Lauantaiaamua!

Onko viikonlopun suunnitelmia?

4.2.2017
misukka
misukka

Meidän perheen miehet oli uimassa.

4.2.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mulle itselleni on epäselvää, onko aromiaineena kerma maitopohjainen. Itse olen ajatellut, että pakkohan sen on.

Moni muu, kuten mies, on todennut että sehän on vain aromi. Mutta missään ei kerrota miten tämä kerma-aromi valmistetaan.

Saati en ymmärrä miksi jossain lihamarinadissa käytetään kerma-aromia eikä ihan rohkeasti kermaa.

On tullut huomattua, että vanhemmille ihmisille käsite laktoositon on aivan käsittämätön. Ja kuvittelevat että laktoositon on myös maidoton.

Monesti on saanut rautalangasta vääntää näitä juttuja.

Mutta tuota maidotonta ja mikä on maidon ainesosa, joka ei käy. Sitä saa vääntää nuoremmillekin melkein enemmän kuin vanhemmille.

4.2.2017
misukka
misukka

Joskus vanhempien ihmisten on vaikea käsittää myös maidottomuuden ja laktoosittomuuden eroa.

Maidon ainesosia saattaa tuotteen valmistusaineissa olla, vaikka pitäisi olla maidoton, esim. herajauhe.

4.2.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Rinuda kuulostaa samalle kuin meillä.. 😄 lasten huone on ainoa jossa tarvii erikseen käydä kurkkaan muuten näkee ja kuulee hyvin.. Ja vessassa on turha koittaa käydä ovi kii 😂 Siihen tottunut jo niin että hyvä että muistaa sulkea silloin kun on vieraita 😅

4.2.2017
Vipe
Vipe

Vipe, siks ei kerrota anopille kaikista kolhuista. 😉

Mut en tosiaan oo vielä törmännyt sellaseen tilanteeseen et mun ois pakko tehä jotain sellaista missä poju ei voi olla mukana just silloin kun ollaan kahestaan ja poika on hereillä. Sehän nukkuu välillä, tai sit semmoset jutut voi säästää sellaseen päivään et mies on kotona. Keittiössä pidän poikaa mukana jos laitan ruokaa, kylppärin oven jätän auki kun meen sinne et näen pojan jne. Meillä sentään ei niin iso kämppä, joten ihan hyvin kuulee ja näkee huoneesta toiseen. Pojan huone on itse asiassa ainoa huone joka jää vähän nurkan taskse. Ja vaikka ollaan tietenkin tehty pojan huone mahdollisimman turvalliseksi niin onhan siellä kalusteita. Ja kun tällä on enemmän vauhtia kun järkeä niin en jätä yksin sinne.

4.2.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

No eihän nykyään toi maidottomuus niin vaikeaa voi nykyään olla.. Aika paljon kuitenkin on kaikkea saatavilla.. Itse ainakin jos oltava maidoton tai gluteeniton tai vastaava niin aina vielä varmistan ettei ole vaikka ois tuote jossa ei kaiken järjen mukaan pitäisi olla..

4.2.2017
Vipe
Vipe

Meillä kans pojat oli ihan pirteitä ja "terveitä" esikoinen tärisi hetken sen oksennuksen jälkeen mutta sitten taas oli oma itsensä tunnin, parin päästä.. Pienempi oli koko ajan pirteä ja iloinen,tai no toki oksennuksesta tuli itku..

Zantralle mukavaa työ iltaa.. Ja huomiselle aamua..

Voi luoja toi Rinudan anoppi ois varmaan saanut jo sydärin jos ois mun anoppi 😅 Eikö se lapsi sitten voi satuttaa tai saada tuhoa aikaan siellä omassa huoneessaan? Ja mä vaan voin kuvitella millainen paniikki lapselle tulisi siellä portin takana.. Sehän on melkein sama kun löisit oven kii,varsinkin jos ei koko ajan näe sua.. Ymmärrän ehkä turvaportit sillei että lapsi ei esim. Pääse yksin keittiöön tai portaisiin yms. Mutta että sillä suljettais lapsi omaan huoneeseen.. Ei meillä lapset ole isompaa vahinkoa saaneet aikaan eikä ole kuolleet vaikka ovat olleet "vapaana" esim. Kun käyn vessassa 😊 kerran on keskimmäinen tiputtanut kukka ruukun mutta silloinkin itse nostin sen katsomaan ulos ikkunasta ja itse olin vieressä 😅 Ja kaikkein paras on olla Ilmoittamatta että menee vessaan niin jatkavat omia leikkejään nätisti.. Jos ilmoittaa (näin vanhempien lasten kanssa) niin sitten ne on varmasti joko siellä vessassa tai oven takana kiusaamassa tai sitten ryhtyvät pahantekoon 😂😂
No mutta joo,toivottavasti anoppi nyt saa mielen rauhan.. Mietin vaan että kuinkahan hysteerisesti hän mahtaa suhtautua kun väistämättä lapset saa välillä kuhmuja ja muita kolhuja,että johtuuko nekin sitten siitä ettet sä pysty vahtiin lastasi?

4.2.2017
Vipe
Vipe

Esikoisen kanssa se lapsen vahtiminen on kuitenkin suht helppoa kun on vaan yksi. Eikä tuo meidän kolmaskaan ole vielä leikkikehää tarvinnut. Vaikka onkin varsin ehtiväinen tapaus.

Mä sanoisin, et ongelma on jossain muualla jos ei jaksa lasta vahtia.

Siinä eilisessä tortussa oli vaniljakreemiä. Huomasin kun tuo oli jo sitä vähän syönyt. Jos on samaa kuin meillä hyllyssä, tuo kreemijauhe josta tehty, niin siinä on yksi ainesosa maitoproteiini. Eli just se, joka ongelmaa aihauttaa.

Musta on hassua, miyen ihmisten voi olla niin vaikea ymmärtää, että voi on maitoa, kerma on maitoa, jne. Ja just se sukupolvi joka on elänyt lehmien keskellä ja vanhemmat kirnunneet voin käsin maidosta.

Mun mummini on oikea mestari tekemään ongelman tuosta maidottomuudesta. Kaikki on mukamas niin vaikeaa tehdä maidottomana kun pitää voi vaihtaa margariiniin. Huoh.

4.2.2017
misukka
misukka

Huomenta!

Voi ei tota misukan yötä. Toivottavasti pojan olo paranee pian. Kyllähän se vähän allergiaoireilulta kuulosta jos ovat muuten olleet pirteitä, mut paha mennä sanomaan.

Zzantralle mukavaa työiltaa. Meillä kans anoppi ei meinaa tajuta tota maitoallergiaa. Ymmärtää kyllä muuten et koskee kaikkia maitotuotteita, mut jostain syystä ei mee sen päähän et korvikkeessa on maitoa. Aina valittaa et miks ei viedä poikaa heille hoitoon, et antavat korviketta vaan.

Vipelle kivaa leffailua ja peliä.

Meillä ei mitään erikoista suunnitelmissa. Suht hyvä yö takana, kerran piti huutaa kurkku suorana vartin, muuten ollaan vasn noustu yhdelle yösyötölle.

Anoppi soitti eilen mun miehelle, nyt mulla taas kiehuu yli sen jutut. Päästiin vähän näpäyttämään kun se silloin jouluna valitteli et poika on niin myöhäinen kehityksessä kun ei vielä konttaa (oli silloin vajaa 6kk). No nyt konttaa, istuu ja yrittää nousta seisomaan...

Ja siis pakko kertoa. Jossain vaiheessa anopille tuli kauhea huoli et meidän täytyy hankkia leikkikehä, kun enhän mä kuulemma voi katsoa pojan perään koko ajan. No mä ilmoitin et sellaista ei tänne tule. Mut jotenkin hän sai poikansa ylipuhuttua et jotain tarvitaan, joten nyt pojun ovessa komeilee turvaportti. Mun pitäis siis jättää poika ilman valvontaa omaan huoneeseensa suljetun portin taakse kun meen tekemään sellaista missä en voi pitää poikaa mukana. Ensinnäkään en varmana jätä sitä yksin sinne, ja toiseksi niin en oo vielä törmännyt semmoiseen tilanteeseen et en vois pitää pojua mukana... 🙈

4.2.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Hyvää työpäivää Zzantralle! Vipelle kivaa leffailua!

Mystistä tuossa pienimmän oksussa on se, että tuo on ihan pirteä oma itsensä ja viipottanut ympäri kämppää kuin pieni eläin. Sama oli keskimmäisellä. Se paha olo ei vaikuttanut muuten yleiseen vireystilaan mitenkään.

Yleensä, jos ovat kipeitä, ni ovat nuutuneita. Mutta nyt ei mitään sen tapaistakaan havaittavissa.

4.2.2017
misukka
misukka

Voi harmi Misukka teidän yötä.. 😑 Mut ettei vaan ois kuitenkin jotain vatsatautia.. Kun sitä on siis kuulemma liikkeellä sellaista erikoista,mitä kai sitten meilläkin lopulta oli.. Kaikki ei siis edes oksennan vaan kaikilla ilmenee erilailla ja saattaa olla pitkäkin väli.. Meillähän esikko oksensi silloin kerran ja sitten ei mitään, pienempi oksensi vasta viikon päästä siitä ja muutama päivä oksentamisesta sillä meni vatsa löysälle.. Sitten viikko siitä niin miehelle tuli huono olo,ei oksentanut mutta vatsa oli löysällä monta päivää.. Eli esikoisella meni ohi parissa tunnissa, mutta pienemmällä ja isillä kesti muutaman päivän.. Itselläni oli vähän huono olo silloin seuraavana päivänä pienen oksentamisesta mutta en tiedä oliko se samaa vai kuvittelinko vaan kun odotin kuka oksentaa seuraavaksi 😅
Mutta siis juu toivottavasti teillä nyt menis ohi tuo ja olis vaan maidosta kiinni,mutta kannattaa myös varautua siihen että sellaista outoa vatsa tautia on liikkeellä..

Me mennään isomman pojan sekä mun kaverin ja sen tytön kanssa leffaan 😊 Sitten tullaan kotiin syömään ja pikku levolle ja sitten lähdetään peliin.. Siinä menee päivä rattoisasti.. Isompi ehkä jää mummolaan yöksi kun me muut mennään huomen aamulla uimaan mutta katsotaan nyt haluaako jäädä..

Mukavaa päivää kaikille..

4.2.2017
Vipe
Vipe

Itellä väsynyt ja kipeä olo. Pienin oksenti eilen reilun tunnin unien jälkeen. Tuli kaikki ulos päivällistä myöten.

Joten yö nukuttiin olkkarin lattialla pyyhkeiden päällä. Mie oon nyt sen seurauksena niin jumissa ja kipeä joka paikasta, ettei mitään järkeä. 9 tuntia tuli nukuttua mutta vajaan puolen tunnin pätkissä.

Mä kyllä syytän sitä torttua jonka appivanhemmat toi tullessaan. Koska tuon maha meni sekaisin noin puoli tuntia sen maistelun jälkeen. Siinä ei pitänyt olla maitoa mutta veikkaan, että oli kuitenkin. Tai se oli muuten mennyt huonoksi. Keskimmäinenkin valitteli jalanjälkiviinerin jäljiltä mahakipua. Ne oli vähälaktoosisia.

Tämän päivän aktiviteetit on nyt vähän auki. Täytyy katsoa miten päivä etenee, että lähdetäänkö keskimmäisen kiekkokouluun vai ei.

4.2.2017
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...