Vipe! Pienen kypärä ja muuta polkupyörän peräkärrystä.

Mä yritin kovasti etsiä kypärää tuolle ihan pienelle mutta mistään ei löydy pienempää kuin 47 cm. Onko teillä vauvalla kypärä käytössä siellä peräkärryssä? Ja jos on, niin mistä löysit riittävän pienen? Meillä minin kuuppa on nyt reilu 38 cm ni tuohon 47 senttiin on melkosesti matkaa. Toinen minkä hokasin nyt kun noita kypäriä etsin kaikkialta, niin yksillä nettisivuilla tuli vastaan maininta, että sitä vauvatukea suositellaan käytettäväksi vain kävelyversiona. Eli vauvan kanssa ei pitäisi lähteä pyörällä. Mä tilasin tosin Thulen chariot Lite2 mallin. Nyt keväällä lanseerattu malli. Jännää vaan, että tuo kävelysuositus löytyi vain yhdeltä sivustolta eikä sekään edes Thulen omilta nettisivuilta. Miten niissä teidän Croozereissa on, saako vauvan kanssa pyöräillä?

14.5.2017
misukka
misukka

Kahos kun ei tullut mieleen, ettei saisi ajaa vauvan kanssa kun se vauvan riipoumatto on tosiaan aika tukeva ja myötää kärryn liikkeitä. Ja tuohan on jousitettu, että muutenkin ottaa tällejä vastaan.

Hiljakseenhan mie muutenkin ajelisin kun vasta aloittelemassa tätä pyöräilevä perhe meininkiä. 6v ei vielä hurjaa vauhtia tuolla mene kun vasta opettelee ilman appareita ajamista.

Meillähän tuo koko tie on hiekkatietä, joten kyllä muksut on tällejä saaneet jo pienestä pitäen rattaissa kulkiessaan, kun tie on yhtä kuoppaa kuopan perään. Ja jokainen on tosiaan 5kk mennessä jo istuneet itse, osa noussut itse istumaankin.

Tuo kypäräjuttu oli ainoa, mitä mietin, että mistä saa noin pienelle riittävän pienen kypärän ettei se paina fyysisesti liikaa eikä väännä niskaa mutkalle kun takaosa ottaa kiinni makuualustaan.

Voisi noista suosituksista ja rajoituksista kyllä kertoa kaikkialla, missä noita härveleitä myydään, kun ei tosiaan tullut mieleen, ettei saisi ihan vauvan kanssa ajaakaan.

15.5.2017
misukka
misukka

Piti vielä tohon pään kannatteluun kypärä päässä sanoa että tuossa kärryn vauvaistuimessahan ei lapsen tarvitse päätään kannatella..
Se pienen lapsen tuki ja toi vauva istuin on kaks eriasiaa..
Poikien kanssa alettu pyöräillä siinä 9kk iässä kun on aikaisemmin ollu se istuin vaan pyörän perässä ja siinä ikäraja 9kk, hyvin ovat jaksaneet kannatella kypärää.. Ja jos siinä voi kuljettaa 9kk ikäistä, se kuitenkin tärähtää siks paljon rotvalleissa, niin kyllä kaiken järjen mukaan siinä "riippumatossa" pystyy vauvaa viemään aikaisemmin..

Itse siis järkeilin asian niin.. Sitä vauvatukea en ota käyttöön heti kun tyttö oppii istuu vaan saa mennä tossa vauvaistuimessa niin kauan kuin mahdollista niin rasittaa vähemmän selkää ja niskaa..

14.5.2017
Vipe
Vipe

Meei:lle. 5 kuukauden ikäinen ei ole enää pieni vauva. Jotkut sen ikäiset istuu jo esim. syöttötuolissa.

14.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kun etsin tietoa,niin paljon löytyi väittelyä, toiset sitä mieltä että voi laittaa toiset että ei jne. Croozerin sivuilla kuitenkin teksti on:
"Meiltä kysytään usein voiko vauvaa kuljettaa Croozer-kärryissä. Totta kai voi!

Alle 20 kuukauden ikäisille lapsille hyvä istuma- ja makuuasento on tärkeää. Olemme ottaneet huomioon istuinmukavuuden pehmustamalla istuimet hyvin. Lisätuen tarve määritellään lapsen iän, koon ja painon mukaan, sekä ovatko lapsen selkä- ja vatsalihakset jo kehittyneet istumista varten.

Croozer-pyöräilykärryissä on varusteita kaikenikäisille lapsille sekä ergonomiset istuinratkaisut sekä vauvoille, että hieman isommille lapsille."

Ei kyllä sanota että miten kuljetetaan,pyörän perässä vai kävellen vaiko miten..
Mä en ehkä itse ois uskaltanut lähteä paljon alle 4-5kk iässä ton tytön kanssa koska se on aika lötkö, mutta esim. Pojat oli meillä niin jänteviä että niitä ehkä olisinkin uskaltanut kuljettaa aikaisemmin..
Tosta kypärä jutusta piti vielä sanoa.. Ostin malliltaan sellaisen "pottakypärän" jotta ois takaraivosta mahdollisimman tasainen ja lisäksi laitoin pari pyyhettä vauvan selän alle niin että pyyhkeet loppuu siihen mistä kypärä alkaa jotta ois niska mahdollisimman suorassa..

14.5.2017
Vipe
Vipe

Mä ostin sen pienimmän kypärän eli just sellaisen kokoa 47 tai siis saadettävä mutta pienimmillään 47 ja se oli erikseen maininta keveydestä eli oli painoa jotai 200-300 gramman välillä oisko ollu joku 270g ettei ole pienen raskas kannatella.. Mähän oon käyttänyt sitä sillei että siellä alla on ollut pipot ja huput yms. Ja kun alkuun oli toppahaalari niin huppu aika paksu..
En sitten tiedä oisko ihan sama olla ilman kypärää kun vauvallahan aika vaikea saada leuan alle sitä nyöriä pysymään..
Ja mä en siis Niskojen takia ois uskaltanut ehkä pientä laittaa ainakaan kypärän kanssa.. Mietin mä jotain pyyhe virityksiä jo pään sivuille yms. Mutta tyttö ehti jäntevöityä sen verta että alettiin käyttään kypärää ja siis alettiin pyöräillä joskus kun tyttö oli n. 5kk
Kaks Piippunen juttu sinänsä että lain mukaan kypärä pitää olla,mutta toisaalta tuo vauvan istuin on tossa meidän kärryssä niin suojaisa ja siellä keskellä että ei vauva kyllä siellä pääse päätään lyömään mihinkään.. Ja joo tohon suositukseen törmäsin kanssa ettei ihan pientä kumminkaan pyörän perään.. Mutta tosiaan me ollaan mennyt ja tosi pehmeästi toi "riippumatto" joustaa ja kun menee töyssyt hiljaa ja varovasti,niin hyvin on kyllä päästy.. Sitä en sitten tiedä mitä aiheutan lapselle mutta eipä se paljoo enemmän tärise kuin kävellessäkään.. Melkein nopeammin tulee rotvallit kävellen mentyä kuin pyörällä kun pyörällä jotenkin varoo niitä..
En tietenkään kellekään voi suositella,mutta itse olen vienyt 5 kuisesta.. Ja lapsi on viihtynyt siellä, mun mielestä lapsi osaa kertoa jos on huono.. Tai meillä ainakin jos vaikka lapset on jossain sitterissä istunut kohotettuna ja väsähtänyt siihen niin on alkanu kitinä jne.
Ja yhden äidin tiedän joka vienyt vauvasta asti (se vei ilman kypärää) ja lapsi on tänä päivänä 3 vuotias ja on fyysisesti ihan ok kaikki eli ei ainakaan ole kärsinyt siitä.. Minusta lapsi on siinä aika hyvin tuettuna ja jos ei nyt vedä ihan täysillä joka töyssystä niin voi hyvin viedä..
Ja se mikä oli syynä siellä mistä mä löysin sen kiellon viedä ihan pientä oli just se kypärä juttu että kun sitä ei saa päähän ja ilman sitä ei lain mukaan saa viedä.. Siellä ei syynä ollut muistaakseni muut jutut.

14.5.2017
Vipe
Vipe

Joo ei pienen vauvan kanssa voi pyöräillä, pitää itse osata istua. Eihän juoksemistakaan suositella ennen kuin vauva on yli 6kk ja osaa istua koska tärinä ja töyssyt on riski pienen niskalle. Vauvatuet on kävelykäyttöön, voi käyttää pyöräkärryä esim tuplarattaina kätevästi :) Me aloitettiin pyöräily n. 10kk iässä ja vaikea oli silloinkin löytää sopivaa kypärää.. Pää oli jotain 44cm mutta sovittamalla löydettiin sopiva kypärä muistaakseni Intersportista. Sekin oli 47 koosta alkaen mutta istui päähän hyvin. Paljon sen pienemmän kanssa en pyöräilisi, sen verran huteralle näytti pään kannattelu kypärä päässä silloinkin.

14.5.2017
Meei89
Meei89
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...