä.. Ja on tuo hoidokki kyllä melko vilkaskin, mutta tyttö kyllä aika nopea tissittelijä..
Ihan mukia en viitsi vielä kokeilla koska kaikki lentää maahan tällä hetkellä, sellainen joku pillimuki/pullo meillä taitaa ainakin yksi olla, sitä vois kokeilla jos ei nokkamuki ota tuulta alleen.. Sitten ostin myös sellaisen jännän mukin, josta juodaan kuin mukista siitä reunasta mutta sieltä ei tule kaatamalla kuitenkaan..
Täytyy kokeilla jos joku kelpaisi.. Tai sitten se on vaan se korvike maidon maku mikä ei miellytä.. Meilläkin esikoinen jätti nokkamukin välistä ja joi itse tavallisesta mukista siinä vuoden iässä. Kakkonen taas joi nokkamukista melko pitkään varmaan jonnekin 1,5 vuotiaaksi, mutta osittain siks että mulla oli 3 vuoden ikäistä (tai yks 1,5v ja yks 1v 2kk ja meidän poika 1v) joista kukaan ei vielä osannu juoda mukista, niin en ruvennut opettaa kaikkia kerralla, vaan yhden kerrallaan ja aloitin vanhimmasta, joka kyllä oppi nopeasti, mutta nämä kaks nuorempaa kaateli vähän pidempään maito mukia..

Ja joo eihän ne toisten lapset ikinä vanhene 😂 ja musta tuntuu että mä järkytyn itsekin koko ajan tytön iästä.. Mihin tää aika menee.. Ja sitten vielä kun tyttö ei ole niin kehittynyt (fyysisesti) kuin mitä pojat oli ja pidän sitä senkin takia jotenkin pienempänä.. Esim. Nyt kun oppinut vähän käveleen tuen kanssa, niin oon ihan että 'mitä, nyt jo' vaikka kakkonen jo tuossa iässä viittä vaille käveli ilman tukea 😂
Mutta meillä tyttö ottanut kauhean spurtin, kun 8kk ei osannu vielä edes kunnolla istua itsenäisesti, osasi vain ryömiä, niin nyt jo tosiaan ottaa askelia tuen kanssa ja tänään hetken seisoi ilman tukeakin.. Eli 1,5kuukaudessa oppinut ihan hirveesti..
Mutta jännästi vaikka tyttö myöhäisin meidän lapsista niin silti jotenkin aina kun se oppii jotain reakoin että ei kai nyt jo 😬😂 Kai sen haluis alitajuntaisesti pitää vauvana vähän pidempään, kun tää aika vaan rientäö ja lapset kasvaa..

2.8.2017
Vipe
Vipe

Ja hei, joisiko pillillä? Jos se mukista juominen ei ota tuulta alleen. Meillä muistaakseni kakkonen joi mukista ennen 1v päivää. Ihan itse siis.

2.8.2017
misukka
misukka

Miksei voi imettää hoidokin läsnäollessa? Onko hää niin pieni ja kaipaisi myös tissiä? Vai vauhdikas joka käyttäisi sen hetken hyväkseen kun olet kiinni tytön kanssa?

Mä en kertakaikkiaan tajua, että se tein typy on jo niin "vanha". Mä järkytyn kerta kerran jälkeen, että se on aina vaan sen 5,5kk vanhempi.
Ja toinen järkytys toi koko. Meiän jäbä oli just hitusen yli 8 kiloa nyt 4kk neuvolassa 😂 Meidän pikkujätti.

2.8.2017
misukka
misukka

Joo, toi tarvii aina useamman maistokerran uudelle ruokalajille että alkaa upota eikä silloinkaan välttämättä kauheen hyvin..
Mutta kyllä se onneks aika montaa ruokaa syö ihan hyviä..
Tänään käytiin taas vaa'alla. Ja tasan 8kiloa väitti vaaka, että on se paino 8kk neuvolasta noussut vähän, oli siellä siis 7740 eli 260g noin 1,5kuukaudessa 🙈 Tosin oli aamupuuron jälkeen suoraan ja vaatteet ja vaippa päällä, mutta ei sentään laskusuuntainen enää 🙊

Seuraava ongelma meillä taitaa tuon neidin kanssa olla että miten saan sen juomaan pullosta.. Mietin että ehkä koitan suoraan tavallista nokkamukia, kun kerta pullo tai pehmeänokkainen muki ei kelpaa,niin miksi taistella se ensin sellaiseen ja sitten uudestaan tavalliseen nokka mukiin/mukiin..
Toi on sellainen tissi tyttö.. Olen nyt hoitolapsen täällä ollessa antanut tissin sijaan maidon pullosta, mutta ei kelpaa.. On sitten 'salaa' syönyt tissiä hoidokin nukkuessa 😅 että katsotaan miten päästään tissistä eroon kun oli päättänyt lopettaa viimeistään vuoden ikään enkä uskonut että onnistuu jatkaa ees näin kauaa.. Ja tossa tajusin että hänhän on parin kuukauden päästä vuoden.. 2,5kk enää.. 🙈

2.8.2017
Vipe
Vipe

😂 Ehkei tein neiti vaan ole niin helppo tuon ruuan suhteen. Lievää nirsoilua havaittavissa. 😁

2.8.2017
misukka
misukka

Jep, ihanan palkitsevaa, kun menee naama kurttuun, tulee puistatus ja sitten sylkee pois 🙈 Onneks mun hoitolapsi söi samaa ruokaa hyvällä ruokahalulla, joten ehkei vika ollu mun kokkaus taidoissa 😂😂

1.8.2017
Vipe
Vipe

Vai puistattavia eväitä se Vipe neidille tarjoilee 😂 Noh, ehkä se siitä helpottaa kun tottuu.

1.8.2017
misukka
misukka

Nyt on itse tehtyä sosetta maistettu.. Se aiheutti puistatusta 😂 Eli ei ilmeisesti ollu kamalan hyvää 😂😂
Mutta onneks nyt muuten vähän noihin narkeampiin ruokiin tottunut.. Ja sen neuvolan kanssa vieläkin jahkailen 🙈 Ehkä ens viikolla pitäis päättää soitanko vai en, silloin pitäis oman tädin olla palannut lomilta..

1.8.2017
Vipe
Vipe

Meidän tyttö oli vauvana kans tosi tarkka, kaikki piti olla aivan hienoa 8,5kk asti. Muutos tapahtui, kun söin itse jäisiä puolukoita ja neiti halusi maistaa ja kertaheitolla ihastui niihin, ja tottui sit samalla syömään karkeampaa ruokaa. :) On myös ollut 5kk lähtien tosi pienikokoinen, muistaakseni käytiin 10kk neuvolassakin, kun hän on esikoinen, mutta ei tarkempaan seurantaan jouduttu, kun kasvoi kuitenkin omaa tahtiansa. Nyt neiti jo reilu 5v ja on edelleen pienikokoinen ja syö todella vähän, mutta ilmeisestikin pärjää hyvin näin.

31.7.2017
Kauhukakara
Kauhukakara

Meillä lapset ei ole olleet vauvoina/pieninä, eivätkä myöhemminkään isompina niin kiinnostuneita ruuasta, että olisivat sillä leikkineet.
Kummankohan, kakkosen vai kolmosen kohdalla koetin tuota sormiruokailua. Oon kylläkin sellainen että tarvitsin siihenkin ohjekirjan.
Itse sormiruokien ohjeet oli niin monimutkaisia, että luovutin.

Sen sijaan lelujen ja viihdykkeiden avulla meillä lapset pienenä syöneet, mutta tässä(kin) kukin tekee, miten parhaaksi näkee.

24.7.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Katriina, kiitos.
Itse en oikein tiedä mitä ajatella tosta ruualla leikkimisestä.. Siis tietyllä tavalla joo saa kokeilla ja syödä sormin jne. Mutta sitten taas ihan oikein kunnon leikkiminen ja sotkeminen ihan tahallaan ei istu mulle.. Varsinkin kun meillä vähän vertailu kohtaa, esikoinen saanu leikkiä ja syödä itse jne. Niin se juuri on se nirso ja joka edelleen leikkii ruualla ja tuhlaa sitä esim. Jos ei syö leipää niin murustelee sen pieniksi paloiksi ja muussaa kasaan, niin että sitten sitä ei kyllä halua enää kukaan muukaan syödä vaan menee roskiin.. Tämä ollaan kielletty, kun siis on jo 5v ja musta hyviin pöytätapoihin kuuluu ettei enää ton ikäinen tee mitään älyttömyyksiä sillä ruualla ja laita sitä ehdoin tahdoin hukkaan..
Sitten taas nuorempi pojista joka ei äidin laiskuuden vuoksi kummemmin saanu pienenä sotkea ja leikkiä ruualla, niin syö paljon paremmin ja maistelee rohkeammin uusia makuja.
Eli meillä tuo ruualla leikkiminen on toiminut päin vastoin, pienempi osaa eri lailla arvostaa ruokaa, kun taas isomman asenne on se että jos en syö niin voin leikkiä ja sitä on vaikeampi kitkeä pois.. Pienempi jos alkaa leikkiä isomman mallista niin riittää kun sanoo että jos ei syö nätisti lähtee pois pöydästä.
Pienten lasten sotkemisen ja ruualla leikkimisen kyllä siedän, mutta näiden kahden kokemuksen kohdalla olen nyt tytön kohdalla päättänyt pitää sen vähän kurissa. Eli siis totta kai sotkua tulee kun harjoittelee itse syömistä ja maistelee asioita, mutta haluan myös kunnioitusta ruokaa kohtaan, koska edelleen maailmassa on ihmisiä jotka olisi valmiita tappamaan sen leipäpalan vuoksi, jonka meillä lapsi muussaa ilman että on edes aikomusta ottaa palaakaan suuhun.. 🙈
Ja joo tulee meilläkin silti paljon ruoka hävikkiä, koska mä en kuitenkaan pakota syömään lautasia tyhjiksi jne. Mun 'kasvatus' tyyli ruokailussa on ehkä enemmän sellainen että lapsi saa omaan tahtiin syödä mitä syö ja jos ei syö niin ei syö, mutta ei myöskään mälvää sitä ruokaa niin ettei sitä enää kukaan muukaan voi syödä.
Ja tämän olen huomannu toimivan esikoisen nirsoiluun paremmin kuin ton leikkimisen. Meillä riittää että maistaa edes pikku nokareen, sitten saa jättää syömättä, näin ei tule ruoka kammoja ja hiljalleen on ruokavalio laajentunut 😊
Näin ollaan myös nyt tytön kanssa syöty, ei mitään viihdykkeen kera pakko syöttöö vaan syö minkä syö ja sylkemisestä loppuu tarjoilut ja aika nopeasti nyt sitten alkoikin syömään.. Uusien makujen kanssa aina joudutaan aloittaa 'alusta' mutta nyt jo aika monta karkeampaa ruokalajia jota syö..
Tota on vaan helpompi toteuttaa isommilla lapsilla, nyt kun kyseessä pieni, niin karua jättää ruuasta, koska hän ei osaa ajatella niin pitkälle että on sitten nälässä seuraavaan ruokaan saakka..

24.7.2017
Vipe
Vipe

Niinhän se usein menee, että asiasta vinkkien etsiminen auttaa. :) Ja tämänikäiset lisäksi alkavat ymmärtää jo yllättävän paljon puhetta, vaikka eivät itse vielä juuri keskustele...
Neljän lapsen äitinä olen ollut yllättynyt, kun kuopus on tosi moniruokainen - olen tottunut nirsoiluun ja hitaaseen tahtiin uusien opettelussa.
En tiedä onko termi Makukoulu (asiaa löytyy esim. Syö hyvää-sivustolta) tuttu, mutta se toimii jo pienillä. Se on hyvä jos vanhempi sallii lapsen leikiä ruualla (vaikka ei koko annosta voi antaa tietenkään leikittäväksi), vaikka omalle sukupolvelle on opetettu toisin.
Iloista ruokailukesän jatkoa! :)

21.7.2017
Katriina1975
Katriina1975

Yllättävän hyvin kiitos.
Tänne kirjoittaminen auttaa aina,toki sillä että saa neuvoja ja vertaistukea mutta myös sillä että asiat tuntuu korjaantuvan heti kun niistä mainitsee.. 🙈 eka pohtii ja miettii ja kun jakaa huolen, niin sitten se asia korjaantuu just kun pääsee sanomasta..
Mutta siis nyt pari päivää syönyt tosi hyvin karkeampaakin.. Yhtenä päivänä jopa koko annoksen (eli puoli purkkia isosta Purkista ja puolet pienestä) ja joka ruuasta kuitenkin jonkun verran, eikä sylje enää joka pientä murua pois.. Pieni ruokainenhan tuo on poikiin verrattuna, Mutta pienempi on myös kooltaan.. Musta on ihan hyvin jos syö kerrallaan sen n. 5kk ruoka purkin kokoisen annoksen ja siihen tisua päälle. Nyt on ruokahalu kasvanut että vois satunnaisesti jopa syödä sellaisen kokonaisen ison purkin tai ainakin yli puolet siitä.
Että jos tätä rataa jatkuu niin ehken sitä 10kk neuvolaa varaile.. Paitsi jos se paino edelleen putoaa, mutten usko, että tolla syömisellä putoaa.
Toivottavasti tämä on suunta eikä vaan nyt ole ollu jotain tankkaus päiviä 😂

20.7.2017
Vipe
Vipe

Mites on karkeampi eväs ruvennut kelpaamaan?

19.7.2017
misukka
misukka

Meillä syötiin tänään karkeaa ruokaa jo aika hyvin.. Sekoitettuna hienoon ruokaan ei huomannu mitään niin kokeilin väliin lusikallisen pelkkää karkeampaa niin hienosti meni ja ilman mitään lisä hienonnusta..
Tosin vain siihen alkuun pahimpaan nälkään, sitten kyllä se sylkeminen taas alkoi, mutta pointti on että edistystä tapahtuu koko ajan ja nyt näin myös ettei ainakaan mitään rakenteellista ongelmaa ole, vaan se on ihan silkkaa nirsoilua.. 🙈

17.7.2017
Vipe
Vipe

Nuo kummalliset sekoitukset on niissä värikkäissä "pusseissa", joku oliko Ellan ja sitten oli joku muukin.
Pirkanhan ei ole kotimaisia.
Mutta kyllä teidän tytön kasvu hiljakseen, kaikki ei vaan ole isokokoisia, eikä syö paljon.

Yläkouluiässä on jo kokoa lapsella, todettu on.

14.7.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Teillä onkin Memmu sitten tosi hoikka tyttönen 🙈 Meillä toi keskimmäinen on oikein sellainen äijä ruumiinrakennetta myöten että sen jälkeen, toi tyttö tuntuu ihan järkyttävän laihalta, vaikka neuvolan käyrillä ei ole mitenkään laiha, niin että siksi meille ei sitä 10kk neuvolaa automaattisesti tullutkaan, mutta nyt tosiaan kun toi syöminen ruvennut takkuaan ja oli laihtunut niin ajattelin että eipä siitä haittaa ole käydä. Kuulin vaan just että meidän oma täti jäi just lomille, Elikkäs ehkä odotan sen loman yli ennenkuin soitan, koska sen sijainen on ööh, noh sanotaanko että jos kaikki ei ole just samoissa mitoissa kuin keskiarvo niin huolestuu.. Meillä keskimmäisellä oli tullu yks kerta 10grammaa liian vähän painoa, niin käski syöttää enemmän, vaikka siis muilla kerroilla oli tullu aina reilusti enemmän kuin ois ollu tarvetta 😅
Pm en oo noita pussi ruokia syöttänyt muita kuin mökillä niitä puuroja. Me ei käytetä k kauppaa niin noista Pirkan ruuista en tiedä, mutta jotkut mitä oon kattonut noista niin kuulostaa niin oudoilta ettei ole ostettu.. Siis hedelmä soseina on ollu mutta noi "suolaiset" ruuat kun saattaa olla esim. Kanaa, parsakaalia, riisiä ja banaania.. Kerran kun katoin niin kaikissa oli joku hedelmä tai marja lisänä, ikään kuin jälkkäri muussattu samaan niin ei houkuttanut 😅
Ja juu tota jotain perunamuusia puolukkaa ja lihapullia ainaki kun kokeilin niin ihan liian rakeista tytölle 😬 Se on siis niin älyttömän tarkka, mutta kyllä se tästä pikkuhiljaa.. Tänään ollaan oltu menossa koko päivän niin syönyt vain 5kk ruokia ja jopa molemmilla kerroilla ihan koko purkillisen.. Kyllähän tuo niilläkin elää ja ehkä hiljalleen tottuu rakeisempaan ruokaan..

13.7.2017
Vipe
Vipe

Mä just aattelin vipe että hyvin teillä on kasvettu! Meillä likka oli 8kk:n neuvolassa pari senttiä pidempi ja painoa himpun vajaa 7kiloa että aika hoikkanen neiti täälläkin 😄 nyt ois ollu 10kk kontrolli neuvola painon suhteen mutta se siirtyi kuukaudella ja ajattelin sitten ite siirtää sen 1-vuotis neuvolaksi. Iloinen ja hyvinkin ehtiväinen neiti meillä niin en oo huolissaan tuosta kasvusta vaikka isommat ovatkin olleet tässä vaiheessa noin 2-3 kiloa painavampia 😊

13.7.2017
memmu
memmu

Suosittelen kanssa sitä 10 kk:n neuvolaa, vaikka tyttö alkaisi syödä paremmin.

Meillä pojat ja tyttö käytetty kaikki tiheästi neuvolassa kasvun takia, kun olen tilannetta halunnut seurata.

Oletko kokeillut 8 kk:n "pussiruokaa" esim. Pirkka?
Piltillä myös 8-kuiselle Pohjolan maut esim. Perunamuussi, puolukkahillo, poronkäristys, on hienojakoista.

13.7.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Joo toi on tollainen aika siro.. Bodyista ei tietenkään enää 62 mene millään, mutta leggingsit ja jotkut mekot ja muutama joku reilun kokoinen pyjama on vielä tota kokoa käytössä.. Mittaa 8kk neuvolassa oli 66,8cm.. Että sentään vähän isompi kuin teidän 5kk nuorempi 😅
Mutta joo, sileät menee suht hyvin, tai menee hyvin, vaikka määrä on pieni. Mutta kiva kun täältä sai kokemuksia ettei ole liian myöhäistä siirtyä karkeimpiin vähän myöhemminkin, niin siirrytään nyt sitten tollei hiljalleen ja annetaan aina väliin ihan sileää ruokaa jottei täysin ravinnotta jää..

13.7.2017
Vipe
Vipe

No on se tein neiti pikkunen. Meidän jäbä oli 3kk neuvolassa 7,4 kiloa ja pituutta 63,2cm. Käytössä 68 ja 74 vaatteet. Mut pitkäselkäinen on kuten meidän tyypit muutkin. Siksi jo ainakin yksi u8 kokoinen body pieni. Pari muuta menee vielä juuri ja juuri.

Mut jos hän nyt syö sitä sileää edes, niin sekin on hyvä. Lisäät vaikka teelusikallisen öljyä ruokaan niin tulee energiasisältöä. Ja kokeilet tuota sekoittelua ja omatekoisia eväitä.

Varmaan ihan hyvä idea pyytää se 10kk neuvola, niin näet kasvun.

13.7.2017
misukka
misukka

Mä olen nyt sekoitellu noita ruokia sillei että jätän hienosta soseesta osan sekoittamatta ja aloitan sillä ja sitten aina väliin lykkään sellaista jossa karkeampaa joukossa ja taas pelkkää sileää.. Tolla sain tytön eilen syömään vaikka kyllä silti se löysi sieltä niitä paloja ja syljeskeli, mutta ei kieltäytynyt kokonaan ja sentään vähän söi..
Toi couscous kana meni eilen tosi hyvinkin sekoitettuna hienoon soseeseen ja ajattelin jo että jaa näinkö helppoa se olikin, mutta tänään ei mennytkään niin hyvin, vaan heti ensimmäisen sadasosa millin kokoisen kökkäreen tullessa vastaan lopetti syömisen, joten tänää elänyt taas puurolla ja tissillä..
Mutta ehkä tämä tästä pikkuhiljaa kun valoa jo näkyy tunnelin päässä.
Mä nyt vaan seuraan tota painoa ja ehkä soitan neuvolaan jos voitais sittenkin saada 10kk neuvola aika, että näkis miten kasvaa.. Koska kun kävin vaa'alla tytön kanssa, niin 100grammaa oli lähtenyt painosta pois päin.. Toki se ei vielä ole paljon, ja kotivaaka on eri kuin neuvolan vaaka, mutta ei sitä painoa ainakaan hirveästi ole tullu lisää.. Niin ajattelin että ois kiva nähdä onko pituutta tullu, kun jos pituutta on tullu niin ei painolla siten nii väliä, mutta jos ei kasva ollenkaan niin sitten pitäis saada syömään..
Meillä siis painoa on 7,6kiloa ja menee edelleen 68vaatteet,joistain jopa 62.. On meillä käytössä myös kokoa 74 olevia vaatteita, mutta ne on vielä vähän isoja. Ja tuntuu että sellaiset 3-4kk ikäiset vauvat mitä tässä ystävä piirissä on muutama, niin kasvaa tytöstä ohi 🙈
Kun mulla on periaate että mä en ala pakottaa lasta syömään enkä anna leluja tai muuta viihdykettä että söisi vaan jos ei syö niin olkoon sitten ilman ja katsotaan myöhemmin uudestaan, mutta sitten jos tilanne menee siihen ettei lapsi kasva, niin pakkohan sitten on keksiä vähän jotain poppakonsteja syömiseen..
Toisaalta en ole huolissani, koska tyttö on iloinen ja pirteä ja jaksaa mennä toohottaa,mutta poikien aikana tottunut niin siihen että painoa tulee reippaasti koko ensimmäisen vuoden ajan, niin haluais käydä neuvolassa kuulemassa että mitä mieltä siellä ollaan mitoista. Koska sinne vuoden ikään asti on aika pitkä aika odottaa..
Nyt aihe vähän karkas, mutta kun ei tyttö mitenkään kauhean pieneltä näytä, mutta väkisin vaan mietityttää kun pojat olleet jotain sellaista 10kiloa, keskimmäinen varmaan ylikin, tossa vaiheessa.. Pitäis vaan muistaa että pojat nyt kuitenkin on isompia kuin tytöt ja ettei se välttämättä tarkoita että tyttö ei kasvaisi.. Enkä mä varmaan muuten mutta kun toi syöminen on tosiaan mitä on..
No mutta siis, mä nyt viikon tai kaks katselen että miten toi ruokien sekoittelu toimii että oliko eilinen vai tää päivä poikkeus,jos ei ruokahalu parane soittelen neuvolaan mittauksiiin pääsyä ja sitten vois kokeilla että kelpaisko itse tehdyt karkeammat ruuat..

12.7.2017
Vipe
Vipe

Meillä esikoinen oli ja on vieläkin vähän sihtikurkku ja karkeampaan ruokaan siirtyminen oli vähän..hmm.. haastavaa, mutta piltin spagettikastike oli semmonen ruoka mikä upposi aina! Sitä ei tarvinnut hienontaa ollenkaan. Ja nyt tämän pikkulikan kanssa aloitettiin couscous kanalla ite tehtyjen rinnalla ja se oli ja on vieläkin herkkua kun se on kuitenkin niin hienojakoista. Mutta esikoisen kanssa mä vaan haarukalla muussasin sitä ruokaa ja todellakin pikkuhiljaa jätin siihen ruokaan enemmän rakennetta ja kyllä se sitä söi 😊

11.7.2017
memmu
memmu

Kiitos kaikille, kiva kuulla ettei ole myöhäistä vaikka tässä muutaman kuukauden venyiskin tuo karkeaan tottuminen.
Meillä tyttö ei tykkää edes maissi naksuista, tai syö kyllä, kun ne sulaa suuhun, niin ei saa kaikkea syljettyä pois, mutta pitkään syö yhtä ja ilme on sellainen "hyi tää on pahaa, mutta syön koska tuntuu kivalta syödä tätä"
Kielijännettä ei ole katsottu tai sanottu että se ois kireä. Sen vois kyllä neuvolassa pyytää katsomaan.
Niin ja just toi perunamuusi ja lohi on ainoa mitä syö noista karkeammista.
Pitää vielä kokeilla toimiiko toi sekoittaminen sileään ruokaan vai löytääkö ne paakut sieltä silti. Kotitekoistakin vois kokeilla, mutta mä oon noita lihasoseita niin huono tekemään itse, kun pelkään etten oikein osaa laittaa lihan ja kasviksen suhdetta oikein vaan että tulee liikaa tai liian vähän lihaa 🙈
Sinänsä ei ole ongelma että syö noita 5kk purkkeja, kun määrältään ne riittää tytölle.. Eli jos jonnekin ottaa sille ruuan mukaan, niin se on parempi ottaa se pikku purkki, koska syö monesti siitäkin vain puolet.
Mutta ehkä me nyt kokeillaan rennosti niitä karkeampia ja annetaan sileitä ohella, ja jossain siellä 10kk tienoilla vois kokeilla enemmän itse tehtyjä, kun silloin helpompi tehdä samoja kuin pojille kun ei tarvi oikeastaan miettiä enää kuin sitä ettei suolaa vauvan osuutta. Nyt vielä tarvis tehdä paljon eri, kun käytetään niin paljon maitoa ruuan laitossa, siis puuron teen aina maitoon ja perunamuussit ja sellaiset..

11.7.2017
Vipe
Vipe

Joku näistä meidän jannuista kakisteli karkean ruuan kanssa. En vaan enää muista kuka. Eipä sillä liene väliä.

Mut ei tosiaan uponneet 8kk purkkieväät joten oli aina reissuun otettava sileitä eväitä tai itsetehtyjä. Itsetehdyssä kelpasi hieman karkeampikin. Esim. perunamuusi sai olla hivenen kokkareisempaakin. Puurot söi aamuin illoin hyvin. Kuten kaikki meidän pojat. Ja maissinaksut on kelvanneet kaikille.

Ajan kanssa helpotti. Olisiko kuukausi tai puolitoista venynyt se karkean ruuan syönti siitä 8kk iästä. Vuosikkaana jo mennyt kaikki. Kaikilla. 😊

11.7.2017
misukka
misukka

Niin ja tyttö aika pieni ruokainen, eikä tunnu tuntevan nälkää kovinkaan helposti, niin en tiedä että tulkisko sille edes niin kova nälkä että suostui syömään mitä vain 🙈 paitsi ehkä jos ei antaisi aamu ja ilta puurojakaan (ne menee tällä hetkellä parhaiten) mutta en mä nyt sentään ihan näännyttää toista halua, vaan haluaisin jonkun fiksun keinon, että miten sais toteutettua karkeisiin ruokiin..

10.7.2017
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...