Perhevalmennuksesta

Oletteko osallistuneet perhevalmennukseen ja minkälaisia kokemuksia teillä on sieltä? Laskettu aika toukokuussa ja ensi viikolla olisi perhevalmennus neuvolassa. Käsittääkseni se on muutaman tunnin mittainen `toiminnallinen pienryhmä'. Ei tykätä miehen kanssa puhua omista asioista kyllä millekään ryhmälle tai muutenkaan olla aktiivisia, kauhistuttaa jo nyt siellä mahdollisesti olevat keskustelut ja leikit. Tällä hetkellä tuntuu, että jätetään väliin ja hankitaan tietoa muualta :)

3.3.2017
Puunukke83
Puunukke83

Tämä kommentti on poistettu käyttäjän toimesta.

4.8.2017
Annikkievelyn
Annikkievelyn
3 years, 8-month-old toddler

Suosittelen perhevalmennukseen osallistumista, koska teille sitä järjestetään.
Siellä voi olla oma itsensä, vaikka tilanne jännittäisikin.

5.3.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Vau, riu.
17 vuotta sitten oli perhevalmennusta, pitäjänä oli muistaakseni terveydenhoitaja.

Täällä nykyään perhevalmennus on avointa varhaiskasvatusta, kaupungin sivuilla ei sanottu, mikä ammattiryhmä sitä pitää, mutta järjestäjätahon perusteella epäilen, että varhaiskasvatuksen työntekijät, todenäköisesti ei terveydenhuollon tai sairaanhoidon työntekijät.

Perhevalmennushan ei kuulu varhaiskasvatukseen minun mielestäni, vaan vastuullisia pitäisi juuri olla neuvolan ja synnytyssairaalan tulevien äitien ja isien kanssa työskentelevät ammattilaiset.

Toisen ja kolmannen lapsen kohdalla valmennuksia ei ollut, eikä tarjottu.
Usea sairaanhoitopiiri on myös digitalisoinut synnytyssairaalaan tutustumisen.
Ekan kohdalla tutustuminen järjestettiin, toisen kohdalla ilmoittauduin, vaikka uudelleensynnyttäville ei ollut tutustumista, perusteluna oli noin 7 vuoden ikäero esikoiseen.

Kolmannen kohdalla ikäero oli taas noin 7 vuotta keskimmäiseen. Kuopus syntyi eri sairaalassa kuin kaksi ensimmäistä.
Kuopusta odottaessa olin raskausaikana useasti loppuajasta hoidossa kyseisessä sairaalassa, joten paikka oli tuttu jo.

5.3.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä oli aikoinaan puolenkymmentä kertaa perhevalmennusta. Ei se miusta mitenkään hirveen hyödyllistä ehkä välttämättä ollut, mutta ihan kivaa kuitenkin. Hauska oli kun katsottiin synnytysvideo ja meille vakuuteltiin ettei tunneta siinä olevia ihmisiä. No kyllä vaan tunnettiin, siinä kun oli meijän lapsen kummin veli 😄

Meille jäi perhevalmennuksesta kaksi perhettä joiden kanssa ollaan vieläkin tekemisissä. Toisen perheen vanhemmat on meijän kolmosen kummeja.

5.3.2017
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...