Jotain lörppää

Tää on kai kuollut kokonaan mutta innostuinpa nyt kirjoittaa jotain.. Liekö kukaan innostuu,eipä itseäkään ole paljon innostanut kun näyttää olevan nyky lörpät yksin tai kaksin puhelua..

10.4.2017
Vipe
Vipe

Vuosi sitten Sydänviikosta oli kunnollinen tiedotus, nyt ne kai pitää matalampaa profiilia.

23.4.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hei, tietääkö joku sydänviikon tapahtumista?
Netissä on jotenkin huonosti informaatiota.

23.4.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Me käytiin näin aamusta isoimman ja pienimmän voimalla Prismassa pyörähtämässä. Vähän tsekattiin perheen pienten polkupyöräkypärätilannetta, niin pienin kypärä siirtyi kakkoselta kolmoselle ja se sai potkupyörän ajettavakseen. Hyvin vipottaa heti ekalla kokeilulla sen kanssa.
Esikolle pari vuotta sitten hankittu kypärä siirtyi kakkoselle ja esikolle käytiin nyt siis hakemassa uusi. Mahtuu taas pari vuotta ainakin. Tai ehkä pidempäänkin kun nyt esikon pään ympärys 54cm ja kypärä menee 58cm asti. Mene ja tiedä kuinka isoksi pää kasvaa.

Samalla käytiin kenkähyllyllä vaklaamassa Vikingin lenkkareiden sisämittoja. Jos niihin perusteella osais tilata soppelit lenkkarit tuolle 2-vuotiaalle. Muilla onkin viime kesältä vielä jalkaan mahtuvat monot olemassa. Tai no esikolla ainakin on. Kakkosen tilanne pitänee varmistaa.

Esikolla on tänään alkuillasta peli Raaseporissa. Isännys lähtee käyttämään siellä kun mie en nyt koe tuommosta 3-3,5 tunnin reissua vauvan kanssa ihan omimmaksi.

23.4.2017
misukka
misukka

Jyväskylään on tosiaan misukalla matkaa, kuten meilläkin.
Mun vanhemmilla ei oo pitkä matka sinne, kun muutenkin siellä asioivat. Ja mun veli ja vaimonsa on siellä töissä, ei ole heilläkään pitkä matka.

23.4.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Joo noi tarjoukset on vaa netis ja jyväskylän liikkeessä. Meillä on tänää kyl suuntana jyväskylä mut aikataulut ei sovi mitenkään että sinne ehittäsi.

Ja mä oon tottunu muutenki kaikki netistä tilaamaan ku täällä pikkukaupungissa nyt ei o mitää saatavilla. 😂 ja viiti joka tarpeen iskiessä ajella n 100 km suuntaansa jotta jotain saa. Ainoo on tuo Varkaus jos Prismaan tai Henkkamaukalle haluu. Sinne voi vähän tiukemmallakin aikataululla ajella.

Mut siis juu voi tilata eri kokoja ja palautus onnistuu mun mielestä kätevästi. 😊 Tilasin sielt xxl verkkokaupasta myös esikolle kokoontaitettavan potkulaudan. Kätevä kesällä kun kaupungissa kävellen kuljetaan. Saa vaikka vaunujen tavarakoriin tarvittaessa heitettyä..

Pienemmälle neidille pitäsi vielä pyörä ostaa..

23.4.2017
tennari
tennari

Huomenta.
Täällä sataa lunta.
Hienoa nki, että että olet saanut olla palkkatuetussa työssä puoli vuotta. Se osoittaa aktiivisuuttasi työmarkkinoille, mistä on hyvä jatkaa.

23.4.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kyllähän niitä kai voisi vaikka tarjoushinnalla myyvätkin. Mutta ko minuu ei se palautusrumba hotsita yhtään.

Tämän takia mä en tilaa juuri mitään netissä vaan kävelen kauppaan ja haen sieltä. Mutta ko nuo tarjoukset on nyt voimassa vaan netissä ja olikohan Jyväskylän liikkeessä kun siellä on avajaiset. Sinne on vähän pitempi reissu lähteä ajelemaan.

22.4.2017
misukka
misukka

Voiko niitä gorelenkkareita tilata kokeiltavaksi, esim. kahta eri kokoa.
Meidän tytöllä talvikengät oli 28, nyt välikausilenkkarit 29. Iso jalka hänellä.

22.4.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Eiku tennari jakautuu. Mie tein jo pesäeron tuon meidän minin kanssa 3,5 viikkoa sitten.

Toivottavasti kaikki menee hyvin ja saat jäädä kotiin suunnitellusti. 👍

22.4.2017
misukka
misukka

Mä olen miettinyt niitä xxlssä olleita gorelenkkareita tuolle 2-vuotiaalle. Pitäis tilata mut en nyt tiiä minkä kokoiset. Nuo vikingin välikausikengät meillä on nyt kokoa 26.

En päässyt testailee baby jogger city selectejä lapsimessuilla. Sen sijaan Thulen uusimpia charioteja kylläkin. Nyt minen tiiä kummat olis kannattavat ottaa. Noi pyörävankkurit olis tämän viikonlopun 15% alessa ja noita vankkureita en pääse edes kokeilee ennen maanantaita.

En kyl tonnin pyöräkärryjä ota, et ottasin ne edukkaammat. Mut niissä ei ole tavarakoria. Eikä niihin tietenkään saa turvakaukaloa mitenkään kiinni.

Ääks. Päätöksiä, päätöksiä... Mitäs satumammalle kuuluu.

22.4.2017
misukka
misukka

Jo vain piglet aika on juossut raskauden osalta hurjaa vauhtia. Nää vikat viikot vaan tuntuu et menee toooosii hitaasti. 😑

Noh. Ehkä se tästä. Enäämax 5.5 vk tätä ja sit on jo vauva täällä. Ja tuskin käynnistykseen menee.. sen verta on viikon sisällä maha jo tipahtanu ja torstain lääkärissä oli pää jo aika alhaalla.. mutta kun varautuu siihin pahimpaan ni saattaa jopa yllättyä. 😉

Esikko kävi jo aamusta kaverinsa ja hänen äitinsä kaa uimassa. Kohta jos ulos vielä hetkeksi kammettaisiin. Olis taas yks päivä taputeltu.

Huomenna lähetäänki vähän pidemmälle synttärijuhliin.. tyttöjen serkun 4 v kemuihin.

Tilasin esikolle xxl verkkokaupasta vikingin goretex lenkkarit. 😊 mietin semmosta potkulautaakin mut enpä vielä tilannut (kun en sitä enää tilaushetkellä muistanut) 🙈

22.4.2017
tennari
tennari

Vau, nää sivut toimii.
Misukalle kivaa lapsimessuilua.
Mulla on tälläkin viikolla ollut kivaa työkokeilussa.
Ensi viikolla se loppuu. Oisin kyllä pitempäänkin ollut, mutta minusta riippumattomasta syystä työkokeiluni loppuu.
Kivaa viikonloppua kaikille.

22.4.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Olettekos huomanneet, ettei tämä enää viskase etusivulle kirjautumisen yhteydessä 👍 Jee!

Mulla eilen meinasi pukata stressiä ihan kunnolla kun esikon koululla oli disko eikä millään löytynyt ketään vanhempaintoimikunnasta, joka olisi ottanut vastuuta toisesta valvontavuorosta ja avaimista. Mä olin jo lähdössä vauva kainalossa valvomaan diskoa johon oma jannu ei päässyt törttöilynsä takia.

Lopulta viime hetkellä paikalla olevista joku kelpasi avainvastuulliseksi eikä mun tarvinnut sinne lähteä.

Mutta sen verran stressasi, että vaikutti viime yön uniin. Eli heräsin herkästi jokaiseen vauvan inahdukseen enkä oikein saanut uudestaan unta. Nyt väsyttää ja ollaan päiväksi lähdössä Messukeskukseen lapsimessuille ja mitä muita siellä nyt olikaan. Mieli tekisi painua peiton alle ja nukkua vähintään puoleen päivään.

22.4.2017
misukka
misukka

Nonnih. Vihdoin antoi lähettää tuon reilu 3h sitten kirjotetun tekstin.

Me käytiin kakkosen ja nelosen yhteisellä neuvolareissulla. Hyvin meni. 2 viikossa mini kasvanut 2cm ja 900g. Saan tosiaan siirtää 56cm kokoset vaatteet lopullisesti syrjään. 55,2cm oli pituutta. Huih. Ja lähes 5kg painoa.

Herra 6v teki tehtävät reippaasti. Pieni itku tuli rokotuksesta mutta oli tosi reipas.

Mä unohdin, tietenkin, jättää mainokset neuvolaan. Tai unohdin olla jättämättä niitä autoon. Jos ihan tarkkoja ollaan. Jospa mä huomenna vien ne sitten.

Nyt muksuille evästä napaan. Isännys lähtee niihin yhdistyksen kokoukseen ni oon keskenäni muksujen kanssa illan.

20.4.2017
misukka
misukka

Kiva kuulla Lora, siustakin 😊 Hienoa, että mies saa olla melkein koko kesän kotona teidän kanssa.

Tosi pitkään sulla menkat ollu pois synnytyksen jälkeen. Hämmentävää suorastaan. Mulla kakkosestaki menkat alko 7kk jälkeen vaikka imetin 1v2kk ikäiseksi. Tosin ei tuo rinnalla toki ollut kuin 2-4kertaa päivässä.

20.4.2017
misukka
misukka

Pitäisköhän sitä tännekkin välillä kirjoitella kuulumisia. Meille kuuluu ihan hyvää ja arki menee minulla vielä kotona pojan kanssa ja en ole osannut vielä oikein päättää kauanko aion olla kotona vai rupeanko jossain vaiheessa hakemaan töitä. Meillä poika parin päivän päästä 1 vuoden ja 2 kuukautta, mikä välillä hämmästyttää mihin tämä aika on kulunut. Kesällä on mies pitää loput isyyslomansa + viikon talviloman ja siihen päälle vielä kesäloma niin on 11 viikkoa kotona, mikä on nyt ihan luksusta. Kovasti odotan, että lumet tuosta pihasta kokonaan sulaisi ja pääsisi haravoimaan pihan lehdistä kun ei ehditty enää kun tuli lumi maahan pian muuton jälkeen marraskuussa.

Uusi lapsi on myös toiveissa, mutta vielä ei ole kunnolla kuukautiset alkaneet tai oli tuossa 3 viikkoa sitten neljän päivän tiputteluvuotoa ja toivon, että reilu viikon päästä tulisi se kunnon vuoto tai sitten ei. Imetys tässä vielä kovasti vaikuttaa tähän kuukautisten alkamiseen ja imetän sen 3-5 kertaa koko päivän aikana, jota olenkin pikkuhiljaa lopetellut päivisin ja yrittänyt tarjota vettä tai maitoa nokkamukista, mikä on välillä auttanut. Viime yö oli ensimmäinen kerta kun meni ilman maitoa koko yö ja tankattiin vasta aamulla seuraavan kerran. Toivottavasti syksyyn mennessä pääsisi aloittamaan hoitoja, vaikka alunperin oli haaveissa aloittaa niitä jo tässä keväällä, mutta imetyksen takia ei kuukautisia tullut niin menee sitten syksyyn. :)

20.4.2017
Lora91
Lora91
15-month-old baby

Eipä siellä tosiaan ihmeitä tarvitse 😊 Mulla tais olla hammasharja ja tahna, hiusharja, kännykkä ja laturi. Siinäpä ne suurimmat. Loppuosan repusta veikin omat ja vauvan vaatteet.

20.4.2017
misukka
misukka

Huomenta.

Joo toi katto kuulostaa aika oudolle et tollai tehty..

Me mennää perhekerhoon jonka jälkeen heitän muksut mun äipälle. Ite meen neuvolaan. On se viimonen neuvolalääkäri tänää. Rv 36 pyörähti eilen jo käyntiin. Älytöntä, mihin ihmeeseen tää aika katoaa..

Illasta tarttis pestä vähän äippäpakkauksen kamoja.. eilen sain jopa vauvan vaatetta jo kaappiin laitettua..

Kai sitä tarttis edes jotain listaa väsätä mitä sitä siellä sairaalassa ite sit tarviaa. Tosin eipä siel kauheest mitää ku talo tarjoo suurimman osan kamiksista. Et kotiin lähtiessä vasta.. 😊

20.4.2017
tennari
tennari

Kannattaa ehdottomasti reklamoida siitä katosta. Kuulostaa tosi oudolta jättää tuollaiseksi. Kukaan ei oman asunnon kattoa jättäisi tuollaiseksi. Todella omituinen ratkaisu jos vuokranantaja on päättänyt, että uusitaan vain osa ja uuden ja vanhan ero on selkeä.

Mulla on tänään auton renkaiden vaihto. Isännys käytti jo oman autonsa renkaat vaihdattamassa ja oli sitä aikaa varatessaan sit tinkassut mulle uuden setin talvirenkaita kohtalaisella alennuksella. Ajan mestoille, vaihtavat uudet talvikiekot vanteille ja heittävät ronttiin, vaihtavat samalla kesäkiekot kontista alle ja eikun menoksi.

Iltapäivällä vauvan 3vko neuvola ja kakkosen 6v neuvola. Ai niin! Pitääkin ottaa se silmälääkärin paperi mukaan näytille... Muistasinkohan sen vielä kohta 👍

20.4.2017
misukka
misukka

Aion olla isännöitsijään vielä yhteydessä tuosta meidän keittiön katosta. Mun puolesta voi vaikka tulla katsomaan paikanpäälle, miten hassun näköinen on, puolet uusittu, toinen puoli ei.

19.4.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Olen todella viihtynyt.
Vakkarihommiin en pääse tämän hetken koulutuksellani, sen takia haenkin lastenohjaajakoulutukseen. Helpompi hakea nyt, kun on realistisempaa käsitystä, mihin työympäristöön ja työmaailmaan on pyrkimässä.
Mun pätevyys ei riitä tuohon seurakunnan varhaiskasvatukseen.

Työvoimatoimiston virkailijani intoilee, että jos jotain pitempiaikaista tätä kautta tulisi, mutta työkokeilu ei ole työsuhde, niin myöskään työkokeilun ajalta ei voi saada palkkaa.
Just tänään puhuttiin mun mahdollisesta työkokeilun jatkosta. Toivottavasti voin jatkaa.

19.4.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Milloin pm pääse vakkari hommiin? Onko ollut puhetta?😊 käy ilmi ett viihdyt siellä hyvin!☺

Zzantran seudulla jatkuu talvi aina vaan?!😂 kyllä se kevät sinne tulee myös jossain vaiheessa.😎

Misukan ja vipen pienet kasvaa hyvin, Jii on lomilla espanjassa.

Eipä tännepäin kummia kuuluu.. Töitä ja tarhaa!😃 kevättä odotellessa tälläkin.😁

18.4.2017
NemiMilla
NemiMilla

Kiva kuullaa, että PMn päivä sujui hyvin ja lapset ottivat rohkeasti vastaan.

Meillä tuli extempore ohjelmaa tähän päivään vauvan kanssa. Käytiin syrjäkylällä perhekahvilassa tutustumassa. Ajattelin, että näin perhekahvilavastaavan roolissa voisi olla aiheellista tutustua kaikkiin kunnan alueella toimiviin perhekahviloihin.

18.4.2017
misukka
misukka

Olipa kivaa töissä. Lapset suhtautu ihanasti, ja rohkeesti juttelivat, vaikka olin ihan uusi ihminen heille.

18.4.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jiille rentoilua auringossa!
Onnittelut Vipen ja misukan pojille pyöräilytaidosta.
Meillä keskimmäinen valitteli kurkkuaan ja tukkoista oloa. Lämpöä ei ole, niin meni kouluun. Keskimmäinen on 10, niin ei saisi olla sairastaessa vanhemman kanssa kotona.
Mulla on tänään yksi päiväkerhoryhmä toisessa toimipaikassa.
Pesukone toimii toistaiseksi.
Mukavaa päivää kaikille. Täällä taas pikkaisen pakkasta.

18.4.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Joo,tota mäkin just pelkään että jos nyt just kun oppi niin laitan sen ajaan tolla isolla,niin sitten lannistuu, etenkin kun oppi ton lähdön ja pysähtymisenkin.. Ja kun se polkeminen sujui jo niin hyvin niin sen kanssa vois lähteä niin että on itsekin pyörällä mutta jos tarvii apua aina liikkeelle lähdössä ja pysähtymisessä nii ei kiva.. Toivottavasti toi uusi nyt tulis nopsaan (luvattiin 1-2 päivää mutta perässä luki että riippuu kohdemaasta ja tullista) ja ois hyvän kokoinen.. Jos ei ala kuulua niin sitten pitää jatkaa samaan tyyliin että käy aina ajelemassa tolla keskimmäisen pyörällä niin että poistetaan apparit tai sitten käydään kokeilemassa tolla isolla..

18.4.2017
Vipe
Vipe

Jiille hyvää lomaa Epsanjan aauringon alla!
Toivottavasti PMn pesukone toimii. Kurjaa, jos noin tuoreena prakaisi.

Toi on kyl heikko hetki oppia ajaa ilman apoareita kun 14" ei oo tosiaan mikään standardikoko jota olisi juurikaan saatavilla. Meillähän tuo kakkonen oppi toissa sykdynä ajamaan ilman appareita, eli 4-vuotiaana. Ajoi jopa tuolla 16" fillarilla tosi hyvin mutta liikkeelle lähtö oli vaikeaa. Sit tuota pelotti pysähtyminen kun ei oikein ylettänyt maahan kunnolla.

Joten se kieltäytyi koko viime kesän ajamasta sillä pyörällä. Nyt pääsiäisenä kokeili ja intoutui ihan tosissaan. Se 2 päivää ajoi vaan pyörällä tuossa pihalla 😄

Hitsit ku ärsyttävää. Mulla on taas silmissä sellanen ärsyttävä tuhru. Just sillä kohtaa, et häiritsee kirjoittamista ja lukemista. Lähtis nyt pian pois. Tosi nihkeesti keskellä näköjenttää tollanen välkkyvä tahra.

18.4.2017
misukka
misukka

Nyt on lomat ohi,hirveen nopsaan meni toi.. Nyt ois paluu arkeen ja esikoisen kerho tänään ja illalla menen jumppaan..
Esikoinen oppi eilen ajaa ilman apupyöriä.. Ihan hirveen nopeasti ja hyvin oppi ja osaa myös lähdön ja pysähtyä.. Eli voi tosiaan täysin sanoa että osaa.. Toisaalta yllätys että oppi "jo" kun on aika arka,mutta toisaalta hän on sellainen että ei kamalasti harjoittele vaan käy päässä sen oppimis prosessin läpi ja sitten osaa.. Mä ajattelin että kun nyt keväällä aloitetaan niin varmaan kesän aikana sen oppii,mutta oppikin nyt jo muutaman kerran jälkeen.. Ajattelin että pakko käydä kokeilemassa kun eilen oli miehen vika lomapäivä (noiden kahden pienemmän kanssa vaikea keskittyä siihen toisen harjoitteluun etenkin kun piha huono harjoitteluun) ja eikös mitä se viime kertainen oli harjoittelu oli hautunut ton päässä ja se vaan lähti suoraan polkeen 😂
Nyt meillä vaan sellainen pieni ongelma että toi pienempi pyörä on keskimmäisen käytössä ja sitten taas isompi pyörä 16" on liian iso.. Tai siis on toi sillä polkenut mutta ilman apupyöriä ajoon on vähän iso,kun ei tolla ylty jalat siinä maahan,nii liikkeelle lähtö ja jarrutus ei oikein sujuis varmaan.. Sais tosta 12 tuumaisesta satulan tarpeeksi korkealle mutta se on tyhmä kun siitä ei nouse se tanko.. Katsoin 14" mutta yhtään mistään ei tahdo löytyä.. Lekmerillä ois,mutta siellä kun on ilmoitettu satulan alin korkeus,niin se on ihan sama kuin tossa pojan nykyisessä 16 tuumaisessa.. Eli ei ole sen pienempi sen suhteen.. Jostain Hollannista nyt löysin 14" jossa sanotaan lapsen kooksi muistaakseni 100-106 senttiä ja esikko ois just sen 101cm. Eli se ois sen puolesta sopiva.. Tilasin sen nyt,vaikka en luottanu kovasti siihen sivustoon mutta sen sai laskulla niin ei tarvinut rahaa laittaa etukäteen kii.. Ja nyt jännään ensinnäkin että tuleeko se ja että onko sekin yhtä iso kuin 16" tai yhtä pieni kuin 12" 😅 Mutta toisaalta jos on iso,niin ei se hukkaan mene kun pojat varmaan jossain vaiheessa molemmat ajaa tolla 16" samaan aikaan,sitten vaan harmittaa ettei siitä ole hyötyä just nyt.. Ja jos taas onkin yhtä pieni kuin 12" niin ei haittaa kun siinä kuitenkin kuvan perusteella on korkeammalla tanko niin esikoinen pystyy sillä hyvin ajeleen..
Tulipa pitkä selostus pyöristä,mutta poika oppi just pahasti välikoossa polkeen ilman apupyöriä.. Ois pitänyt viime keväänä koittaa ottaa apupyörät pois,kun silloin keskimmäinen ei vielä osannut /yltänyt polkeen tolla pyörällä.. Tosin liekö esikoinen oppinut koska se on nyt kyllä rohkaistunut enemmän sen myötä kun käyty sirkuksessa sen kanssa..
No mutta nyt kai jaarittelut sikseen ja puuron keittoon 😊 Meidän pienen pieni vauva täyttää huomenna jo puoli vuotta 😲
Mukavaa päivää kaikille!

18.4.2017
Vipe
Vipe

Meillä on vielä vapaata tämä päivä.
Katsellaan, miten meidän pyykkikone toimii, vesiä oli kannen päällä.
Ei ole koneella ikää vielä neljää vuotta.

17.4.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Nollassa on lämpötilat pyörineet viimiset pari päivää. Onneksi muuten ollut hyvä keli niin meillä pojat viihtyneet hyvin ulkona. Kakkonenkin innostui ajelemaan fillarilla. Koko viime kesän kieltäytyi edes yrittämästä vaikka toissa syksynä ajoi jo ilman apupyöriä.

Täytyy kahtoa, josko huomenissa itsekin uskaltautuisi vauvan kanssa ulos.

Ei oikein ole vielä minkään sortin rytmiä, että osaisi yhtään ennakoida miten viitsii lähteä mihinkään. Nytkin illasta nukahti lopulta hirveällä raivolla. Tankkasi niin, että puklaili jo ympäriinsä, mutta tutille vaan karjui. Rinnalle viittinyt puklailuitten jälkeen enää ottaa.

Kantoliina pitää kaivella esiin ja kokeilla, viihtyisikö tuo minityyppi liinassa. Olisi helpompi lähteä lapsimessuille ensi viikonloppuna vain yksien kärryjen kanssa. 2v pakko hirttää rattaisiin. Joten jos vauvan saisi liinaan ni ei tarttis ottaa noita sotavankkureita myös

16.4.2017
misukka
misukka

Onko muualla kylmää?
Kävin viemässä kirjeen postiin.
Odottelen, että ulkona lämpiäisi, jotta tuntuisi keväältä.

16.4.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Täällä on kylmää kuin talvella. Ostettiin tytölle välikausikengät. Tänään sentään ollut eilistä lämpimämpää.

15.4.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mä suosittelen kyllä,sinne saa paremmin tavaraakin mukaan jos vaikka lähtee piknikille tms. Meillä siis aikaisemmin ollut istuin tarakalla ja on toki vieläkin koska kuljetan kolmea lasta (lyhyemmät matkat esikoinen polkee itse). Mutta siis jos vertailee tohon istuimeen ja kärryyn,niin no ensinnäkin istuimessa lapsen ikäraja on 9kk eli me päästäis ajeleen vasta ihan loppukesästä,kun taas kärryyn pystyy vauvaistuimen avulla ottaa jo pienemmän, toki ei jokaiseen malliin,mutta ainakin kaks eri kärry valmistajaa on minkä kärryihin saa ja voi toki olla enemmänkin.. Ja siis siinä ikäraja on 1kk mutta en kyllä uskaltais niin pientä ottaa ja toi vauva istuin on suht pysty asento.. Pojat ois ehkä mennytkin, mutta meillä tyttö sen Verta lötkö että vasta tosta jostain 4-5kk iästä uskalsin siihen laittaa pidemmäksi aikaa..
Sitten yks mikä on,niin lapsen pukeminen.. Pyörän perään tarvii pakata aina tosi lämpöisesti (etenkin keväällä ja syksyllä) ja sadevaatteisiin jos sataa.. Tuolla kärryssä on lämmin ja on tuulelta ja tuiskulta suojassa,joten ei tarvi miettiä ylimääräistä vaatetta päälle..
Keskimmäisen kohdalla huomasin että siellä kärryssä lapsi nukkuu paremmassa asennossa, kun nukahti istuimeen ja siirsin kärryyn.. Ja toki vauvaistuimessa on lapsen sitäkin parempi nukkua.
Sitten oli toi tavaratila mitä ei tuu mukaan jos lähtee vaan pyörällä jossa istuin.. Niin ja sitten sellainen mitä ois jo kahden ekan kohdalla kaivannut,etenkin esikon joka ei vielä osannu kävellä kun aloitettiin pyöräily (eikä toinenkaan kuin vasta kuukausi siitä kun sai istua pyöränperässä) niin tosta saa rattaat muunnettua helposti lennosta.. Kun monesti johonkin mihin ois ollut kätevä hurauttaa pyörällä,niin piti lähteä kävellen koska tarvi rattaat mukaan.. Nyt voi kauppaan tms. Hurauttaa pyörällä,ilman että tarvitsee sitten kantaa lasta siellä kun jättää pyörän parkkiin..
Ja meillä toki yks iso plussa on kun mulla ei ole autoa, niin saan nyt 3 lasta kyytiin ja päästään nopeesti pidemmällekin 😊
Siinä nyt noi mitkä ekana tulee mieleen mikä on parempaa kärryssä kuin istuimessa..
Istuimessa voittaa tietysti se että ei tarvi miettiä missä kärry menee vaan on edelleen sellainen pieni näppärä pyörä.. Ja meillä keskimmäinen haluaa aina jos saa valita istua ennemmin pyörän perässä kuin kärryssä.. Kärryyn on halunnu vain kerran ja silloinkin oli tosi väsy ja nukahti sinne heti eli halusi varmaan siks että saa rauhassa nukkua..

15.4.2017
Vipe
Vipe

Meilläkin ollut mietinnässä pyöräperäkärry!
Tuntuis jotenki turvallisemmalta idealta, ku ottaa vaan tarakalle istuin. :)

14.4.2017
maikkiei
maikkiei
16-month-old baby

Meillä tyttö nukkunut nyt kahtena päivänä alkuillasta.
Tänään on oltu väsyneitä, vaikka ei olla mitään erikoista tehty.

14.4.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mä olen nyt pari kertaa ollut sitä mieltä, että tuplarattaat olisi tosi hyvä idea. Nyt täytyy pohtia, et pitäiskö tosissaan harkita tuommosta pyörän peräkärryä siihen hommaan. Ne olisi pidempi ikäiset jos rupeisi oikeasti fillaroimaankin.

Kiva kuulla, et Vipe on tykästynyt niihin kärryihin.

14.4.2017
misukka
misukka

Misukka, ei meidän Elo mitenkään tasaista olekaan 😂 Tällä hetkellä vauva on ehkä kaikista tasapainoisin 😝
Zantra Tossa painoraja on 45kg. On niitä sellaisiakin joissa oli raja joku 60kg mutta musta mä jossain luin että tieliikenne lain mukaan et saa kuitenkaan vetää enempää kuin 40 vai 45 kg eli sinänsä siitä ei ole hyötyä pyöräillessä vaikka sais kuormaa laitettua enemmän.. Toki en tiedä valvotaanko noita edes,tuskin poliisi pysäyttää punnitukseen,mutta onhan se myös turvallisuus kysymys, mitä painavampi kärry sen huonommin pysähtyy esim. Alamäessä vaikka kuin jarruttais..
Joo mutta siis tossa on 45kg merkitty ja lapsen pituus saa olla max 117cm ja tosiaan 60kg kärryjäkin löytyy en tosin muista mikä niissä oli raja lapsen pituudelle.. Meillä kun vanhinkin on just ja just 100senttinen niin ei ollut ongelmaa että mihin kärryyn mahtuu..
Mä oon ollut tohon tosi tyytyväinen kun se tavara tila on oikeasti tosi iso ja sitten se on nopea vaihtaa rattaiksi ja suurin syy ton valintaan oli myös se että siihen saa nyt jo meidän vauvan kyytiin ei tarvi odottaa siihen että täyttää 9kk

14.4.2017
Vipe
Vipe

Vai vaakoja ja kaksosia perheen täydeltä. Katastrofaalista! 😜 Oon kuullut, että noi kaksi horoskooppimerkkiä on epävakaita. Vaaka tasapainoilee ja kaksonen taas on kuin kaksi ihmistä samassa ruumiissa. Että voi heitellä ääripäästä toiseen.

Miehen veli on kaksonen ja mies on sanonut, että on hyvinkin klassinen kaksonen persoonallisuudeltaan. Mä olen tähän mennessä kohdannut vasta sen hillityn ja pidättyväisen puolen.

Ja onhan noita kuivaksioppimisia meilläkin jo nähty. Esikko oli rapiat 1,5v kun se oppi päivä ja yökuivaksi. Tosin vahinkoja kävi silloin tällöin 5-vuotiaaksi asti. Kakkonen taas oli lähes kuiva jo vuosikkaana mutta 1,5v iski uhma ja totaalitakapakki. Vuoden kieltäytyi menemästä potalle tai pöntölle ja päälle 3v sit lopulta vaipat jäi. Se tuntui ikuisuusprojektilta jos mikä. Kun neuvolatätikin oli sitä mieltä kun poika oli vuoden vanha, ettei tuohon voi enää takapakki kovin pahasti iskeä.

Mutta se siitä...

Vähänkö muuten närästää. Siis voi jestus kun on nihkee fiilis. Jos odotusaikana ei sit lopulta tarvinnutkaan ihan hirveästi närästyksistä kärsiä, niin nyt sitten oikein kunnolla.

13.4.2017
misukka
misukka

Hyvä Pm, että tyttö kasvaa.. Hurjaa että teilläkin tulee syksyllä jo 4 vuotta täyteen..

Misukka,ymmärrän mitä tarkoitat, mun pikkuveli on Oinas ja on kyllä aikamoinen pässi 😂😂 mun lapsuuden perheessä jokaisella on oma horoskooppi, mutta meillä on vain Vaakoja ja Kaksosia.. Ja mä kyllä näen tossa keskimmäisessä niin itseni 🙈 Jännä vaan että monet sanoo että sen lapsen kanssa tulee enemmän yhteen ottoja yms. Joka muistuttaa itseään,mutta musta taas tuntuu että oon osannut kääntää sen vahvuudeksi ja mä osaan käsitellä tota poikaa paljon paremmin kuin mies. Mä osaan vedellä oikeista naruista, kun mies ehkä sitten vaan ruokkii sen kiukkua ja uhmaa.. Ja kun oon yrittänyt antaa neuvoja miten tollaista epätasaista vaakaa käsitellä,niin mies kysyy aina "eli sille pitää antaa periksi vai?" vaikken edes niin sano,sitä on sille niin vaikea selittää miten välttää pahimpia yhteen törmäyksiä antamatta periksi.. Ja kun meidän esikko on ollut sellainen helppo "kyllä äiti,kyllä isi,teen ihan prikulleen kuin käsketään" lapsi.. (nyt tosin tullu uhmaa ja omaa tahtoa viimein)
Saa nähdä sitten kun toi kasvaa toi keskimmäinen että alkaako meille sitten tulla yhteentörmäyksiä ja alkaako ärsyttää kun näkee itsensä siinä,mutta toistaiseksi se on ehkä vaan voimavara.. Ja saa nähdä millainen tosta tytöstä tulee.. 😅
Jaarittelen nyt taas kaikkien väliin jääneiden päivien edestä..
Siitä se Misukka alkaa.. Täälläkin kuljettu pitkätie.. Ensin ei edes kertonut että kakka vaipassa tai ilmoittanut pissasta, päin vastoin piilotteli, sitten alkoi ilmoittaa kakkahätää silloin kun se oli jo housuissa. Ja sitten osas olla kuiva ilman pöksyjä ja ny sitten oppinut menee potalle vaikka ois jotain jalassakin.. Eikä nyt vieläkään siis ihan kauheen varmalla tolalla ole tuo,mutta tosi hyvällä jo.. Pitäis vaan muistaa että eihän se ole kuin 2,5v. Mutta kun esikko oppi sormia napsauttamalla kun oli 1v11kk ja se tapahtui tosiaan yhdessä päivässä ja sitten ei oikein vahinkojakaan sattunut,niin siksi tälläinen pitkän kaavan mukaan meno tuntuu välillä siltä että toi ei opi ikinä 😅 Mutta se on hyvä että nyt on lapsella itsellä halu oppia (auttaa asiaa huomattavasti) ja tässä ilmatkin kun lämpenee ja vaatteet vähenee niin helpompi ja nopeampi ulkonakin käydä puskassa 😊

13.4.2017
Vipe
Vipe

Paljon tää remonttihomma etenee jo sillä, että voi suomeksi keskustella.
Sähkömies oli päivystäny puoli viiteen valaisinkuormaa, juteltiin siihen aikaan. Ei ollut tullut.

Meidän pojat lähti mummolaan junalla siihen aikaan. Juna on aikataulussa.

13.4.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mä olin tiistaina tytön kanssa neuvolassa. Hyvin kasvaa.
Kun näin terkkarin näkötaulun, muistin kysyä näöntarkastuksesta. 4-vuotiaana on. En ihmettelisi, jos tytölläkin olis näössä jotain korjattavaa. Se selviää puolen vuoden kuluttua. Meidän esikoisellahan on silmälasit.

13.4.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä joutuu 3 horoskooppia lukemaan kun tuo kolmonen osui kuukauden aikaisemmin syntymään ku muut. Se on kalat, minä rapu ja kaikki muut oinaita. Tässä talossa kyllä välillä kolisee kun nuo pässit pistää kahakkaa pystyyn.

Voi vide, mikä pisuvahinko Vipen isännyksellä käynyt 😂 Mut hienoa, että kuivaksi opettelu sujuu noin hyvin.

Meillä ei kyl toivoakaan. Jätkä kyl intona ilmoittaa pöntöllä ollessaan kun pissa tulee. Huutaa pissa! Ja kakka sanoo kun pieraisee tai jööti on jo pöksyssä.

Kivaa on kyllä, että puhe on nyt alkanut aukeamaan. Joka päivä tulee uusia sanoja 😄

Kakkonen saa muuten silmälasit. Järkytys tosin oli, että ihan hurjan vahvat ja vielä plussaa... Hassua, ettei viime vuonna muka tarvinnut. Tämä silmälääkäri suositteli, että kannattaisi käyttää tuo 2-vuotias jo nyt tsekattavana.

13.4.2017
misukka
misukka

Iltapäivää.. Me oltiin aamupäivästä melkein 4 tuntia ulkona. Tai no käytiin me siinä samalla kotimatkalla kaupassa että ei ihan niin kauaa kuitenkaan ulkoiltu.. Kiva kun pääsee nyt suhaileen pyörällä.. Oon kyllä ollu tyytyväinen tohon kärryyn.. Ja se on kyllä tilaihme.. Pystyy tekeen kaupasta isommatkin ostokset kun saa niin hyvin kärryn kyytiin..
Meillä ei kummempia pääsiäis suunnitelmia ole vielä.. Ainoa mikä, niin ton keskimmäisen kummitäti soitteli,kun ois taas pääsiäiseks tulossa tänne päin, niin kyseli että saisko tehdä pojille ulos sellaisen munajahti jutun että piilottelis pääsiäismunia ja pojat sais kartan avulla etsiä.. Jaa että saako!? Kuulostaa kyllä kivalta ja uskon että pojatkin tykkää 😊 pojat nyt on muutenkin innoissaan aina sen näkemisestä, saati sitten jos pääsee vielä lisäksi pääsiäismuna jahtiin 😊
Tänään mennään seurakuntatalolle lasten kiirastorstai kirkkoon tai vastaavaan.. Siellä sitten sen jälkeen tarjotaan iltapalaa..
Tennarille tsemppiä närästyksen kanssa..
Misukan perheellä tosiaan on aika kiva synttäri putki 😅 Meillä on lokakuussa 3 synttärit ja kahdet on sillei että toiset toukokuun lopussa ja toiset kesäkuun alkupuoliskolla.. Pääsee helpolla horoskooppien lukemisessakin kun ei tarvi lukea kuin kaksi eri horoskooppia niin on koko perhe luettu.. Pienin meinas mennä eri merkkiin,mutta syntyi sitten viikon etuajassa,nii ei tullut hänestä ulkopuolista 😂
Mitäs vielä piti..
Niin Pm:n keittiöremontti ei kyllä kuulosta kovin laadukkaalta,toivottavasti saatte kuntoon..
Ai niin ei ehkä kannattais kirjoittaa tänne,kun sitten heti muuttuu,mutta meidän keskimmäinen on vihdoin jotenkuten kuiva.. Kyllä sillä vahinkoja vielä sattuu,mutta ollaan esim. Uskallettu kaupassa käydä ilman vaippaa jne. No tänään laitoin pihalle vaipan kun oltiin niin kauan ja oli kurahousut yms. Ettei kauheen nopeasti ois saanut puskaankaan pissatettua.. Niin ja yöllä on vaippa joka viime yön pysyi kuivana ja aamulla poika tuli herättää että "äiti, mun on kova pissahätä" ja ehdittiin vielä vessaankin.. Eihän ton pidätyskyky ihan samaa luokkaa ole mitä oli esikoisella aikanaan,mutta tää on sentään jo hyvä alku.. Ja kun ilmat lämpenee,niin uskalletaan vielä paremmin harjoitella myös ulkoillessa vaikka lähettäisi pidemmällekin.. Ja nyt kun täällä "hehkutan" niin varmasti kohta lorisee lattialle 😅 Eilen kävi kyllä hauska pissa vahinko kun isi vähän nosteli ja heitteli,niin sitten yhden kerran ilmaan nostaessa poika nauraa räkätti ja sitten rupes loriseen isin päälle.. Oli kyllä pokassa pitelemistä..
Nyt mä taas vaan jaarittelen 😂

13.4.2017
Vipe
Vipe

Saatiinpas käytyä kaupassa. 😁 tosin unohdin laittaa Telialle vanhan digiboxin palautukseen ku päivitettiin uusi.. Ehkä ens viikolla sitten. 😁

Piti närästyslääkettäki käydä pullollinen hakemassa että yöllä ei niin ketuta..

Meil näköjään hipsii vähän lunta.

Tänää haetaan (taas) kyllä jotain valmista pöperöä ku ollaa illasta menossa kaverin luona käymään. Meidän perhe näyttää kohta jo varmaan valmisruualle ku lähiaikoina ei aina o tuo ruuanlaitto oikee huvittanu..

13.4.2017
tennari
tennari

Tämä on Espoon kaupungin vuokratalo. Kokemusta sopimusten teosta ei ole varmaan tarpeeksi.

13.4.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Aika erikoinen ratkaisu, että osittain uusittu, osittain ei. Kuulostaakin juddt semmoiselta nyrkkipajatouhulta tuo urakoitsijan nimi, että huh huh. Noh. Kun halvalla saa niin laatu on mitä sattuu. Eikä sopimusten tekijät ole osanneet hommiaan.

13.4.2017
misukka
misukka

Misukka, urakoitsija on Veljekset Nuutinen.
Pari naapuria kutkui minut ja tytön kylään katsomaan uutta keittiötä. Pientä hienosäätöä on muillakin.
Meillä keittiön katto on puoliksi uusittu. Loppuosa on vanhaa kattopintaa.

13.4.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Voi jestas tuota PMn keittiöremppaa 🙈 Meillä isännys ekana kysyisi kuka siellä on urakoitsijana että tietää olla ottamatta moista ikinä hommiin. Ihan järkyn huonosti toimii homma.

Missäs pohjosessa Zzantra asustaa kun vielä jäille uskaltaa?

Täälläkin sateli ihan kevyesti pientä valkoista aamulla. Hyvä, että edes huomasi. Esikko ei huomannut 😄 Se ei tahtonut uskoa että oli luvattu lumisadetta. Saati, että moista ihan hitusen jopa sateli.

Mä toimitin päikkyyn vappupallomainokset. Ne piti olla jo toista viikkoa sitten mutta minen vaan saanut aikaiseksi. Oli mukamas parempaa tekemistä. Noh. Toivotaan, että saadaan pallotilauksia riittävästi.

Meidän pikkuisella on tiheän imun kausi. Se on kokoajan ruokaa vailla. Ja sylissä pitää olla. Minen meinaa ehtiä ruokaa syömään. Mit jospa lähtisi ylimääräset kilot karisemaan ko ei saa ruokaa. 😝

13.4.2017
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...