Hei vaan kaikiille

Olen 23v nainen ja 18vkolla odotan kaksosia, molemmilla on omat pussit ja ultrassa kaikki näytti hyvältä mutta niska turvotusta oli a sikiöllä 2,4 ja b 2,8 siittä syystä ohjattiin verikokeisiin jossa oli riski luku kohonnut ja nyt viime maanantaina sain uusiin verikoikeisiin mennä joka on nipt- tutkimus ja mua niin paljon pelottaa koska jos tämäkin kohonnut niin halusivat lapsivesinäytteen myös ja kun kaksoset niin onko riski suurempi keskenmenoon? onko jollain kokemuksia joka voisi kertoa? Olen ensimmäistä kertaa raskaana eikä miestä ole kuviossa on paljon kysymyksiä ja huolia ja anteeksi vielä jos sekava kirjoitus

11.2.2017
Kaksosetleni
Kaksosetleni

Mitään faktatietoa en nyt löytänyt mutta eräässä keskustelussa viitattiin johonkin viralliseen ohjeeseen, jossa lievästi kohonnut riski olisi 2,5-2,9mm. Ja tuon alla normaali tulos.

Sinuna en olisi kovin huolissani noilla arvoilla.

11.2.2017
misukka
misukka

Minulla on 3 lasta. Vanhin on teini-ikäinen, nyt 16.
Kahden nuoremman lapsen odotuksen kohdalla minulle tehtiin lapsivesitutkimus.
Keskimmäinen on syntynyt -07 ja nuorin -13. Kaksi vanhinta on pojat, nuorin on tyttö.

Ensin tutkimusyksikössä saat perinnöllisyysneuvontaa, ts. sinulle kerrotaan, mitä kromosomeja kohdallasi kummankin lapsen osalta tutkitaan. Tutkittavat sairaudet on ns. vakavia, ja saadaan selville tutkimalla tiettyjä kromosomeja. En kirjoita niitä tähän, koska en muista niin tarkasti.
Downin syndrooma on yksi, jota tutkitaan. 2013 oli 2 muutakin sairautta joita katsottiin, en muista mitä.
Tilanne on rauhallinen ja saat kahdestaan sairaanhoitajan kanssa keskustella tilanteesta.

Sitten lääkäri tekee ultraäänitutkimuksen, hoitaja kirjaa lasten (vauvojen) tietoja, mittoja ja muita seikkoja ylös. Sen jälkeen lääkäri kysyy, haluatko että sinulle tehdään lapsivesitutkimus. Se on vapaaehtoinen.
Lääkäri selittää koko ajan sinulle, kun hän ottaa lapsivesinäytteen, mitä siinä tapahtuu. Näyte otetaan vatsanpeitteiden läpi ohuella neulalla. Lapsivesinäytteen oton yhteydessä on pieni keskenmenomahdollisuus.

Äidin verikoe ja laskettava riskiluku voi olla kohonnut, mutta vauvat voivat silti olla terveitä. Kokonaisuuteen vaikuttaa myös esim. lasten niskaturvotus ja äidin ikä. Olet niin nuori, että käsittääkseni ikäsi ei ainakaan nosta vauvojesi riskilukua.

Tuosaa lapsivesitutkimuksessa esiin tulee myös kummankin lapsen sukupuolikromosomit, eli vauvojen sukupuoli selviää. Jos et halua tietää vauvojen sukupuolta, sitä ei sinulle kerrota.

Lapsivesitutkimuksen jälkeen kannattaa ottaa viikon ajan rauhallisesti, ei siis raskastasta liikuntaa tai muuta. Normaalia elämää voi elää, mutta ei reuhtomisia.

11.2.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ei ole kokemusta noista lisätutkimuksista ylipäätään, mutta muista ettei sun ole pakko suostua lisätutkimuksiin vaikka varmasti helposti antavat vaikutelman ettei sulla ole vaihtoehtoja.

Missä lukemissa riskiluvut sulla nyt huitelee?

Tsemppiä!

11.2.2017
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...