Kiinteiden aloitus

Miten ootte kiinteät aloittaneet? Mitkä ensimmäisiä kasviksia? Entä hedelmiä? Montako kertaa päivässä? Paljonko päälle vielä maitoa annatte? Kiitos etukäteen vastauksista. :)

8.2.2017
pitkospulla
pitkospulla

Lihat unohdin täysin. 5kk iässä aloitettiin ne, ensin kanaa ja kalkkunaa, nyt myös kalaa ja naudanlihaa.

Ja niin kuin misukka sanoi, mekin aloitettiin lounaalla. Just sen takia et ois helpompi huomata oireita. Myöhemmin sit uudet ruoka-aineet aina aamiaisella tai lounaalla. Mä olin tosi innoissani ja olisin halunut antaa pojan maistaa kaikkea heti, onneksi maltoin pitää kiinni siitä et 6kk asti uusia ruoka-aineita korkeintaan 4 päivän välein. Nytkään en annan paljon uutta kerralla. Meille nimittäin tuli allergiaoireita. Iho-oireet tulevat samana päivänä, suolisto-oireet muutaman päivän viiveellä.

Ja sit olen edelleen sitä mieltä et kannattaa puhua myös neuvolan kanssa. Me suurennettiin annoskokoja ja lisättiin aterioita melko nopeasti nimenomaan neuvolan kehotuksesta.

8.2.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 8-month-old toddler

Me aloitettiin kinteät 4kk iässä. Aloitettiin perunalla, aluksi ihan vaan teelusikallinen kerrallaan,kerran päivässä. Viikon perunaa, sitten kokeiltiin porkkanaa, bataattia, parsakaalia, kukkakaalia, kesäkurpitsaa, mitä niitä nyt oli. Aluksi 1-2 uutta ruoka-ainetta viikossa. 5kk iässä alettiin syödä 3 ja sitten 4 ateriaa päivässä, 6kk iässä tuli 5 ateriaa. 5kk aloitettiin puurot ja hedelmät. Riisi- ja kaurapuuro, omenaa, päärynää ja mangoa. Vähitellen myös muita hedelmiä. Annoskokoa hitaasti nostettu et aluksi tosiaan ihan vain teelusikallinen, nyt (7,5kk) syö jo kunnon annoksia joka aterialla. Sormiruokailu puuron tai soseen ohella aloitattiin 6kk. Imetän, aluksi ihan tavallisesti, mitä enemmän ruokaa poika syö, sitä vähemmän hän edes haluaa maitoa. Aluksi jatkoin ihan lapsentahtisesti eli niin kuin poika halusi, nyt saa vain nukkumaan mennessä ja yöllä tai jos on esim. syöny tosi huonosti et ihan selvästi on tosi nälkä eikä ole ruoka-aika. Eli nyt 4-5 kertaa vuorokaudessa.

8.2.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 8-month-old toddler

Unohtui tietysti yksi tärkeä. Eli samaa tavaraa aina viikko kerrallaan, vähintään 4 päivää, että allergiset reaktiot bongaa helpommin.

Allergiaoireet kun ei aina tule heti vaan saattaa tulla päivien viiveelläkin.

Jos on joka päivä antanut eri sosetta, sitä allergian aiheuttajaa on vaikeampi löytää.

8.2.2017
misukka
misukka

Meillä aina aloiteltu kasviksilla. Ekat hedelmät tulleet vasta kun välipalat otettu kuvioihin mukaan, eli jossain 6-7kk iässä. Silloin ne makeat soseet ei enää sotke kasvisten syöntiä ja kunnon ruokia.

Pieni helposti syö hedelmäsoseita koska ne on makeita ja kieltäytyy sitten perus ruokasoseista.

Meillä aloiteltu perunalla, porkkanalla, bataatilla ja maissilla. Sitten lisätty noihin kaaleja, kesäkurpitsaa jne.

Kerran päivässä (lounas) lähdetty t-lusikallisesta liikkeelle ja saanut syödä sen verran kuin maistuu. Lounas siksi, ettei häiritse öitä niin pahasti jos tulee masuvaivaa. Lisäksi havaitsee mahdolliset allergiset reaktiot paremmin päivällä.

5kk iässä tulee lisäksi lihat ja kala. Samoihin aikoihin voi lisätä aamuun aamupuuron. Ja ellei oireita tule, niin siirtää sen iltaan.

Maitoa meillä juotu tissistä ruuan päätteeksi sen mikä menee. Määristä en osaa siis sanoa yhtään mitään.

8.2.2017
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...