Laskettu aika ensiviikolla..

Nyt alkaa jännittää! vertaistukea kaipaisin jos täällä ketään samassa tilanteessa. Synnytys pyörii mielessä ja kaikki mitä en ole vielä muistanut hoitaa. Kuten vauvavakuutus unohtunut ihan kokonaan. Luulisi että olisi esikoisen ajoista jo jotain oppinut, mutta näköjään unohtunut jo muutamassa vuodessa nämä.

7.3.2017
LeeLe
LeeLe

Isosti onnea pienestä perheenlisästä! 💞

15.3.2017
misukka
misukka

Lähdettiin illalla synnärille eikä enää tarvinukaan lähteä yöksi kotiin, nyt on aikaisin aamulla syntynyt poikavauva käsivarsilla. Tälle suloisuudelle tissi maistuu ja uni, ite vaan tuijottelen pienen ihanuutta:) Miten kiiitollinen olo, vaikka meinas ponnistaminen ottaa kyllä tosi tiukille.

15.3.2017
LeeLe
LeeLe

Tuo limatulppa luo ehdottomasti toivoa, että pääset tositoimiin pian.

Onhan noita kikkakolmosia juu. Seksi, sauna, siivous, tulinen ruoka. Mut liikaa ei parane reuhata kun kroppa tarvii lepoakin, että jaksaa äheltää tulokkaan maailmaan.

Mie soittelin äitipolilta mielipidettä, kun kolmatta vuorokautta oli maha kivikovana ja alkoi tosissaan sattua kylkeen. Gramma Pamolia naamaan ja vähän helppasi supparijumi. Nyt tuo sit painaa ihan kunnolla tuonne ahteriin. Mut ei vielä minkäänlaista merkkiäkään synnytyssupistuksista.

Kait ne sieltä ajastaan tulee. Kuten muutkii.

Ihtee vähän ressaa ku muut on niin sitä mieltä, että pian syntyy ja ite oon ihan sata varma, että vielä vähintään pari viikkoa kiduttaa näillä.

14.3.2017
misukka
misukka

Iltaa kohden aina supistellu enempi viime päivinä. Viime yönä suppareita oli melkosen säännöllisesti, heräsin kipuihin mut kestoltaan melko lyhyitä ja meni ihan hengittelemällä ohi. En kylläkään kellottanu että sais vielä nukahdettua, jos vaan minuutteja laskee niin uni ei kyllä tule vähään aikaan silmään.. Aamullakin vatsalla supisteluja säännöllisesti ja päivällä tuli sitten se limatulppa selkeesti. Laskettu aika on tosiaan tän viikon sunnuntaina, tänään rv 39+2. Aika malttamaton olo jo alkaa olemaan. Ei kai tässä kannata yrittää mitenkään vauhdittaa synnytyksen käynnistymistä. Kaikkia keinojahan niitä olis mutta voisi antaa mennä omalla painollaan. Eiköhän kroppa sitten tee työnsä kun aika on sopiva. Söin kyllä äsken melko tulista thairuokaa;)

14.3.2017
LeeLe
LeeLe

Kahos vaan ko nyt vasta hoksin, että olit tuonne väliin enempikin kirjoitellut.

Epikriisistä mä niitä sit lueskelin, et ainakin sokereita oli seurattu. Muuta en nyt tähän hätään enää muista ko on jo 11 vuotta tuosta. Jotain käytiin silloin neuvolahoitajan kanssa läpi.

Kätilöiden kanssa ei käyty synnytystä läpi yhtään. En mie tiiä sitäkään miksi me oltiin silloin 5vrk sisällä synnytyksen jälkeen. Kukaan ei siis todellakaan kertonut yhtään mitään.

Ite ruvettiin neljäntenä päivänä kyselee kotiinpääsyä ni päästiin sit lopulta seuraavana päivänä pääsiäislauantaina kotiin. Ko seukki mahku olis ollut vasta pääsiäisen pyhien jälkeen.

Tuohan oli ihan kiva juttu Pohjolalta, että antoivat noinkin myöhään. Niillähän on nyt se ilmainen eka vuosi -kampanjakin menossa.

Me tosin otettiin samasta ku kaikki muutkin. Ei ole järkeä yhtä maksaa muualle.

13.3.2017
misukka
misukka

Hyvä, että tulkkasi neuvolassa sulle tuon tekstin 👍 Se kyllä helpottaa kummasti.

Vai siulla ruppee jo supistamaan säännöllisesti. Alkaahan se olla jo aikakii 😊 Mikäs päivä sulla on laskettu?

Mulla on nyt sokrut pysyneet kurissa ihan hyvin. Mut tänäänkin neuvolassa hoitaja tunnusteli ettei ihan pikkunen vaavi ole.

Ihan hassua, kun miusta toi maha on pienempi ku kertaakaan aikaisemmin ja kuitenkin isointa vauvaa povaavat.

Mä luulen, että tuo hyyppä kävi eilen poikittain tuolla mahassa. Tälle päivää ei sit neuvolahoitaja oikein osannut arvioida, onko pää vai pylly alaspäin. Vaikutti olevan pää alaspäin mutta sydänäänet lopulta löydettiin mun navan yläpuolelta.

Olihan se hiukka huvittavaa kun tyyppi myllää hulluna mahassa mutta sydänääniä ei saada kuuluviin millään. Koko maha kierrettiin ympäri pariin otteeseen.

Mä kävin sokerirasituksen silloin 26 viikolla. Teoriassa mun kai olisi pitänyt käydä jo 12 viikolla kun on sukurasitetta, mutta hoitaja unohti sen. Eikä minuu yhtään haitannut ettei tarvinnut kahdesti käydä juomassa. 😄 Vaikka toi vadelmalimppa olikin tosi helppo imastava kun vertaa, että edellisen kerran join pelkkää puhdasta glukoosia. Ja nyt sain huuhtasta suunkin sen jäljiltä. Edellisellä kerralla istuin sen reilun pari tuntia sokerit suussa.

13.3.2017
misukka
misukka

Oliko sulla synnytyskertomuksessa mitää vihjeitä niistä verikokeista? Harmi tosiaan jos jää vaivaamaan tiedotuksen puute vielä vuosien päästäkin, kyllä synnytys pitäs voida käydä läpi mahdollisimman pian kätilön kanssa. Siinä tilanteessa kun ei varmasti osaa selvittää kaikkea mahdollista eikä sittenkään kun keskittyminen menee pienen ihmeen ihasteluun. Niin se firma muuten oli op Pohjola mistä mulle niitä vakuutuksia oltiin heti kauppaamassa.

13.3.2017
LeeLe
LeeLe

Neuvolaan kun soittelin asiaan selvyyttä saadakseni niin tulkkas mulle ton tekstin eikä tosiaan syytä huoleen ole kun istukan virtaukset on kunnossa ja vauva kasvaa hyvin:) Luulin jo että olis yöllä tullu lähtö synnärille kun supistusten väli alkoi olla jo 15min mutta laimeni kuitenkin aamua kohden ja sain vähän nukuttuakin.. On tää jännää, varmaankin synnytys tällä viikolla oikeesti edessä. Toivottavasti sulla pysyy sokerit kurissa, mä en ees menny sokerirasitukseen ton pahoinvoinnin takia. Mahdoton ajatus oli juoda sitä sokerilitkua.

13.3.2017
LeeLe
LeeLe

LV on lapsivesi. Eli normaali määrä.

10.3.2017
misukka
misukka

Hienoa, että sait vauvavakuutuksen näinkin myöhään. 👍 Mikäs firma oli noin ystävällinen?

Meidän vakuutusyhtiössä pitää vauvavakuutus ottaa ennen kuin rv 36 on täynnä. Sit viikon vanhalle vauvalle voi ottaa. Eli 5 viikkoa on sellaista, etteivät myönnä.

Tosi outoa, ettei sulle ole sanottu mitään tuosta lagunasta. Tosin eipä mullekaan kerrottu esikon synnyttyä yhtään mitään. Verikokeita ottivat, mutta sanallakaan koskaan maininneet miksi. Enkä tajunnut kysyä. Se on vuosia mua vaivannut ja jättänyt ison epäluottamuksen Naistenklinikkaa kohtaan.

Nyt kun uhkailevat, että ellei sokerit pysy kurissa niin joudun loppuviikoiksi insuliineille ja Naikkarille seurantaan, niin en sinne halua missään nimessä.

Ilmeisesti joissakin paikoissa ei vaan ole tapana kertoa asiakkaalle kaikesta. Toisaalla taas puhutaan hyvinkin tarkasti. Ja on vissiin lääkärikohtaistakin joissain paikoissa. Nyt äitipolilla käydessä, lääkäri ei pukahtanut mittään ultratessaan. Vastasi sentään kun kyselin. Mutta tuntui kuin pihdeillä olisi saanut vastaukset tonkia.

Huonosti löytyi tietoa tuosta lagunasta. Mutta ilmeisesti voi heikentää istukan toimintaa ja aiheuttaa vauvan kasvun hidastumista. Onko sulla todettu, että vauva olisi pienikokoinen?

10.3.2017
misukka
misukka

Uusia huolia ilmaantui. Vauvavakuutuksen sentään sain kuntoon kun heti soittelivat että onhan vakuutukset kunnossa.. Onnistui myös näin lähellä laskettua aikaa, onneksi. Mutta siis tämä uusi huolenaihe on sitten yksittäinen laguna istukan keskellä.. Mitä ihmettä, ei tästä mitään ole sanottu lääkärikäynneillä. Jälkikäteen vaan luin kannasta omia terveystietojani oikein ajatuksen kanssa niin mut tutkinut kandi oli kirjottanut pitkät tekstit tekemästään ultrasta, suluissa oli vielä maininta että seniorikin on kuvan nähnyt.. ilmeisesti ei siis aiheuta jatkotutkimuksia tai erityistä seurantaa mutta ei kai sitä ihan oikeesti voi olettaa että tollasesta lääketieteellisestä selostuksesta voi mitään ymmärtää tai jättää siis noinkin tärkeen asian mainitsematta asiakkaalle. Viimesenä kyllä lukee että lv normaali, mitähän tuokin sitten tarkottaa. Sellasta pohdittavaa tähän aamuun.

10.3.2017
LeeLe
LeeLe

Mulla toisesta käytiin synnärillä pyörähtämässä kun aamulla oli lorahtanut vähän veden tapaista. 12h kuluttua käytiin näytillä mutta se pieni reikä oli vissiin mennyt kiinni, koko päivänä ei siis vuotamut yhtään.

Tietenkään testi näyttänyt mitään mut ei sit suostunut testaamaan sitä vettä joka lorahti kun kampesin itseäni laverilta ylös. Seukki aamuna sit tuntui kyljessä samanlainen rapsahdus kuin edellisenä aamuna ylävatsalta. Lorahti vähän enemmän ja supparit rupesi tihenemään. Siitä tunnin perästä isäntä kampes miut autoon ja ehdittiin synnärillä olemaan 25 minuuttia ennen kuin pikkuinen syntyi.

Kolmannesta oli jo pyydetty miehen veli lapsenvahdiksi kun lapset saatu nukkumaan ja suppareita tuli noin 10 minuutin välein. Olivat vaan suht äkäsiä. Ja siihen mennessä oli supistellut jo 13 viikkoa, viikko viikolta pahentuen. Sit supparit lopahti kuin seinään ja päästettiin miehen veli kotiin. Se ehti olla vajaan puoli tuntia kotonaan kun soitettiin takas. Eka suppari sen tauon jälkeen löi multa jalat alta ja sillon totesin, että nyt ei jäädä odottelemaan. Ilmotin synnärille, että ollaan tulossa ja 3 tunnin päästä oli vauva sylissä.

Kätilöt sanoi, että uudelleensynnyttäjä voi pari tuntia 5 minsan välein supistella ennen kuin ottavat edes vastaan. Mun supparit pääsi siihen 5 minuutin väliin 15 minuuttia ennen kuin vauva syntyi. Samalla meni vedet.

Nyt siis neljäs tulossa ja jonkusen viikon jo suppaillut ihan napakasti, nyt jo melko kipeitäkin välillä että olen jo muutaman ärräpäänkin joskus päästänyt. Vähän jännittää, kuinka nopsaan tällä kertaa tulee kun sitten tosissaan lähtee tulemaan.

Synnärille on semmoinen puolen tunnin matka, ettei sinänsä paha. Enkä kyllä usko, että kotiin laittavat kun sinne mennään. On nää sen verta nopsaan toisesta lähtien tulleet.

Esikosta aikanaan supisti 10h 3 minsan välein ja kätilö totesi ettei synnytys ole edes käynnissä. Vrk myöhemmin sit lopulta syntyi

8.3.2017
misukka
misukka

Kiva misukka kun vastasit:) On se kyllä hurjaa kun ei tiedä mitä tuleman pitää. Miten sitä nyt ennakoi olematta liian hätäinen, kun voivat vielä käännyttää sairaalassakin takaisin odottelemaan jos ei olekaan synnytys vielä kunnolla käynnissä. Vai onko sulla pitkä matka synnärille? Terkka sano neuvolassa ettei kannata jäädä supistusten välejä laskeskelemaan jos lapsivedet menee.. Mutta kun edellisessä synnytyksessä lapsivesi vaan tihkui niin tiedä siinä sitten. Eivät ottaneet silloin näytettä ni lähdin kiltisti takas kotiin ja parin päivän päästä sitten alotettiinkin suonensisäinen antibioottihoito ja käynnistettiin synnytystä cytotecilla. Saa nyt nähdä, vielä ei ole mulla mitään harjotussupistuksia suurempia tuntemuksia ollu. Niitä ootellessa. Voimia sinne, toivottavasti saat apujoukot paikalle oikeaan aikaan:)

8.3.2017
LeeLe
LeeLe

Helppohan se on unohtaa monenlaista kun on päivät täynnä touhua.

Mulla on laskettuun 3,5 viikkoa ja tänään siirretään tuo meidän pienin pinniksestä pois. Vasta puoli vuotta pitänyt se tehdä.

Vauvavakuutuksen muistin 4 päivää ennen deadlinea. Olin jo marraskuussa pyytänyt tarjouksen, mutta sitten pääsi totaalisesti unohtumaan.

Vauvalle kaivelin tänään vaatteita varastosta ja laitoin pesuun. Jospa ne tässä lähiaikoina saa kaappiinkin asti.

Vähän täälläkin pyörii synnytys mielessä. Lähinnä miettien, kenelle sitä soittaa kun aika on ja ehtiikö vahdit ajoissa paikalle. Miun porukat kun kiltisti ilmoitti, että kannattaa ennakoida kun mun isällä menee kuitenkin aikaa ennen kuin pääsee liikkeelle. Ja sit niitten pitää ajaa reilu puoli tuntia meille. Edellinen synnytys kesti 3,5h ekasta kunnon supistuksesta 🙈 Että ennakoi siinä sitten riittävästi ettei synny kotiin.

7.3.2017
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...