Pähkinäallergian siedätyshoito

Olisko kenelläkään kokemuksia pähkinäallergian siedätyshoidosta?

25.3.2017
Perhonen44
Perhonen44
3 years, 1-month-old toddler

Mun serkku oli pentuna äärettömän allerginen pähkinöille. Mantelia sieti, muita ei. Edes samassa huonetilassa ei saanut olla pähkinää.

En tiedä, miten käytännössä hommat toimi ja tuo siedätys. Oliko moista vielä 20 vuotta sitten. Mutta tänä päivänä on siis hitusen päälle 20v ja sietää kaikkia pähkinöitä. Ei suuria määriä, mutta hengenlähtökään ei ole enää niin pienestä kiinni kuin aikoinaan.

27.3.2017
misukka
misukka

Meillä ei oo muulle allerginen kun sille maapähkinälle ja voimakkaasti. Lääkäri sano että pitää olla todella varovainen ettei saa antaa mitään mikä saattaa edes pieniä määriä sisältää. Ne jotkut arvot oli lapsella jotain 1044 mitä se lääkäri kovasti kauhisteli ettei ole ennen sellaisia nähny ja sano että otetaan uudet verikokeet ennen siedätyshoidon aloittamista, ymmärsin että ei välttämättä uskalla siedättää jos ei noi arvot laske tänä aikana. sillä oon yrittäny etsii tietoo että jos joku muu kovasti allerginen olis saanu apua tosta siedätyshoidosta..

27.3.2017
Perhonen44
Perhonen44

Aivan. Itseasiassa en oo itse edes esim netistä hakenut tietoa tähän vaan mennään allergiasairaalan ja -lääkärin ohjeilla. Eli meillä oli ohjeena 2v päästä testeistä aikasintaan alkaa maistattamaan allergisoivia ruoka-aineita. Meillä on siis muutama muukin ruoka-aine, jotka aiheuttaa allergiaa mutta maapähkinä pahin. Eli todennäköisesti aloitetaan niistä ns lievemmistä ruoka-aineista ensin. Ohjeena oli muistaakseni, että ensin 1kpl ja sit pari pv odotetaan reaktiot. Jos ok niin pikkuhiljaa lisätään. Meillä ei toi maapähkinä allergisoi jos esim samalla linjalla/tehtaassa tuotettua tuotetta syö vaan jos syö ihan pelkkää maapähkinää. Onko teillä muita allergisoivia ruoka-aineita kuin maapähkinä?

26.3.2017
dansgu
dansgu

Jos dansgu vaan jaksat ja muistat niin olis kiva jos kertoisit miten se siedätyshoito toimii, kunhan se teillä alkaa. Meillä tarkoitus n. vuoden päästä aloittaa hoito,mut olis kiva kuulla jo nyt miten se käytännössä tapahtuu. En oo oikein mistään saanut tietoa kun ilmeisesti vielä aika kokeiluasteella toi maapähkinän siedätys täällä suomessa niin vähän sit löytyy tietokaan siitä..

26.3.2017
Perhonen44
Perhonen44

Meillä esikoinen on voimakkaasti allerginen mm. maapähkinälle. Tarkoitus aloittaa syöden siedätys pian (kevään aikana).

25.3.2017
dansgu
dansgu

Syöden siedätystä. Maapähkinälle on pahasti allerginen.

25.3.2017
Perhonen44
Perhonen44
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...