Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Kuivaksi opettelu

Mites olette aloittaneet kuivaksi opettelua. Haluaisin hieman vinkkejä. Potalle ei suostu istumaan, mutta pihalle helposti tekee pissan kun on alasti mökillä. Se kun on helppoa pojilla

29.6.2017
veskola
veskola
2 years, 6-month-old toddler

Tämä kommentti on poistettu käyttäjän toimesta.

15.6.2018
RosaMK
RosaMK
10-month-old baby

Niin, se unohtui, että kakkonen siis oli pitkällä tuossa kuivaksioppimisessa vuosikkaana mutta 2v uhma teki pahasti takapakkia ja herra kieltäytyi täysin menemästä pöntölle ja potalle pitkäksi aikaa. Vuodessa kaikki osaaminen unohtui ja jätkä olikin lähes 3,5v kun lopulta päästiin vaipoista eroon.

Mutta näin se vaan menee. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja lasta ei missään tapauksessa pidä painostaa. Tulee vaan takapakkia.

Lapsen kiinnostus vessailuun voi syttyä ihan hetkessä, sitä kannattaa hyödyntää.

30.6.2017
misukka
misukka
3-year-old toddler

Vipeltä tuli hyviä vinkkejä. Lapsen tahtiin on meilläkin menty. En tiedä, oliko kestoilulla vaikutusta, mutta kakkonen oli lähes päiväkuiva jo vuosikkaana. Esikko oli pikkuisen reilu 2v kun oppi päivä ja yökuivaksi yhdellä rytinällä. Kolmonen on nyt 2v 4kk ja ilmoittaa, että pissahätä ja kakkahätä, mutta yleensä silloin on jo tavarat vaipassa. Mutta kyllä se sieltä on tulossa.

Kovasti kehutaan jos vaippa kuiva kun tullaan pöntölle. Potalla ei ole vuoteen käynyt. Meillä on pöntössä supistaja ja osaa kyllä käydä isollakin pöntöllä ilman supistajaa.

Kaikki aikanaan. Vielä ei ole kiire.

30.6.2017
misukka
misukka
3-year-old toddler

Meillä toi on tapahtunut vähän kuin itsestään.. Ollaan pottailtu ruokailujen jälkeen, muttei pakottamalla, istuu minkä istuu.. Sitten kun on huomattu että pissaus väli on pidentynyt että ei enää tule ihan puolentunnin välein pissaa, niin ollaan koitettu käyttää aina silloin tällöin tasaisin välein potalla tai kesäaikaan ulkona puskassa..
Meillä pojat aloittanut olemalla "nakukuivia" eli jos ovat olleet ilman housuja ovat osanneet juosta potalle mutta heti kun on housut niin ei..
Ja meillä ei ole mitenkään erityisesti jätetty vaippaa pois vaan pidetty pikkareita vain satunnaisesti ja oikeastaan kummankin kohdalla "läpimurto" on tapahtunut vaikka on ollut vaipat, niin sanonu että pissahätä ja vaippa on pysynyt kuivana, nii vasta sitten on alettu enemmän käyttään pikkareita.. Eka kotona ja sitten pikkuhiljaa uskaliaammin kaupassa yms.

Ja se ihan lopullinen on tosiaan lähteny lapsesta itsestään.. Meillä on annettu vaihtoehto vaipattomuudesta lapselle ja sitten kun lapsi on ollu valmis, niin kuivaksi oppiminen on tapahtunut yhdessä päivässä..
Ja teidän poika sen verran pieni ettei ole mikään älytön kiire oppia, niin antaisin sen tapahtua juuri tuollein vaiheittain lapsen tahtiin.. Eri asia on sitten jos paljon isompi lapsi on täysin Vaipoissa, niin sitten pitäis ehkä enemmän "painostaa" mikä ei kyllä ole yhtään oikea sana, mutten keksinyt nyt muutakaan.. Mutta siis lapset oppii eri tahtiin ja kuivaksi opetteluun liittyy myös se fysiologinen valmius siihen..
Meillä esim. On 2poikaa ja kummankin kanssa pottailtu yms. Hoidettu samanlailla, eli yhtä aikaisin aloitettu ja lapsen ehdoilla istuttu, niin esikoinen oli 1v11kk kun oli kuiva, mutta toinen oli vasta 2,5v elikkä 7kuukautta myöhemmin vaikka samoilla kikoilla mentiin kuin esikoisen kanssa.

Mutta siis antakaa pihalla kokeilla vaipattomuutta jos siellä kerta tykkää pissailla puskiin. Sisällä voitte nostaa potan johonkin näkyville muistuttamaan olemassa olostaan tai jos tykkää pissata seisten nii antaa mahdollisuus pissata pöntöllä. Mikä vain nyt onkaan sitten lapsen mieleen ja voitte muistuttaa ja ehdottaa potalla käynnistä. Ja meillä tota nuorempaa on joutunut vähän houkutteleen, niin sillä on ollut sitten vessassa jotain kivoja kirjoja joita saa lukea istuessa.. Molemmilla ollu myös tarra palkinto taulukot,isompaa motivoi mutta pienempi ei paljon tarroista kiinnostunu. Eli joka lapsella siinäkin omat juttunsa.
Ja toki hirveesti kehuja aina kun suostuu käymään ja vaikkei mitään tulis niin kehuu siitä että suostui yrittään..
Ja sitten yks mikä tärkeää mun mielestä on se et me ollaan sanottu sitten kun on laitettu vaippa että "vaikka on vaippa niin älä pissaa sinne vaan silti mennään potalle" ja jos lapsi ilmoittanut hädästä ei olla helppoudeks todettu että "no sulla on nyt vaippa niin tee sinne vaan" vaan ollaan lähdetty viemään vessaan vaikka oltais kaupassa yms. Jos sitten ollaan hirveesti kehuttu jos vaippa onkin kuiva. Mutta jos on ollu märkä vaippa niin ei olla kiinnitetty mitään huomioo, eli ei olla toruttu..
Sama housuun pissaamisesta ei ole mitenkään suututtu, vaan sanottu että vaihdetaan kun ei voi pissasilla olla ja että koittaa ens kerralla ehtiä potalle ja että vahinkoja sattuu kaikille yms.

Niin ja sittenhän on myös olemassa harjoitus housuja mutta ei ne meillä oo oikeen kummallekaan auttanut.. Eivät oo välittänyt vaikka ne kastuis.. Ollu meillä lähinnä sellaisessa käytössä että sitten kun ollaan jo melko varmasti kuivia niin jollain pidemmillä kauppareissuilla yms. Ollu ne harjoitus housut niin ei ihan kenkiin saakka pissat valu vaan säilytään housujen vaihdolla..
Anteeksi romaani, josta ei oo mitään hyötyä edes varmaan kun paras neuvo mun mielestä ton ikäisen kohdalla on vaan antaa lapsen rauhassa tutustua vessassa käyntiin ja vaipattomuuteen ja odottaa että ne sieltä itsestään loksahtais..

30.6.2017
Vipe
Vipe
3 years, 5-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...