Pumppaus

Heippa , olisin kiinnostunut että voiko raskaana ollessa pumpata maitoa. Olen monelta kysynyt ja siitä ollaan todella montaa mieltä. Olen rv 37 ja vauvamme la on 31.3.17. Ostin sähkörintapumpun ja haluaisin sitä jo "testata":) ei niinkään sen takia että rinnat olisi kovinkaan täynnä maitoa mutta ihan kokeilu mielessä??

11.3.2017
vauvakesäkuu
vauvakesäkuu

Juu mun neuvola täti on muutenkin aika omalaatuinen ja aina kun häneltä kysyn jotain niin hän vastaa että Katsotaanpa vastaus Googlesta tai netin ihmeellisestä maailmasta. Eli hän ei itse juurikaan tiedä mistään mitään...no mutta onneksi lapsen synnyttyä saamme vaihtaa terkkarin vähän tietävämpään:) ja juu kyllä kiitos sinusta oli iso apu:)

12.3.2017
vauvakesäkuu
vauvakesäkuu

Juu, mullakin ehdoton, että vasta kun 38 viikkoa täynnä. Ei yhtään ennen. Ennen tuota viikkoa syntyneiltä täytyy seurailla sokereita ja muita vitaaleja, niin ei ehdoin tahdoin haluta liikaa ennen aikaisesti saada syntymään.

Jännää, etteivät neuvolassa tätä tiedä.

Kiva, että voi olla avuksi 😊

11.3.2017
misukka
misukka

Kiitos sinulle tiedosta,en tiennyt tuosta että vain diabeetikoille suositellaan ja että vasta rv 38. Neuvolasta kun kysyin niin en oikeen saanut kysymykseeni suoraa vastausta. Mutta hyvä tietää. Eihän tässä enää ole kauaa laskettuun aikaan niin eiköhän sitä sitten kerkeä riittämiin testailemaan:)

11.3.2017
vauvakesäkuu
vauvakesäkuu

Lisättäköön vielä, että tämän pumppaus"luvan"/ suosituksen saa vain äitipolilta. Eli en suosittele pumppausta lainkaan ellet ole äitipolin seurannassa ja sieltä saanut lupaa.

11.3.2017
misukka
misukka

Ehdottomasti ei ennen kuin 38 raskausviikkoa on täynnä. Tästä on nyt ensikäden tieto koska olen äitipolilla raskausdiabeteksen vuoksi seurannassa.

Vain diabeetikoille nykyään suositellaan pumppaamista kun 38 viikkoa on täynnä. Pumppaaminen ja maidon heruminen tuottaa luonnostaan oksitosiinia joka voi käynnistää synnytyksen.

Mutta suositus koskee vain diabeetikkoäitejä! Syynä se, ettei vauva kasvaisi liian isoksi.

Muille ei moista suositella, vaan pumppaus vasya vauvan synnyttyä.

11.3.2017
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...