vauvan ja taaperon kanssa puistossa

Mulla on vähän yli 2 vuotias poika ja 5kk tyttö. Meillä on tapana aamusta käydä puistossa ennen ruokaa, ja tähän mennessä se onkin onnistunut hyvin. Nyt tyttö on päättänyt että häntä ei nukutakkaan enää yhtä aikaisin kuin aiemmin. Ulkona on kuitenkin vielä niin kylmä että en uskalla tyttöä ottaa pois vaunuista ettei altistu tuulelle ja pakkaselle, mutta neiti ei viihdy vaunuissa jos ei nuku. Vaikka nostan selkänojan takakenoon (kun vielä ei saa istua) että näkisi edes jotain vaunuista, mutta tyttö aloittaa huutamisen ja kitinän jos poistun vaunujen viereltä. On aika haastavaa yrittää leikkiä ja auttaa esikkoa kun vaunuissa on huutava vauva. :/ Onko kellään mitään ideoita miten saisin ulkoilut sujumaan vielä tämän kevään? Kesällähän tyttö jo varmaan konttaa ja voi laittaa maahan mönkimään tai kantaa repussa. Meillä on tosi kiva puistoporukka ja pojalla on siellä jo kavereitakin, olisi harmi jos ei päästäisi moneen kuukauteen puistoon.

15.2.2017
Aminami
Aminami

Äkkiseltään myös vaikea suodattaa, jos sitä erityisesti tarvii, nytkään ei tarvitse, yksittäisen kirjoittajan vastausta, ja vielä hankalampi tunnistaa kunkin persoonallista kirjoitustyyliä.

16.2.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Itse ainakin olen saanut täältä kysyessäni asiallisia vastauksia.
Uutena tai uudehkona nikkinä voi olla vaikeaa kysyä ihan yksinkertaisiakin asioita.
Ei silti kyllä täällä niin uudet kuin vanhatkin nikit kyselee asioita. Suhtautuminen kysyjään on samanlaista riippumatta siitä, kysyykö ensimmäisen kerran vai kahdettakymmenettä kertaa.

16.2.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Se on hirmu kiva huomata aina täällä että heti huudetaan päin naamaa ja pidetään tyhmänä kun kehtaa kysyä johonkin apuja. Kiitos siis teille kaikille jotka tunnistavat itsensä kuvauksesta. Onneksi oli myös muutama positiivinenkin ihminen paikalla.
Ehkäpä olen sitten turhaan pelännyt laittaa reppuun, tyttö on vain kovin herkkä ihoinen ja siksikin yritän varjella vielä säältä jos mahdollista. Tiedän myös että vauva ei mene rikki jos hiukan itkee ja en tosiaan ole pystynyt tyydyttämään molempien haluja sillä sekunnilla kun on ollut tarve tämän 5 kuukauden aikana ja molemmat lapset ovat vielä hengissä.Erehdyin vaan miettimään täällä ääneen jos joku olisi keksinyt jonkin ratkaisun mitenkä tehdä puistoilusta mukavampaa meille kaikille. Onneksi mennään kesää kohti ja ongelma poistuu viimeistään silloin. Mutta kiitos kaikille jotka oikeasti halusivat antaa näkökulman asiaan asiallisesti ja kiitos teille lopuille jotka taas saitte nostaa omaarvontuntoanne alistavilla ja holhiavilla kommenteillanne.

16.2.2017
Aminami
Aminami

Miulla on lapset vähän isommalla ikäerolla niin en ehkä oo ihan oikee kommentoimaan, mutta kommentoin silti 😄 Se vauva ei mee rikki jos vähän joutuukin itkemään, samaten esikoinen nyt vaan joutuu opettelemaan kärsivällisyyttä. Vaikee asia kaksivuotiaalle oppia, mutta kyllä se ajastaan perille menee. Jos muut siellä puistossa ei ymmärrä auttaa oma-aloitteisesti niin ainahan voi pyytää apua. Ja siis missä on semmonen puisto missä on muitakin???? Oon luullut että semmoiset on vaan urbaanilegendaa 😄

16.2.2017
riu
riu

Kypärämyssy vauvalle lakin alle. Suojaa ja lämmittää.

16.2.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tuo vaihe on rankka,mutta oli tuulta tai ei niin mulla on roikkunu se topattu vauva kainalossa puistossa jos ei viihdy vaunuissa ja vaunut koko ajan liikkeessä tai heiluttanu kun on kyydissä pieni.Jotenkin sitä vaan on sinnitelly senkin vaiheen läpi ja sit toisaalta oon aatellu että aikansa kutakin..vauva kasvaa ja sitten se taas helpottaa😊Jos on ihan kauhee tuuli/pakkaspäivä niin jäisin ihan suosiolla kotiinkin,mutta pieni kylmyys jos vauva on kunnolla kerrospuettu niin pärjää kyllä ja välillä sitten vaunuun lämpimään😊

16.2.2017
huiskutin
huiskutin

Me oltiin joulukuussa alle 2kk vauvan kanssa höyryjuna ajelulla ja se oli rintarepussa kun vaunut ois ollut hankala.. Virittelin vaan peittoa lisä lämmikkeeksi ja sillei ettei ihan täysillä pääse tuuli naamalle.. Onhan toppavaatteissa oleva lapsi vähän tönkkö rintarepussa mutta menee kyllä.. Varsinkin kun luulisi 5kuukauden ikäisellä olevan vielä kasvun varaa reppuun.. Siis tarkoitan että jos reppu menee vaikka 1vuotiaalle niin kai siihen mahtuu 5kuukauden ikäinen toppavaatteissa..

Mutta se minkä itse tekisin olisi juuri toi että seuraulisin vanhemman lapsen juttuja siitä vaunujen vierestä ja aina tarvittaessa kävisin auttamassa ja antaisin lapsen huutaa sen aikaa.. Onhan hänenkin opittava ettet voi olla 24/7 hänen käytettävissä.. Jos saa aina periksi niin kohta et todella pääse missään metriä kauemmaksi vauvasta.. Ja sitten palaat vauvan luokse niin vauvakin huomaa että vaikka lähtisit niin palaat pian takaisin.. Onhan se sellaista "juoksemista" mutta eipä tuo ongelma tule häviämään sillä että vauva kasvaa.. Sitten toinen haluaa keinuun ja toinen apua kiipeily telineessä joten pallottelet silti kahden lapsen väliä..
Lisäksi kiinnitin huomiota siihen että sanoit teillä olevan kiva puistoporukka.. Mun käsitys kivasta puisto porukasta on se että autetaan myös toisten lapsia.. Itse olen ainakin nostanut kaverin lasta keinuun ja antanut vauhtia ja samoin esim. Kerholla joku muu äiti on saattanut vaikka voidella uuden leivän mun lapselle jos olen itse juuri imettänyt vauvaa tms.
Eli luulisi että poika saa apua muiltakin äideiltä.. Jos taas poika ei suostu menemään vaunujen luota jollet sinä mene niin sitten toteat että sinä et nyt pääse ja poika saa itse tehdä sitten valinnan että seisooko vaunujen vieressä vai meneekö leikkimään.. Yleensä ne vähän aikaa seisottuaan valitsee leikkimisen.. Meillä ainakin pojat halusi kerhossa vettä eikä suostuneet ottaa ohjaajan antamaa vettä ja mä totesin että äiti syöttää nyt vauvaa että jos ei kelpaa niin sitten pitää odottaa että vauva on syönyt.. Kummasti kelpasi ohjaaman antama vesi 😅

16.2.2017
Vipe
Vipe

Vanhemmalle mielekästä tekmistä, esimerkiksi puky potkupyörä http://www.pikkufillari.fi/ olisi varmasti sellainen, jonka kanssa pääsee tutkimaan ympäristöä itsekseen ja voi sitten keskittyä pienempään vähän enemmän :) meillä ainakin toiminut!

16.2.2017
eijahak
eijahak
Toiveena raskaus

Laita kasvoille vitalista, suojaa tuulelta ja pakkaselta 😊 hyvät ulkokamppeet kun on niin kyllä se pienikin pärjää, hupulla saa kans suojattua enimmältä viimalta 😊 onneksi ollaan menossa kevättä kohti, alkaa ilmat lämpeneen.

15.2.2017
manna_87
manna_87
1 year, 11-month-old toddler

Meidän tytön päiväkodissa useampikin vanhempi kantaa pikkuvauvaa/-lasta joko liinassa tai kantorepussa, että ilmat ei ole mikään syy ainakaan täällä etelässä jättää noita kantovaihtoehtoja käyttämättä.
Onhan lapsi noissa kantovälineissä lähellä vanhempaansa.
Jos liukkaus pelottaa, nastoitetut kengät jalkaan.

15.2.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mä en nyt ihan käsitä, onko tämä näin suuri ongelma? Älä nyt vaan millään ulkoiluja tollaisen asian takia lopeta! Jos esikoisesi tarvitsee apua puistossa (todennäköisesti satunnaisesti - ei kai kädestä pitämällä? hänellä kun on kavereita siellä jne) niin vauva kainaloon ja autat yhdellä kädellä ja selität esikoisellesi tilanteen! Esim "nyt en voi auttaa sinua siihen keinuun mutta kun vauva nukahtaa niin nostan sinut" ? Näin meillä toimittu kahden piene lapsen kanssa.. Ja toisaalta jos joudut vauvan laittamaan vaunuihin siksi aikaa, että autat esikoistasi niin ei hän siitä huudosta vahingoitu :) Todennäköisesti ohi menevä vaihe vauvalla, mukaudut tilanteeseen ja olet se päättävä vanhempi!

15.2.2017
dansgu
dansgu

Toppa kamoissa on hankala saada lapsi kunnolla reppuun ja vielä oma takki lisänä.olisi aika hankalaa kantaa mahat vastakkain, Selänpuolelle ei uskalla laittaa kun ei näe jos tyttö nukahtaa ja pää retkahtaa. Myöskin meidän repussa kasvot olisi tuulen armoilla, eli näin pienen kanssa ei ole toimiva ratkaisu. Kantoliinasta tyttö ei tykkää yhtään, enkä usko että ulkotamineet ainakaan lisäisi viihtyvyyttä. Olisko muita ehdotuksia? Oon yrittäny miettiä pääni puhki miten sais ulkoilun onnistuu.

15.2.2017
Aminami
Aminami

Kantoliina?

15.2.2017
misukka
misukka

Tekstissäsi vastasit itse jo kysymykseesi.
Ota vauva kantoreppuun. Kaikenmaailman suojia siihen on, riippuen kantorepun mallista ja merkistä. Omiakin viritelmiä voi kehitellä.

Mukavia ulkoiluja.

15.2.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...