Kesäkuu!

Aloitellaas taas uusi lörppäketju, josko lörpöttäjiä löytyisi.

4.6.2017
misukka
misukka

Ai.. Täällä oli porukkaa ihan kunnolla kaupassa viel 20.50 ku ite pois lähdin.

No me asutaanki täällä maalla ni tietty kaik on tulleet möksälle jussia viettää ni pyörivät täällä.. 😁

Tääl on ollu iha perus kotipäivä. Ulkoilua, ruuanlaittoo jne. Esikolla oli jalkapallokoulu.

Huomenna aateltii käydä kahtoo lasten kokko klo 18. Tehdään ehkä hamppareita tai hodareita ruuaksi. Siinäpä sitä jussia ihan tarpeeks. 😁

Meidänki vauva se on huomenna jo 5 viikkoo vanha. Voi yhden kerran sentään kun kasvaa niin nopsaan..

23.6.2017
tennari
tennari

Käytiin aamupäivällä puistossa. Siellä osasivat olla ihan ok. 2v tietty kiipesi kiipeilytelineeseen just kun olin vauvan kanssa kiinni ja tuli sieltä pää edellä alas kun häntä hieman isompi poika ei päästänyt tasolle vaan laittoi jalkaa eteen esteeksi. Tämän tasapaino heitti kun rupesi työntämään tämän isomman pojan jalkaa pois edestä. On nuo pienet vaan ihmeellisiä. Ei tainnut muuta lopulta tulla kuin pieni naarmu poskeen. Tippui kuitenkin reilun 1,5 metrin korkeudesta.

Sitten just ennen puolta päivää nousi puiston päälle tummia pilviä ja parin varoituspisaran jälkeen aukesikin hanat ihan kunnolla. Ehdin juuri saada kaikki pojat autoon kun alkoi tulla reilusti vettä. Minä ja rattaat kastui ennen kuin rattaat sain kyytiin.

Tässä illasta pojat kävi ulkona kun taas aurinko paistoi. Mä kävin kaupassa. Yllättävän vähän oli porukkaa liikkeellä...

22.6.2017
misukka
misukka

Lykkyä ensi viikon työhaastatteluun!

Mä olen tänä aamuna jo ehtinyt katumaan koko lapsentekoa. Noi on niin järjettömän raivostuttavia.

2v piilotti eilen sukkansa jonnekin eikä sitä löydy mistään. Ihan vaan vauhdittaakseni sukan etsintää, uhkasin jo ettei lähdetä leikkipuistoon ennen kuin sukka on löytynyt.

Mä olen jo kääntänyt noiden huoneen ympäri ja pojat ovat sen siivonneet eikä sukkaa löydy. Jos jotain positiivista, niin tyhjensin noiden keräämän vaatekasan legolaatikoiden välistä. Kuka tietää, kauanko nekin oli siellä hautuneet. Ja yhden kaapin takasen putsasin pölystä kun se kerrankin oli pois paikoiltaan.

Jospa me nyt kuitenkin neuvotellaan sellainen tulos, että lähdetään puistoon koska siivosivat huoneensa miun jäljiltä 🙈

22.6.2017
misukka
misukka

Mulla on ensi viikolla seuraava työhaastattelu.
Eilen soitin Seurakuntaopistolle, siellä ei opintotoimistossa tiedetty edes, alkaako elokuussa siellä uusi opiskeluryhmä. Ei mitään muutakaan tietoa irronnut.
No, kattellaan, kattellaan.
Meillä mies ollut tiistaista lähtien sairaslomalla. Esikoinen vain ollut työssä.

22.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Voi ninnupin pienimmäistä kun mummua juoksuttanut... 😂

Meillä oli äksönintäyteinen aamupäivä kun käytiin hakemassa perhekahvilan tiloista tavarat pois ja vietiin ne varastoon. Tavaraa oli kepeästi kaksinkertainen määrä siihen, mitä kuvittelin. Onneksi yksi perhekahvilan vetäjistä tuli auttamaan ja sekin oli ottanut auton, niin saatiin kaikki mahtumaan ja vietyä yhdellä reissulla.

Siivouskeikan lisäksi käytiin kaupassa, apteekissa ja postissa.

Illalla esikolla futispeli. Siinäpä sitä taas tälle päivää.

21.6.2017
misukka
misukka

Juu, ainakin etelässä punkka on sänky. Sie oot ainoa, jonka oon ikuna kuullu käyttävän sitä sanaa ammeesta. Miun äitiltä kuulin sanan vanna ekaa kertaa 11 vuotta sitten. Muihin en ole kuullut sitäkään sanaa käyttävän.

Aika hyvin sä saat välteltyä esimiestäs sitten tämän kesän. Jospa se syksyllä osais olla taas ohmisiksi. Jos vaikka kesäloma tekisi ihmeitä.

Täällä tulee vettä ihan kunnolla. Piti lähteä yhdestä perhekahvilasta tavaroita hakemaan pois mutta ei viiti ko vettä tullee ko saavista kaataen.

20.6.2017
misukka
misukka

Mikkee sitä Zzantran pomoa nuin jurppinu? Hyvä, että saat ny muutaman viikon lepoa siitä. Sehän on melkein tuplaloma, ko ensin saa rauhassa tehdä töitä ko pomo lomilla ja sitten oma loma päälle.
Meillä isännys ainakin joskus ollut sitä mieltä.

Vitsit, minnuu naurattaa aina tuo, että meillä punkka on sänky. Joten saa oikeasti muistella ettei se laps siellä reuhaa sängyssä vaan ammeessa. 😄

Räpiminenkin hauska sana.

Me käytiin pienten kanssa leikkipuistossa sillä aikaa kun esikolla oli futistreenit.

19.6.2017
misukka
misukka

Meillä oli kivat juhlat viikonloppuna.
Eilen tultiin kotiin, ja keskimmäinen meni mummolaan.

19.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä oli kiva iltapäivä kun vietettiin 6veen synttäreitä grillaillen ja ulkoillen. Kutsuttiin paikalle muutama tarhakaveri perheineen.

Kaikilla oli hauskaa. Sehän se pääasia.

2v nukkui puolituntisen grillikatokselle ajettaessa ja toisen mokoman sieltä tullessa. Tässä kotona katsottiin autot-leffan jämät töllöstä ja kun iltapalalle olisi pitänyt mennä, niin 2v kieltäytyi täysin. Päätyi sitten iltapesun kautta nukkumaan ilman iltapalaa. Ja nyt tosiaan nukkunut jo puolisen tuntia. Oli ihan rättipuhkipoikki.

Isommat pojat on iltasuihkussa ja vauvakin taintui jonniinmoisen kitinän säestämänä.

Isännyskin vaikuttaa kuorsaavan sohvatuolissa 😄 Ehkäpä väki on tänään hyvissä ajoin unten mailla... Ei tosin välttämättä sängyssä...

18.6.2017
misukka
misukka

Voi noita mukuloita kun eivät ossaa ihmisiksi olla. Toivottavasti teillä on kivat synttärit pienten kanssa.

Meillä tuo 2v on ihan riiviö. Heti kun mentiin mun porukoille muksuja noutamaan, niin tämä oli kiipeilemässä parvekkeen penkeillä vaikka oli kiellettyä. Kuulemma koko muun ajan oli tosi kiltisti ja totteli.

Taste of Helsingissä oli hyvät tarjoilut. Porvoon jäätelötehtaalla oli ihania makuja:lakritsi oikeasta lakutangosta, valkea basilika oli ihan huikean ihana ja kirsikka niin mahtava ettei mitään järkeä.

Kotimatkalla 2v lauleskeli Oijoijoi...ekkaa 🙈 Nopeasti tarttui Tuisku pienen ihmisen mieleen radiosta.

6v on nyt kaverisyntsillä. Täytyy kohta lähteä se hakemaan kotio.

17.6.2017
misukka
misukka

Tässä laitan isommat unille. Sen jälkee käydään vauvan ja 2 veen kans yksillä synttäreillä. Vanhin jääkööt kotia iskän kans ku huudattaa siskoaan koko ajan. Eikä mee perille et niin ei tehdä vaikka asiasta sanottu sen miljoona kertaa. 😑 lisäks pitää läpsiä ja potkia ja jauhaa pissi-kakka juttuja.

Kohta tarttis viel pyykkiä pyörittää ku kummasti sitä kertyy röykkiöittäin taas..

Eilen oli päivä millo kukaa näistä muksuista ei halunnu tulla mun kaa toimeen. Vauva ei suostunu nukkumaan ja isommat ei ymmärtäneet yhtäkään käskyä tai kehoitusta. Puolilta päivin tuntu jo siltä ettei päivä tuu loppumaan ikinä..

17.6.2017
tennari
tennari

Tai ylläpito...

17.6.2017
misukka
misukka

Vai junamatkailua 😊 No eipä ole itsestä eikä muista autoilijoista kiinni sitten turvallisuus. Raiteilla meno onkin letkeää 😊 Hyvä, että saitte paikat. Jännää ettei lisävaunuja tule, jos vaunut täynnä kerta kerran jälkeen.

Miekii katoin tuota etusivua, että mitä ihmettä täällä on oikein tapahtunut kun ihan kaikki jutut uusia.

17.6.2017
misukka
misukka

Joku satunnainen kävijä taas nostellut noita vanhoja juttuja.

17.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Misukka, myö mennään junalla Etelä-Savoon. Miehen veli tulee ehkä samalla junalla, saa katsoa.
Siellä paikanpäällä junat saapuu ja lähtee samanaikaisesti eri raiteilta tietysti etelään ja pohjoiseen, että pitää olla tarkkana jotta menee oikeaan junaan.
Torstaina saatiin, kuin saatiinkin 3 paikkaa iltapäivän junaan ravintolavaunub yläkerrasta. Muuten oli täysi juna. Vuosi sitten tuolta paikkakunnalta oli sama, mies meni täpötäyteen junaan, tuo sama aika, etelään.
Minä menin lasten kanssa mummolaan toiseen suuntaan.

Saisi VR tuohon iltapäivän junaan laittaa yhden vaunun lisää. Kuulemma junat täynnä sieltä.

Kummasti sitten eilisillan tullut uusia ja ehkä osa vanhojakin aloituksia.

Ja juu, tyttö on aika vähäuninen.

17.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Harmi, ettet saanut työpaikkaa.
Turvallisia ohituksia kun savonmualle pyyhkäisette. Aika vähillä unilla teidän tyttö pärjää jos aamuseiskasta kymmenen huitteille valvoo. Meillä viimeinenkin on pötköllään puoli 9 illalla. Tuo 2v on sitkeä pomppimaan pystyssä.

Tänään käytiin taas puistoilemassa. Huomenna mennään miehen (ja vauvan) kanssa Taste of Helsinkiin käväsemään. Muut pojat jää siksi aikaa mun porukoille. Ei ne viihtyisi tuollaisessa tapahtumassa. Alkuillasta kakkosella kaverisyntsät. Voi olla, että tiputetaan sinne kotimatkalla 😄 Sunnuntaina sit vietetään lopultakin kakkosen kaverisyntsiä. Vain 2kk jälkijunassa. Kolme kaveria perheineen on kutsuttu. Mennään grillikatokselle grillailee ja ulkoilemaan. Harmi, että vesisadetta luvattu. Toivottavasti ei pahasti kastuta.

16.6.2017
misukka
misukka

Tyttö nukkuu jo. Harvinaista. Seitsemältä heräsi, eikä nukkunut päiväunia.
Tunnin jo nukkunut.

16.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Me valmistaudutaan serkun konfirmaatioon.
Meidän pojat tulee mummolan kautta.
Me muut täältä kotoa Savoon huomenna, pojat myös.

16.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mie en saanut sitä työpaikkaa. Asiallisen ja hyvän haastattelukokemuksen sain.
Lisäksi tyttömme (ja minä) saatiin hyvä päiväkotikokemus.

15.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Aa, okei 😊

Me käytiin puistoilemassa. Kivasti porukkaa oli kertynyt kun perhekahvilaa pidettiin puistossa ja oli nätti ilma. Ensi viikolla vielä vika kerta. Toivottavasti silloinkin nätti ilma.

Heikosti tulee tästä kotoa lähdettyä mihinkään suuntaan ilman, että on jotain "sovittua" tiedossa.

15.6.2017
misukka
misukka

Tää olikin pieni Kauniainen tässä meidän kainalossa.

14.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hyvää hääpäivää teillekin, piglet! 💞
Kuulostaa työläältä nuo hakemukset sun muut. Onneksi se kouluuntulotarkastus on nopea juttu siellä välissä.

Aikas yllättävää, että kunnallisessa sujui noin jouhevasti. Tosin ei tainnut olla Vantaalaisesta päiväkodista kyse. Ainakin jos lehtijuttuja niistä ruokailuista ja osapäivähoitolapsista on uskominen, niin ei siellä ei joustoa löydy.

Me kun lähdettiin päikyltä, niin pojat kävi halimassa hoitajiaan. 😊 Söpöstä.

Kivaa että eskarilainen saa ensi vuodeksi puolittain samat hoitajat kuin oli toissa vuonna. Ryhmään tulee yksi uusi lto joka oli tänään paikalla esittäytymässä. Se tuttu lto jututtikin meidän poitsua pitkät pätkät. Vaihtoivat vuoden kuulumiset 😄 Kyllähän nuo on törmäilleet toki pitkin vuotta mutta harvemmin ihan ajan kanssa ehtineet höpöttää.

14.6.2017
misukka
misukka

Misukka, toi on kunnallinen päiväkoti. Kun on pieni päiväkoti, niin se voi joustaa.

14.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mä just mietin,että on nämä muksut niin erillaisia nukkujia..toi kohta 7-vee niin nukkunu kohta 13h yöunet😃Sillä oli pari hoitopäivää ja päälle juoksee ulkona kavereitten kanssa niin nyt kun saa nukkua niin se kyllä nukkuu😃Me sit kuopuksen kanssa 6:sta ootettu et jos se heräis niin lähdetään ulos😂Meillä on päivä jo puolessa😃On vaan pari lasta taas kotona niin rauhallista kyllä..menen toki tänään vielä töihinkin,mutta tämän aamupäivän ihan kotosalla😊Ihana kun aurinko tuli takaisin niin ulkona meillä aika kuluu..

14.6.2017
huiskutin
huiskutin

Niin juu. Kiitos onnitteluista 😊

14.6.2017
misukka
misukka

Kivasti meni teillä se haastatteluhetki. Onko yksityinen päiväkoti? Kunnallisella ei taatusti onnistuisi noin hienosti.

14.6.2017
misukka
misukka

Onnea, misukka ja mies, hääpäivän johdosta!
Meilläkin tässä kuussa hääpäivä.

Nyt on taas kaunis sateeton päivä. Voitas käydä taas kesäkahvilassa.

Meidän tyttö on mainio. Eilen kun mentiin junalla Kauniaisiin, tyttö jutteli, että sinne ollaan äidin kanssa menossa.
Lapsiryhmässä leikki sen aikaa kun mua haastateltiin. Hän sai myös välipalaa syödäkseen.
Hyvin oli työntekijä ajatellut, meikäläiselle, kun ei allergia-asiasta tullut mieleen mainita; kävi kysymässä tilannetta. Jälkeenpäin sanoi vielä että halusi varmistaa, ettei ole myöskään ristiallergioita.

14.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Herttinen sentään! Mie just hokasin, et meillä on tänään 11v hääpäivä. Keksisiköhän sitä jotain kivaa tälle päivää...

6v:llä on tänään eskariin tutustuminen. Sinne mennään tuossa 9 aikaan. Ihan hyvä oli vähän vahingossa herätä kuuden aikaan kun en ollut hoksannut laittaa herätyskelloa soimaan. Toissa päivänä meidän koko kööri nukkui puoleen ysiin 😵 Ihan outoa. Eilenkin nukkuivat puoleen kasiin. Sekin jonninmoinen saavutus. Nyt on tosiaan jo pienet hereillä taas. Isommat koisii. Täytyy kohta mennä herättelemään, että ainakin 6v ehtii syömään aamupalan kasiin mennessä

14.6.2017
misukka
misukka

Hienoa, että ihan suoraan työpaikkaan olit haastattelussa. 👍 Iso juttu. Ja hienoa, että ennakkoluulottomasti otti haastatteluun. Kyllähän tiedot pian päivittää ajantasalle kun vaan pääsee hommiin.

Mä kävin katselemassa itselleni uutta puhelinta. Honor 8 olisi kiikarissa. Gigantin myyjä arveli, että voi puankin tulla ns. viikkotarjoukseen joten en vielä ottanut mukaan. Keljuttaisi jos pian saattais saada vaikka satasenkin halvemmalla. Samalla kävin tien toisella puolella XXLssä pyörähtämässä. Kävin hakemassa esikolle moken hanskat kun on kiinnostunut veskarin hommista.

13.6.2017
misukka
misukka

Tuo päiväkodin johtaja oli rohkea kun uskalsi ottaa minut haastatteluun, pohjilla että en ole 10 vuoteen ollut työssä.
Hän oli sitä mieltä että potentiaaliset hakijat pitää haastatella.
Kiva, pieni päiväkoti.
Jos mulla olis tuoreempaa työkokemusta, oman arvioni mukaan mulla olis mahiksia tuonne. Hän jäi pohtimaan tilannetta.

13.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Työpaikka. Pitää varmaankin varalta ottaa tuo oppisopimus puheeksi. Se olisikin työnantajalle edullinen minun kohdalla.

13.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Huomenta

Kiva kuulla nkin kuulumisia. Hiljaa hyvä tulee sen kuivaksioppimisen kanssa. Kiva, että miehen kanssakin sujuu paremmin.

PMlle tsemppiä työhaastatteluun! Onko ihan työpaikka tarjolla vai oppisopimuspaikka?

13.6.2017
misukka
misukka

Kiva kuulla myös nki:n kuulumisia. Kiva, ettet ole meitä jättänyt.

Täällä on nyt selkeä ilma.
Mulla on päiväkodissa Kauniaisissa työhaastattelu. Otan tytön mukaan.

13.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kävin lopultakin istuttamassa kaalit ja muut härpäkkeet kasvimaalle. Ei tarvinnut istutuksiakaan kastella kun maa oli läpimärkä. Nyt on 14 kaalia (5 erilaista), 12 purjoa, kesäkurpitsa ja avomaankurkku istutettu. Kaalit harsojen alla, joten toivotaan ettei tuholaiset niitä löydä. Vois toki pari samettiruusua käydä ostamassa ja istuttaa kaalien keskelle. Josko ne harhauttaisi kaalituholaisia. Väittävät ainakin, että niistä olisi apua.

Toivottavasti kasvit kasvaa hyvin 👍 Sipulit oli ainakin jo lähteneet kasvuun.

12.6.2017
misukka
misukka

Pelit oli ihan hyviä ja melko tasaista vääntöä. Yksi peli päättyi tasan 0-0, muut hävisivät yhdellä tai useammalla maalilla. Mut pojatkin huomasivat, että vielä on paljon opittavaa.

Kelit kyllä suosi ihanasti. Mä kävin Willassa Jesper Juniorissa tuhoamassa miehen työpaikalta saatua lahjakorttia. Esikolle ostin shortsit ja teepparin, vauvalle lyhytlahkeisia yökkäreitä parit ja yhdet shortsit. Olemassa olleet lyhythihaiset yökkärit eivät löytäneet tietään takaisin kotiin joten piti ostaa uusia. Ja shortseja meillä ei sit ilmeisesti tässä koossa ollutkaan yksiäkään. Nyt on.

Meillä kävi tässä MLLN lastenhoitajakoulutuksessa oleva "mummu" harjoittelemassa pienten kanssa olemista. Vauva ei suostunut pullosta juomaan, joten en voi sitä huomenna jättää. Mummu jää sitten noiden kolmen kanssa tänne olemaan keskenään huomenna. Mä häippäsen vauvan kanssa jonnekin pariksi tunniksi.

Tänään täytyy väsätä joku eväs valmiiksi huomiselle, ettei tarvii kuin lämmittää.

Mä toivoin pääseväni istuttelee kaaleja kasvimaalle, mutta ei tuonne viitti vesisateella mennä. Ja oravakin on hukuttautunut mun kasteluvesitynnyriin. Täytyy tyhjentää se vedestä ja heivata oravanraato mettään.

12.6.2017
misukka
misukka

Miten futisturnaus sujui?

Täällä sataa vettä. Perheen tällä hetkellä työssäkäyvät jäsenet pyöräilivät sateesta huolimatta töihin.
Kotipäivä.

12.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kivaa futisturnausta misukan esikoiselle.

Minä ja mies käydään hiustenleikkuussa. Otetaan tyttö mukaan, koska esikoisella on omia tememisiä tässä kotona.

10.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Toi alkuraskauden ultra on kyl hyvä tennarilla.

Täällä uudelleensynnyttäjällä eka neuvolakäynti in rv 10, np-ultra rv 12, neuvolalääkäri rv 16 ja seuraava neuvola rv 20. Eli omaa hoitajaa näkee 2 kertaa puoliväliin mennessä. Ellei sit ole ylimääräisiä käyntejä.

Esikolla on futisturnaus Hyvinkäällä.. Menee koko viikonloppu siinä. Täytyy puolen päivän aikoihin käydä Willassa syömässä. Lähden vauvan ja esikon kanssa liikkeelle. Keskimmäiset jää isin kanssa kotiin.

10.6.2017
misukka
misukka

Meillähän ekalle neuvolakäynnille rv 7-9 kuuluu myös lääkärikäynti ja alkuraskauden ultra. Ihan kaikille. 😊

Käytii tänää ostaa esikolle kesäsemmät kengät ja vähän vaatetta mistä on ollu pula. Vauvakin ol kiltisti ja nukku koko matkan ajan.

Koht pitäs asentaa meille viel pimenntsverhot yhteen ikkunaan ja entrata toiseen ikkunaan. Olis makkarissa vähäsen pimeempää tälleen kesäaikaan.

Kämppäkin olis ku pommin käljiltä mut saapa nähä mitä sitä ehtii tänään..

9.6.2017
tennari
tennari

Sielläkö sie tätä nykyä oot? Eipä siihen olisi paha matka kyllä. Mulle on tiistaina tulossa tähän se lastenhoitoharjoittelija pariksi tunniksi ja mun pitää häippästä alta pois.. Ehtisiköhän siinä pikaisesti näkemään?

9.6.2017
misukka
misukka

Joo, se eka neuvola on aikas turha ellei pääse ultralla kurkkaamaan mikä on tilanne. Mullahan neuvolahoitaja käytti mut täs vikassa raskaudessa lääkärin huoneessa ja kurkattiin ultralla.. Huonostohan sillä näkyy mut sentään sykkeen näki.

Heips Jii! Kiva "nähdä" pitkästä aikaa. Ihanaa Epsanjan reissua teille! Vitsit kun olisi kiva treffata pitkästä aikaa.

Me käytiin siellä lastenhoitajakurssilla. Suurin osa oli 16-18 vuotiaita, pari vanhempaa. Ja yksi niistä tulee alkuviikosta tähän meille käymään. Käytiin sit pullalla ja mehulla kaverin kanssa ja treffattiin perhekahvilatuttuja.

Aika moinen show kyllä kun kuljettiin 2 aikuista 5 alle kouluikäistä. 😄 Huh. Kaverin poitsu oli ihan väsy ja kiukkus vaan eikä uskonut mitään, niin ensihätään laitettiin valjaisiin, lopulta meidän 2v käveli valjaissa ja kaverin poitsu huuti kärryissä. Mut yllättävän hyvin selvittiin.

9.6.2017
misukka
misukka

Mullakin oli neuvola 8-viikolla mikä oli ihan turha ja nyt vasta 13-viikolla tuo ultra..on se pitkä aika ootella..Rinudalle❤️Sanattomaksi vetää kyllä nämä.Mulla ei tosiaan oo lomia ja lapsimääräkin vaihtelee kotona kun jokaisella on omat suunitelmat😃Tälle hetkellä kotona vain 2/5 lapsesta😃Pienet on tohon heinäkuun puoleen väliin hoidossa ja sit jäävät kuukauden lomalle isin kanssa😊

9.6.2017
huiskutin
huiskutin

Kiitos.

Täällä päin eka neuvola joskus rv8 paikkeilla, silloin ei kyllä tarkisteta yhtään mitään. Ei täälläkään neuvolassa taida olla ultraa. Jos tehnyt testin kotona niin kysyvät milloin viimeiset menkat ja milloin plussannut. Sit seuraava on toi np-ultra ja sit vasta toka neuvola. Että joo, pitkä aika miettiä onko ketään kyydissä vai ei. Jos haluaa varhaisultraan niin pitää käydä yksityisellä.

Jännä miten ihminen toimii. Kätilö kysyi et olinko jotenkin aavistanu tilanteen. Ja siis pakko todeta et jos en nyt suorastaan aavistanut, niin jotenkin koko ajan ollut sellainen outo, kenties pahaenteinen fiilis. Ja tosiaan, raskaus oli kyllä alkanu, istukka näkyi, mutta ei pienokaista. Tuulimuna tai sit menny kesken tosi aikaisin, lääkäri arveli keskenmenoksi kun jotain epämääräistä hän oli huomaavinaan, mikä olis viitannu siihen et sikiö on lähteny kehittymään. Oli miten oli, näin tässä nyt kävi. Kurja fiilis,

9.6.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 1-month-old toddler

Voimia ja jaksamisia Rinuda suruun.

Mä olen samaa mieltä kuin Vipe tuosta, että se eka ultra on liian myöhään. Siinå on jo pitkästi ehtinyt asennoitua raskauteen, niin de on hirveä shokki kun ei vauvaa olekaan tai hänet on menetetty ihan alkuviikoilla.

Olisi hyvä jossain 7-8 viikolla tsekata ekan kerran, onko kyytiläinen mukana. Eka neuvolakin on vasta jossain 10 viikolla. Sekin on aika myöhään.

Me mennään muksujen kanssa tänään MLLn lastenhoitajakurssille koekappaleiksi, eli pääsevät harjoittelemaan vaipan vaihtoa ja kyselemään arkisista hoitotilanteista. Noita meidän muksuja kun ei voi syöttää. Toinen imee vaan tissiä ja toinen ei anna syöttää. Tuttava lapsineen tulee myös. Käydään ne hakemassa kyytiin.

Mä jo eilen tsekkasin, miten mahdutaan mun autoon ja hyvin olisi mahduttu, mutta isännys väkisin työnti oman autonsa mulle "kun se on isompi ni mahdutaan paremmin" 😄 Se vaan sai vihdoin hyvän tekosyyn sille, että pääsi kokeilemaan mun autoa. Onhan tuo 7kk mulla ollut ja nyt vasta tuo ajelee sillä ekaa kertaa.

9.6.2017
misukka
misukka

Rinuda 😭 😭. Voimia teille.. Musta tohon ekaan ultraan on ihan liian pitkä aika jos miettii tollaisia tilanteita.. Tai no kyllähän joissain paikoissa ultrataan jo heti ekassa neuvolassa mutta meidän neuvolassa ei edes ole ultraan..

9.6.2017
Vipe
Vipe

Moikka vaan kaikille. Eipä oo taas tullu kirjoiteltua kun tää libbe ei vaan toimi mun puhelimessa. Toivottavasti muille kuuluu hyvää. :)

Piti vähän tulla purkaa, kirjoitinkin jo eilen tohon raskaana-ketjuun. Eli eilen oli vihdoin ultra. No eipä ollut ketään matkassa mukana, joten meille ei tulekaan jouluvauvaa. :(

9.6.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 1-month-old toddler

Kahos! Laskuvirhe paholainen 😄

Mulle tuli tänään ruusuja matkahuollon kautta. Ja muutama parsan juurakko. Kävin ne tässä illasta kaivamassa maahan. Koko päivän satanut, niin kivasti oli maa märkä. Ei oikeastaan tarvinnut kastella istutuksia erikseen.

Kaalit sain myös haettua puutarhamyymälästä. Nyt kun olisi vielä hetki aikaa istuttaa ne.

8.6.2017
misukka
misukka

6:s vasta😃

8.6.2017
huiskutin
huiskutin

Onnea, huiskutin.

8.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiva, että vaavilla kaikki hyvin 😊 Moneskos tämä teillä nyt on? 7?

8.6.2017
misukka
misukka

Täällä voidaan paksusti😊Ultraan vihdoin pääsin ja joululahjalla on kaikki hyvin.Kesä ei tunnu kesältä kun töissä raadan,mutta josko me ensi vuonna taas lomaillaan.Syksyyn asti minulla on sopimus,ja sit jään kyllä ihan kotiin köllimään ja oottamaan vauvaa rauhassa😊

8.6.2017
huiskutin
huiskutin

Kuinka pitkät noi kerrat on tennari, siellä jalkapallokoulussa? Ei meinaan paha hinta.

Täällä on jalkapallokoulu 100e. Viikon ajan 10-14 sisältäen lounaan. Ja saa pallon, paidan ja vakuutuksen siihen hintaan.

Puutarhasta tuli mieleen, että mulla on kakkos-osio vielä tyhjänä. Eli kaali, punajuuri jne ravinteita vaativammat kasvit laittamatta. Pinaatit täräytettiin ketoon eilen illalla.

8.6.2017
misukka
misukka

Morjesta.

Tääl on just passeli kesäkeli et lyhkäsellä paidalla tarkenee.

Tarttis ruveta ettii itellekin vähän keposempia vaatteita. Että missä nurkassa lojuvat kun lähiaikoina ei o tarvinnu / mahtunu ku toppatakki ja tuulihousut. 😂

Huomenna lähetää ostaa esikolle sandaalit ja kangaskengät. Toisella ole ku goretexin lenkkarit tällä hetkellä.. 😁

Illalla olis esikon jalkapallokoulu. Tykkää ihan hirveesti siitä kun osallistumismaksuun kuului paita, pallo ja juomapullo. Samoin se maksu kattaa vakuutuksenkin. 8 krt oli 50€. Ei minusta enää hurja hinta ku saa kaikenmaailman jutut kaupanpäälle..

Meidän vauva on niin pitkä et tarttee kohta ettiä jo 62 vaatteita esille. 50 auttamattoman pieniä ja 56 just passeli, osa bodeista pituudesta vähän nafteja. Mutta 62 on sit leveydestä ihan hurja vaik pituus sopivahko.. 😁 pitkän huiskea rimpula meillä. 😊

Nii ja vauvaki koht jo 3 vk ilänen. Miten hitossa aika juoksee nii nopeeta?!

8.6.2017
tennari
tennari

Ei ole kyllä liiemmälti muita näkynyt lörpässä.

Täällä sataa vettä, on satanut yöstä lähtien.

Mä valvoin yöllä pitkään. Olin ihan pirteä neljän aikaan yöllä. Viiden jälkeen sit nukahdin kun mies lähti töihin.

8.6.2017
misukka
misukka

Täällä on epävakaista.
Meillä tyttö nukkuu, miten nukkuu. Nukkuu kuitenkin.
Eilen illalla kirjoittelin yhden lastenohjaajan sijaisuutta koskevan työhakemuksen.
Sillä aikaa tyttö oli ottanut tyynyn ja peiton keittiöön. Nukahti sinne. Vein sitten sänkyynsä. Yöllä tuli samojen varusteitten kanssa meidän viereen. Tyttö oli jo kuuden aikaan hereillä, sitten seitsemältä. Nyt nukkuu.
Mies ja esikoinen on menneet jo töihin, pyöräilevät.

Onko muualla nätti keli? Lörppääjiä ei ole paljon ollut.

8.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kuulostaa kivalta teidän kesäkahvila. Täällä perhekahvila siirtyi kesäkuuksi puistoon mutta ei mee ihan putkeen. Viime viikolla tuli rakeita (!) ja vettä. Huomiseksi luvattu taas vettä. Ei oikein nappaa lähteä puistoon. Tänään oli nätti keli.

Postissa tuli adapterit kaulalolle noihin city selecteihin. Pitihän ne heti testata. Hyvin futasi. Ja muutenkin oon kyl tykästynyt noihin. Tosi näpsäkät kaupassa. 👍 Vähän pitää vielä löytää rutiinia niiden pakkaamiseen autoon. Adapteria siellä sun täällä hitusen aiheuttaa sitä, että kaikki pitää purkaa irti. Mut silti ovat helpommat kauppareissulla kuin ne Thulen kärryt. Niitä ei ole suunniteltu auton takakonttiin 😄

7.6.2017
misukka
misukka

Hyvä, että auton kolinat selvisi nopeasti.

Me ehdittiin ihan hyvin kesäkahvilaan. Porukkaa oli paljon, kun oli se muskariope paikalla vetämässä lauluja ja leikkejä.

Samassa tilassa oltiin kaikki. Tyttöä ei tosin musisointi kiinnostanut, halusi leikkiä.

7.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Auton kolinat selvisi. Liittyi jarruremppaan. Oli vissiin vähän huonosti laitettu jarrupalat niin oli päässyt irti. Sanoivat, jotta jarrupalaa säädetty mutta miten jarrupalaa säädetään 😄 Laitettu vaan kunnolla kiinni.. Jospa ei enää kolise.

7.6.2017
misukka
misukka

Okei. Kiva! 😊

7.6.2017
misukka
misukka

Seurakunnan kesäkahvila on joka arkipäivä juhannusviikolle keskiviikkoon asti.

7.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

PM, onko teillä kesäkahvila joka päivä?

Me käytiin yhtä yhdistyksen asiaa hoitamassa. Sit kello olikin niin paljon että kaupasta pikalounas (paneroidut turskafileet ja ranskalaiset) mukaan ja nyt kamat uunissa. Kohta pääsee syömään. Sit 2v nukkumaan.

Autosta alko kuulua ihme kolinaa joten soitin huoltoon. Vien bilikan näytille kunhan isännys tulee kotio. Se nappaa kotimatkalla esikon kaverin luota.

Jännää, et kolina kuuluu vaan kun rullaa vapaasti. Veto päällä ja jarruttaessa ei kuulu.

7.6.2017
misukka
misukka

Tänään voisi taas mennä kesäkahvilaan. Sinne tulee muskariope laulattamaan ja leikittämään.
Tyttö nousi ylös tunti sitten, käppäili pystyssä, nyt nukkuu taas. Eilen hän ei nukkunut päiväunia, mitä ihmettelin.

Kivaa päivää kaikille.

7.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mulla oli hyvä suunnitelma, että heti aamusta kauppaan ja sitten ulos. Noh. Sehän meni ihan reisille. Päästiin kympin tietämissä vasta lähtemään kauppaan joten ulkoilu ennen lounasta jäi. Jätkät osaa vetkuilla aamuisin. 😣

Herra 2v on tosi rasittava. Kaikessa pistää hanttiin ja kuningas EI on todellakin taas löytänyt tiensä tähän taloiteen. Ei millään suostunut syömään iltapalaa mutta hirveä huuto iski vasta kun söin herran leivät. Hänen kieltäydyttyään pontevasti syömästä jo useaan kertaan.

Leluja ei suostunut keräämään joten keräsin ne roskapussiin ja heitin oven ulkopuolelle "roskiin vietäväksi". Herra kiukuissaan kiskoi sukan pois jalastaan ja herttinen mikä kiukustus kun häntä kehuttiin että oli reipas kun valmiiksi otti sukan pois 😄 Laittoi sitten sukan takaisin jalkaan ja möksähti verisesti kun siitäkin kehuttiin.

Saisi kohta tuo uhma kyllä helpottaa. Alkaa olla ihan mahdotonta...

6.6.2017
misukka
misukka

Olin tytön kanssa kesäkahvilassa. Itseäni väsytti sen jälkeen, tyttöä ei.

6.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Huiskutin ja piglet!
Teidän kaupunki onkin varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa maan kärkeä. Edelleen.
Nimim. siellä aikanaan opiskellut.

6.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mäkään en oo kuullut kesäeskarista,vaikka asun samassa kaupungissa kuin piglet😃Mutta noilla on pelkkiä tulevia koululaisia tuo 1ryhmä päiväkodissa missä minunkin tuleva koululainen nyt on kesän😊

5.6.2017
huiskutin
huiskutin

Vau!
Kesäeskaria pitäisi "ajaa" muuallekin maahan.
Kesäeskaristako tulee hieman maksettavaa perheille?

5.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jaa se olikin eskarin jälkeistä touhuilua. Ihan kiva jos on monta eskaria joista kaikista mennään samaan kouluun. Hauska ja hyvä idea. Toivottavasti tuota käytetään muuallakin.

5.6.2017
misukka
misukka

Pigletin keskimmäiselle synttärionnittelut!

Mäkään en ole kuullut kesäeskarista. Mitä siellä tehdään? Otetaan vähän ennakkoa syksyllä alkavaan eskariin?

Mä olin potkimassa poikia pihalle aamulla ja kun vermeet oli niskassa, ni totesin että vettä tuli ihan reilusti. Jäi sit ulkoilu ulkoilematta. Ei oikein inspannu pukea kaikille kuriksia päästä varpaisiin ja metsästää itelle vielä saderomppeet niskaan. Vauvan viihtyminenkin vaunuissa kun on vähän mitä on.

5.6.2017
misukka
misukka

Vau, kesäeskari. Mikä sen sisältö on?
Huomaa, kun ei ole töissä ollut, niin on sananmukaisesti pihalla kehityksestä.

Ulkoiltiin tytön kanssa aamupäivästä. Vähän ripsi vettä, mutta eipä se haitannut.

5.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tervetuloa uudelle kirjoittajalle. Kiva, että olet löytänyt palstalle.
Nauttikaahan yhdessä vapaasta kesästä.

Meillä esikoinen aloittaa kuukauden kesätyön pestin isän työpaikalla.
Kesäkahvilaa olisi meille tytöille tarjolla. Katsotaan, missä vaiheessa mennään sinne.

5.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tervetuloa! Kiva kun uusia kirjoittelijoita tulee.

Koulun aloitus onkin jännä juttu. Sekä äidille että lapselle. Veikkaan, että siltikin lasta jännittää enempi vaikka äitikin jännää. Äidille se on taas yksi hetki kun pitää päästää lapsesta irti

Meillä oli eilen esikoisen kevätjuhla. Tai no lähinnä huomionosoitusten ja todistusten jako. Mietin, mitä hommasta tulee parin vuoden päästä kun siirtyy ala-asteelta yläasteelle kun nyt tuli tippa linssiin naapurin muksun jättäessä hyvästejä ala-asteelle. Aika vaan juoksee niin tolkuttoman kovaa vauhtia. Vasta esikko meni ekalle luokalle ja nyt päätti neljännen luokan. Kakkonen aloittaa eskarin syksyllä ja sekin vuoden päästä siirtyy kouluun.

Mut tosi kiva on, jos pystyt pitämään lomaa koulujen alkaessa ja saattamaan lasta koulutaipaleelle. Helpottaa lastakin uuden edessä kun saa tukea.

4.6.2017
misukka
misukka

Meillä esikolla eka lomapäivä. Ja futispeli. Sinne isänsä vei ja meni ottamaan vähän kuvia myös. Kiva saada poikien harrastuksista muistoja talteen. Pienet vetelee hirsiä.

Aamulla kävin Thulekärryillä lenkillä niin, että kakkonen sai treenailla tiellä ajamista. Uskaltaa sitten jossain vaiheessa päästää naapuriin fillarilla kun tietää, että selviää tuosta meidän mäestä. Pienet kärryissä kyydissä ja isot fillareilla. Mentiin tuonne 2km päähän uimarannalle pyörähtämään ja takaisin.

Tänään kakkonen tosiaan ekaa kertaa fillarilla tuossa mäessä niin alhaalla vähän jyrkempi pätkä jossa jäbä sit tiputti jalat polkimilta ja yritti kenkien kärjillä jarruttaa. 🙈 Eihän siitä mitään tullut. Mä koppasin tangosta kiinni ettei ihan holtittomasti lähtenyt menemään. Olin siis alapuolella ni otin vastaan.

Tarttee vähän lisätreeniä tuo rinteen kuljeminen. Muuten meni tosi hyvin. Ja kärryt pelitti kivasti myös.

4.6.2017
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...