Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Lokakuiset 2016

Meidän ryhmä ilmeisesti niin aktiivinen että en taaskaan löytänyt sitä edellistä ketjua 😅 Joten taas uusi ja toisaalta eipä se enää tonne raskaana osioon sopisikaan..

27.2.2017
Vipe
Vipe
17-month-old baby

Hei sado, en oo huomannu tota sun kirjoitusta kuin vasta nyt kun etsin tän ryhmän nostaakseni ylemmäs.. Ai teillä on vasta 1v 4kk tarkastus.. Meillä oli tosiaan toi 1v 3kk ja seuraava on 1,5v.
Teilläkin kivasti puhe kehittyy hiljalleen, monta sanaa tulee jo ja sehän se on hyvä että ymmärtää puhetta, niin se oma puhe tulee sieltä ajallaan..
Ai Teilläkin innokas kaapin tyhjentäjä, meilläkin noi keittiön kaapit kovasti kiinnostaa.
Niin ja me käydään siis perhe uinnissa eli ihan ohjatusti uimassa, niin tulee käytyä, kun on 'pakko' mennä..
Nyt en muista mitä vielä piti kirjoitella 🙈
Mitäs muille kuuluu vai meneekö kaksin puheluksi sadon kanssa vaikkei siinäkään toki vikaa ole 🤣

12.2.2018
Vipe
Vipe
17-month-old baby

Mukavaa kuulla Vipe teistä! Neiti on kasvanut hyvin, ja onneks painoa on tullut myös hyvin. :) meillä on 1v 4kk tarkastus ja se on vasta helmikuun lopulla, kerron sitten millaiset mitat :) pikku hiljaan teidän neidillä tulee sanoja lisää ja lisää. Ihanaa että ootte uimaan päässy ja neiti tykkää. Me halutaan myös mennä uimaan, mutta ei ole aikaa ollut tai sitten jotain on tullu ettei olla päästy. Meidän neidillä on 8 hammasta jo ja ne kaikki tulee kuumella 😰 ja puhuu jotain sanoja myös. Hyvin se sanoo että ota, Mamma, pappa. Ja ymmärtää todella hyvin puhetta, kun hänelle sanotaan vaikka että siivoo lelusi niin menee siivoamaan, tai sitten kun sanoo että hae kenkiä niin hakee. Tyttö tykkää koko ajan olla keittiössä, ottaa sipulia ja avata kaapit ja sieltä kaikki pois. Pidän koko ajan keittiön ovee kiinni, mutta heti kun aukee niin tyttö on jo siellä ja tyhjentämässä kaappeja.. 🙈🙈

2.2.2018
Sado_JT
Sado_JT
16-month-old baby

Heippa kaikille pitkästä aikaa, mitäs kuuluu?
Meillä oli 1v 3kk neuvola, siellä kaikki kunnossa. Painoakin oli taas tullu mukavasti, joten 'niukkakausi' on ohi.
Tytön mitat on nyt 75cm 9,1kg ja py 45,1
Hampaita meillä on jo 11 eli poskihampaita on tehnyt nyt 3kappaletta ja ne on tullut täysin vaivatta, ovat vain ilmestyneet suuhun. Toivottavasti loput hampaat tulee samanlailla 😊
Tyttö on touhukas ja iloinen tapaus, hiukan on myös sellainen ovela ja ilkikurinen 😅
Kova tyttö on uimaan, oltiin nyt uimassa pitkästä aikaa ja huomasi että oli kaivannut uintia ja oli ihan innoissaan ku taas pääsi. Hyppi reunalta ihan innoissaan veteen, ihan joutui toppuutella että pitäisi vähän taukoa sukeltamisesta, mutta aina halusi kiivetä uudestaan reunalle ja hypätä 🙈
Mitä vielä, puheessa tullu sellainen kehitys että puhuu ihan hirveästi sellaista omaa kieltä ja välillä kuulostaa että siellä oikeita sanojakin ois. Pari kertaa on jonkun kahden sanan 'lauseen' sanonu, muttei ei ole suostunut toistamaan enää, joten en laske että osaisi sanoa. Mä oon muutenkin aina tiukka mitä lasken sanoiksi ja mitä en 🙈 lasken vasta kun lapsi sanoo jonkun niin että on selkeä (siis ei nyt sillein että kaikki ärrät sun muut pitäis tulla) ja osaa käyttää oikeassa kohtaa kohtaa sitä ja useamman kerran.
Sellaisia sanoja tytöllä on "auto" (josta tapailee myös sanaa 'rekka-auto' mutta toi 'rekka' siinä alussa on aika epäselvä eikä tule aina) "kato" "öitä" äitiä en ihan laske, koska se on usein 'äitä' ja saattaa tarkoittaa muutakin kuin pelkästään äitiä.. Eli 3sanaa tytöllä on sellaisia jotka ollut pidempään käytössä selkeinä ja oikeassa kohtaa.. Muut on sellaisia satunnaisia ehkä puoliksi vahinkoja tai sitten sellaisia että osaa sanoa vain toistettuna..
On oppinut myös huutamaan Hpk, joka usein kyllä tulee vain että 'kookookoo' 😂
Ai niin ja 'maito' ja 'leipä' on vähän siinä rajoilla että laskenko, 'leipä' ehkä voisi päästä jo listalle koska sitä osaa pyytää ja sanakin on jo sen verran selkeä, että jopa isi ymmärsi sen. Maito taasen on vielä aika epäselvä, ymmärrän kyllä jos ruokapöydästä osoittaa jääkaappia ja sanoo jotain "maimmaa" mutta sanaksi en vielä laske 😅
Ai niin, tyttö myös hoksasi tässä joku aika sitten miten kiivetään parvisänkyyn, toistaiseksi ei ole sieltä tippunu 🙈

22.1.2018
Vipe
Vipe
17-month-old baby

Hyvää joulua teille kaikille! 🌲🎅🏼 toivottavasti kaikki te voitte hyvin!

24.12.2017
Sado_JT
Sado_JT
16-month-old baby

Oii ihanaa että painoa on tullut! :) ja kiitos paljon :)

11.12.2017
Sado_JT
Sado_JT
16-month-old baby

Ikävä kuulla että maito aiheutti vatsakipuja 😐
Onnea teille uudesta taidosta 😍
Meillä oli tosiaan maanantaina se paino kontrolli ja nyt olikin tullu reippaasti painoa.
Kolme kertaa sen verran mitä aikaisemmin 4 kuukaudessa 🙈
Eli painoa nyt 8,6 ja pituus 73,5 😊

7.12.2017
Vipe
Vipe
17-month-old baby

Tytölle tuli uudesta maidosta hirvee vatsakipua ja valvottiin sitten koko yö.. neidin isä oli sitten sitä mieltä että annetaan vieläkin sitä lasten maitoa eli tuttelia, siirryttiin ny takas siihen :/ tosiaan neiti on niin isän tyttö että isä ei pysty näkemään prinsessan itkevän joten juo ny taas tuttelia... eilisestä lähtien neiti kävelee ilman tukea 😍😍 omastakin mielestä käveleminen on niin hauskaa ei pysy yhtään sylissä tai ei istu yhtään, pakko on juosta koko ajan.. ja hampaita on yhteensä 6. Luulen myös että hampaita tulee koska kuolaa tulee todella paljon.
Kiva kuulla Vipe että teidän neidille ruoka maistuu, toivotaan että meidän neidille maistuisi myös kohta 😊

29.11.2017
Sado_JT
Sado_JT
16-month-old baby

Toivottavasti teille ei maidosta tullut mitään oireita, hienoa että kelpasi hyvin..
Onko teille hampaita tulossa, se voi vaikuttaa syömisiin.. Ja meillä tytöllä kun oli korvatulehdus niin ei syönyt kun nielaseminen sattui, tosin sit varmaan maidon juominenkin sattuisi.
Meillä on nyt tytöllä kunnon syömiskausi menossa, tuntuu ettei mikään riitä.. Hyvä niin koska maanantaina meillä on se paino kontrolli.
Muuten ei kummempaa, tai no siis tytölle puhkesi just kahdeksas hammas ja siirtyi isojen tyttöjen sänkyyn poikien kanssa samaan huoneeseen 😊 Hyvin on siellä nukkunu,paitsi nyt pari viimeistä yötä kun on tota hammasta puskenut..

28.11.2017
Vipe
Vipe
17-month-old baby

Moikka kaikille! Mitäs teille kuuluu ? Meille kuuluu hyvää :) vähän flunssaa on ollu neidillä mutta muuten reipas tyttö on. Leikkii itsekseen. Nykyään meidän neidille ei maistu mikään.. aamusin puuroa ei syö enään, itke kun näkee puuron. Mikään pilttiruoka ei käy itkee syödessään ja kotona tehtyjä ruokiakaan ei syö.. en tiedä yhtään mitä tekisin.. joskus syö joku pari kolme lusikkaa mut sit itkee :( maitoa onneks juo hyvin. Meillä on myös alkanu pottaharjoittelu mutta ei oo viekään saanu mitään pottaan. Tänään siirryttiin sitten rasvattoman maitoon ja yllätys yllätys joi sen loppuun eikä itkeny tai mitään. Vaikka makukin on vähän erilainen niin ei neitiä haittanu onneks! Toivotaan ny että sitten tästä uudesta maidosta ei tulisi mitään oireita, esim maha kipua tai jtn.. tällästä meilläpäin! Toivottavasti teillä muilla sujuu hyvin kans! 😊

23.11.2017
Sado_JT
Sado_JT
16-month-old baby

Voi ei! Paranemisia sinne! Ei haittaa yhtään mulla menee kans pitkään kun saan tekstiä tänne ja vastailen 🙈🙈 täytyy pikkuhiljaa aloittaa normi maitoa :) itekkin oon alottanu vähentämällä imetyskertoja, tissillä käy öisin ennen nukkumista ja päivällä kerran muuten juo tuttipullosta maitoa. Nokka mukista ei suostu yhtään juomaan, eikä pillistä. Ihanaa että teidän neiti luopui tutista, tää meidän neiti ei halua luopua oikeen, mut sitäkin oon vähentänyt.. öisin ilman tuttia ei nuku 😕😕

12.11.2017
Sado_JT
Sado_JT
16-month-old baby

En näköjään olekaan kirjoittanut tuohon sun edelliseen tekstiin, olen vain lukenu sen. Myöhästyneet onnittelut Sadon tytölle. Ihanaa että kuvat onnistui 😊
Meilläkin sairastetaan, tytöllä oli korvatulehdus ja ilmeisesti lääkäri reissulta nappasi mukaansa vatsataudin, niin sitä tässä nyt podettu.. Muilla menny päivässä ohi, mutta tytöllä ollu kakka löysällä nyt jo neljättä päivää.. Tänään tosin oli vähän kiinteää jo seassa että ei enää ihan pelkkää vesiripulia ollu.. Paino vaan taas tippunu kun ei oikein ole mitään syönyt..

Tosta maidosta, vuoden vanhalle voi jo antaa normaalia maitoa, me ollaan yleensä aloitettu jo siinä 10-11kk sillei että ollaan sekoitettu korvikkeeseen vähän normi maitoa ja siitä pikkuhiljaa lisätty normi maidon määrää.. Vuoden vanhalle voi jo antaa suoraa normaalia maitoa, mutta toisaalta siks voisi aloittaa sekoittamalla että tottuu makuun..
Meillähän tytöllä tosin ei tehty tollei, koska on vielä tissillä eikä juuri mukista juo.. Pullosta ei suostu ottaa mitään, mutta nokka ja pillimukista juo jonkun verran maitoa ja vettä.
Mä oon kans miettinyt tota imetyksen lopetusta.. Meillä pojat lopettanut itse toinen 6kk ja toinen 8kk niin ei ole varsinaisesti kokemusta vieroituksesta.. Itse ajattelin että lopetan vuoden ikään, mutta nyt kuitenkaan en ole raaskinut, joten olen nostanut rajan 1,5vuotiaaksi..🙈 että kevääseen mennessä vähän katsoen että missä välissä tyttö olis valmis siihen.. Tutista päästiin helposti tossa viikko pari sitten.. Niin ja imetyksestä vielä, käytännössähän sen lopetus onnistuu ehkä parhaiten niin että vähentää imetys kertoja.. Meillä se käyny esim. Sillein että en hoitolapsen läsnäollessa imetä.. Nyt olen inettänyt tiuhaan ettei kuivu kun olutta ripulilla..
Mutta lähtisin lopettamaan vähentämällä ensin kertoja.. Siihen en ota kantaa että missä iässä olis hyvä lopettaa, suositus taitaa nykyään olla että vähintään 2vuotiaaksi imettäis ja että lapsi vieroittuu luonnollisesti 2-7 vuoden iässä, mutta itse en lähde tuohon kastiin.. Ja meillä esikoinen jota on lyhimpään imetetty on kaikista tervein (nytkin ainoa joka säästyi vatsataudilta) vaikka hänellä on vastustuskykyä alentava sairaus ja lääkitys.. Hänellä ei myöskään ole allergioita, kun taas kaks nuorempaa on saanut lieviä oireita kalasta (ovat siedättämällä hävinneet eli ei varsinaisesti allergiaa ole) elikkä ei meillä ole ainakaan noihin asioihin vaikuttanut, päin vastoin tyttö on sairastellut eniten vaikka sitä imetetty pisimpään..
Nyt jo unohdin sit mitä muuta piti kirjoittaa 🙈
Mutta täällä menee ihan hyvin jos ei sairastelua ota huomioon.. Paranemista sinnekin päin..

11.11.2017
Vipe
Vipe
17-month-old baby

Moikka kaikki! Mitäs teille kaikille kuuluu ? Meillä sujuu hyvin, paitsi neidillä on flunssaa muuten kaikki on hyvin :) nykyään neidillä tulee selvemmin sanoja :) onko teillä vieläkin imetys käynnissä vai ? Itse imetän vielä mietin missä vaiheessa lopettaisin ja milloin korvikkeen eli tutteli maidon vaihtaisin normi maitoon ? 🤔🤔

11.11.2017
Sado_JT
Sado_JT
16-month-old baby
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...