Uutta lörppää

Se on ny kesä! Ainakin hetken 😄 Aamulla oli jo lämmöt toisella kymmenellä ja nyt jo 23 astetta. Hikkee pukkaa 😊 Nyt pitäis päästä laittamaan perunat ketoon. Ja kaikki muutkin. Pienimmän kanssa käytiin tutustumassa yhdessä paikallisyhdistyksen perhekahvilassa. Pojat kun hain päikystä, niin ei niihin tarvinnut ulkovaatteita päälle vetää. 2v oli melkein pettyneen oloinen kun ei päässyt vänkäämään pukemisesta. Pienin nukahti tissille äsken, mutta puklu herätti. Nyt ei tahdo nukahtaa millään. Mun pitäis oikeastaan päästä laittelee kestovaipat käyttökuntoon tälle herralle. Voi kun se vaan suostuisi hetkittäin olemaan muuallakin kuin sylissä nämä unensa.

19.5.2017
misukka
misukka

Samat tunnelmat täällä.
Keskimmäinen sai hyvän tokarin. Totesi itse kyllä että numerot olisi ollut parempi.
Tyttö jaksoi hyvin tämän päiväisen ohjelman.

Kivaa kesän aloitusta kaikille.

3.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

En oo vielä kovin kummoisesti päässyt testaamaan. Isännälle eilen esittelin kärryt kyllä illalla.

Mun kännykästä loppuu muisti. Eilen ei antanut tänne kirjoitella ollenkaan kun jatkuvasti selain kaatuili. Muuten kyl hyvä ja toimiva puhelin, mutta toi on järkky ongelma, ettei suostu sovelluksia asentamaan muistikortille ja laitteen oma muisti on järkyn pieni.

Mitään ongelmaa ei olisi, jos sovellukset saisi muistikortille.

Esikko sai hyvän todistuksen. Nyt sit lomasäitä odottelemaan.

3.6.2017
misukka
misukka

Tennarillakin riittää virtaa. Kivaa tuollainen muistaminen.

Joko misukka oot uutta menopeliä testannut?

2.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ihana kiitos synnärille, tennari. 😊👍

2.6.2017
misukka
misukka

Meillä ollaan oltu kans koko talvi kaikenmaailman lentsuissa sun muissa. Norokin käytiin läpi. Nyt tuntunee helpottavan. Esikkoa vaivaa vaan jokin allergia. Zyrteciä oon tarvittaessa antanu ja sillä on olo helpottanut.

2.6.2017
tennari
tennari

Huomenta.

Tässä kotona ollaan. Ruokaa rupesin just laittaa. Ennen päikkäreitä jos sais petivaatteet vaihdettua. Iltapäivästä käydään sit rautakaupassa. Ja illasta aattelin suuntia kauppaan. Siinäpä tärkeimmät.

Aivan hurjaa että tuo meidänkin pikkuihminen on tänään jo 2 vk ikänen. 😶

Käytiin viikolla viemässä synnärille ja synnyttäneiden vuodeosastolle kakkua ja kiitoskortit. Oli käyntiä siellä suunnilla ja niin oli mahtavat kätilöt ja hoitsut että aattelin piristää heidänkin työpäivää. 😊

2.6.2017
tennari
tennari

Tervehtymistä Loralle ja poitsulle! Kurja tuommonen flunssakierre. Yksi tuttu myös ollut koko kevään lasten kanssa kotona jumissa kun kokoajan kipeänä. Ja silti onnistuivat vielä noronkin saalistamaan. Me ollaan oltu ja menty kokoajan liikkeellä eikä meillä ole mitään. Ihan mystinen juttu.

2.6.2017
misukka
misukka

Ihanan keveä Loran poitsu. Mun piti kaivella meidän ukkojen kortit esiin. Ei ihan suoraan vertailukohtaa tuohon 1v3kk ikään ole kun käyty neuvolassa 1v ja 1v5kk-1v6kk iässä.

Vuosikkaana meidän jäbät kaikki olleet 76-77cm pitkiä ja about 10kg painavia, paitsi esikko 11kg.
Jostain syystä esikko ja kakkonen on käytetty 1,5v neivolassa 1v5kk iässä, kolmonen silloin kuin pitänytkin. Tuolloin pituutta ollut kakkosella 80,5cm ja muilla 83 ja 83,8cm. Painoa 11,3-12,25 kg. Ihan tanakoita poitsuja meillä. Olisi ollut kevyempi kantaa kun olisivat olleet vähän hoikempia 😄

Katoinpa samalla, missä tämän pienimmän kanssa mennään. 0,5cm kolmosta jäljessä mutta 200g painossa edellä. Eli tämä on kaikkein painavin näistä meidän jannuista. Esikko ja kakkonen olleet höyhensarjalaisia tähän verrattuna. Ilmankos kaukalon ronttaaminen alkaa jo tuntua työltä.

Ja vaikka meillä muksut pienenä olleet tanakoita, niin esikko 11v on ihan hurjan hoikka. Kakkonen oli syntyissään hoikka, pitkä ja kevein, niin nyt kun on pari vuotta käynyt kiekkokoulussa, on melko roteva ruumiinrakenteeltaan. Yläkroppa siis kookas. Hartiat ja lihaksisto. Se melkein vetää leukoja ihan omaksi ilokseen. Ja käsissä voimaa reilusti enemmän kuin 5 vuotta vanhemmalla velipojalla.

Esikolla koulussa herkkupäivä tänään. Meinaavat pitää piknikkiä koulussa tänään ja herkkuja sai ottaa mukaan. Kelistä riippuen ovat ulkona tai sisällä. Tässä meillä aurinko paistaa mutta hirmu tummat pilvet uhkaa ihan vieressä.

Jotain pientä muistamista pitäisi keksiä esikon opettajalle mutta kun se on kuulemma allerginen vähän yhdelle jos toisellekin asialle. Pistin esikon asialle selvittämään, mikä kaikki on kiellettyjen listalla. Katsotaan, onnistuuko.

2.6.2017
misukka
misukka

Loran perheen poika vaikuttaa kooltaan ihan meidän pojilta samassa iässä.
Kyllä se siitä. 10 vuoden päästä voi jo olla "rotevampi".

2.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Terve kaikki! Täällä ollaan pojan aina kaksistaan kun tänne päätän kirjoitella eli mies on työreissussa Koreassa ja tulee viikko ennen juhannusta kotiin. Flunssassa ollaan oltu molemmat nyt tämä viikko ja en tiedä, mikä flunssakierre meillä nyt jyllää kun poika on ollut nyt kuukauden välein kipeänä ja alkaa pikkuhiljaa turhauttaa tämä sairastelu. Poika ymmärtää jo hyvin lauseita kun hänelle puhuu ja joitakin sanojakin tulee, mutta ei vielä kovin paljoa. Kasvaa sitä omaa käyräänsä jonkin verran paino menee siellä alakanttiin, mutta neuvolatäti ei ole ollut siitä huolissaan kun on pirteä poika. Nyt siis painetaan 1v3kk iässä reilu 9,5kg ja pituutta 80,2cm. Täällä alkoi vihdoin myös kuukautiset kun imetys vähentyi 3 viikkoa sitten siihen 1 imetyskertaan viikossa ja tuo viimmeinenkin lopetetaan kesän aikana. Pikkukaveri on siis haaveissa samantien ja syksyllä uusiin hoitoihin käyttämään pakkasesta alkiot pois. Vähän kyllä jo odotan syksyä ja jos tässä vielä pääsisi kokemaan sen uuden raskauden, ellei käy ihmettä ennen sitä :)

1.6.2017
Lora91
Lora91
1 year, 7-month-old toddler

Toivottavasti saat opiskelupaikan. Pidän peukkuja 👍

Ja toivottavasti Kela ei keksi mitään kotkotuksia.

Mä kävin muksujen kanssa pikapyrähdyksrllä Turussa tässä iltasella. Kävin ostamassa City selectit kun tuplina inhimilliseen hintaan sain. Ja luultavasti saan myytyä samaan hintaan eteenpäin kun ei enää ole itsellä tarvetta. Kaukalon adapterin jouduin tilaamaan mutta se on pikkujuttu.

Katsotaan, mitä isännys sanoo huomenissa kun kuulee miun hankinnasta 🙈 Ei oikein ehtinyt keskustella aiheesta kun se on taas yön yli reissussa.

1.6.2017
misukka
misukka

Te-toimiston puolesta toimii kyllä.
Koulutuspaikka tosin ei opiskelupaikasta tiedä vieläkään. Kohtahan muut opiskelemaan hakeneet saa tietää sisäänpääsystä.

Katsotaan, milloin loppujen lopuksi meidän tyttö menee elokuussa taas hoitoon.

1.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hyvä jos homma toimii. Rupesi vaan pelottavasti kuulostamaan siötä, että maksavat sulle tukea väärällä päätöksellä niin perivät vielä takaisin kun keksivät ettet sä olekaan vielä opiskelemassa.

Meidän pikkuherra nukkui koko yön, toki pariin otteeseen piti antaa tissi suuhun mutta ei tarvinnut vaippaa lähteä vaihtamaan tms. Mullahan oli sit tietty maha kipeä, närästi ja tuotti ilmaa, koko yön joten en sit pystyny sen takia nukkumaan.

Tämä vaipan vaihtamattomuus tietty kostautui aamulla kun tissillä ollessaan turautti vaipan täydeltä ja vähän yli. Joten nyt on lakanoita ja patjansuojaa myöten pesussa kaikki. Jossain vaiheessa tuo patjansuoja on ketuttanut kun rullautuu kulmista eikä tahdo pysyä paikoillaan. Mutta nyt olisi kakat joustinpatjassa ilman sitä.
Rota-rokote saatiin tosiaan maanantaina niin se on muuttamut tuon pienen kakkausta. Ennen tuli joka vaipassa vähäsen mutta nyt on pidempiä välejä ja tulee sitten yli, kun tulee niin paljon.

Meinasin tuossa lähteä poikien kanssa puistoperhekahvilaan. Jos vaan pesukone ehtii saada ohjelmansa valmiiksi. Kaupassa pitää joka tapauksessa käydä. Maito ja leipä loppu. Mikä yllätys 😄

1.6.2017
misukka
misukka

Se mun te-virkailija soitti mulle tänään, soittopyynnöstä, mutta ei tuon työttömyysturvalla opiskelun takia.
Mun pitää ilmoittaa, tietysti, jos saan opiskelupaikan. Muussa tapauksessa ihmetellään syksyllä, mikä mun väylä työelämään on.
Mun te-virkailija aikoo tosissaan saada mut opiskelemaan.
Sitä mä en tiedä, miten tuo päätös syntyi. Oli kumminkin ottanut toisenkin asiantuntijan kannan minun asioihin.
Kyllä mulla työttömyyskorvaus kelalta juoksee.

31.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mites ne voi tehdä päätöksen työttömyysturvalla opiskelusta kun ei ole opiskelupaikkaa? Toivottavasti saat sen opiskelupaikan, ettei tule mitään ongelmia. Ja mites tämän kesän päivärahat siihen asti kun et opiskele? Kai sä ne saat?

Kiva tuollainen ponivierailu.

31.5.2017
misukka
misukka

Tytön päiväkodilla kävi nimikkoponi. Tyttö oli sillä ratsastanutkin.

Minä olen jo saanut päätöksen tytttömyysturvalla opiskelusta. Harmi, jos en saakaan opiskelupaikkaa.

Huomenna tyttö sanoi menevänsä kesälomalle. Vika hoitopäivä oli tänään.

31.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kakkosella oli tänään futisturnaus päikkyryhmän mukana. Oli kuulemma kivaa vaikka ohjeistuksesta huolimatta muut päiväkodit olivat ottaneet eskareita viskareiden sijaan ja tietty isommat vei peliä.

Meillä olikin varsin eläimellinen päivä kuskausten ohessa. Kakkosta viedessä mäyrä juoksi tien yli ja samalla hirvi rytisti tien vieressä metsässä. Ahterin näin siitä otuksesta. Kotiin tullessa rusakonpoikanen juoksi auton edellä ja pellon laidasta bongasin peuran.

Isäntä kävi Erätukun konkurssiloppuunmyynnistä ostamassa metsästyspuvun -70%

31.5.2017
misukka
misukka

Sain yhden työpaikkahakemuksenkin lähetettyä.
Työpaikkojen hakeminen on mun aktivointisuunnitelmassa. Vielä muutama pitäisi tehdä.

29.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tytön kevätjuhla oli kiva. Tytön ryhmän perhoslaulu oli hyvä. Ilmankos hän on koettanaut minullekin opettaa, miten perhonen näytetään. En ole kyllä oppinut.
Keskimmäinen oli mukana myös otti pikkusiskon esityksestä videotakin. Minä sain kuvia.
Juttelin pitkään yhden tytön ryhmän perheen kanssa.

29.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Täälläkin rytisi yöllä. Ihme, että vain keskimmäinen heräsi siihen paukkeeseen. Vesisade oli vinkeä. Tuhoton määrä vettä kuin saavista kaataen ja sitten veitsellä leikaten poikki. Kiveys lainehti vielä hyvän aikaa sateen loputtua.

Eilen istutettiin esikon kanssa herneet peltoon, potut laitettiin viikko sitten. Hyvin osui tuo sade kastelemaan istutukset.

Tänään oli vauvan 2kk neuvola. Ukkeli on 60,2cm pitkä eli ihmekös, että alkaa 62 cm bodyt olemaan kireitä. Viikonloppuna pesin 68 senttiset vaatteet että saadaan käyttöön. Painoakin ukkelilla jo rapiat 6,5kiloa. Rota saatiin tänään. Upposi kitusiin paljon paremmin kuin edelliselle painokselle.

Neuvolan jälkeen käytiin puutarhamyymälässä ja prismassa. Nyt on istutettavaa kasvimaalle ja lisää tulee vielä kunhan hakevat puutarhalta miun tilauksen.

Vika kouluviikko alkoi esikolla. Kuten kaikilla muillakin koululaisilla. Hurjaa, että kesäloma alkaa jo.

29.5.2017
misukka
misukka

Aamuista.

Yöllä oli rankkasade, ja ukkostakin.
Nyt on ulkona raikasta, ja puhdas ilma iltapäivän kevätjuhlalle. Nyt sen saa tietää, mitä ovat päiväkodissa harjoitelleet.

Koko viikonlopun oli ohjelmaa, lauantaina oltiin Hangossa mummolassa, miehen vanhempien luona, kaikki heidän lapset perheineen oli siellä samaan aikaan.

Eilen oli keskimmäisen kummi perheineen meillä käymässä.

Omko maanantain suunnitelmia?

29.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Voi ei misukka.. 😁 Aikamoinen sihti linnulla.

Miehen veljen poppoo kävi tänään kylässä. Mukavaa oli muksuilla ja vanhemmilla. Kun vieraat läks ni pistin vielä isommat muksut iskän kaa ulos purkamaan energiansa. Sit sieltä suoraan iltapalalle jayöunille.

Vauvakin nukahti kätevästi niin että sain jopa pyykkihommia tehtyä. 😊

27.5.2017
tennari
tennari

Mitäpäs kunkin viikonloppuun?

Täällä oli tuommoset nuorison festarit keskustassa. Kävin siellä noihin idompien poikien kanssa. Aikas vähän oli porukkaa liikkeellä. Kurjaa, ettei porukka käy kun tuollasia ilmaistapahtumia järjestetään.

Oltiin kävelemässä autolle kun yhtäkkiä jysähti jotain vasempaan silmäkulmaan. Hierasin jämiä silmäkulmasta pois, ni valkosta oli. Vissiin sit lintu pasko miun silmään! 😵 Mä en pysty ymmärtää, et mulle ja meille aina sattuu ja tapahtuu kaikkee epätodennäköistä. Melkonen tähtäys tipulla, et onnistuu silmälasien ja silmän väliin jysäyttää kökkönsä. Todennäköisyys lienee samaa luokkaa kuin sen kuusen kaatuminen 10 metrin matkalle ilmajohdon päälle.

27.5.2017
misukka
misukka

Kiva, ettei teidän tarvinnut ylimäärästä jumittaa sairaalassa.

Miusta tämä neljäs vaati enemmän sovittelua tähän talouteen kuin kolmas. Tosin johtunee siitä, että kun kolmonen syntyi, niin meillä oli toimivat rutiinit ja isoja nuo isommat. Eikä kakkonen osoittanut juurikaan mustistelun merkkejä silloin.

Nyt tuo kolmonen on melkoinen termiitti eikä usko mitään saati tottele käskyjä. Korvat on vaan koristeena. Ja vauva vaatii kokoajan syliä. Tuo kolmonen vaati oman osansa kyllä, muttei sellasta 24/7 sylittelyä.

Kolmosta pitää siis kokoajan vahtia ettei se ole mitään mahdottomia tuhoja tekemässä.

Esikolla oli ollut huippuhyvä retkipäivä. Ihan intona kertoili mitä olivat touhunneet.

26.5.2017
misukka
misukka

Me päästii kotiin jo sunnuntaina. 😊

Mä oon jotenkin hämmästynyt. Kuvittelin et tää elämä olis jotai kaaosta kolmen lapsen kaa. Mut jotenki tuo vauva on vaan sujahtanut mukaan tähän arkeen. 😊

Osasyynä varmaan sekin että on niin tyytyväinen vauva ettei paljoa enempää voi vaatia. 😍

26.5.2017
tennari
tennari

Huomenet

Zzantralle toivon leppoisia vapaapäiviä. Ja lämpöisiä kelejä. 😊
Vai tennarinkin pieni jo viikon. Niin se aika juoksee. Milloin pääsitte kotiin?

Kaikille kivaa päivää!

Meillä on pojilla tänään eka vapaapäivä päikystä. Esikolla liikunnallinen retkipäivä. Yhteinen retkipäivä sen toisen koulun kanssa, joka yhdistyy syksyllä noiden kouluun. Ryhmäytymistä ja niin päin pois.

Kaupassa pitäisi käydä ja mietin josko avoimessa käytäis poitsujen kanssa. Jos näkisi tuttuja.

Esikolla illalla futisreenit. Siinäpä sitä tälle päivää suunnitelmia.

26.5.2017
misukka
misukka

Huomenta.

Tässä tyttöjen kaa mietitään et mitä tehtäs. Ukko läks puumetsään.

Meidänki pikkunen tänään jo viikon vanha. 😊

26.5.2017
tennari
tennari

Huomenia.
Tyttö on tänään vapaalla hoidosta.
Pojilla on koulua, keskimmäisellä liikuntapäivä.

Aurinkoista päivää kaikille.

26.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hurjasti ninnupilla venynyt eskaripaikkapäätös. Täällä on kanssa, kuten pigletilläkin, ensi syksyn ryhmät jo tiedossa. Siis kaikki ryhmät, ei vain eskarit.

PMn koulutushomma etenee ihailtavan hyvin työkkärin puolellakin. Vautsi!

Nyt olisi kyllä ihmeesti töitä tarjolla. Tänään soitti taas yksi ja kyseli, olenko vapaalla jalalla. Totesin olevani äippälomalla mutta about vuoden päästä ehdottomasti käytettävissä. Vastapuolelta onnitteli vauvasta ja totesi, että palataan asiaan vuoden päästä. Toivottavasti tämä sama draivi pysyy päällä ja ensi vuoden puolella pääsen töihin. Peukut pystyyn! 👍

24.5.2017
misukka
misukka

Oli hyvä tapaaminen te-virkailijan kanssa. Aikaa oli varattu tunti, meni puolitoista.
Tämä tekee nyt etupainotteisesti hommia, että mie pääsisin sinne kouluun, puoltoa siis. samoin psykologi, jonka tulen tapaamaan, tekee koulutuspuollon.
Itse kirjoitan myös "tarveselvityksen".
Kysäisin, että mitä kannattaa kirjoittaa, niin kun siinä on kohta, miten arvioit tänhetkisellä koulutuksella työllistymistä, mun virkailija totesi, että huono mahdollisuus työllistyä.
Sitten käytiin oppisopimuskoulutuksen vaihtoehdot läpi.
Joka jutusta sain papereita.

Enää puuttuu se opiswkelupaikka, tai siis päätös siitä.

24.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Juu, vanhempaintoimikunnissa ei hirveästi kouluteta. Ja pääasiassa ne aktiivit onkin sellaisia joille yhdistystyö on muutenkin tuttua. Tai muuten vaan ovat tosi aktiivisia ja ottavat hommat haltuun ihan luonnostaan.

Tällä hetkellä minä puhiksena lienen se ainoa joka on kartalla, miten hommat toimii. Muillakin on mahdollisuus tutustua mutta ketään ei kiinnosta. Onneksi on pari innostunutta touhuajaa mukana ettei ihan yksin tarvitse tehdä.

Postin kulusta... Meillä on enempi sääntö kuin poikkeus, että voi mennä päivä tai parikin ettei postia tule lainkaan ja sitten tulee kahdesti pienellä aikaa. Yksi jatkaa eilistä kierrosta loppuun ja toinen ajaa tämänpäiväistä. Ihan järjetöntä touhua.

Parasta oli, että yksi päivä hain tekstiviesti-ilmoituksen perusteella pakettia postin toimipisteestä, niin kotona odotti lappu toisesta paketista 🙈 Sitä pakettia ei sitten huomattu kun hain toista.

Meidän pojilla on tänään vika hoitopäivä. Sitten kesäloma ja kolmonen jääkin kokonaan kotiin mun ja vauvan kanssa. Kakkosella alkaa syksyllä eskari ja kulkee sinne taksilla. Ensi viikolla kakkosen vien vielä erikseen yhdeksi päiväksi, kun niitten ryhmällä on jalkapalloturnaus jonka kustantaa kokonaisuudessaan paikallinen futisseura. Sama jossa esikko pelaa. Olivat ehtineet kysyä kiinnostuneita lähtijöitä ja vasta sitten hokasseet että meidän kakkosen hoitosuhde on jo loppunut siinä vaiheessa. Ja hän oli niin intsinä lähdössä. Onneksi homma järjestyy niin, että pääsee muitten mukana kyllä. Vakuutusten puolesta on vaan omien vakuutusten varassa. Muilla kunnan varhaiskasvatuksen vakuutukset voimassa.

24.5.2017
misukka
misukka

Vanhempainyhdistyksistä kuule usein sen että asiat saattavat olla ihan miten vain, ja joku yksin pyörittää koko hommaa. Ja sit jos tää joku ei jatka enää niin muut ovat ihan pulassa.

Kävin verikokeissa. Hoitaja pahoitteli myöhästymistä kun pääsin sisään pari minuuttia liian myöhään. :D

24.5.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Kiva, että joku organisaatio kouluttaakin vapaaehtoisia.
Koulujen vanhempainyhdistyksissä tilanne taitaa vaihdella.

Tyttö on päiväkodissa, niillä on ryhmän kanssa eväsretki tänään. Sää on hieno.

Mulla tänään te-virkailijan kanssa tapaaminen. Pitää koulutuksen välttämättömyydestä puhua ja perustella sitä.
Keskimmäinen lähti just kouluun, ja eilinen posti oli tullut ovelle. Päivähoitolaskukin siinä mukana. Näin hyvin Espoossa toimii postinjakelu.

Kivaa päivää kaikille.

24.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ihan kivasti sain perehdytystä ja apua saan jos tarvitsen. :) Noi sotkut nyt on vähän semmosia puolitiehen jääneitä juttuja .Kun vaan kerran istuu alas ja käy ne läpi ja tekee ne loppuun tältä erää niin sit pitäis olla helppo homma ylläpitää systeemiä.

Toi perhetoiminnan koordinaattori vaikuttaa tosi kivalta, se kävi tässä keväällä meidänkin perhekahvilassa esittäytymässä.

Käytiin pojan kanssa pihalla. Oli suuri seikkailu, käveltiin kokonaisen kierroksen kerrostalon ympäri. Poika itse käveli, meinaan. :)

23.5.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Pigletille ja tytölle tsempit huomiseen.

Kiva, että Rinuda päässyt hommiin yhdistyksessä ja onneksi mielelläsi teet. Noi edeltäjien sotkujen selvittelyt on aina ihan oma juttunsa.

MLL kouluttaa miusta ihan kivasti vapaaehtoisia. Uudenmaan piirillä ainakin on hyvin koulutuksia tarjolla ja uusi perhetoiminnan koordinaattori tällä alueella touhuaa aktiivisesti. Ja näkemystäkin löytyy yhdistystyöstä. On meinaan meidän puheenjohtaja 😄

Meidän muksuista yhtä vaille kaikki oli tänään retkellä. Minä olin vauva kainalossa apusilminä valvomassa esikonluokkaretkellä ja kakkonen oli tarharyhmän kanssa omalla retkellä.

23.5.2017
misukka
misukka

Kaikki menee oikeastaan vapaaehtoispohjalta.
Mä en ole halunnut mihinkään vastuutehtävään, koska niihin harvemmin saa edes perehdytystä.
Ei haluta antaa, tai ajatellaan että immeiset pystymetsästä hallitsee asiat tuosta vaan.

23.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tsemppiä huomiseen, piglet!

Tässä keväällä liityin yhden yhdistyksen hallitukseen kun hallitusta täydennettiin kevätkokouksessa. Minut huokuteltiin mukaan sillä et mitään ei tarvii tehdä, tarvitaan vaan jäseniä hallitukseen. No enhän mä ois liittynyt jos pelkäisin töitä, mut aika äkkiä tuli vastaan et ai niin, tällainen vastuutehtävä olis. Ihan kiva, niin pääsee oikeasti tekemään siellä jotain. Mut nyt kun vähän ehtiny ollu mukana ja nähnyt miten homma toimii, niin vaikuttaa et jotkut asiat on kyllä vaan tehty vähän sinnepäin. Onneks ei sentään mitään sellaista et raha-asiat olis retuperällä tai vastaavaa, mut kyllä mulla nyt on tekemistä et saan tietyt sotkut siivottua edellisten jäljiltä. Jee. Tosin oon saanu sellaisen kuvan et tällainen on aika yleistä.

23.5.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Nyt mulle muuten yhdestä oppilaitoksesta Helsingistä vastattiin, että on mahdollista päästä opiskelemaan tutkinnon osia, eikä koko tutkintoa. Soitin koulutusjohtajalle.

Osatutkinnon opiskelu ei ainakaan vielä viime syksynä ollut Järvenpäässä mahdollista.

23.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Joo, kyllä miusta huolta pidetään työkkärin puolesta ja muutenkin.
Tsemppiä piglet sulle huomiselle.

23.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Aika jännä miten ensin sanotaan että toukokuussa ja nyt se selviääkin vasta elokuussa.

Tänään olis perhekahvilapäivä. Muuta ohjelmaa ei juuri ole. Poika oli viihtyny tosi hyvin lastenvahdin kanssa kun olin kokouksessa eilen, on kyllä kiva kun näköjään mielellään jää muiden hoitoon. Huomenna aamulla tulee kans yks kaveri katsomaan sitä sen ajan että ehdin käydä labrassa. Mulla on ne alkuraskauden labrat, en viitsi ottaa poikaa mukaan.

23.5.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Tämän kuun lopussa piti asian ratketa, muistat ihan oikein.
Se mun työllistymisreitti on ilmeisesti juuri oppisopimuskoulutus. Enää puuttuu se työpaikka, joka sen koulutuksen voi tarjota.
Tää opiskelijahaku oli ihan normaalireittiä pitkin.

Itseänikin ihmetyttää, miten siellä oppilaitoksessa ei nyt tiedetäkään, voinko aloittaa opiskelun.

23.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Okei. Aikas hurjaa. Muistanko ihan väärin kun tän kuun loppuunhan se pääsykoetulos piti selvitä? Ja ykskaks käykin noin.

Varmasti tosi turhauttavaa. Vaikka näin sivusta seuranneena susta on kyllä pidetty hyvin huolta ja moni asia on soljunut tosi jouhevasti eteenpäin.

22.5.2017
misukka
misukka

Mä en ole millään sijoilla, sillä mun opiskelupaikasta ei ole tehty päätöstä. Miljoonia kuulemma vähennetty koulutuksesta. Ne kattoo jotenkin koko maan opiskelijatilannetta.
Koulutustarve tuli kyllä onneksi työkokeilussa selvästi esiin. Oma motivoituneisuus ei tässä sopassa kuitenkaan paina mitään. Eikä sen vakuuttelu, että itse koen tarvitsevani koulutusta.

22.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Se neula oli ihan aikuisen neulan kokoinen. Mut ilman venttiileitä eli veri vaan solahti läpi putkiloon vauhdilla. Ei varmaan menny kuin sekunteja kun oli putki täynnä. 2-vuotiaalta ottivat viimeksi perhosneulalla.

Harmi, että se opiskelupaikan saanti venyy. Jouduitko siis varasijoille kun niin pitkään joutuu odottelemaan?

Hyvä, et Rinuda ehti ruuan tekemään vaikka yllärinä tulikin iltameno..

Meillä noi muksut töllöilee oikein urakalla 😣 11v on keinulla temppuillut niin, että on saanut sen romahtamispisteeseen joten se on nyt poistettu lasten käytöstä. Toivottavasti aikaansaannokset kelpaa.

Mun autoon on ilmestynyt taas uusi naarmu. Hyvä, etten ole ehtinyt edellisiäkään korjaamaan...

Keskimmäinen repi yhden pienten kirjan, joten sekin päätyi roskikseen. Perustelu miksi piti rikkoa: koska isoveikkakin rikkoo. AAAARRRGGGHHHH!!!!

22.5.2017
misukka
misukka

Hyvä että verikokeet kuitenkin sujuivat hyvin

Harmi että PM saa tietää opiskelupaikasta vasta elokuussa.

Mä olin ihan lahjakkaasti unohtanu et illalla on hallituksen kokous. Hups. Onneks lapsenvahti muisti et on tulossa tänne. Tuli vähän kiire laittaa ruokaa, olin ajatellu et syön tähteitä päivälliseks ja teen uutta ruokaa vasta illalla. Enpä ois ehtiny, mies ois saattanu oli vähän harmistunu jois ois jääny ilman ruokaa. No, ruuat laitettu, nyt ehtii hetken hengähtää kun poju nukkuu toiset päikkärit. Tai jospa sittenkin siivoaisin parvekkeen.

Me ollaan vähän saatu huokaista helpotuksesta. Poju on vetänyt korviketta jo monta päivää, mutta mitään oireita ei oo näkyny. Vaikka tulisivat viiveellä niin nyt ois kyllä jo pitäny huomata jotain. Jogurtti maistuu kans, ja piimä oli suurta herkkua.

22.5.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Täällä ollaan perusarjessa taas, mikä on hyvä juttu.

Opiskelupaikasta ei tiedä vasta kuin elokuun lopussa.

Minkä kokoisella neulalla misukan pientä on pistetty?
Keskimmäisellä käytettiin verikokeessa perhosneulaa 5-vuotiaana.

22.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hyvä kun muistutit! Miunkii piti laittaa pyykit pyörimään. Olikin ihan märkiä vaatteita kun jätkät eilen oli pihalla vesisotaa ja ampuivat toisensa ihan läpimäriksi.

Meillä jåbät sai synttärilahjaksi lippikset, joten ne on nyt kovassa käytössä. Meillä on varmaan toistakymmentä lippistä tässä talossa. Ja aina vaan niitä ilmestyy jostain lisää.

Kivalta kuulostaa brunssi. Tympeetä yuommonen, et joku lähtee muuttelemaan jo sovittuja juttuja. Onneksi muut olivat sitä mieltä ettei lähdetä muuttamaan. Varmaan monella muullakin sama juttu, että päivä suunniteltu sen mukaan.

Me käytiin kuopuksen kanssa verikokeessa, taas. Bilirubiineja vielä kontrolloidaan kun oli suht korkealla 2 viikkoa sitten. Otettiinkin nyt käsivarresta näyte. Oli se sellaista lypsämistä viime kerralla kantapäästä. Painon puolesta olisi oikeastaan pitänyt ottaa käsivarresta jo viime kerrallakin. 5 kiloa on se raja. Oli jo viimeksi melkein 6 kiloinen, niin nyt takuulla jo reilusti yli kuuden. Oikeasta käsivarresta löytyi hienosti suoni ja huuto jäi siihen, kun päästettiin käsivarresta irti.

Oli se perusneula hurjan kokoinen harppuuna kun noin pientä tökittiin.
Labratäti ihasteli pikkuista kovasti kun tämä nätisti hymyili leveää söpöä hymyään. 😍

22.5.2017
misukka
misukka

Uusi viikko, uudet kujeet. Mitäs muiden maanantaihin?

Meillä mies töissä. Just sain pojan sänkyyn ekoille unille, kunhan nukahtaa niin tarviin lisää kahvia ja sit täytyy miettiä päivän ohjelmaa. Täällä tarttis imuroida ja luutata, en vaan viitsi kun poika nukkuu. Vähän pyykkiä, tiskiä, normi jutut.

Aamulla oli pilvistä, vähän viileämpää. Mut nyt rupes aurinko paistamaan joten eiköhän lämpötilat lähde nousuun. Ihana kun on lämmin, ainoa mikä harmittaa on et meidän pihan leikkipaikka on suoraan auringossa, mihinkään ei pääse varjoon. Vasta illalla siihen osuu varjo. Ja poika niin tykkää leikkiä tossa pihalla. Ollaan oltu lyhyitä hetkiä, mut eihän noin pientä viitsi pitää auringossa kovin kauan. Ja kaiken lisäks olin ihan unohtanu hankkia aurinkohattua kun on ollu niin kylmä. Oon pitäny nyt ohutta pipoa pojalla, mut arvatkaa vain pysyykö se päässä... 😂 Tilasin nyt aurinkohatun nauhoilla. Tulee varmaan perille sit kun kelit viilenee taas.

Torstaina mun olis tarkoitus lähteä brunssille. Eilen vaan yksi porukasta rupes kyselemään et mitä muut on mieltä, et otettaisko mieluummin illallinen. Ärsyttää kun aletaan muuttamaan jo sovittuja juttuja. Ainakin meillä suunniteltiin päivä sen mukaan et ois brunssi. No, mennään vissiin brunssille kun muutkin oli sitä mieltä et kun kerran sovittu niin, niin tehdään niin.

22.5.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...