Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

3 vuotias kakkaa housuun..

Poikamme oppi nyt vuoden alusta kuivaksi, tai ainaki niin luultiin.. Pissat tekee hienosti pottaan ja itse menee potalle istumaan kun tuntee että on hätä. Mutta ongelmana on että hän kakkaa jatkuvasti housuun, tiedostaa kuitenkin että pottaan tai pönttöön pitäisi kakka tehdä. Mikähän tähän ongelmaan auttaisi? Kannattaisikohan kysellä esimerkiksi neuvolasta neuvoa vai pitäisikö vaan odotella? On aika turhastuttavaa kun aina kakkaa housuun :( Mikään ei ole auttanut, olen koittanut keskustella, muistutella potalla käymisestä ja jopa hiukan lahjoa jollain pienellä palkinnolla.

4.2.2017
Miipsu
Miipsu
16-month-old baby

Meillä 3-vuotias tyttö.
Nyt pari kuukautta ollut päiväkodissa. Saman ajan pissannut kotona pottaan. Sitä ennen ei halunnut istua.
Tälläkin hetkellä haluaa yksin olla vessassa rauhassa jotta pissaa/kakkaa pottaan. Siihen menee aikaa.
Rauhallisuutta ja pitkää pinnaa toivottelen.
Lapsi toimii omaan tahtiinsa.
Meilläkin kuukausi takaperin tyttö kakkasi housuunsa.
Ehkä teidän poika tarvitsee aikaa ja sinun kannustustasi että alkaa kakka tulla pottaan.
Ravinnon pehmeydestä (kuidut) kannattaa huolehtia.

21.2.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Arvelinkin, että kakkaaminen pelottaa. Mutta kysele ihmeessä lisää, mikä siinä pelottaa. Sekö, että sattuu vai kun kakka tippuu pottaan. Joillakin lapsilla on hassuja kuvitelmia, että kakkaan sattuu kun se tippuu pottaan, tai hukkuu lumpsahtaessaan pönttöön.

Näistä pääsee yli puhumalla.

21.2.2017
misukka
misukka
1 year, 9-month-old toddler

Nyt on jonkin aikaa kakka ollut kovalla ja ollaan annettu pegorion jauhetta. Olen koittanut kysellä rauhallisesti että miksi ei halua tehdä kakkaa pottaan, eilen sitten vihdoinkin sanoi että pelottaa eikä halua tehdä kakkaa pottaan. Koitin kertoa ettei ole mitään pelättävää ja on hyvä tehdä kakka pottaan. Äsken taas teki kakan housuun :/ Tämä on niin turhastuttavaa ja väkisinkin on hermot kireellä. En ole pakottanut potalle ja olen koittanut pysyä rauhallisena kun vahinko on sattunut.

21.2.2017
Miipsu
Miipsu
16-month-old baby

Jos tilanne jatkuu (pitkähkön ajan), käyttäisin lapsen lääkärissä.
Satuin katsomaan apteekissa, että Pegorion on sallittu raskaana oleville ja imettäville, mutta siinä tapauksessa vain lääkärin suosituksesta, kuten yleensäkin tuossa tilanteessa.

Vaikkakin Pegorionia näyttää saavan käsikauppalääkkeenä, en uskaltaisi suoraan lapsella kokeilla, ilman lääkärin kanssa keskustelua.

8.2.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hei
Onko lapsella kakka kovalla, jos kakkaaminen sattuu? Meillä lapsella oli kakka kovalla, eikä edes kovin kovasti. Puhuin neuvolassa asiasta ja suosittelivat pegorion jauhetta, mikä pehmittää mahaa. Käytimme tuota jauhetta vajaan paketillisen verran ja ongelma poistui. Se jotenki tasapainotti mahan toimintaa. Suosittelen kokeilemaan. Meillä ei ole tuon jälkeen housuun kakattu.
Niin ja välillä meillä maha toimi normaalistikkin, mutta kun bälillä oli kovalla ja kakkaaminen sattu, niin pelkäsi sitte aina sitä kakkaamista. Ja seisaltaan kai kakkaaminen ei käynyt niin kipeää kuin istualtaan.

6.2.2017
Merimaaria
Merimaaria

Itselläni ei ole vielä omakohtaista kokemusta kotona, mutta olen ollut päiväkodilla töissä 0-3v. ryhmässä noin 5-vuotta ja voin sanoa, että oli aika yleinen ilmiö :) Joillain liittyi tunneperäisiin (elämän muutos tilanteet yms.) syihin ja toisilla taas harjoituksen puutteeseen. Kovalla treenillä, vanhempien ja hoitajien kärsivällisyydellä/asian työstämisellä oli jokaisen kohdalla positiivinen vaikutus. Tsemppiä teille ja jos on epävarma olo, ei ole häpeä kysyä neuvoa neuvolasta ;)

5.2.2017
Zuora
Zuora
1 year, 9-month-old toddler

Minne tuosta mun viestistä katosi kaikki pisteet? 😳

5.2.2017
LindaTi
LindaTi
2 years, 9-month-old toddler

Meillä kolmevuotias alkoi tehdä sitä tahalleen kun olin kiinni vauvassa. Ja tilannetta tosiaan vaan pahensi se, että tästä torui. Pidettiin sitten vaippaa taas hetki päällä enempi ja jonkun ajan päästä alkoi taas pottahommat sujumaan. Silloin vielä esim. Ulkoillessa kävi helposti pissavahinkojakin. Poika ei selkeästi ollut vielä täysin valmis. Ja se oli pitkään ongelmana, ettei ehtinyt leikeiltään vessaan lähtemään. Pidettiin sitten pottaa jatkuvasti lähettyvillä niin malttoi sitten siinä leikin lomassa potalle käydä. Eikä siinä tarvinnut keskittyä siihen potta-asiaan niin se hoitui vähän siinä vahingossa sitten.

5.2.2017
LindaTi
LindaTi
2 years, 9-month-old toddler

Meillä oli ihan sama kuivaksiopettelu vaiheessa ja vieläkin toisinaan. Onneks on yleensä sen verran kova kakka ettei siivoaminen ole vaikeaa.

En ole itse keksinyt muuta kuin että jos näkee että tulee sellainen ilme tai jähmettyy niin että kohta tulee, niin mennään yhdessä vessaan ja kuunnellaan että koska plompsahtaa. Nyttemmin menee useimmiten itse vessaan jo, tuo hoisuun kakkaus taitaa liittyä enemmän tilanteeseen josta ei halua poistua vessassakäynnin ajaksi.

5.2.2017
Mummy83
Mummy83

Olen jostakin kuullut/lukenut että pottaan kakkaaminen voi toisilla pojilla tulla hitaampaa kun kivekset nousevat ylöspäin potalle istuessa. Ja tämä sitten aiheuttaa jännitystä kun tuntuu oudolle/hassulle. mutta en nyt yhtään muista mistä tämän olen kuullut niin en osaa sanoa kuinka totta tämä on

4.2.2017
Janzzu
Janzzu

Äidin rentoutuminen auttaa, ja aika.
Kannattaa positiivisesti suhtautua pojan kakkaamiseen, kakkaa sitten pönttöön, pottaan, vaippaan tai housuihin.

Jos lasta moittii housuun kakkaamisesta, lapsi lukkiutuu ja huonoimmassa tapauksessa panttaa kakkaa, mistä voi tulla iso ongelma.
Kannattaa siis rauhallisesti suhtautua tilanteeseen, pestä lapsi ja likaantuneet vaatteet.
Keskustelu lapsen kanssa auttaa, sekin ajan kanssa.

Riittävä nesteen saanti ja kuidut auttavat tilanteessa myös, sekä liikunta.

4.2.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Pelottaako poikaa kakan putoaminen pottaan tai pönttöön lumpsahdus?

Meillä ainakin pojilla ollut jossain vaiheessa se tilanne, että esim. Pönttöön kakatessa on roiskunut vettä pyllylle eikä siksi suostu kakkaamaan pöntöllä. Usein sama pelko koskee myös pottaa vaikkei siinä aikuisen näkökulmasta katsoen mitään järkeä olekaan.

Rauhassa vaan jutustellen, ettei kakalle käy mitään pahaa kun se sinne pönttöön tai pottaan tippuu. Eikä se mahdollisesti roiskuva vesikään ole vaarallista. Ehkä hiukan ikävää kun yllättäen osuu pyllylle.

4.2.2017
misukka
misukka
1 year, 9-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...