Vauvan nukuttaminen omaan sänkyyn

Miten ootte nukuttaneet vauvat omaan sänkyyn, vai ootteko? Meillä vauva kyllä nukkuu omassa sängyssään, mutta nukuttaminen on se hankalin koska nukahtaa vain syliin. Pitää kävellä pisin huushollia ja hyräillä ja lauleskella että rauhottuu ja nukahtaa. Välillä menee kauankin aikaa ennenkuin vauva nukahtaa. Miten voisi kokeilla nukahtamista omaan sänkyyn eikä aina vain syliin? Voimillekkin alkaa ottamaan kanniskelu. Istuvaltaankaan ei onnistu kun heti alkaa huuto.

9.2.2017
pitkospulla
pitkospulla

Miten usein vauva kakkaa? Jos tuntuu, että masuvaivat johtuvat siitä, että tinkaa kakkaa niin anna hieman luumusosesetta tai tee luumuvettä eli 10 ml keitettyä vettä 5 ml luumusosetta, ravista ja anna esim. milli tai pari alkuun.
Raudassa Fer in Sol aiheuttaa enemmän masuvaivoja, pyydä Niferexiä jossa annostus nousee painon mukaan. Meillä Niferex aiheuttaa pientä masuvaivaa ainoastaan silloin, kun annostusta joutuu nostamaan ja Cuplaton auttaa, kun antaa säännöllisesti ohjeen mukaan.

26.2.2017
kuutar87
kuutar87
1 year, 10-month-old toddler

Saako tuota D-vitamiinia apteekista?
Noissa luontaistuotteissa on se puoli ettei niitä ole niin tarkasti tutkittu.
Ei neuvolasta ole kehotettu vaihtamaan merkkiä?
Pienikokoisuus syntyessä selittää rautatipatkin.

22.2.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Syntyi raskausviikolla 37+4 pienenkokoisena.
Meillä käytössä luontaistuote kaupasta ostetut Dlux d-vitamiini. Suuhun suihkutettava, ei ärsytä vatsaa. Neuvolassa kehottivat sitä.

22.2.2017
pitkospulla
pitkospulla

Eräs mamma täällä joskus vinkkasi noihin yösyöttöihin, että keität veden illalla ja laitat termariin, annostelet yösyöttöjen korvikejauheet valmiiksi pulloihin ja kun vauva herää, niin kaadat veden termarista pulloon ja sekoitat. Valmis korvike hetkessä.

Ei kuulosta kamalalta sohlaamiselta miusta. Käytetyt pullot pesee sit aamulla.

15.2.2017
misukka
misukka

Onko vauvan rautatippojen käytölle jokin erityinen syy? Onko hän syntynyt ennenaikaisesti tms.?
Myös D-vitamiinitippojen vaihtaminen toiseen merkkiin voi auttaa.
De-Vitol on öljypohjainen, en muista, mitä oljyä siinä on.
Jekovit on vesipohjainen, sitä voi kokeilla. Jekovit säilytetään huoneenlämmössä.

Kokeile se jauhemainen Omeon.

Vesi auttaa pienellä vauvallakin.

15.2.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä korvikevauva. Eri korvikkeita kokeiltu myöskin. En tiedä pitäisikö vielä jauheena kokeilla omneonia. Siinä vaan kauhea "vähtääminen" kun nestemäinen niin paljon helpompi, varsinkin yösyöttöjä ajatellen kun voi jääkaappiin laittaa valmiiksi ja sieltä vain lämmittää.
Koliikki pullot käytössä.

Cuplatonit, disflatylit kokeiltu. Käytössä relatipat, mutta eipä niistäkään tunnu oikein olevan mitään hyötyä.
Rautatipoista saatiin neuvolasta lupa pitää taukoa viikko, mutta en huomannut että olisi vaivat helpottaneet siltikään. Pierujumppaa, hierontaa ym ollaan yritetty kokeilla mutta ei.
Kiinteitä ollaan maistelu, liekö niistä jokin aiheuttanut vatsavaivoja? Luumua pitää varmaan hommata jospa se laittaisi kakan vähän edes tulemaan.

Ootteko antanut vettä vauvallenne? Olen kuullut että sekin saattaisi hieman auttaa vatsaan, onko tosiaan niin?
Vauva kyllä pieree, paljonkin ja sen kyllä haistaa. Eihän vain olisi mitään norovirusta?

Toivottavasti nämä jo pian menisi ohitse. Vauva on muuten kyllä päivisin iloinen ja hymyilee paljon ja seuraa ja touhuaa lelujen kanssa. Nukahtaisikin hyvin omaan sänkyyn tai syliin piankin jossei vatsa vaivaisi :)

15.2.2017
pitkospulla
pitkospulla

Osa masuvaivoista voi johtua myös siitä, että saa liikaa ilmaa syödessään vatsaan. Jos sulla ns. suihkutissit rli oikein maito suihkuaa, niin vauva joutuu ahmimaan maitoa.

Voisit tällöin pumpata suurimmat paineet ennen syöttöä pois jotta maito tulee rauhallisemmin.

Apteekista saa myös maidonsakeuttajaa. Sitä voi tarjota vauvalle ennen rinnasta syöttöä jolloin maito sakenee heti vatsassa ja sekin vähentää ilmavaivoja.

Useimmiten tuota maidonsakeuttajaa käytetään ehkäisemään pukluja.

9.2.2017
misukka
misukka

Masuvaivathan tuon sitten selittää.

Meillä Cuplaton-tipat pahenti keskimmäisen kohdalla mahavaivoja. Kannattaa toki kokeilla noita eri tippoja. Saatavilla tosiaan Cuplaton, Disflatul ka kuplastop ainakin. Relatippoja kannattaa kokeilla.

Hieronta, pierujumppa jne. auttaa.

Kun saatte masuvaivat helpottamaan tuo nukkumaan käyntikin helpottuu.

9.2.2017
misukka
misukka

En tiedä onko noista Rela ja gefilus tipoista (vauvan maitohappobakteeri) oikeasti mitään hyötyä vai onko vaan sattumaa mutta meillä kyllä sillei että esikoisella ei niitä käytetty ja kahdella nuoremmalla on käytetty ja esikoinen on ainoa jolla ollu vatsavaivoja pienenä.. Ei pahoja mutta pahempia kuin lapsilla jotka on saanut noita tippoja..
Ja ei johdu että ois herkkämahaisempi koska nyt vanhemmiten keskimmäisellä on paljon herkempi maha kuin esikoisella..

9.2.2017
Vipe
Vipe

Ootko vatsavaivoja yrittänyt hoitaa esim. hieronnalla? Oletko kokeillut Rela- tai Gefilus-tippoja? Saa apteekista. Joku muukin merkki tais olla, oliko Distafyl?
Meillä niin iso nuorin jo, ettei noin pienen mahavaivat ole enää ajankohtainen asia.
Muitakin helpohkoja pienen mahavaivoja helpottavia keinoja on, mm. lämmin kylpy. Joskus täällä neuvottu myös, että kylpemisen (ja hieromisen) jälkeen antaa lapsen kakata pyyhkeeseen, jos ongelma on ulosteen jumittaminen tai harva ulostusväli.

9.2.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä vauva vatsavaivainen. Ollut jo pienestä asti ja tuntuu ettei ollenkaan ala helpottamaan.
Yöllä jos syö ja nukahtaa syliin ja kokeilee laittaa omaan sänkyyn alkaa vaan möngerrys ja vatsan kipristely ja pitää ottaa taas syliin ja odottaa niin kauan että on kunnolla unessa eikä herää kun laskee omaan sänkyyn. Meillä myös uniriepu on kova sana.

9.2.2017
pitkospulla
pitkospulla

En tiiä onko meijän lapset tässä asiassa miten vertailukelpoisia, mutta mie vaan oon vienyt sänkyyn, antanut unikaverin kainaloon, tutin suuhun ja peitellyt. Sinne ne on nukahtanut. Vastasyntyneestä saakka sama juttu. Ite ehkä antaisin harson käsiin mutusteltavaksi. Kanniskelemaan en viittis noin isoa huvikseen käydä, että ehkä siitä vois eka opetella pois?

9.2.2017
riu
riu

Ai niin ja noiden isompien kohdalla siis isompi tykkäs että silitettiin päästä,hän nukahti siihen ja siis tehtiin usein niin että silitettiin alkuun muttei uneen asti eli kun alkoi silmät lupsaan niin pysäytettiin käsi ja annettiin vaan olla pään päällä ja sitten kun oli jo lähestulkoon unessa nostettiin käsi pois ja istuttiin hetki vierellä.. Liian aikasin jos lähti nii heräs huutaan ja sitten oli vaikeampi saada uudelleen uneen kun vahti vaan ettei lähdetä..
Keskimmäinen lapsista ei voinut sietää silittelyä, mutta hän halusi itse pitää aikuista kädestä,joten istuttiin vierellä käsi lapsen kädessä..
Esikoinen oppi nukahtaa täysin itsenäisesti (siis sillei että nukahti yksin ilman että näki meitä) 2vuotiaana ja toki silittely lopetettiin jo paljon ennen sitä ja vaihdettiin siihen että vaan istuttiin sängyn vieressä.. Keskimmäinen oppi paljon aikasemmin mutta hänellä olikin isoveikka samassa huoneessa..

9.2.2017
Vipe
Vipe

Meillä vauva nukahtaa juurikin peittoon käärimällä parhaiten..
Ja meillä auttaa myös se että isi laittaa sänkyyn.. Mä jos laitan niin haluais tissiä vaikka olisi siis juuri syönyt.. Mun kanssa haluaisi aina nukkua vaan tissillä,vaikkei siinä enää söisikään ja ku siirrän sänkyyn haluaisi takaisin, mutta teillä ei taida olla se ongelma.. Vai oletteko kokeillut että isi laittaa nukkuun..
Ja yksi mikä meillä auttaa pienellä on unirätti.. Meillä vauva on ihan vastasyntyneestä asti halunnu pidellä itseään käsistä.. Joten nyt "vanhemmiten" on rauhoittunut kun saanut pidellä unirättiä..
Meillä pojat ei ole koskaan huolinut unileluja mutta tyttö selkeästi erilainen.. Pojat ei kyllä myöskään pidelly itse itseään kädestä tollei kuin tyttö..
Taas jaarittelen,mutta siis ainakin peittoon käärmimistä ja unilelua kannattaa kokeilla..
Itse en lähtisi huudattaan,paitsi siis toki sillei että itse istuu siinä vierellä,koska periksi antamalla lapsi oppii että aina saa periksi kun itkee.. Mutta siis sillei en itkettäisi että lähtisin pois..
Ja tosiaan jos on masuvaivoja niin sitten eri juttu.. Me kanniskeltiin esikoista masuvaivojen takia,mutta se oli vain pieni hetki ja sitten lopetettiin kun ei enää masusta johtunut..

9.2.2017
Vipe
Vipe

4 kuinen vauva osaa jo vedättää vanhempiaan ja vedättääkin jo kun kerran ei suostu nukkumaan kuin viihdykkeellä.

Ellei kyseessä ole mahavaivat, lopeta rallattelu ja ympäri kämppää marssiminen ja anna vauvan huutaa.

Suosittelen tuota PMn mainitsemaa tassuttelua. Laitat vauvan omaan sänkyyn ja käden hänen päälleen. Riippuen vauvan asennosta, kyljelle, selälle tai kevyesti rinnalle.

Kyllä se vauva oppii ettei saa tahtoaan huutamalla läpi ja alkaa nukkua helpomminkin keinoin.

9.2.2017
misukka
misukka

En ole nukuttanut sänkyyn, mutta voit kokeilla tassuttelua, eli pidät kättä rauhallisesti vauvan päällä. Peittoon kääriminenkin voi auttaa, jotta vauvalla on lämmin.

9.2.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...