Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Mirena kierukka kokemuksia?

Kävin tänään ehkäisyneuvolassa tarkoituksena vaan uusia pilleriresepti. Selviskin sitten että uusien suositusten mukaan e-pillereitä ei saa käyttää jos on yli 35v ja kärsii aurattomasta migreenistä. Mulla tuo 35v tulee siis täyteen ens kuun lopulla eli reseptiä ei enää uusittu. Harmittaa kun sopivat mulle niin hyvin kaikin puolin, ihonkin pitävät kunnossa. Mutta onhan nuo riskit otettava vakavasti. Mirena kierukkaa sitten suositteli. Mitä kokemuksia teillä on siitä? Eniten pelottaa se asennus ja jos sitten koko kesä menee vuotojen kanssa.. Toukokuun alussa uusi aika niin sinne asti aikaa miettiä.

16.3.2017
piglet82
piglet82
3 years, 11-month-old toddler

Kiitos kaikille vastauksista!
Tänään kävin sitten laitattamassa tuon Mirenan. Kovasti jännitin mutta asennus oli ainoastaan epämiellyttävän tuntuista ei juurikaan kivuliasta. Nopeasti oli paikoillaan. Nyt on vähän mahaa juilii mutta muuten ei ihmeitä. Toivotaan että tämä sopii hyvin 😊

3.5.2017
piglet82
piglet82
3 years, 11-month-old toddler

Heippa piglet82! Mie käytin aiemmin minipillereitä (Meliane) ja ne toimi loistavasti. Menkkoja ei ollu ja iho oli kunnossa. Syystä tai toisesta vaihdoin noin vuosi sitten Mirenaan. Noh, laitto oli hiukan epämiellyttävää, mutta jos on puskenu lapsia maailmaan, niin kierukan asennus on peace-of-cake. Tosin mulla molemmat sektiolla, joten ihan varma en voi olla... :-) Buranaa otin ennen asennusta ja jokusen sen jälkeenkin.

Vuotoa kesti noin neljä-viis viikkoa, mutta kaiken aikaa pärjäsi pikkuhousunsuojalla. Mutta mihinkään uintijuttuihin ei kyllä ollut asiaa, eikä tamponin käyttöön. Mutta kun tihkuttelu loppui, niin homma on toiminut taas oikein hyvin. Nyt kierukan aikana on tuntunut ns. menkkakipuja ja rinnoissa tuntunut turvotusta, mutta vuotoja ei ole ollut. Ei edes tihkuttelua. Ihoon kertyy aika paljon mustapäitä.

Jos kasais plussat ja miinukset, niin ehdottomasti oon plussan puolella!

24.3.2017
alf
alf

Mulla ollut jo useampi mirena. Toimii loistavasti, ei lähde pois paikaltaan, ainakaan mulla ei ole lähtenyt. Laittaminen voi olla vähän kivuliasta, mutta kun se on tehty, niin ei enää satu ollenkaan. Laittamisen jälkeen vuodot kestää yleensä ehkänoin viikon, mutta sen jälkeen mulla on joka kerta menkat jääneet kokonaan pois. Hormonikierukkahan toimii yleensä näin, kuparikierukka toisin päin. Itse kyllä suosittelen mirenaa! Ja jos sitä laittamistakaan ei ajattele ja jännitä, niin ei se ole sen kummempi kuin papa koekaan. Särkylääkkeen voi kuitenkin varoiksi ottaa.

19.3.2017
Outska80
Outska80
2 years, 9-month-old toddler

Moi. Mulla ei kierukasta oo kokemusta mutta ymmärrän ajatuksesi täysin. Muakin inhotti ajatus ja oon varma että jännittäisin jatkuvasti sitä onko pysyny paikoillaan ja muuta. Pillerit ei sopinu mulle mutta söin niitä noi kriittisimmät vuodet. Mä päädyin sterilisaatioon viimeisen lapsen keisarileikkauksen yhteydessä. Ku halusin aivan täysin ehdottoman varman ehkäisyn ja takana neljä raskautta joista kolme sektiota ja yksi keskenmeno myöhäisillä viikoilla (20). Ja mulla lisäksi ykköstyypin diabetes. Nyt oon kumminkin kärsinyt hirviö melkoista ja kun siihen lähdin hakemaan apua niin ehdottivat heti ensimmäiseksi sitä kierukkaa. Aivan meinasin hiiltyä ja tulistua ku lääkärit vaihtuu mut puheet ei.
Aivan ihmetyttää niitten asenne. Ymmärsivät kumminkin kun sanoin etten halua mitään hormoonia en edes vähäistä ja kun aikoinani oon sterilisaatioon päätynyt niin siinä myös "pysyn". Kaverillani on tuo kierukka ja se kyllä ylistää sitä.

Jos et ehdottomasti oo sitä vastaan jostain syystä (niinkuin mä oon) niin mikäs sua estää sitä kokeilemasta? Eikös ne saa yhtä näppärästi poiskin kuin paikoilleenkin? Tsemppiä ratkaisun tekoon!

16.3.2017
myrmeli
myrmeli
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...