neuvolan ruoka ohjeet 6kk ikäiselle

heips. mitenkä teillä on neuvolassa annettu ruoka ohjeita? Meillä neuvolatäti ei anna oikestaan mitään ohjeita. Pojalle aloin 4kk antamaan kasvissoseita ja pikkuhiljaa hedelmäsoseita, nyt annoin viikonloppuna puuroa ekankerran ja siittä tykkäs.Lihaa en ole vielä antanut. Neuvolatäti sano vaan et liian aikasin tai myöhään aloitettu puuron syöminen saattaa aiheuttaa keliakiaa muttei muuta ja oon itekkn jostain niiin lukenut. Imetän vielä mutta kerran päivässä saa myös tuttelia.Mitään allergisia reaktioita tai yliherkkyyttä ei ole mistään tullut.Olis kiva kuulla mitä soseita yms teitin 6kk syö. :)

3.4.2017
pupunen
pupunen

Kuten ajattelinkin, vauvoille on omat ohjeensa, juuri sun vauvan ikäiselle. Asia sai vahvistuksen, kun näin tuttua äitiä, joka oli omalle vauvalleen ohjeet saanut.

19.4.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Viime vuodelta on uudet, päivitetyt ruokavaliosuositukset. Kannattaa kysyä neuvolasta. Terveydenhoitaja on velvollinen ne sinulle antamaan.
Minä sain ne pari viikkoa sitten kauan niitä kysyttyäni.
Meillä tyttö 3,5, ja sain siis 1-6-vuotiaita koskevat ohjeet.

18.4.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meidän ohjeissa on että puuroa ja lihaa saa alkaa syömään 5kuukauden iässä ja sitten 6kuukauden iässä sitä yhtä liha ateriaa päivässä jo suositellaankin annettavaksi..
Meillä pojat tainneet 6kk iässä syödä aamu ja iltapuuron, lihasosetta joko lounaaksi tai päivälliseksi ja sitten toiseksi kasvis sosetta.. Vanhin söi välipalaksi pelkkää maitoa tai sitten just jotain pientä sormiruokaa ja maitoa kun hälle ei hedelmä soseet oikein maistunut niin niitä harvemmin, mutta keskimmäinen söi sitten välipalaksi hedelmä sosetta.. Eli he ovat aika hyvin kaikilla aterioilla jotain sosetta saanu..
Tyttö meillä on vielä pari viikkoa alle puolivuotias,mutta on selvästi pienempi ruokainen joten luulen että hän ei syö vielä noin paljon soseita puolivuotiaana..
Tyttö syö tällä hetkellä aamupäivästä kasvisosetta ja illalla puuroa,muuten mennään maidolla.. Ja nyt joinakin päivinä on saanut aamupäivästä lihaa myös, mutta ei vielä päivittäin..
Varsinaisesti neuvolan ohjeita en tarkkaan muista,muuta kun juuri tuon että 4kk saa antaa kasvis ja hedelmäsoseita 5kk iästä viljaa ja lihaa ja sitten että 6kk iässä viimeistään pitäisi aloittaa soseet ja sillei että sitten otettaisiin se yksi liha ateriakin päivään..

3.4.2017
Vipe
Vipe

Meillä puolivuotias söi myös lihaa ja aamu- sekä iltapuuroa harjoiteltiin syömään. Puolen vuoden kantturoilla sai jo vähän leipää järsittäväksi. Muutenkin pikkuhiljaa aloiteltiin sormiruokailua. Kohta kun alkaa saamaan tuoretta kotimaista kasvista ja marjaa niin rohkeesti vaan maistelemaan 😊

3.4.2017
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...