vauvan verensokerin lasku

hei. 23.2 klo 21:41 syntyi ihana pieni poikamme, 3 kilon nyytti❤ täksi päiväksi oli kotiutuminen suunniteltu aamupäivälle mutta nyt yöllä vapisi ja verensokeri mitattiin ja oli 2,5.. kätilö sano et ei enää välttämättä kotia päästäkkään 😭 millä ne sen kattoo et päästäänkö vai ei? nyt tosissaan oli lähes 5h väli syömisessä kun ekaa kertaa molemmat nukuttii kunnolla, voiko johtua siitä? kauan tälläinen tarkkailu yleensä kestää? kokemuksia?

26.2.2017
Jeminapa
Jeminapa

Kiva, että pääsitte kotiin. On se vaan paljon kivempi olla kotona.

27.2.2017
misukka
misukka

aamulla katottiin kolmen tunnin syöttö tauon jälkeen sokeri ja näytti 5,1 😌 kotiuduttiin 1-2 aikaan päivällä, tosin tiistaina mennään vielä käymään synnärillä lisääntyneiden hormoni näppyjen takia. kotonaki kaikki lähteny hyvin käyntiin, vauva syö paremmin ja enemmän. luultavimmin koska itsekin ottaa rennosti tutussa paikassa 🙂

26.2.2017
Jeminapa
Jeminapa

Tuo pulloruokinta on Jorvista vuodelta 2007.
Kätilöopisto, jossa tyttö syntyi yli 3 vuotta sitten oli imetysmyönteinen sairaala, siellä ei ehkä anneta lisämaitoa pullosta, ja kai Jorvissakin on jo hörpyttämiseen siirrytty.

26.2.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hörpyttäminen onkin parempi vaihtoehto, niin ei häiritse vauvan imuotetta.
Tuota hörpyttämistä voi lisämaidon antamiseksi tehdä kotonakin. Lääkemitta, kuppimallinen, on sopivankokoinen vauvalle.

26.2.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Lohjalla ainakin lisämaito hörppyytetään mittamukista. Eivät enää anna pulloa josta juotettaisi.

26.2.2017
misukka
misukka

Onnea koko perheelle vauvasta.
Kannattaa rauhassa odottaa, että vauvan sokerit on kunnossa.

Mulla oli keskimmäistä odottaessa raskausdiabetes. Sen seurauksena pojalta automaattisesti mitattiin verensokereita. Lämmitettiin kantapäitä lämpimällä vedellä täytetyllä tyynyllä, ja kun kantapäät oli lämpimät, otettiin verinäyte. Muistaakseni kantapäiden lämmitys kesti 20 minuuttia.

Kannattaa myös rauhassa odottaa, että sulla maito nousee kunnolla, sitten on helpompaa vauvan kanssa kotona.
Kotona myös runsaasti ihokontaktia, ja pidä vauvaa muutoinkin lähelläsi.
Syöminen, juominen ja lepääminen vaikuttavat suotuisasti maidonnousuun.
Imetät vauvaa joka ihahduksesta.

Lisäksi kannattaa odottaa että lääkäri on "lopputarkastanut" vauvan. Se on helpompaa tehdä sairaalassa kuin että kävisitte välillä kotona. Yleensä tehdään kun vauva on kahden vuorokauden ikäinen.

Lisämaidon annat pullosta, se mikä vauvalle annetaan. Sitä annetaan juuri siksi, koska vauvalla on matalat verensokerit. Imetä tiheästi jo sairaalassa.
Käsittääkseni vauvan verensokerin seuranta on yksilöllistä, ei voi suoraan sanoa, kauanko verensokereita mitataan.

26.2.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä esikoisella sokerit laski vaikka kuinka syötin ensi päivinä, vauva oli väsynyt ja imikin huonosti, maitokaan ei ollut noussut kunnolla. Sokeria mittasivat ja lisä maitoa saatiin kahdesti, syöttö punnittiinkin. Kolmantena päivänä kotiuduttiin lopulta jännityksen jälkeen päästäänkö. Kotiin herkin mielin ja uskolla että pulloon lypsän kotona sen pienen tilkankin maitoa ja juotan siitä jos imetys ei kotona heti suju. Sujui se.Ilman mitään lisämaitoja. Etenkin kun maito lähti nousuun kotosalla .Nyt kolmatta lasta imetän. Huoli pois vaikka mieli on herkkä juuri nyt. :)

26.2.2017
Tiitu92
Tiitu92

Ensiksi: Onnea nyytistä!

Sitten asiaan. Hyvin sokeri nousi syötön jälkeen joten luultavasti oli tuosta pidemmästä ruokailuvälistä vain kiinni.

Mitä luultavimmin ne ottaa nyt 3 sokerimittausta vauvasta ja jos kaikki hyviä, niin pääsette illalla kotiin.

Sokerit muistaakseni otetaan vauvalta 4 tunnin välein, joten sellaisen 12-14h tuo sokereiden tippuminen venäyttää kotiin pääsyä.

Toisaalta, kun olet ensikertalainen, niin ne luultavasti haluaa varmistaa, että sulla maito nousee, ennen kuin pääsette kotiin. Maidon noususta ja noista syötyöpunnituksista voi nyt teidän kotiinpääsy riippua ihan yhtä lailla.

Meillä pienimmällä sokerit tippui just ennen kotiutusta 2 vuotta sitten kun kätilöt ei antaneet lisämaitoa vaikka pyysin. Oltiin sit ylimääräinen yö sisällä sen vuoksi. Oltais illalla päästy muutoin kotiin.

Mulla aina nousee maito vasta kolmantena päivänä, joten vähän ärsytti etteivät antaneet lisämaitoa, vaan ehdoin tahdoin piti ne sokerit romahduttaa, ja sit tuikittiin lisämaitoa kyllä. Oikein tuputettiin, että pysyy sokerit hyvänä.

26.2.2017
misukka
misukka

nyt syötön jälkee ja 10ml lisämaidon jälkeen oli noussu 5,6 👌 hoitaja nauro ettei oo ikinä noin suurta muutosta nähny ja noin hyvää lukemaa saanu😌 sanoi että saatto johtua siitä ku oli pidempi syöttöväli (vajaa 5h) ja jos maito ei oo vielä ihan kokonaan noussu. hetken olin jo tosi huolissani, nyt voin hetken huokasta. 2tunnin päästä syötetää punnitsemalla ennen ja jälkeen imetyksen että.näkee paljon poika oikeesti sitä maitoa saa..

26.2.2017
Jeminapa
Jeminapa
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...