Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Vauvan kiinteät

Hei. Kun olette aloittaneet kiinteät, niin miten olette tehneet uusien makujen kanssa? Että jos vaikka tulee uusi maku kasvissoseeseen, niin oletteko antaneet samaan aikaan uutta makua myös kasviksista? Jos vaikka bataattia syöty jo aikoja ja pitäisi kokeilla uutta makua ja samaan aikaan myös uutta makua hedelmäsoseesta. Meneekö maha vauvalle ihan sekaisin? Auttaako luumusose kun vauvalla ei tahdo kakka tulla. Kovasti yrittää kyllä mutta ei tule.

12.2.2017
pitkospulla
pitkospulla
2 years, 3-month-old toddler

Mun kanssa pakko sanoa tohon ettei se ole niin yks oikoista että vauva tottuisi makeisiin eikä söisi vihanneksia..
Me esikoisen kanssa aloitettiin itsetehdyllä päärynä soseella ja tykkäsi siitä kyllä,mutta sitten kun seuraavat maut oli porkkana ja peruna (en muista kumpi ensin) nii kas kummaa loppui hedelmä soseiden syönti.. Ruuat meni kyllä alas mainiosti mutta kaikki välipalat (eli ne makeat soseet tökki) joten meillä poika ei sitten hedelmä ja marjasoseita juuri syönytkään..
Puuronkaan sekaan ei ole saanut mitään laittaa.. Vasta 4 vuotiaana ekan kerran söi puuroa mehukeiton kanssa siihen asti söi ihan pelkkänä "mauttomana" kaurapuurona aamiaisensa..
Kun taas keskimmäinen jolla aloitettiin porkkanalla on ollut enempi makean perään aina..
Eli ei se automaattisesti ole sitä mihin lapsen opettaa,kyllä se on jo syntyjään ihmisessä että onko perso makealle vai onko suolaisen ystävä..

Eli itse voisin huoletta antaa myös hedelmää ja marjasosetta mutta siis toki silti sillä säännöllä että yksi Ruokalaji/viikko..
Meillä aloitettu noin ja kun huomattu ettei oireita tule niin sitten "kiristetty" tahtia ja sitten vanhemmiten en ole edes seurannut jos kaupasta ostanu jonkun "lihapadan" että onko siinä paljonkin uusia ruokalajeja ja yrttejä.. Mutta aluksi toki vain yhtämakua..

Niin ja vielä noista makeista.. Tekisin sillei että jos ei ruoka maistu niin sitten en välipalaksi antaisi hedelmää vaan tarjoaisin sitä ruokaa uudestaan.. Tai toista "suolaista" (suolaahan niissä ei tosin ole) ettei siihen opi että täyttää välipalalla mahansa..
Toki alkuunhan on ihan yksi kiinteä päivässä eli alkuun tekisin niin että jos jonain päivänä kasvikset tökkii niin antaisin seuraavanakin päivänä kasviksia niin kauan että maistuu.. Toki jos kyse jostain yhdestä tietystä antaisin olla jos muut kasvikset kuitenkin maistuu..
Tulipa taas selkeä ja lyhyt teksti 😂

14.2.2017
Vipe
Vipe
2 years, 3-month-old toddler

Bataatti on makeaa, makeampaa kuin peruna, joten bataatin rinnalla tai "jälkiruuaksi" en antaisi hedelmä-tai marjasosetta.

14.2.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

IMinä annoin ensin perunaa ja porkkanaa ja kun ei tullut mitään allergia oiretta annoin tokalla viikolla hedelmäsosetta maistella vain pikku lusikallisia kerralla. Eli kasviksia enemmän ja hedelmää sitten vain makuannos.Yllätyksekseni meitin pikkumies ei tykännyt hedelmäsoseesta vaan irvisteli. Minusta hyvin voi samaan aikaan kun antaa esim bataattia niin antaa loppuviikosta maistaa jotain hedelmäsosetta. Mango on meillä ainakin pitänyt suolentoiminnan toimivana.
Mutta JOS näyttää siltä että vauva alkaakin suosiin hedelmäsosetta eikä sitten kasvikset maistu niin kannattaa tietenkin jättää hedelmäsoseiden maistelu myöhempään. Vauvat kuin on niin erilaisia. Meillä ei ainakaan ole tullut mitään vatsavaivoja pojalle. Poika on vielä täysimetyksellä soseiden syömisen lisäksi.
Hyvin voi esim jos vauva on tottunut syömään perunaa niin lisätä siihen sitten lisäksi vaikka kukkakaalia. Porkkana taitaa olla kasviksista sellainen joka helpoimmin allergioi.

14.2.2017
pupunen
pupunen

Totuta vauva kasviksiin ensin. Hedelmien ja marjojen maistelulla ei ole kiire.
Hedelmistä ja marjoista banaani ja mustikka kiinteyttää reilusti kakkaa, joten niitä ei noista ryhmistä kannata ensimmäisinä kokeilla.

12.2.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Aina noin viikko yhtä uutta kerrallaan, jotta saa allergian aiheuttajat kiinni. Ei montaa uutta yhtä aikaa.

Luumua kannattaa kokeilla ja antaa kaveriksi runsaasti nestettä.

Jos kakka on jumissa, niin kannattaa hieroa vatsaa myötäpäivään (paksusuolen myötäisesti), se voi helpottaa.

12.2.2017
misukka
misukka
1 year, 9-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...