Paha tukos rinnassa, ultraan ja kuukautiset kaupan päälle.

Heippa! Tuossa helmikuun puolella olin laittanut imetysongelma keskustelun alkuun ja sain todella paljon hyviä neuvoja ja vertaistukea täältä, kiitos kaikille keskusteluun osallistuneille. Vauva ollut osittain imetyksellä ja rintamaidon erittymisen suhteen ei ole ollut ongelmia. Kunnes viime viikonloppuna toiseen rintaan ilmeni pieni tukos, mikä ei ole vieläkään auennut ja tukos kohtaan on nyt ilmennyt todella iso kova kyhmy. Ennen kyhmyä sain pumpattua maitoa 90ml ja nyt sitä saa 20ml! Neuvolalääkäri pisti lähetteen ultraääni tutkimukseen ja sinne pääsen vasta ensi viikon perjantaina. Kyhmy kohta on kipeä, hieman punoittaa mutta ei ole kuumetta. Olen kokeilut kaikki konstit tukoksen poistamiseen, mutta ei millään lähde. Tukoksen lisäksi mulla alkoi ekat kuukautiset näin raskauden jälkeen (vauva 6 viikkoa vanha). Lääkärin mukaan osittainen imetys ja kuukautiset saattaa vähentää rintamaitoa. Voiko tukos ja kuukautiset vaikuttaa rintamaidon makuun tms? Vauva suostuu hetkellisesti imemään ja sit saa kauheita raivareita, nokkii rintaa ja päästää irti, vikisee ja parkuu. Eri imetysasentoja kokeilut ei auta. Ennen tuota kyhmyä ja kuukautisia vauva ei ole raivonnut. Harmittaa ihan hirveesti kun imetyksen saanut vastoinkäymisien jälkeen käyntiin ja mennyt hyvin, kunnes nyt tämä tilanne. Ja mitä jatkohoitotoimenpiteitä tehdään ultraääni tutkimuksen jälkeen? Neulaimu tms että saa kyhmyn pois? 😢

3.3.2017
Papu2017
Papu2017

Mä olen samaa mieltä kuin Vipe, ettei maidon maun pitäisi muuttua ja vauva raivoaa kun ei saa yhtä helposti maitoa rinnasta.

Mulla on pari kertaa ollut maitotiehyessä tukos ja kuume lähtenyt nousuun vasta kun kunnolla ollut tukossa.

Tuota ultraääntä ihmettelen, kuinka venyy noin pitkälle. Kai ne meinaa, ettei mikään kiireellinen ole kun ei kuumeile. Ja jos kuumeilisi, olisi selkeä rintatulehdus johon lyötäis antibiootit.

Mulla itelläni kun oli rintatulehdus ekaa kertaa, se jumahti tosi pahasti. En itse pystynyt rintaa niin kovasti puristamaan kuin tarvitsi, että tiehyen sai auki. Meillä siis mies otti ja runnoi sen auki. Kipeää teki mutta kuume lähti samoin tein laskuun eikä kuuria tarvittu.

Mikään kuuma suihku, pumppaus ja hieronta ei tosiaankaan riittänyt tukoksen avaamiseen.

Kokeile, josko ihan raaka voima auttaisi saamaan tukoksen auki.

Tsemppiä! Kaikkesi olet kyllä imetyksen eteen tehnyt ja kiva oli kuulla, että osittaisimetys on onnistunut 👍

3.3.2017
misukka
misukka

Voi ei kuulostaa kivuliaalta ja inhottvalta.. En osaa asiassa auttaa toivottaa vaan tsemppiä, Mutta noista kuukautisista on sellainen kokemus että itselläni alkanut myös lähes heti jälkivuodon jälkeen kuukautiset.. Esikoisesta ihan pari päivää sen loputtua ja kahdesta vikasta joku viikko tai kaks jälkivuodon loppumisen jälkeen..
Ja siis ne on alkanut vaikka lapset olleet täysimetyksellä eli vaikka toki voi johtua osittais imetyksestä,niin voi ne tulla muutenkin.. Ja sitten siihen makuun ja vähenemiseen, eipä ole itse tullu maistettua mutta ei maku muuttunut ainakaan sillei että lapset ois siihen reagoinut,vaan ihan samanlailla söivät,enkä kyllä huomannut että maidon tulo olisi vähentynyt..
Eli luulen että tuo tukos enempi ärsyttää vauvaa,jos ei saa rinnasta yhtä hyvin kuin ennen ja sitten tottunut pullosta saamaan helpommin niin se voi aiheuttaa raivoa siinä tissillä..
Toivottavasti saat apua ja tukoksen auki,vaikka aika pitkään joudut odottaa,luulisi että pääsis nopeammin tollaisessa tapauksessa 😮
Muista myös olla itsellesi armollinen,olet tehnyt kaikkesi ja yrittänyt imettää vauvaasi ja se riittää.. On hienoa jos saat edes osittain imetettyä, mutta jos et saa sitäkään niin sitten et saa.. Sinä et ole ainakaan vähällä luovuttanut ja vauva on sentään ekat viikot saanut vähän rintamaitoa, ne ensi tilkat kaikista tärkeimpiä on.. Ketään ei palvele se että äiti tressaa itsensä väsyksiin jotta imetys onnistuisi..

Tiedän myös omasta kokemuksesta että kanssa äidit osaa olla julmia tuon pulloruokinnan suhteen ja arvostelevat sitä,mikä tuo lisää paineita.. Itsekin sain arvostelua osakseni kun esikoisen ollessa puolivuotias minulta maidon tulo vain loppui.. Päätin siihen lopettaa sitten imetyksen kokonaan,mutta sain joiltain aika kovan arvostelu ryöpyn kuinka minun ois pitänyt pumpata vaikkei mitään tullu ja elvyttää siten maidon tulo ja nyt lapsestani tulee allerginen jne. No allergioita ei ole ja ihan normaalin oloinen lapsi on..
Kyllä sain myös arvosteluja kun toisen imetys loppui hänen ollessaan 8kk, mutta jos selvästi vähemmän kuin esikoisesta..
Neuvolassa onneksi oli ihana täti joka ei arvostellu,vaan tuki..
Toki eriasia kun sinulla lapsi on vielä niin pieni, mutta yritän siis sanoa että koita olla välittämättä arvosteluista ja ulkopuolisten imetysvouhotuksesta.. Teet kuten itse parhaaksi tilanteessa näät, niin että pääset myös nauttiin vauva arjesta ilman että se on jatkuvaa taistelua ja tressiä..
Tsempit vielä kerran 😘

3.3.2017
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...