Tuitui kaikki 🙋

Mitäpä kuuluu? 😊

8.5.2017
riu
riu

Kyllä sisaruksilla on iso vaikutus varsinkin pienempiin.
Aamulla tyttö puki vaatteita päälleen ihan unenpöppörössä.
Nyt kun hain tyttöä päiväkodista, esikoinen tulikin samaan aikaan kotiin. Tyttö tuli isoveljen kanssa nätisti, eikä keksinyt mitään omia reittejä.

11.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Terve.

Just tultii äskö perhekerhosta ja lapset söi ja ovat unilla. Jos ite vaikka kahtelisi netflixiä.

Ainoo toive heil oli et pääsee illalla iskän kaa ulos. Eiköhän tuo liene onnistu. 😊

Eipä täälläkään ihmeitä. Ite jos kaupalla hurauttasi illasta ku herrasväki iskän kaa ulkoilee.

Välillä työntää lunta ja heti perään paistelee aurinko. 😊

11.5.2017
tennari
tennari

Meillä oli esikolla astmakontrolli tässä aamupäivästä. Keskimmäiset oli sen aikaa päikyssä. Käytiin esikon kanssa Subwayssä syömässä kun ei olisi ehtinyt koululle syömään. Kaupassa pitäis käydä tänään tai huomenna, hakemassa ristiäistarjoiluiden rakennusaineita.

Ei oo vielä tullut meidän kärryt. Vaasasta taitaa olla pitkä matka tänne meille. Laskeskelin, et jos ne kärryt oli eilen vasta päässeet lähtemään, niin ne olisi viiden jälkeen kuitenkin olleet jo täällä. Katselin siis bussiyhteyden, millä se olisi voinut tulla. Eli tänään olisi ollut noudettavissa. Mutta kun ei.

Tälle päivälle ei taas kummosia suunnitelmia. Kunhan ollaan vaan.

11.5.2017
misukka
misukka

Hei vaan kaikille pitkästä aikaa! Migreeni on kyllä niin inhottava vaiva, ymmärrän kyllä miksi lähtö kauppaan on venynyt. Minunkin pitäisi lähteä käymään mutta ei kyllä yhtään huvittaisi. Lähin kyläkauppa 7 kilsan päässä, eli meilläkin ajellaan autolla kaikki matkat. Täällä kun ei ole linja-auto yhteyksiä tarpeeksi. Sämpylät on vielä uunissa, jos sitä sitten lähtisi käymään. Täällä paistaa tällä hetkellä aurinko niin ihanasti että ois kyllä ihana päästä tytön ja koirien kanssa lenkille ennen iltavuoroa. Mites teidän muiden päivä menee?

11.5.2017
AnnelieP
AnnelieP
2 years, 5-month-old toddler

No tuolleen, jos kauppa on alle kilsan päässä, ni tottahan sitä kulkee ennemmin kävellen. Meillä tuohon lähimpään markettiin on 5km matkaa ja cittari/prisma 8-9km matkaa ni todellakin autolla kuljettava. Ei ihan äkkiseltään tule kävellen lähteneeksi. Pelkästään tämä meidän kotitie 2km ja sittenkään ole ihmisten ilmoilla vielä. Bussi kulkee tuosta 2km päästä Helsinkiin ja Turkuun mutta mikään julkinen kulje tästä meidän ohi tuohon kylille. Edes se palveluliikenne. Naapurin vanha emäntäkin kulkee taksilla minkä kulkee.

Mulle iski kauhea köhä. Semmosta kuivaa henkeä ahdistavaa yskää. Ja nokka valuttaa taas kirkasta. Hilskatin siitepöky!

Jostain kuulin, että tänä vuonna on taas erityisen paljon siitepölyä ilmoilla.

10.5.2017
misukka
misukka

Täytyy kyl sanoo tosta autolla kulkemisesta et kyl mä odotan jo kovasti et tää pieni ulkoistautuu. Päästään mekin sit kävellen vähän joka paikkaan.

Suurempi vaiva on just änkee koko porukka kyytiin ku et kävellään kaupunkiin ja takas.. 😂

10.5.2017
tennari
tennari

Misukalle jaksamista pienimmän kanssa.

10.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

No mites jos jostain torista kahtelisitte käytettyjä. Ja eikö melkein jollain matkarattailla pärjää kun niin vähästä käyttö.

Mä nyt kuolaan niitä city selectejä vaikka meilläki niihin käyttö olis aika pientä. Ne vaan pirskaleet maksaa kauheasti. Nyt just sais mustat tarjouksessa koko setin kahdelle 750 euroon ku normaalisti yhdelle melkein 900e. Ja torissakin huutavat 600 euroa kahden setistä. 400-450 euroakin kehtaavat sellasista joissa kankaat rikki.

10.5.2017
misukka
misukka

Huomenta.

Tänään esikon kerhopäivä.

Aattelin pestä talvihanskat ja hatut poies.. Ja pyykkiä tarttisi viikata ja pestä..

Kai täällä tarttisi siivotakin kun kämppä on vaihteeks ku pommin jäljiltä.

Tänää tasan rv 39+0.. Jaksaa jaksaa.. 😁

10.5.2017
tennari
tennari

Aika karua, ettei varaosia toimiteta Suomeen ja rattaat sen takia roskiskamaa. Kaikkee sitä.

Hassua, miten lapsen päikkyyn jättämisessä pienikin juttu voi tehdä paljon. Muutama minuutti, että jätetään vähän eri paikkaan. Me oltiin pari minuuttia yli 8 päikyssä. Suoraan aamupalalle meni kyllä mutta ei ollut kauhea kiire ja hoppu.

Kävin kaupan kautta vauvan kanssa. Vähän maitoja haettiin. 10 litraa saa olla parin kolmen päivän välein hakemassa. Ihan järjetöntä tää maidon menekki. Nytki laktoositonta noille isoille pojille puolet tuosta määrästä. Ja kakkonen ei edes kauheasti laktoositonta juo. Se ei tykkää sen mausta ku tottunu kauramaitoa juomaan. Kotona sotkeekin laktoosittoman pieneen määrään kauramaitoa, maun vuoksi.

Taas oli jauhelihoja alessa, nappasin pari kilon laatikkoa sikanautaa. Saa taas jonku kastikkeen väännettyä ja syötyä pari kertaa.

Tähän päivään ei kummosempia suunnitelmia ku kyttään tuleeko ilmotusta matkahuollosta että paketti noudettavissa. Ja esikko illalla futistreeneihin.

Vaavi uinahti olkapäälle joten aamupalan tekoon ruppeen.

10.5.2017
misukka
misukka

Kävin viemässä tytön päiväkotiin.
Sanoi että pesee kädet reippaasti, muutenkin omatoimisesti touhusi.
Helpompi oli hänet jättää pienten ryhmän kautta kuin suoraan aamupalalle, vaikka eroa oli vaan muutama minuutti.

10.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Täällä ei kukaan ole ollut huolissaan tuosta meidän kakkosen kielellisestä kehityksestä. Sehän alkoi puhua vasta tyyliin päälle 3-vuotiaana eikä saatu edes lähetettä puheterapiaan. Sillä on tietynlaisia puutoksia puheessa niin, että se on joskus epäselvää. Mä en vaan osaa yksilöidä, mitä ne puutokset on. Kelto kävi tuossa mun pyynnöstäni arvioimassa sen puhetta ja sekin tunnisti joitain kohtia mutta hälläkään ei juuri nyt ole aikaa niihin puuttua vaan kuulemma ensi vuonna sitten eskarissa otetaan työn alle kun hän käy eskarilaisten kanssa paljon enemmän työskentelemässä.

Nyt kolmonen sai 2v neuvolassa puheterapiaan lähetteen kun oli sama tilanne kuin isoveljellään aikanaan, eli ei puhunut juuri mitään. Tosin nyt 2kk aikana puhe on lähtenyt aukeamaan ihan hurjasti. Puhuu kuin papupata, uusia sanoja tulee päivittäin ja 2 sanan lauseita puhuu myös. Meininki ihan eri luokkaa kuin kakkosella missään vaiheessa.

Mä muuten heräsin tunti sitten säikähtäneenä, että oon nukkunu pommiin. Noh, onpahan tullut jo tunti valvottua tälle aamua. Josoa sitä ehdittäis tänään ajallaan päikkyyn.

Meidän polkupyörä/monitoimirattaat on lopultakin tulossa 👍 Tilasin ne lapsimessuviikonloppuna mutta olivat varastosta loppu ja nyt oli tullut tehtaalta kärry ja lähetetty eilen meille. Tänään tai viimestään huomenna pääsee siis kokeilemaan. Jänskättää. 🙌

10.5.2017
misukka
misukka

Zzantra, 4-vuotiaana on se laajempi lapsen tietojen ja taitojen kartoitus neuvolassa. Päiväkodin henkilökunta tättää tuohon sen oman osuutensa pitemmältä ajalta.
En muista sen nimeä, kun se on meidän keskimmäisen jälkeen vaihtunut.
Täällä ainakin pääsee helposti puheterapeutin arvioon. Siihen ei kummoistakaan tarvitse, kun lapsi pääsee puheterapeutin testeihin.
Meidän esikoinen teki ainakin Kettu-testin.
Keskimmäinen teki pari testiä. En muista nimiä. Sanavarastoa ainakin testattiin, ja äänteiden osaamista. Keskimmäinen on nyt 10.

9.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Zzantra. Tää työntekijä, jonka kanssa vasu-keskustelu oli, on hoitanut tytön lisäksi meidän poikiakin. Esikoinen täyttää kesällä 17.
Oli antoisaa keskustella.
Tytöltä puuttuu puheesta (3,5) R, minkä olen tiennyt, mutta myös L. Mun nimi alkaa L-kirjaimella. Tyttö puhuttelee minua äitinä. Puheterapeutin arvio syksyllä, kuten meidän pojillakin on ollut.
Miehen perheessä heidän vanhempiaan puhutellaan etunimillä, paitsi meidän lapset käyttävät nimityksiä famu ja vaari.

Sitten lopuksi työntekijä totesi, että olet hakenut opiskelemaan. Siitä puhuttiin, ja ei mitenkään lyhyesti.

Kaikenlaista näyttää tapahtuneen, maitovahinko Misukalla.
Ninnup, meitillä on palveluliikennettä myös, KutsuPlus taitaa olla, ja juuri näillä suuralueilla.

9.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Vai palveluliikenne se olikin 😄 No on niitä täälläkin mutta en niihin toimintatavoista tiedä. Ja oli hiukka vinkeä nimitys kun ei ole tullut vastaan.

Meilläkin muksut melkein poikkeuksetta nukkuneet kärryissä vain jos ne liikkuu. Kakkonen nukkui jossain vaiheessa jopa paikoillaan olevissa kärryissä yhden kevään. Mutta kunhan kesä ja kuumuus iski niin ei kärryt enää kelvanneet.

9.5.2017
misukka
misukka

Mikä ihmeen pali? Joku savolainen paikallisvempele?

Miusta on ihan hauska seurata muksua just jossain päikyssä niin, ettei se hoksaa. Toiminta on todellakin niin erilaista kuin kotosalla.

Ja ninnupin pyykeistä tuli mieleen, että mulla lienee koneellinen pyykkiä odottelemassa kuivausrumpuun pääsyä. Sain valkopyykin pesuun kun kävi pieni maitovahinko 😄 Pötkötettiin kakkosen kanssa sohvalla tyynyjen päällä ja se vähän painoi mun rintaani. Kun reilu puoli tuntia myöhemmin havahduin vauvan ähinään, niin totesin rinnasta vuotaneen kohtalaisesti maitoa siihen tyynyyn. Miun ometekonen ultraimukykyinen kestoliivinsuojakin oli pettänyt ja oli ihan läpimärkä.

9.5.2017
misukka
misukka

Tyttö ei aamulla huomannut, kun istuin päiväkodin penkillä. Odotin vasu-keskustelun alkua. Tiesi että tulen juttelemaan hänen asioistaan. Tyttö pukeutui selin minuun. Puki reippaasti ja meni ulos.

Hän toimii ihan toisin päiväkodissa kuin kotona. Ryhmässä on arka ja ruokapiirissä puhuu hiljaisella äänellä. Lounaalla saattaa innostua puhumaan.

9.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

No moro. 😊

Tultii tähän mun äipälle. Leikkikenttä tuossa vieressä ni pääsee muksut kohta kuluttaa energiaansa sinne. 😊

Eilen illalla jo salaa toivoin et tulis lähtö. Mut eipä tullut ku hyvät unet. 😂 Heräsin vaan kerran pissillekin.

Nyt on kotona kaikki juoksevat paperiasiatkin hoidettu , enää vanhan auton vakuutusten irtisanominen ja liikenteestä poisto. Sit on kaik kunnossa. 😊

9.5.2017
tennari
tennari

Töttöröö! On tää liberon puoli unohtunut kokonaan kun siirtyi tuonne facen ryhmiin. Täällä voidaan paksusti rv32+5. La lähenee ja tänään sain noutaa äippäpaketin ja käytiin kaverin kanssa kirppiksellä. Mukaan tarttui tosin vaan yks tikru/leopardipipo. Meno mahassa on aikamoinen ja muutama miehen sukulainen ollut sitä mieltä et ei hein mahatyypit aikanaan oo olleet näin aktiivisia :D meillä edelleen edetään nimellä mahatyyppi kun hän ei suostunut sukupuoltaan näyttämään rakenneultrassa eikä sen enempää kaiveltukaan sit sitä esille. Synnärillä sen näkee. Vaatehamstraukset on jotakuinkin ruskeaa, harmaata, valkoista ja vihreää koska mä oon vihreä-fani. Mies on edelleen hyvinkin innoissaan tulokkaasta, samoin koko muu lähisuku vaikka muutaman reaktiota pelättiinkin :) raskaus mennyt ihan ok, maaliskuussa alkoi vatsakivut ja supistelut jonka takia jäin huhtikuuksi sairaslomalle. Nyt vietän kesälomaa ja sit mammalomalle :)

8.5.2017
Rapu1990
Rapu1990
12-month-old baby

Riu, pitäkäähän tokan lapsen kouluasioissa puolenne. Ei enää teidän lapsille niitä tytön koulujärjestelyjä, opettajaa, ja open moninaisia selityksiä tytön koulunkäyntitilanteelle. Mulla ei oo niitä juttuja ikävä, kaikella rakkaudella.
Sie oot sellainen leijonaemo.

Helpompaa se on näin tyttömänä, pitää sanoa, mutta asiat lutviutuu. Itsestä riippumattomasta syystä mun työkokeilu päättyi. Mun oma te-virkailijahan on jo ehtinyt ehdottaa työkokeilua päiväkodissa.
Mutta kattellaan nyt, ei kai ne päiväkotiin kesäksi työkokeilijaa ota, kun kesäksi täällä ei oteta työntekijöitäkään.

8.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tuitui.
2 kuukauden työkokeilu seurakunnalla loppui. Uusi pääsykoe oli viime viikolla, Järvenpäässä taas. Lapsi-ja perhetyötä seurakunnalla. Mulle kyllä nostettiin oppisopimus vahvasti eteen.
No, tästä hausta pitäisi tulla tulos jo tässä kuussa.

Huomenna mulla tytön vasu päiväkodilla. Saa kuulla mitä kaikkea muuta keksinyt, kuin aidan yli kiipeilyä.
Nyt rauhottunut, ja useasti sanoo, että hyvä päivä ollut.
Pojat koulussa.

8.5.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hassua miten teillä kaikilla tosiaan ensi vuonna ekaluokkalaiset 😄 Paljon on touhua ja tohinaa niin riulla ku pigletilläkin.

Meillä pienin huomenna 6 viikkoa jo. Ei voi olla, kun ihan just sen kanssa kotiuduttiin vasta. Lääkärikäynti siis huomenna.

Meillä tenavat ihan mahdottomia. Tuossa joku päivä tuonne ketjuun taivastelinkin sitä kun nuo ei usko mittään eikä välitä mistään mitään. Kakkonen intoutui pyöräilystä ja menee tuossa pihassa tuhatta ja sataa. Mennee ihan liian hilkulta tuota kolmosta kun sekin sotkee potkupyörän kanssa vastakkaiseen suuntaan. Ja molempuen autojen kyljet on naarmuilla kun tuon kakkosen on ihan pakko mennä niin likeltä ku vaan pääsee ja sit tulee vähän osumaa. Molemmissa autoissa pari parikyt senttistä syvää naarmua.

Esikko päätti sitten, että kun tuo 6v ei usko mitään ni miksi hänkään... Noh. Nyt on koko konkkaronkalta kaikki pyörillä kulkevat härvelit arestissa tämän viikkoa. Fillarit, potkulaudat, polkutraktorit, jne... Ihan kaikki. Josko alkaisivat uskoa, ettei autojen välistä ajella.

Ja mie toivon, että nyt rauhoittuisi meno ja meininki hetkeksi kunhan lauantaina saadaan ristiäiset taputeltua. 2kk oon mennyt kuin pieni eläin ja alkaa tuntua. Väsyttää ihan mahdottomasti. Tuntuu, että nukun seisaalleni aina välillä.

8.5.2017
misukka
misukka

Oli tuo edellinen ketju niin pitkä ja vanha etten jaksanu käy kahlaamaan läpi. Kerran laiska aina laiska 😄

Tänne kuuluu semmosta aika perusolemista, lapset kasvaa pittuutta ja mie levveyttä 😁 Meijän pieninkin täytti nyt keväällä 2 v, ihan älytöntä miten se aika rientää. Iso poika jo, nyt ihmetellään tuota puheen kehitystä ja mietitään millon ollaan yhteydessä puheterapeuttiin. Esikoinen on ihan teiniangsti, semmonen kunnon mielensäpahoittaja. Kivaa 🙉🙈🙊 Kolmonen on saanut eskarin loppusuoralle, ylihuomenna ois vuorossa kouluuntutustuminen. Ja ihan lähikouluun niin uskomattomalta ku se kuulostaakin 😄 Tokavekaran hojks oli tänään ja se meni vähän niin ku ounastelinkii. Kaikki lukuaineet ja enkku yksilöllistetään syksystä alkaen, lisäksi edessä ois koulunvaihto. Asetin kyllä sille tiukan ehdon, sanoin että siirtyy vaan jos opettajaksi EI tuu sama opettaja ku tytöllä oli 1-2 -luokilla. Rehtori selvittelee asiaa ja ilmottelee sitten.

Nyt sitten väsyttää, vaan ei auta kun kohta on vietävä kolmonen jalkapalloo pellaamaan. Otettiin sille semmonen kesäharrastukseksi 😊 Jännä nähä kuka sen sinne aina vie kun isoimmallakim pojalla alkaa maanantaisin reenit ja miulla työt kesäkuun alusta 😁

8.5.2017
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...