Lörppöstä

Aloitanpa uuden ketjun. :)

15.5.2017
Rinuda
Rinuda
1 year, 11-month-old toddler

Oon tehny yövuoroja ja kyllä on pää sumea,nyt onneksi vapaat alkoi😊Kerrankin minulla on vkl vapaa ja perheen kanssa saa olla,luvassa ulkoilua jos sääennuste pitää paikkansa😊Muuten ei kuulu erityistä..oottelen et pääsis ekaan ultraan ja näkis että onko ketään masussa,en raaski maksaa itse niin kunnallista ootan..kesäkuun puolella vasta aika🙈Miten muitten raskaudet juoksee aina nopeeta,mutta oma kuluu niin hitaasti..olo on kyllä kerrassaan kaamea,että sekin lisää tuskaa..että tulis viikkoja ja ehkä helpottas..nyt vasta 9+

18.5.2017
huiskutin
huiskutin

Parasta toki, että meillä eräs vuosikas jo juonut itse muovisesta normaalista mukista. Ja toinen samanikäinen vedellyt pehmeänokkaisesta taikamukista kun ole honannut mukin ideaa alkuunkaan ja kippaillut vedet syliin kaikista muista paitsi venttiilillä varustetusta härvelistä.

18.5.2017
misukka
misukka

Juu, hulluksi noihin kanssa tulee. Ja sitten on himassa kauhea läjä erilaisia kun mikään ei pikkuihmiselle kelpaa.

Taikamukit kovalla nokalla ei uponnut meidän jätkiin yhtään. Taikamuki pehmeällä nokalla taas upposi kuin häkä.

18.5.2017
misukka
misukka

Kiitos vinkistä misukka.

Selailin netissä vähän mukivalikoimaa. On kyllä menny monimutkaiseksi, noita tuttipullon ja nokkamukin välimuotoja on vaikka kuinka. 😨 Ja muutenkin mukeja ja juomapulloja vaikka kuinka.

18.5.2017
Rinuda
Rinuda
1 year, 11-month-old toddler

Kokeilkaa rinuda pillimukia.

Miehen veljen pojalla on tällänen
https://lekmer.fi/lapset-ja-vauvat/ruokailu/mukit-ja-lasit/philips-avent-magic-pillimuki-sininen-260-ml

Tosi mäppärä eikä vuoda

18.5.2017
misukka
misukka

Me käytiin vauvan kanssa perhekahvilassa. Muistin lopultakin hakea esikon futisjoukkueen kuvan liikkeestä ja postiin oli tullut paketti, niin senkin hain samalla. 2v ei millään meinaa nukkua päikkyjä. Just tänään olisi suotavaa vähän koisia kun illalla päikyn kevätjuhla. Ilman unia ei tule siitä touhusta mitään.

Vauvan ristiäispäivänä jäi päikyt välistä niin herra nukahti ruokapöytään viiden jälkeen.

Miun osteopaatti on perhekahvilassa vetäjänä, ni se vähän hoiti tuota meidän vaavia. Oli kuulemma vastasyntyneille tyypillisesti vähän vetoa kallonpohjassa ja selkäkanavassa. Se on voinut aiheuttaa sen, ettei tyyppi viihdy kaukalossa.

Hoidon jälkeen tyyppi nukahti pöydälle ja asettui ihan rauhallisesti kaukaloonkin kun siirsin poikia hakemaan lähtiessä. Nyt se nukahti sitteriin. Vähän unissaan keinuttaa sitteriä. 😊

Itsekin sain just syötyä joten voisin ottaa pikkutirsat tuossa sohvalla.

18.5.2017
misukka
misukka

Tuossahan se mun viesti tuli näkyviin.

18.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Koitin jo aiemmin kirjoittaa.
Helatorstaina työvoimatoimisto on suljettu, silloin ei soittoa tule.
Itsellä keskiviikkona tapaaminen te-virkailijan kanssa.

18.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Helatorstai ei ole työvoimatoimistossa työpäivä.
Tyttö valvoi yöllä. Reippaana kumminkin heräsi. Kivasti jäi hoitoon.

Mitä tennarille kuuluu?

18.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiva et Zzantra pääsi töihin. :)

Meillä käytössä nokkamukit, ja sit jokunen "tuttimuki". Tuttimukeista ajattelin luopua jo ajat sitten, mut ne on meillä ainoat joissa on kansi, ovat käteviä kun mennään jonnekin. Pitää ostaa pullo. :) Poju on tähän asti juonu vettä ruoan kanssa, ottanut muutaman hörpyn ja sit hakannu mukia pöytään tai kaatanu vedet syliin. Pitäis varmaan yrittää juoda oikeasta mukista ja laittaa loppu mukilla leikkimiselle.

18.5.2017
Rinuda
Rinuda
1 year, 11-month-old toddler

Mitäs muiden torstaipäivään?

Mä tässä mietin et mennäänkö perhekahvilaan. En jaksais kökkiä kotona koko päivää, mut ulkona sataa. Pitää katsoa miltä keli näyttää parin tunnin päästä.

Vinkkejä miten sais lasta juomaan? Toi misukan vinkki et laittaa maitoa vaikka puuroon on hyvä, mut kyllä tän jätkän pitäis juoda jotain. Se on aina ollut huono juomaan mut on ainakin juonut tissimaitoa. Nyt ei juo juuri mitään.

Saapi nähdä miten reagoi tohon korvikkeeseen. Ei kyllä juonu paljoa, mut jos on allerginen niin luulis et tulee reaktio pienestäkin määrästä. Kaurajuoma näytti maistuvan, mut siihen ei viitsi totutella jos pystyykin juomaan maitoa.

18.5.2017
Rinuda
Rinuda
1 year, 11-month-old toddler

Rinuda, tee aamu ja iltapuuro maitoon, siinä uppoo jo huomaamatta melkein desi per puuro. Ja löysennä soseet maidolla jne. Kyllä se 6 dl uppoaa aika helpostikin.

Vai kuumeilee Zzantra. Jokos on yritystä päällä?

Mites tennari siulla esikko syntyi? Toinenhan tuli ajoissa.

Kärry tuli tänään. Kahden jälkeen lopulta oli tullut perille. Puolilta päivin oli lähtenyt Helsingistä. Nyt on koeajettukin kun pakkasin pienet kärryyn ja lenkkeilin esikon pelin ajan. Tuo pienin on niin esikon kopio tuossa, että se herää heti kun liike loppuu.

2v viihtyi hyvin kärryissä. Se aina välillä huuteli sieltä jotain kommentteja 😊

17.5.2017
misukka
misukka

Ei täällä vielä mitää nyyttiä ole. Aamusts käytii synnärillä kääntyy ku yön supisteli aikas kovasti.. Noh, tietäähän nämä meidän muksut, MITÄÄN ollu tapahtunu kohdunsuulla vielä vaikka käyrilläkin supisteli aika kivasti..

Noh, tultiin sit kotiin ja nyt ollaan koko päivä juostu juoksevia asioita tässä.. Kyllä ne kuitennii lupasivat että varmaan olis tän viikon aikana tulossa kun noinki kivasti jo supisteli. Vaan saa nähdä. 😁

17.5.2017
tennari
tennari

Mäkin mietin et onkohan tennari jo saanut nyytin syliinsä. ☺

Kuulostaa positiiviselta tuo PMn tilanne, toivotaan et työkkäri on yhteistyöhaluinen. ☺

Täällä laiska päivä. Itseä väsyttää kamalasti. Mies on hoitanut poikaa muutaman aamun et mä oon saanu nukkua, mut kyllä mä kuitenkin herään. Enkä saa unta päivällä.

Imetys loppui kyllä nyt. Sunnuntaina kelpas vielä natimaito, sen jälkeen oli täys stoppi. No, mikäs siinä. Nyt pitäis vaan keksiä miten saadaan poika juomaan tarpeeksi jotain muuta. 6dl maitotuotteita pitäis kuulemma mennä päivässä. Puhuin neuvolan hoitajan kanssa, se meinas että jogurtti ym ovat ihan hyviä jos käyvät. Sanoi myös et voidaan testata josko korvike sopisi. Ja saatiin myös lupa käyttää kaurajuomaa.

Mies käy kaupasta, saa nähdä mitä maitoja se sieltä tuo. 🙈 Muuten oltais lähdetty koko perhe, mut sen piti lähteä käymään äitinsä luona, enkä mä jaksa sinne taas kun oltiin eilen. Telkkarista oli kanavat kadonnu ja se nyt oli ihan kamalaa, sitä pitää saada korjattua just nyt. Kauhistus jos eivät pääse katsomaan emmerdalea...

17.5.2017
Rinuda
Rinuda
1 year, 11-month-old toddler

Miulla oli jälkitarkastus ja vaikka pelkäsin, että tuo pikkuherra kiljuu ja karjuu sen ajan, niin lääkärin huoneessa olikin sitteri ja tyyppi hengasi nurkassa sitterissä ja nauraa hörötteli kaapin ovelle 😄 Ihan loistavaa. Karju saatiinkin sitten heti kun laitoin jäbän kaukaloon, että lähdetään kotiin.

En kyl ihan hoksaa mikä juju siinä on, että kaukalossa palaa käpy mut sitterissä viihtyy.

Se meidän peräkärry on lopultakin eilen lähtenyt tulemaan. Näkyy matkahuollon pakettiseurannassa, että lähtenyt eilen klo 15 Vaasasta. Kaiken järjen mukaan pitäisi siis olla jo täällä. Bussimatka yhdellä vaihdolla kestää rapiat 6h. Luulisi paketin kulkevan samalla kyydillä.

Illalla saadaan kultivaattori lainaan, niin isäntä pääsee mylläämään kasvimaata (ja mie saan potut maahan, niissä on jo 20cm pitkät esikasvustot autotallissa). Mä pakkaan samoihin aikoihin lapset autoon ja lähdetään esikon peliin Veikkolaan.

Mitäs muiden päivään?

17.5.2017
misukka
misukka

Aamupäivää.
Mikäs tennarin tilanne on?
Taas soiteltu ympäri ämpäri. Kyllä noita työpaikkoja nyt näköjään on. Katsotaan, mikä suunta olis.
Tyttö on päiväkodissa. Pesi kaksi kertaa kätensä, kun ei tykännyt, että autoin saippuaa käsille.
Sit vaan pienten puolelle, ennen kuin omaan ryhmäänsä tulivat. Hyvin jäi hoitoon.

17.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kattotaan, mitä käy.
Ens viikolla onkin te-virkailijan kanssa tapaaminen.

16.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Google ainakin löyti jonkinlaisia ompelukuvia verkosta ostettavaksi. Mietin, että voisiko jotain kuvia tulostaa netistä ja liimata kartongille. Sit vaan tökkiä reiät niihin ja lapsi hommiin.

Hyvin ninnupin pienetkin innostuneet kirjaimista. 👍 Tuo meidän just 6 vuotta täyttänyt oppi 4 vuotiaana kirjoittamaan nimensä, kaikki kirjaimet on nyt osannut ehkä puolisen vuotta. Kirjoitellut joitakin sanoja jo jonkin aikaa mutta nyt lähti tuo lukeminen.

Esikkoa ei kirjaimet kiinnostaneet tässä iässä pätkääkään. Se oppi oman nimensä kirjoittamaan eskarissa ja ekalla luokalla lukeminen oli ihan tervan juontia. Nyt vasta nelosella innostunut lukemisesta.

Minusta tosi hyvin PMllä asiat, kun jo 2 potentiaalista oppisopimuspaikkaa. Toivottavasti työkkäri on myötämielinen. Se kun voi vielä ryssiä kaiken. Pidän peukkuja sen opiskelupaikankin suhteen.

Tunnin päästä pitää lähteä kiikuttamaan esikko kaverisynttäreille keilahalliin. Vauva lopultakin suostu nukahtaa tohon miun jalkaa vasten. Kauhee kiukkuraivo oli kun ei millään olis suostunu nukahtamaan.

Jouduin jättää sen sisälle karjumaan kun loka-auto ei meinannu löytää perille ja jouduin lähtee pihalle sitä opastamaan.

16.5.2017
misukka
misukka

Oisko noita muovineulan sisältämiä ompelukuvia ns. halpahalleissa?

16.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Näitä oppimishaluisia on ninnupilla ja misukalla.

Palkkatuki pitää olla ainakin toiseen noista paikoista, luulen että kumpaankin.
Onhan se hyvä, että nää minun suunnitelmat nytkähtäisi eteenpäin.

Mies ja keskimmäinen on menossa hakemaan vaarin kannettavaa Helsingistä.

16.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Vielä ei kuulu mitään mun mahdollisesta opiskelupaikasta. Sen verran että tilannetiedoitusta kuulen ensi viikon alussa.
Nyt oon kumminkin löytänyt 2 oppisopimuspaikkaa. Kyllä on pitkässä juoksussa tämä minun polku.

16.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Miekii olin jo eilen ihan varma, että tennarilla on nyytti sylissä. Sitkeästi kohti laskettua tähtää. Tsemppiä tennarille!

Ihme, miten hampilääkärissä noin, että tilanne pahentunut kun hampaiden hoitoa tehostettu.

Mä kävin vauvan kanssa syrjäkylällä perhekahvilassa. Kävin viemässä kasan leluja sinne ja vetäjille pientä kiitoslahjaa.

2v nukahti autoon kun tultiin päikystä kotio. Kai se hetken nukkui huoneessaan mutta nyt jo touhottaa täysillä. Väitti itse, ettei nukkunut yhtään.

Tuon puhe on ihan räjähtänyt nyt, kun alkuun pääsi. Ja 6v on oppinut lukemaan. Se lueskelee kirjoista sanoja suurella innolla.

Vauva punkeaa itseään vähän väliä kyljelleen. Teki sitä jo reilusti ennen ristiäisiä. Lelusta ottaa myös kiinni kun vaan osuu sopivasti käteen.

Nii juu. 2v myös ilmoittelee, että pissahätä. Ihan huippua kun moista ruvennut ilmoittelemaan.

Hurjaa kehitystä on nyt tässä talossa meneillään.

16.5.2017
misukka
misukka

Mietin eilen onko tennarilla nyytti sylissä.
Tsemppiä loppuun.

16.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Huomenta.

Tänään jos pihalla haravois jne. On nii kiva keli. Eilen saatiin siivottua tämä talo lattiasta kattoon ja tyhjennettyä pyykkikorit. 😊

Ja verhot vaihdetaan anopin kanssa.

Huomenna olis LA..

Eilen neuvolassa terkka kyl sano et maha on humahtanut viikossa jo tosi als. Jospa se sieltä tän viikon aikana ulkoistautuisi. 😊 Jos ei ni ens maanantaina lääkärille aika et kahotaan kaverin painoa. Ettei ihan hirvittävän isoksi kasvaisi.

Mutta nyt aamupalalle jotta kerkiää ennen päikkyaikaa vähän ulkoillakin.

16.5.2017
tennari
tennari

Huomenta.
Miehet ja tyttö maailmalla.
Tässä on vielä monia tapahtumia, ennen kuin koulut loppuu ja kesäloma alkaa.

16.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä on menty lapsentahtisesti tuo vieroitus. Esikko oli 7,5kk, toinen 1v 2kk ja kolmas 9kk kun lapset lopettaneet tissittelyn. Esikko puri mua tissistä ja hirveätä raivoamidta rinnalla, niin päädyin lopettamaan tissittelyn ja siirryttiin korvikkeeseen. Kakkonen päätti kuin seinään tissittelyt sinä päivänä kun 1v 2kk tuli täyteen. Ilman ennakkovaroituksia. Hällä maito oireili tosi pahasti joten tuli hiukka kiire löytää korvaava maito. Kolmas kiukkuili pari kolme päivää tissille ja kieltäytyi täysin rinnasta kun 9kk oli täynnä.

Alkuun siirryttiin hetkeksi korvikkeelle mutta pian kauramaitoon kun hapanmaitotuotteet aiheutti oireilua.

Pigletillä tosiaan kuulostaa 5v neuvola aika turhalta kaiken ruon ravaamisen keskellä.

Me käytiin esikon ja vauvan kanssa kokoustelemassa. Äsken simahdin taas lähes perinteiseen tyyliin olkkarin sohvalle...

15.5.2017
misukka
misukka

Muistanko lukenee, että Rinuda odotat toista lasta? Jos näin, niin poikasi voi lopettaa itse imetyksen myös maitosi muuttuneen maun/koostumuksen vuoksi. Näin ei tietysti kaikilla käy mutta toiset lapset voivat olla herkempiä maidon muuttumiselle/maulle.

15.5.2017
dansgu
dansgu

Mun tuttavapiirissä monet imettää tosi pitkään, ja ne ketkä ovat lopettaneet ovat vieroittaneet lapset äidin aloitteesta. Joten en oo kuullut kokemuksia siitä että lapsi itse lopettaisi.

Poika ei oo kiinnostunut tissistä ollenkaan, natimaidot ottanut vielä illalla, mutta muuten saa kamalat raivarit jos yrittää tarjota tissiä.

Korviketta ei käytetä. On ollut epäilys maitoallergiasta, mutta oireet ovat lievät ja imetys on sujunut niin hyvin ettei maitotuotteille ole ollut tarvetta. Joten neuvolasta vaan sanottu että odotetaan vielä. Nyt 10kk neuvolassa saatiin ohjeeksi kokeilla hapanmaitotuotteita, niin seuraillaan miltä vaikuttaa. Vähän raejuustoa ja jogurttia ollaan maisteltu, toistaiseksi ei oireita.

15.5.2017
Rinuda
Rinuda
1 year, 11-month-old toddler

Hyvä, että misukka on seesteisempi nuorimman kanssa.

Mieskin oli tuolla kevätjuhlassa.

15.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Haudi! Täällä ei voi oloa kehua. Neiti sairastui viimeyönä vatsatautiin ja itsellä raskauden vuoksi vointi mikä milloinkin, kun ei tahdo mikään mennä alas.
Mie on tietty just nyt työmatkalla..

Ei tuo miusta kuulosta Rinuda yhtään kummalle, että 10 kk on vieroittanut itsensä tissistä. Hapanmaiotuotteet astuu just kuvioihin. Kelpaako hälle korvike?

Miekin odotin sillon neidin kanssa, että lopettaisi itse tissillä käynnin, mutta toisin kävi.

Kiva kuulla, että Misukalla elo pienokaisen kanssa lähtenyt erilaisilla fiiliksillä käyntiin.

15.5.2017
AlmaMatilda
AlmaMatilda

Tää nyt herjaa puhelimella niin etten pääse aloittamaan uutta ketjua, enkä jaksa laittaa konetta käyntiin. Joten kysyn tässä. Millaisia kokemuksia teillä om imetyksen vieroittamisesta? Lähinnä mietin sitä että jos lapsi itse päättää lopettaa? 10kk poika on jo jonkin aikaa vaikuttanut siltä ettei tissi enää kauheasti kiinnosta, ja nyt on parin päivän ajan lakkoillut täysin. Ei mua haittaa jos imetys loppuu tähän, en vaan ole koskaan kuullut että näin pieni lopettaa itse.

15.5.2017
Rinuda
Rinuda
1 year, 11-month-old toddler

Mie kävin tänään moikkaamassa psykiatrista sairaanhoitajaa. Käytiin läpi tämän hetken kuulumisia kun odotusaikana pelkäsin että menee taas tämä ihan alkuaika hukkaan vauvan kanssa. Mut nyt ei ole sellaista ollut. 👍

Esikon heitin futisreeneihin ja haen kohta pois. Mies lähti keskimmäisten kanssa sählykerhoon joten mulla isoin ja pienin mukana MLLn hallituksen kokouksessa. En ehdi esikkoa tuomaan kotiin kun se pääsee kuudelta treeneistä ja mulla alkaa kokous kuudelta.

Eipä sen kummempaa tähän hätään.

15.5.2017
misukka
misukka

Sie olit nopeempi aloittamaan uutta ketjua.
Meillä on keskimmäisten kerhojen kevätjuhla illalla.
Mitäs muille?

15.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mitäs muille kuuluu?

Meillä viime viikko meni ihan plörinäksi flunssan takia. Mies oli niin kipeä, niin kipeä... On mulla edelleen ärsyttävä yskä ja nuha.

Neuvolassa kuitenkin kävin, monet jutut ehtinyt muuttua vaikka tuntuu et just kävin siellä kun odotin poikaa.

Loppuviikosta mulla oli vähän sitä sun tätä, MLL hommia, joten jätin muutaman kerran pojan kotiin miehen kanssa. Mulla oli avausvuoro perhekahvilassa, no mies tuli sit pojan kanssa sinne kans kun poika oli kuulemma niin mahdoton. Heitti ruokaa. Sitä se ei muka koskaan tee mun kanssa. :D Ja yks päivä olin paikallisessa kaupassa keräyslippaan kanssa, enpä oo ennen tehnyt sellaista.

Tänään käytiin vihdoin ostamassa turvaistuin. Poika oli aika tyytyväisen näköinen kun pääsi istumaan kunnolla. :D

15.5.2017
Rinuda
Rinuda
1 year, 11-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...