Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Päiväkukkujat

Hei! Onko täällä muita päiväkukkujan äitejä? Itsellä on noin 8,5kk vauva, jonka ongelmat ovat edelleen päiväunet. Tuntuu, että kaikkien muiden vauvat nukkuvat hyvin päikkärit. Onko kohtalotovereita? Melkein puolivuotta piti tehdä vaunulenkkejä, jotta nukkuisi päivällä. Jouduin kehittämään päiväunikoulun, niin oon saanut parvekkeelle nukkumaan omassa kopassaan. Ongelma on edelleen, että herää sen 30min kuluttua nukahtamisesta ja joutuu mennä parvekkeelle koppaa heiluttelemaan. Välillä saan jatkettua ja välillä en. Toki hyviäkin päiviä on, että nukkuu tunnin putkeen. Tuntuu vaan, että melkein joka päivä pitää ainakin ip unilla hypellä parvekkeelle. Nukkumaan mennään jo 20 jälkeen ja yleensä herätään noin 7 maissa. Päivällä suostuu nukkumaan 2 kertaa. Yöksi nukuttaminen on onneksi yleensä todella helppoa.

8.2.2017
Ovara
Ovara
6-month-old baby

Hei!
Mäkin alkutekstiä lukiessani ajattelin että eikö ole hyvin lapsi nukkunu? Siis eikö tuo ole hyvin.
Mutta onhan niitä toki parempiakin nukkujia olemassa ja sitten täytyy olla herättelemässä syömään tms.
Ja oishan se ihanteellista et vauva nukkuis putkeen 8h yössä ja viel 2h päikkärit putkeen ni äitikin sais levätä tai tehä rauhassa juttuja.
Kai joillakin käy niinkin onnekkaasti...

Meillä on ollut vauva-aikana 5-15 min päikkäreitä. Jatkuvaa nukuttamista tai sen yrittämistä.
Tosin sama oli yölläkin.
Esikkoa nukutettiin yöunille klo 24-3 asti joka ilta (2v asti kunnes jätti päikkärit tutin mukana), kun ei olisi voinut sänkyyn laskea/nukuttaa. Myöhemmin tajuttu et kenties oli sitten näkymätöntä refluxia.
Ja toinen pikkuinen taas heräsi klo 1-3 välillä jo päivää viettämään. Ikäeroa 1v 5kk.

11.2.2017
Minnie
Minnie

Meillä ovat kaikki kolme olleet huonoja päiväunien nukkujia (tosin nukkuivat huonosti myös yöllä). Aina puolen tunnin pätkiä ja vaunuissa unet maistuivat vain kun vaunut liikkuivat. Ensin nukkuivat 4x30min. Sitten 3x30min. Sitten 2x30min. Vasta kun siirryttiin yksiin päiväuniin niin unet pitenivät 1,5h. Mitään neuvoja ei ole antaa mutta muistan hyvin millaista se oli..

9.2.2017
piglet82
piglet82

Koeta katsella lapsesi näkökulmasta muutoksia, joita koetat tehdä hänen kanssaan.
Yösyömisestä luopuminen voi olla pitkä prosessi, ja se vaikuttaa lapseesi monella tavalla (saattaa haluta olla enemmän sylissä ja seurustella kanssasi). Yöt voi olla todella lyhyitä ja risaisia nyt. Keskity öihin nyt, ja anna päivien mennä lapsen rytmillä, älä koeta päivän rytmiä muuttaa samaan aikaan.

9.2.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

En varmaan tajunnut, mikä sinun ongelma on. Jotkut lapset vain nukkuvat vähän päivän aikana.
Sinulla on aika pieni vauva vielä, koita ajatella, että tämäkin meneillään oleva hetki voi muuttua toisenlaiseksi. Lapsi muuttaa luontaisesti rytmiään.

Positiivisesti voit katsella taaksepäin sillä ajatuksella, että olet saanut runsaasti liikuntaa, joten se on vaikuttanut myönteisesti niin mieleesi kuin myös esim. painonhallintaasi.

8.2.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Olen onnellinen siitä, ettei lapseni ole enää pieni vauva. Oli kova syömään niin yöllä kuin päivälläkin, yöllä 3 kertaa yössä ja päiväunet nukkui vain liikkuvassa vaunussa 😏. Kävelin yli 10km päivässä. Ilman vaunulenkki apua olisin ollut aivan rikki. Jalkoja särki välillä öisin. Kun hän täytti 5kk aloitin lempeäb päiväunikoulun. 3 viikkoa meni, kun nukahti liikkumattomiin. Ilman sitä, eihän nukkuisi edelleenkään paikoillaan olevassa vaunukopassa. Vaikka ei nuku edelleenkään riittävästi. Taas iltapuuron syöttäminen oli haasteellista, kun hän on jo niin väsynyt.
Vasta 6 yötä on ollut ilman imetystä, joten en ole Itse nukkunut vielä kunnon yöunia. Tiedän monilla hänen ikäiselleen olevan huonompia öitä. Meillä oli kyllä levottomiakin öitä. Sai käännellä koko ajan selälleen ja valvoi jonkin verran 1kk verran. Nyt pari yötä on ollut hyvää, vaikka heräilen pieneen äänähtelyyn ja liikkumiseen, muttei tarvitse nousta katsomaan.

Päiväunet ovat vaan olleet niin vaikeat. Helpottuu ehkä kun on enää yhdet tai kun ei yhtään tarvita. Sitten osaan olla onnellinen tästä. En halua vertailla mistä pitäisi olla onnellinen vaan tietää, onko kaltaisiani 😊. Tsemppiä kaikille vauvojen ja vähän isompien kanssa ❤.

8.2.2017
Ovara
Ovara
6-month-old baby

Meillä just sellainen lapsi, yli 3-vuotias, joka vastasyntyneenä 0-2 kk valvoi yökahteen tai -kolmeen ja kävi sitten yöunille. Päivällä nukkui miten nukkui. Illalla saattoi nukkua päiväunet.
Ole onnellinen, jos lapsesi, kuten tekstistäsi ymmärtää, nukkuu hyvin yöt. Niitäkin lapsia on, jotka ei todellakaan nuku yöllä, tai vain muutaman tunnin yössä.

8.2.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Joo, tiedän kyllä että toikin on rasittavaa kun ei hetken rauhaa itselle ja tuntuu että kaikilla muilla vedellään jotain 4 tunnin päikkäreitä pariin kertaan päivässä ja sitten nukutaan vielä yötkin.

Meidän esikoinen oli paitsi huono nukkumaan päivällä, niin myöskin sylipoika. Mä olin sen kanssa jumissa aamu 8 iltapäivään kunnes isännys tuli töistä. Ei voinut laskea sylistä tai alkoi armoton huuto.

Sylissä se otti sellaisia vartin torkkuja, muuten söi. Kokoajan.

4kk iässä yritin saada nukkumaan rattaissa. No nukkuihan se, niin kauan kun rattaat oli liikkeellä. Se siitä miun päivälevosta.

Oppi se sitten joskus 9-10kk iässä nukkumaan päikkyjä. Omassa sängyssään. Tunnin-puolitoista kerrallaan.

Kaikki muutkin olleet samaa sarjaa. Tunnin puolentoista päikkyjä korkeintaan.

Pienin taas nukkui kivasti päivällä, paria-kolmeakin tuntia. Mutta ne yöt. Huoh. Kukkui pitkin yötä toiselle vuodelle asti. Ja herää vieläkin kuuden jälestä. Tosi harvoin nukkuu yli seiskaan. Kasilta menee illalla nukkumaan ja on ihan väsynyt vikan tunnin. Tunnin-puolitoista tämäkin suostuu päivällä nukkumaan.

8.2.2017
misukka
misukka
3-year-old toddler

Olen kyllä kiitollinen siitä, että pääsääntöisesti nukkuu öisin hyvin. Toki nyt pari yötä on ollut parempaa, oli melkein kk ettei malttanut yölläkään nukkua, kun opettelee kovin liikkumista (joka paikassa nousee seisomaan tukea vasten). Ja vasta 6 yö takana, kun ei syö 😊.

En halua turhaa valittaa, vaan tiedustella onko täällä muitakin, joilla on päiväkukkuja. Vertaistuki aina auttaa. Eikä päiväkukunta muuten haittaa, mutta kun on niin pitkiä ja väsyneitä iltoja tiedossa. Ja koko päivä on välillä väsynyttä vauvaa, jos nukkuu vain 2x30min. Jos jaksaa valvoa päivän, niin se olisi ok. Mutta kun ei ilm malta nukkua riittävästi 😏.

Hyväksyn hänet tällaisena, mutta välillä vaan tuntuu ettei jaksaisi aina tätä. Onneksi sain äsken jatkettua unta oltuani 20min parvekkeella..ehkä saadaankin hyvät ip unet ja parempi ilta. Aika näyttää. Kiva on vaan tietää, että on muitakin, joilla ongelma on näin päin! Päivät eikä yöt 😄

8.2.2017
Ovara
Ovara
6-month-old baby

Kaikki lapset ei nuku päivällä jos yöllä nukutaan hyvin.

Meillä muksuilla on kaikilla vuorokautinen unentarve ollut sen 12h, korkeintaan 13. Jo ihan pienestä asti.

Ihan rehellisesti sanoen tuo, ettei nuku päivällä kunnolla on paljon pienempi riesa kuin se, että nukkuu päivällä ja kukkuu yöllä.

Molempia meillä ollut enkä yhtään enää valita lapsesta joka ei nuku päivällä jos nukkuu yöt hyvin.

8.2.2017
misukka
misukka
3-year-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...