Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

kummien määrä

Hei. mikä on ns oikea kummimäärä lapsella? itsellä 7, joista nykyään 2 pitää yhteyttä.. molemmilla veljillä 6.. sitte taas tiedän ihmisiä jotka ei halua ku 1-2 kummia.. :o entäs lasketteko pariskunnat yhdeksi kummiksi vai kahdeksi?

4.2.2017
Jeminapa
Jeminapa
2 years, 6-month-old toddler

Minulla ja sisaruksillani on jokaisella 4 kummia. Pojalleni olisin halunnut 4, mutta hänellä on 3 kummia, sillä erään kummiehdokkaan kanssa meni sukset ristiin ennen vauvan syntymää. Luultavasti seuraavatkin mahdolliset lapset saavat 3-4 kummia/lapsi.

8.3.2017
Hiletin
Hiletin
9-month-old baby

Tulipa mieleen vielä semmoinenkin juttu, etyä jos on ajateltu, että ei tehdä kuin yksi lapsi, niin voi olla "ylitarjontaa" kummeista ja ehkä painettakin päästää halukkaat kummiksi.

Jos taas suunnitelmissa saada useampikin muksu, niin kummin tehtävää voi vähän jakaa useammalle lapselle.

Meillä suunnitelmissa oli 3 lasta joten kummit on jakautuneet vähän sen mukaan.

6.2.2017
misukka
misukka
2 years, 5-month-old toddler

Veljeni lapsella on 8 kummia (4 pariskuntaa), joka tuntuu kyllä suurelta määrältä mutta heillä onkin paljon ystäviä joita pyytää. Minulla itselläni on 3 kummia, kuten myös pojalla, joka on omasta mielestäni hyvä määrä :)

6.2.2017
Lora91
Lora91
10-month-old baby

Niin mulle kummissa yksi tärkeä kriteeri on myös luottamus.. Eli sen on oltava sellainen jolle pystyisin luottaa lapseni hoitoon.. Ja uskaltaisin antaa viettää aikaa kahden..
Ja mä olen siinä mielessä tosi tarkka eli siihen ei kuka tahansa kelpaa 😅
Eli en haluais sellaista kummia joka kyllä viettäis aikaa lapsen kanssa mutta ei saa koska en uskalla antaa lasta hänen matkaan.. Se ois väärin sekä kummia että lasta kohtaan.. Että se on meillä myös ollu kriteerinä..

6.2.2017
Vipe
Vipe
2 years, 10-month-old toddler

Meillä ei edes olisi niin paljon hyviä ystäviä että heistä ois riittänyt kaikille kummeiksi, kun haluan kuitenkin että kummi ois läheinen.. Ja sitten haluan että kaikilla on eri kummit..
Musta ei tarvi olla kummi Jotta voisi kuulua siihen lapsen "tukijoukkoon" 😊 Mun serkku oli erittäin tärkeä tuki ja apu meidän perheelle esikoisen aikaan vaikkei kummi ollutkaan.. Kyllä hänestä tuli kummi sitten toiselle,mutta hän ei tarvinut sitä kummin titteliä voidakseen olla lapselle tärkeä ja läheinen.. Ja kuten aloittaja itse totesi hänellä kuitenkin kummeista on vain 2 "jäljellä"
Eli toisin sanoen,kummi titteli ei takaa sitä että ihminen kuuluisi lapsen tukiverkkoon ja sitten taas kuuluakseen siihen ei tarvitse titteliä..
Itse en ole saanut kunniaa olla kummi kenellekään,mutta olen silti ollut monelle lapselle tärkeä ja odotettu kyläiliä ilman sitä titteliä..

Ja mun veli taas on kummi lapselle jolla on monta kummia ja lisäksi kaikki on sen lapsen äidin kavereita ja mun veli on sitten sen isän valitsema niin hän ei pidä tehtäväänsä erityisenä,eikä hän edes kauheasti tapaa lasta koska yhteyden pito on aika yksipuolista eli veli jos kyselee kuulumisia niin saa tietää lapsesta jotain,muuten ei juurikaan.. Ja tähän lisäksi se että heillä paljon muitakin kummeja niin veljelle tullut ajatus että hän kummi vain ettei kaikki kummit olisi äidin kavereita vaan että isäkin sai jonkun valita.. Niin ja lahja toiveet kyllä saavuttavat kummin kysymättäkin..
Eli hyvin voi tulla tälläisiä ajatuksia jos on joku kummi numero 10

6.2.2017
Vipe
Vipe
2 years, 10-month-old toddler

En muista enää, kuka sanoi tuosta, että jos tosi monta kummia niin se helposti passivoi kun voi ajatella, että joku muu hoitaa.

Mä luulen, ettei kummin tehtävä ole henkilölle niin spesiaali enää jos omalla kummilapsella on 5 tai 6 muutakin kummia.

Toki, eihän se toisille kuulu vaikka olisi 10 kummia.

Meillä ei tosin lähipiirissä edes ole niin montaa ihmistä joiden kanssa ollaan säännöllisesti yhteydessä.

Ja suht pitkälle ajattelin ja ajattelen edelleen, että sukulaiset on sukulaisia ja sukulaisista ei tehdä kummeja.

Tosin heti poikkeuksena oli mun enoni, joka oli esikon sylikummi. Mutta siinä suurin syy oli, että hän olisi niin mielellään halunnut olla mun kummini mutta mua ei ole kastettu. Joten ajattelin tarjota kunnian olla meidän esikon kummi. Ja mielellään olikin.

Pienimmällä on sitten miehen veli vaimoineen kummina. Muuten kaikki kummit on ystäväpiiristä.

5.2.2017
misukka
misukka
2 years, 5-month-old toddler

Minusta taas 6 tai 7 kummia lapsella viittaa suurperheeseen ja agraariympäristöön. Suku ja kummit taitaa silloin olla todella tiiviisti lapsen ja lapsen perheen kanssa tekemisissä.

Harvemmin taitaa lapsella noin montaa kummia olla.

5.2.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

musta on omal tavalla huvittavaa ku kaikki just puhuu tosta 2-4 määrästä. ite ajattelen sen sillee et käytännössä mitä isompi "tukiympäristö" lapsella on ensimmäisinä vuosina, vaikuttaa se myös paljon tulevaisuuteen.

5.2.2017
Jeminapa
Jeminapa
2 years, 6-month-old toddler

Mä olen kieltäytynyt kummiudesta. Kyseessä oli ystävä jonka kanssa meillä on, tai oli ainakin siihen aikaan vähän on-off suhde. Tuntui et ois ollu tosi epäreilua lasta kohtaan jos en tapaa häntä koska meillä aikuisilla ois sukset ristissä.

5.2.2017
Rinuda
Rinuda
3 years, 2-month-old toddler

Munkin mielestä on parempi kieltäytyä kummiudesta kuin ryhtyä kummiksi ja sitten ei koskaan tapaa lasta tai ole muutenkaan kiinnostunut.. Vaikka jotkut loukkaantuu kiektäytymisestä,mutta itse näen sen parempana kuin että otetaan virka vastaan ja kastajaisten jälkeen nähdään lasta vain synttäri päivinä jos silloinkaan..

Tulevaisuuttahan ei koskaan voi tietää mitä tulee.. Meillä oli esikoisella toinen kummeista joka oli meillä valehtelematta joka päivä siitä en ois voinut kuvitella että yhteyden pito loppuu tai että venyisi kuukausien mittaiseksi,mutta sitten hän alkoi seurustella naisen kanssa joka oli sairaalloisen mustasukkainen meidän pojalle mun veljestä.. Se ei halunnut että tapaavat ja että hän käy meillä kylässä eikä heillä saanut käydä jne. Niin hänestä tuli juuri sellainen kummi jota näkee vain silloin tällöin ja joka korvaa lahjoilla sitä ettei pysty oleen läsnä lapselle.. Toki en odottanut että käy päivittäin koko loppuelämän mutta oli pettymys että meidän poika joutui ns. "kielletylle" listalle siitä ketä hän saa tavata..
Eli tulevaisuutta ei voi ikinä tietää,mutta toki kannattaa valita sillä hetkellä läheiset ja toivoa että suhteet pysyy hyvinä..
Itse arvostan enempi että kummi antaisi lapselle aikaa ja tulisi sitä myötä lapselle tärkeäksi kuin sitä että kerran vuodessa käydään ja tuodaan siinä sitten kalliita lahjoja ja ollaan niin kummia että.. Ja ärsyttävin että sitten valitetaan kun ei lapsen kanssa voi mitään tehdä kun ujostaa eikä ymmärretä jos 2v lapsi ei musta ihmistä jota näkee kerta vuoteen.. 😐 Ymmärrän jos on kiireitä muttei mun mielestä voi sitten myöskään vaatia lapselta että juoksis hihkuen syliin..

Meillä on kummeja kaiken laisia.. Niitä jotka antaa aikaa ja jotka oikeasti kiinnostunut,mutta valitettavasti löytyy myös pari rahalla korvaavaa..

5.2.2017
Vipe
Vipe
2 years, 10-month-old toddler

Meijän pikkuselle tulee kaksi virallista kummia ja yksi haltijakummi, joka ei kuulu kirkkoon. Toinen näistä virallisista kummeista ja haltijakummi oat naimisissa keskenään. Toinen virallisista kummeista on avoliitossa, mutta hänen puolisostaan ei tule kummia. Halusimme aluksi vain 2 kummia, mutta koska yhden kummin kanssa tuli pieniä hankaluuksia, vaihtui nyt kummi ja sen seurauksena tuli myös tuo haltijakummi kuvioihin :)

Omasta mielestä 2-4 kummia on sopiva määrä lapselle. Mun mielestä kummit kannattaa valita sen mukaan että tietää että kummit ovat tulevaisuudessakin lasten kanssa tekemisissä. Eli onko kummi sellainen kenen kanssa itsellä pysyy myös välit pitkään, eikä mikään lyhyen ajan ystävä.

5.2.2017
hhannaka
hhannaka

Meidän pojalla on neljä kummia. 1 pariskunta, yksi juuri tuolloin ripille päässyt ja paras ystäväni. Hän on avoliitossa mutta mies ei ole niin läheinen meille ja koki itse ettei oikein tahtoisi kummin vastuuta niin emme sitten miestä erikseen kummiksi pyytänyt. Minusta on ihan ok kieltäytyä kuumuudesta. Itse koen sen vastuu tehtävänä ja otan asian melko vakavasti.

5.2.2017
Hiduli85
Hiduli85
2 years, 1-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...