Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Syyhypunkki?

Onko kellään tietoa miten helposti syyhypunkki tarttuu? Ja mitkä ovat ensi oireet ja missä kohtaa kehoa yleensä? Siis lapsilla. Pk:ssa yhdellä isojen ryhmästä oli tuo kyseinen hirvitys ja nyt meidän pienimmällä huomasin tänään pyllyssä sellasen vesirokon näköisen paukaman. Pienellä oli kyllä juuri vatsatautia ja ripulointia, joten voihan se pylly ärtyä siitäkin... ja mitään kutinaa ei ole ollut. Ja isommalla ei ole mitään vaikka hän on samassa ryhmässä kuin missä tauti oli bongattu. Ja tietääkö kukaan saako ne lääkkeet vakuutuksesta jos käy lääkärillä ensin...?

23.4.2017
Outska80
Outska80
3 years, 1-month-old toddler

Kiitos AlmaMatilda. Olin jo miettinyt että haetaanko lääkkeet ja hoidetaan ihan varmuuden vuoksi. Mitään oireita ei oo käsissä, eikä jaloissa, eikä myös kutinaa. Nyt päiväkodin tapauksesta rupee olemaan jo pari viikkoa, mut vielä kai pitänee seurailla... mutta en hae lääkkeitä ilman oireita jos on kerran ärtsy iholle. Näppyläkin kyllä hävisi, että en sitten tiedä mikä mahtoi olla...

24.4.2017
Outska80
Outska80
3 years, 1-month-old toddler

Syyhypunkin tartunta vaatii yleensä pidemmän ihokontakti tarttuakseen, esim samassa sängyssä nukkuvat herkästi saa tartunnan.
Pienet lapset ovat tartuntareittinä poikkeus, tartuu herkästi lapsesta toiseen, kun leikkivät lähetysten.

Ilman, että on selkeitä oireita, ei kannata lähteä nix-voidekäsittelyä ja kodin saneerauksia tekemään, sillä on ärtsy hoito iholle. Eri asia on silloin, jos päiväkodilta tulee ohjeistus tehdä hoidot.

Syyhy on haastava diagnosoitava, sillä punkki voi olla hyvin vaikea löytää iholta.

Suosittelen kyllä, että lääkäriin ja mieluiten ihotautilääkärin vastaanotolle menemään, jos oireita tulee. Lääkäri arvioi riittääkö pelkät nix voidehoidot ja tarviiko lisäksi tablettihoidon. Lääkäri myös arvioi, onko muut perheenjäsenet tarpeen hoitaa.

23.4.2017
AlmaMatilda
AlmaMatilda
15-month-old baby

THL:n sivulla on maininta, että syyhyn hoitoon on saatavilla tablettimuotoinen reseptilääke. Eli tuo lääke vaatii lääkärikäynnin.

Tapauksessa, joka teilläkin on, että syyhy on tullut esiin päiväkodissa, siellä pitäisi myös olla hoito-ohjeet kotiin.

23.4.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meille päivähoidosta jaetussa infektiotauteja koskevassa ohjeessa on maininta, että kun syyhyn hoidon lopetuksesta on 24 tuntia, voi palata hoitoon.

23.4.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Muistaisin lukeneeni, että esiintyy eniten sormissa ja käsissä. Niissä pitäisi myös näkyä sellaisia "käytäviä". Ja kutinaa pitäisi olla hurjasti

23.4.2017
Hiduli85
Hiduli85
1 year, 8-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...