Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Lokakuiset 2016

Meidän ryhmä ilmeisesti niin aktiivinen että en taaskaan löytänyt sitä edellistä ketjua 😅 Joten taas uusi ja toisaalta eipä se enää tonne raskaana osioon sopisikaan..

27.2.2017
Vipe
Vipe
11-month-old baby

Esikoinen on ollu vuoden iässä 2kg ja 2cm isompi ja keskimmäinen on ollu 3,5kg ja 5cm isompi 😁 ja tämä pienin oli kuitenkin isoin syntyessään 😄 mutta yksilöitähän ne jokainen on..
Mihin asti vipe oot sitten poikia imettäny? Mulla kun ei esikoisen imetys onnistunut ja keskimmäistäkin osittaisimetin vaan 5kk niin tämä on jo senkin takia tosi iso juttu mulle!

20.9.2017
memmu
memmu

Kiva kuulla memmu teistäkin 😊
Mulla on vähän samanlaiset fiilikset imetyksen suhteen.. En ikinä oo nähnyt itseäni näin pitkälle imettämässä, mutta niin vain edelleen tissillä mennään..
Mutta mulla lisäks se kun oon miettiny kaikkien kohdalla että viimeistään vuoden ikään lopetan, niin nyt kun siihen enää kuukausi ja tyttö niin tississä kii niin voi olla etten raaski lopettaa 😬🙈
Poikien kanssa ollu jotenkin helppo että ovat ihan itse ilman vieroitusta lopettaneet, nyt ajatuskin siitä että pitäis toinen vierottaa on kamala.. Kun en mä kuitenkaan haluu imettää hirveen vanhaksi asti.. No mut aika näyttää..
Teillä onkin aika hoikka tyttö.. Miten teillä aiemmat ollu.. Kun mä meinaan pidän meidän tyttöä ihan järkky hoikkana, vaikka se painaa enemmän kuin teidän tyttö ja on lyhyempi 😂 mutta meillä pojat painaneet ton saman 4kk iässä toinen ja toinen 5kk, vaikka pituutta tosiaan oli vähemmän siinä iässä kuin tytöllä nyt 🙈
Meillä tuli tänään se 11kk täyteen eli tasan kuukausi viralliseen vauva ajan päättymiseen..

19.9.2017
Vipe
Vipe
11-month-old baby

Pitkästä pitkästä aikaa täällä taas!

Onnea uusista taidoista, teilläkin on jo isoja menijöitä siellä!

Sadon siskolle paranemisia!

Meillä ei oo enää vauvaa, likasta on tullut oikein touhukas taapero! Tukea vasten mennä touhottaa, juttelee omalla kielellään ja hyvin herkkä on mielensä pahoittamaan. Hampaita on 7 ja lisää tulossa, suuhun katsominen on vaan aikas haastavaa. Nykyään neiti saattaa jopa hetken leikkiä yksinkin, mutta aika paljon vaaditaan äidin seuraa, tai sisarusten. Isot sisarukset käy päivä päivältä hänelle tärkeämmiksi ja onneksi isommat tuntuu ajattelevan samalla tavalla 😍
Ja musta on tullut taaperoimettäjä, mitä en vuosi sitten ois voinu kuvitella edes villeimmissä unelmissani! Mä oon niin ylpee itestäni ja tuosta pikku likasta!
Neuvolassa käytiin viime viikolla ja kasvu on mitä on.. omilla käyrillään likka kasvaa, pituutta oli 73,1cm ja painoa 7610g. Painontarkkailuun taas tuossa marras-joulukuussa.
Mitähän sitä muuta osaisi kertoa.. töihin paluu on tammikuussa mulla edessä, toisaalta haluttaa jo takaisin aikuisten ihmisten pariin puhumaan jostain muustakin kuin lapsista, mutta toisaalta olisihan se niin ihana olla likan kanssa kotona koska kohta hänkin on jo oikeesti iso! Mutta kesäksi jään sitten taas kotihoidontuelle ettei tarvi isompien olla keskenään vielä kotona. mutta nyt pitänee lähteä antamaan likalle iltapala ja koululaiset hoputtaa kanssa iltahommiin että tämä äiti pääsee sohvalle viettämään laatuaikaa suklaalevyn kanssa 😂

19.9.2017
memmu
memmu

Kiitoksia paljon Vipe ja Misukka! 😍😍

18.9.2017
Sado_JT
Sado_JT
10-month-old baby

Hyvä jos saivat tähystämällä leikattua. Ja ne kivet menee virtsanjohtimeen sieltä sapesta. Tai näin ymmärsin kun mun äidiltä just leikattiin sappi kokonaan pois kun oli niin täynnä kiviä. Mut ei onneksi tiehyisiin olleet lähteneet vaeltelemaan. Ja tähystäen leikkasivat. Ymmärsin, että olisi pitänyt avoleikkaus tehdä kos kivet olisi lähteneet eteenpäin.

Harmi, että joutuu uudestaan leikkuriin. Ei se toipuminen tuollasestakaan leikkauksesta mitään kevyttä ole.

17.9.2017
misukka
misukka
5-month-old baby

Joo sit kuulostaa vaiheelta.. Toivottavasti menee pian ohi, en yhtään muista kauan meillä toi kesti, jälkeenpäin tollaiset vaiheet tuntuu lyhyemmältä kuin just sillon kun se raskas vaihe on menossa..
Paranemista siskolle ja toivottavasti seuraavalla leikkauksella saisivat loput pois..

17.9.2017
Vipe
Vipe
11-month-old baby

Kiitoksia paljon tiedosta missukka ja Vipe :)! Kyllä Mä neidin unia olen vähentänyt mutta herää silti, se on varmaan se just vaihe.... sisko voi nyt vähän paremmin kiitos :) hänelle todettiin sappikiviä ja se oli menny ruokatorveen tai johki ne tähystyksellä se joten leikattiin, mutta viekin kipuja on niin huomattiin että siinä sappirakossa on vieläkin kiviä ja pitäis käydä uudestaan leikkauksessa 😕

17.9.2017
Sado_JT
Sado_JT
10-month-old baby

Piti vielä kysyä, ei siis ole pakko vastata jos liian henkilökohtaista, mutta onko siskosi tila vakava?

16.9.2017
Vipe
Vipe
11-month-old baby

Ei tarvitse sado pyytää anteeksi 😊 Kirjoitat kun ehdit, ei tarvitse ottaa paineita tänne kirjoittamisen suhteen, kun arjessa tosiaan on paljon muutakin.
Sitten en kyllä osaa auttaa jos on tollaista valvoskelin, koska meilläkään en keksinyt siihen mitään ratkaisua vaan poika sen sitten yks kaks lopetti.. Voin vaan sanoa että tsempit, tiedän kuin väsyttävää se on ja tosiaan kun ei saa itse jatkaa unia niin pitkään kuin lapsi nukkuu valvomisen jälkeen 😑
Tai on mulla yksi neuvo, jos teillä vielä päivällä nukutaan paljon niin päivä unia voi koittaa vähentää. Mutta meillä sekään ei ratkaissu, lyhensin pojan unia reilusti herättämällä aina viimeistään tunnin unien jälkeen, muttei ollu mitään vaikutusta, tai oli sen verta että sitten poika oli jo alkuillasta tosi väsynyt ja kiukkuinen, mutta silti heräsi yöllä kukkumaan eli ei johtunut päivän nukkumisesta tuo meillä.
Ja kuten Misukkaa vastas, nii saa töissä ollessakin kotihoidontukea jos vaan lapsi on kotihoidossa ettei tarvi kunnallista hoitoa taikka yksityistä hoitoa, sillei että siitä haettaisiin yksityisen hoidon tuki.
Mäkin teen töitä, mutta saan omista lapsista kotihoidontukea, koska ne on tässä kotona kun oon perhepäivähoitaja 😊
Ja sillä ei tosiaan ole väliä hoitaako niitä äiti, isä vai mummo vai kuka, kunhan ei tosiaan ole kunnalla tai ei ole haettu yksityisen hoidon tukea hoitajalle..
Vähän kyl jännittää että meinaako tuo tyttö piankin oppia.. Toisaalta tykkää niin paljon siitä syliin kaatumisesta että voi olla ettei toi kävely tosta muutamasta askeleesta paljon etene 😂

16.9.2017
Vipe
Vipe
11-month-old baby

Siis silloin saa kotihoidontuen. Mistähän toi ja tuli tuonne...

16.9.2017
misukka
misukka
5-month-old baby

Kotihoidossa saa olla tietenkin. Se on ihan se ja sama kuka lasta hoitaa kunhan ei ole kunnallisessa hoidossa. Silloin ja kotihoidon tuen.

Ainoa poikkeus on, että jos saa työttömyyskorvausta ja on ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi, niin silloin ei saa kotihoidontukea. Perusteluna olen kuullut, että lapsen kotihoito estää työpaikan vastaanottamisen ja siksi Kela ei hyväksy tätä.

Ja äitiyslomalla ei saa vanhemmasta sisaruksesta kotihoidontukea. Tuen lisiä voi saada jos on pienituloinen.

16.9.2017
misukka
misukka
5-month-old baby

Niin totta! Ensinnäkin pahoittelut että vastaan myöhässä Vipe! Töissä käyn ja kotona riittää tekemistä ja isosisko on vielä kans sairastunu, niin en ole ehtinyt aikaisemmin vastaamaan tähän ☹️ mutta siis joo muuten vaan valvoskelee ei itke yhtään, just sen tunti tai parin jälkeen niin nukahtaa takas.. ja itellä käy myös samallalailla et pitää sit herätä just jonkun tunti tai puolen jälkeen... hei muuten yks kysymys teiltä! Saako kotihoidon aikana olla töissä ? 🤔🤔 oon ihmetelly tätä asiaa.. kohta Vipe teidän neiti jo kävelee 😍😍

16.9.2017
Sado_JT
Sado_JT
10-month-old baby
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...