Kohdunkaulan poikkeavuus

Hei onko täällä muita joiden uhkana olisi ennenaikainen synnytys?? Itse sain juuri tiedon että kohdunkaulani on huomattavasti lyhentynyt. Olen rv 25, odotan esikoistani ja enkä ole oirehtinut muuten kuin navan alueella ollut hetkittäin paineen tunnetta. Muuten olen voinut hyvin. Lääkitys aloitettiin ja olen s-lomalla. Sairaalaan ei tarvinnut jäädä kunhan lepään kotona.

23.6.2017
Mustikka1234
Mustikka1234
1 year, 6-month-old toddler

Älä töistä murehdi.
Tärkrintä sinun on nyt odottaa vauvaa.

Itse olen ollut kotona kesästä 2006. Meillä lapset syntyneet 2000, 2007 ja 2013.
Nyt keväällä olin työkokeilussa 2 kuukautta.

30.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ei vielä, odotan malttamattomana seuraavaa kontrollikäyntiä... Pääsispä töihin :D mutta vahvasti epäilen ettei töihin enään ole asiaa..

30.6.2017
Mustikka1234
Mustikka1234
1 year, 6-month-old toddler

Mikä mustikka sun tilanne on? Onko tilanteeseen tullut selkeyttä?

29.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ei ole kokemusta tuosta mainitsemastasi lääkkeestä.

Mulla 4 vuotta sitten syksyllä syntyi meidän tyttö.
Olin useaankin otteeseen vuodelevossa Kätilöopistolla, mulla nimittäin istukan reuna oli hyvin lähellä kohdunsuuta, ja noin kuukautta ennen kuin tyttö syntyi, aika ajoin tiputteli verta. Joka kerran minut otettiin sisään sairaalaan, mikä oli hyvä. Välillä aina mut päästettiin kotiin.
Siellä (sairaalassa) olin alkuun täyslevossa, en saanut esim. kävellä muutamaa kymmentä metriä (aluksi) ruokailutilaan. Vessassa sain käydä, käytävän toisella puolella.
Mutta tuosta ruokailusta siis, mulle tuotiin sängyn viereen ruoka, ja myös vietiin pois. Eli en kävellyt aluksi, enkä kantanut mitään, ts. edes tarjotinta, lautasta, ruokailuvälineitä, lasia, enkä ruokaa.

Tuosta rv. 35 osasin oman kokemukseni perusteella sinulle mainita. Mulla oli yhtenä polkuna että vauva olisi syntynyt rv. 35+0, käynnistettynä. Silloin toki vauvan olisi pitänyt olla sairaalassa keskolassa kasvamassa.
Meidän tyttö syntyi rv. 38+2 alateitse.

Voisithan tuosta lääkkeestä soittaa Naistenklinikalle ja kysyä lääkäriltä.

25.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiitos! Lepoa todella painotettiin ja näin sitä olen noudattanut. Nyt ensimmäisessä kontrollissa oli selkeää parannusta tapahtunut. Tämä Lugesteron lääkitys vaivaa. Koska selosteessakin lukee ettei tulisi ottaa raskauden toisen tai kolmanneksen aikana ja ei tue raskauden ennen aikaista synnytystä???!! Olen jo kyseenalaistanut asiaa pariin otteeseen naistenklinikalla.... Onko kenelläkään kokemuksia tästä?

25.6.2017
Mustikka1234
Mustikka1234
1 year, 6-month-old toddler

Toivottavasti olet saanut hyvät ja riitävän yksityiskohtaiset kotihoito-ohjeet .
Muista levätä. Ainakin 10 viikkoa vauvasi olisi hyvä olla kohdun suojassa vielä kasvamassa.

Voimia raskauteen.

24.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...