kiinteistä ruuista..

heips :) minkäverran soseita antaa yhdellä aterialla? täällä ihan just 4kk täyttävä pieni ja soseita ollaa maisteltu parisen viikkoa ja tuttuja makuja saanu puol purkkia, joista tosin osa ympäri naamaa :D onko sopiva määrä? kasvis ja hedelmäsoseita siis syönyt, millon voisi alottaa ns ateria soseet? puuroakin maistellu muutamana päivänä siihenkin sopivaa määrää Mietiskellyt... ja nyt en kaipaa kommentteja kiinteiden aloitusiästä, tunnen itse parhaiten lapseni jonka takia aikaisemmin.aloittanut

14.6.2017
Jeminapa
Jeminapa

Jeps. Kasvissoseet on ateriasoseita ja suosin itsekin niiden syöttämistä. Hedelmäsoseet on herkkua joita vauva ei vielä tarvitse. Jos vauva tottuu herkkuihin, hän voi kieltäytyä syömästä kunnon ruokaa.

Puuroja en aloittaisi vielä. Niiden suositusikäraja on 5kk ja perustuu suoliston kehittymiseen. Samoin lihasoseet vasta 5kk iässä. Muutoin voit aiheuttaa turhaan ongelmia vauvalle.

Soseita voit syöttää sen, mikä vauvalle maistuu. On se sitten teelusikallinen, puoli purkkia tai koko purkki.

Ja suosittelen myös, että yhtä makua tarjoat yhdellä aterialla päivässä noin viikon verran, vähintään 5pv, jotta saat mahdolliset allergiat kiinni.

Meillä kakkosella aloittelin soseet viikkoa vaille 4kk iässä mutta määrät pysyivät melko pieninä useamman viikon. Alkuun tein esim. maissisoseesta ja rintamaidosta velliä suhteella 1 tl sosetta 40ml maitoa.

Tsemppiä kiinteiden aloitteluun.

15.6.2017
misukka
misukka

Kasvissoseet on ateriasoseita.
Minun mielestäni kannattaa kokeiluttaa kasvissoseita ensin, jotta hedelmä/marjasoseet (niiden makeus) ei syrjäytä ensiksi mainittuja.
Sinulla ei ole erityistä kiirettä kaikkea mahdollista/erilaisia makuja kokeilla vauvalla, koska olet tässä ikävaiheessa aloittanut hänellä soseitten maistelun.
Onnea taipaleelle!

14.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...