Turvaistuimista

Meillä ollaan mietitty hiukan turvaistuimen hankkimista jo. Mies kun katsoo pelkkiä numeroita, niin oli jo hankkimassa istuinta ajat sitten. Pojan painon puolesta voitaisiin jo vaihtaa kaukalosta istuimeen, mutta kai lapsen pitäisi jaksaa istua myös? Poika on juuri oppinut istumaan itse, musta vähän tuntuu et on liian aikaisin laittaa istuimeen. Vai miten on? Monet istuimet näyttää olevan sellaisia et täyttää useamman painoluokan kriteerit, onko sellaiset hyviä? Olisi kätevämpää jos pärjäisi samalla istuimella kunnes pelkkä koroke käy.

31.1.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 8-month-old toddler

Todellista miehen logiikkaa 😄 Ei muksua kaukaloon edes saa kunnolla kiinni jos se on hirtettynä autoon kiinni. Ilmeisesti miehen mielestä on pienempi vaiva taistella ne vyöt joka kerta kaukalon ympäri kuin, telakan olisi irroittanut muutaman kerran.

Ja häntähän se ei vaivaa yhtään, jos sinä olet se joka aina kaulalon ja vöiden kanssa hinkkaa.

Seuraavaa istuinta ei todellakaan kannata ruveta autosta irrottelemaan muuta kuin pakon edessä.

Meillähän on kaikkia istuimia 2 kpl, eli molempiin autoihin omansa. Vain kaukalo ja telakka on sellaiset, joita siirretään tarpeen mukaan.

4.2.2017
misukka
misukka

Miesten logiikkaa...

Meillä tosi pieni tavaratila, joten jos kuljettaa jotain isompaa, vaikka rakennustarvikkeita mökille, niin takapenkin selkänojaa pitää laskea alas. Ois ilmeisesti ollu liian työlästä irrottaa telakka ne muutamat kerrat. Itse kaukalo ollaan yleensä irrotettu kun on paljon helpompaa laittaa lapsi sinne sisällä, eikä ahtaassa autossa. Mut eihän sitä istuintakaan voi ruveta irrottamaan joka matkan jälkeen.

4.2.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 8-month-old toddler

Mäkin muuten mietin vielä tosta telakan tila viennistä että viehän sitten kaukalon jälkeinen istuin kuitenki paikan autossa vai aikooko mies senkin irrottaa aina kun poika ei siinä istu?

4.2.2017
Vipe
Vipe

Meillä on maxi-cosin 2-way Pearl ja siihen ainakin voi laittaa jo melko pienen lapsen. kallistusta voi säätää lapsen ollessa kyydissä. Cybexin sirona taitaa olla aika vastaava muistaakseni. noista telakoista, eihän ne mitenkään hurjasti tilaa vie? ainakin oma kokemus on tämä. Ja vaikka auto lentäis katon kautta ympäri, niin kyllä ne paikoillaan istuimen pitää. Meillä ainakin on telakat niin napakasti penkin selkänojaa vasten, ettei se käytännössä pysty liikkumaan ylöspäin, ellei auton penkki hajoa tai isofix petä.

4.2.2017
Narmar
Narmar

Hei tuli mieleen jos tollaisesta palkki istuimesta tykkää,niin niitäkin on olemassa sellaisia jotka saa myös selkämenosuuntaan ilman sitä palkkia ja sitten toistepäin sen palkin kanssa.. En valitettavasti muista merkkiä ja mallia ja sellaista käyttänyt lainalapsella vai kerran niin että lapsen isä asensi sen autoon ja oli siis takaperin eli ilman sitä palkkia.. Mutta jos palkki istuimen haluaa niin kannattaa katsoa löytyykö sellaista mallia,niin silloin ei tarvi pientä kääntää nenä menosuuntaan eikä myöskään "kiusata" sillä palkilla.. Meillä ku esikoinen tuttavan autossa noin 1,5 vuotiaana kulki sellaisessa palkki istuimessa niin asento näytti epämukavalta mutta eipä se siitä ollut moksiskaan mutta tiedän myös perheen jotka on parin kuukauden jälkeen vaihtaneet istuimeen koska lapsi palkki istuimen takia huutanut kun syötävä joka matkan,eikä ole tottunut siihen istuimeen ollenkaan 😅 Siksi siihen kannattaa testata lasta ensin että kuin ahdistava se lapsen mielestä on..

Ja vielä noista isofixeistä tuli mieleen.. Ne on käteviä ja meilläkin isofix istuimia käytetään mutta välillä mulla on kyllä kauhukuva että mitä jos se kiinnitys kuitenkin kolarissa pettää,jotenkin se ei tunnu luotettavalta vaikka eikös isofix istuimet ole pärjännyt testeissä paremmin?

1.2.2017
Vipe
Vipe

Mä en Misukka usko että se myyjä siksi sanoi tota,koska ois voinut myydä mulle myös sellaisen palkki istuimen 😅
Mutta siis joo ymmärrän mitä vöitä tarkoitat, kun meillä gracossa sama systeemi paitsi että ne vyöt kyllä pysyi kireällä.. Ehkei toi sitten ainakaan ole meidän istuin kun mietin tolle keskimmäiselle just siks että menis sitten turvavyöistuimenakin.. Meillä noissa istuin jutuissa vielä se mietittävä,että meillä ok isofixit reunoilla muttei keskellä.. Eli nyt se mihin noi siirtynyt kaukalosta on keskellä koska siinä ei isofix kiinnitystä,mutta en mä mielellään pienintä alkais aina sinne keskelle äheltään,etenkin kun istuis alkuun takaperin.. Siksi mietin hankkisko sille uuden vai mitä tekis.. Tokihan sen saa reunaan vöillä kii,mutta sitten keskimmäinen tarvis jonkun sellaisen jossa on mahdollisuus myös vyökiinnitykseen.. Kun nykyäänhän osa on tosiaan vain isofixillä..

1.2.2017
Vipe
Vipe

Meidän kaukalossa se ylimääräinen tyyny piti poistaa vasta kun lapsi ylittää 9kg, eli me jouduttiin ottamaan se pois liian aikaisin, muuten ei oltais saati vyötä kiinni.

Ton kaukalon kiinnittäminen vyöllä on ihan tuskaa, mut eihän lasta saa sinne kun se on kiinni vyössä, eli joka kerta saa taistella. Jos tulee kakkonen niin ostan telakan, tai jopa uuden kaukalon ja telakan.

1.2.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 8-month-old toddler

Katos kun ajattelin tuossa Two-Waystä puhuttaessa, että kaikki laittaa sen penkin hantin penkin taakse niinkuin meillä oli, ihan tilasyistä. Ei siis mahtunut kuskin taakse jos isännys oli kuskina.

Mut siis yleistäen, ne remmit vedetään etupenkin rautoihin kiinni. Ihan sama onko kuskin vai hantin penkin takana se istuin.

1.2.2017
misukka
misukka

Ai niin, se telakka! Siis ihan paras keksintö ikinä! Mä ostin keskimmäiselle Gracoon telakan ja ihastuin siihen totaalisesti. Ei tarvinnu puljata auton vöiden kanssa jotka oli siihen kaukaloon kaiken hyvän lisäksi liian lyhyet!

Kun tuon Besafen ostin ni en edes miettinyt pelkkää kaukaloa ilman telakkaa. Se oli tottakai oltava.

Ainoa mikä tuntui hassulta, niin se telakka kiinnittyy vain isofixeillä eli jossain katon kautta ympäri menossa se kaukalo voi mennä aika holtittomasti ylös-alas siinä penkillä. Gracossa telakka oli pelkällä vyöllä kiinni, niin se oli tosi napakasti penkissä kiinni.

1.2.2017
misukka
misukka

Tuossa two-wayssa oli sellainen muovinen juttu jonka sai käännettyä tuolin alle tai pois alta. Sillä sai vähän pelattua asentoa pienemmälle kaltevammaksi.

Ne remmit jotka löystyi on ne, millä se istuin kiinnitetään autoon. Eli kun istuin on selkä menosuuntaan, sieltä takaa vedetään remmit hantin penkin rautoihin kiinni. Ne remmit löystyi käytössä. Viikon välein kannattaa ne tarkistaa, et ovat kireällä jos tuon penkin hommaa.

Ja kun käännetään nenä menosuuntaan, ni alkuun lapsi on penkin 5-pistevöillä, jotka nyt kakkosen kohdalla siis diskasin pois vaihtoehdoista etukolarissa syntyvän piiskaefektin takia. Menee lapselta niskat kun pää painava ja hartiat jumissa penkissä. Myöhemmin, eli 3v alkaen olisi tarkoitus käyttää auton vöillä mutta minusta se istuin ei soveltunut siihen käyttöön mitenkään. Auton vyöt reititty ihan päin pyllyä eikä kovin napakasti lapselle.

Ja tuo erikoinen törmäys jolla Vipeä peloteltu... Vitsit mua rupesi naurattamaan. Yksikään turvavyöistuin ei sovellu sellaiseen combotälliin! Vaan eipä se myyjä moista esimerkkiä kerro turvavyöistuinta myydessään. Vain kun pitää keksiä joku mahdollisimman kamala tilanne, että voi torpata palkki-istuimet.

Ja faktahan on, että mikään turvaistuin ei lapsen henkeä pelasta kun tälli on riittävän paha.

Ja kyllähän ne heikon/välttävän tuloksen saaneet istuimet vedetään pois markkinoilta. Yksikään itseään kunnioittava lasten turvatuotemyyjä ei niitä pidä markkinoilla. Marketit on sitten ihan eri asia.

Joskus olen miettinyt noita settejä, missä myydään vaunut ja kaukalo samassa, niin joskus niissä nähnyt huonon arvion saaneita turvakaukaloita.

Ja se vastasyntyneen tukihan on tarkoitus poistaa about 2-3kk iässä, että hyvin Rinudan pikkuinen mahtunut jos nyt vasta otettu pois.

Meillä on Besafe izi go x1 kaukalo. Ostin sen tuolle pienimmälle. Silloin testivoittaja ja hyvä oli kyllä. Meni pisimpään meillä olleista kaukaloista vaikka Gracon kaukalo oli olevinaan tilava keskimmäisellä. Nyt se kaukalo tuli takas kotiin, käytyään miehen broidin perheessä lainassa. Ekaa kertaa meillä ei siis ole uusi turvakaukalo vauvalle.

1.2.2017
misukka
misukka

Hassua, se telakka on ehkä maailman kätevin 😂

1.2.2017
Vipe
Vipe

Siis ei gracon valmistus mutta ton kyseisen mallin mikä meillä on niin sitä täsmälleen samaa ei kai saa enää..

1.2.2017
Vipe
Vipe

Ai niin ja vielä tähän noista merkeistä.. En ehdi lörppä ketjuun ollenkaan tätä menoa 🙈
Meillä siis ollu kaukalo ja toi molempiin suuntiin käytettävä istuin (9-25kg ja sen jälkeen turvavyöistuimena toimiva) ja olen tykännyt,kaukalossa oli tosiaan lyhkäset vyöt ja se aurinko suoja aika huono,ei siis pysynyt kunnolla avattuna.. Sitte turvavyöistuin ja toinen kaukalo (hankittiin uusi siks että vanha ei sopinut meidän tupliin) on besafe ja niistä tykännyt kans tosipaljon.. Tota turvavyöistuintakin saa kallistettua vähän en ole ennen törmännyt sellaiseen 😂
Britaxista ei vielä omaa kokemusta mutta käsittääkseni se on hyvä ja luotettava merkki..

1.2.2017
Vipe
Vipe

En tiennytkään et gracon valmistus loppunu.

Meilläkin vaan yks auto, joten istuinta harvemmin siirretään. Nykyään meen joskus kaverin kanssa jonnekin, et kaukaloa ollaan siirretty, mut istuinta ei ehkä jaksa roudailla eestaas. Mut nykyään on vissiin monissa se isofix, ja meillä sen verran uus auto et pitäis olla. Mies ei halunu telakkaa kaukalolle kun se vie kuulemma liikaa tilaa autosta kun kaukalo ei oo siellä. 😮

1.2.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 8-month-old toddler

Rinuda,mä ainakin olen tykännyt tosta meidän gracosta.. Onhan se painava ja selkämenosuuntaan "hankala" asentaa,mutta meillä vaan yks auto niin ei tarvi paljon asennella 😂 Mutta se malli on tietääkseni jo poistunut.. Sen sai aika paljon kalleelleen selkä menosuuntaan asennossa.. Eli kyllä Gracosta on ainakin se ollut hyvä..

1.2.2017
Vipe
Vipe

Meilläkin juuri pähkäiltiin turvaistuin asiaa. Päädyttiin sitten Britaxin Multi-tech II istuimeen. Voi asentaa molemmin päin. Sekä selkä menosuuntaan asennettuna saa sillä "jalkatueloa" hieman pelattua istuimen asentoa. Meillä istuin vielä varastossa kun tyttö vielä kaukaloon mahtuu. Gracon valmistushan loppuu, ainakin liikkeessä myyjä niin sanoi. Oliko se nyt myyty jollekkin toiselle yhtiölle vai menikö kokonaan pulju kiinni....

1.2.2017
Anskuli84
Anskuli84

Niin ja se piti sanoa, et meillä tuo poju on toistaiseksi ainokainen, ja auto sisältä tosi tilava, et sitä ei onneks tarvi miettiä.

1.2.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 8-month-old toddler

Toi two way elite näyttää ainakin mun mielestä siltä et istuma-asento on tosi pysty verrattuna moniin muihin.

Britaxilla on kyllä monet mallit, pitää mennä kokeilemaan. Ja gracollakin oli joku. Meillä gracon matkarattaat, niistä tykkään tosi paljon, mut sehän ei tarkoita et niitten istuimet olis htä hyviä. Pitää vielä katsoa muista kaupoista, meidän "vakiokaupassa" oli vain britaxin ja gracon istuimia jotka oli tollasia käännettäviä, muut merkit oli sit 9-18kg.

1.2.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 8-month-old toddler

Misukka,katsoin ton Britaxin istuimen.. Siis ne sen istuimen omatko vyöt löystyi kun oli nenä menosuuntaan.. Näyttäis meinaan aika tilavalta ajatellen että hankkis keskimmäiselle jos vauva siirtyy hänen istuimeen.. Kun mäkin tässä pohtinut että kenelle hankkii ja mitä.. Me hankittiin esikolla kansa heti turvavyöistuin kun siirtyi tosta toisesta pois.. Mutta jotenki en keskimmäiselle ole valmis.. Sille haluaisin vielä 5 pistevyöt mutta ne on monet tosiaan aika ahtaita.. Ehkä just siks että pienellehän ahdas on tavallaan parempi.. Siksi mä en jotenkin "usko" että sama istuin menisi ihan 0-6v 🙈 toi Britaxin toi malli näyttää tilavalta,mutta jos ei muuten sitten hyvä nenä menosuuntaan.. Ehkä meidänkin pitää käydä katselemassa mitä nykyään tarjolla ja katsotaan kummalle ostetaan uus sitten kun vauva siirtyy kaukalosta..

1.2.2017
Vipe
Vipe

Tuo two way elite on itse asiassa yks niistä mitä ollaan katsottu. Hyvä kuulla kokemuksia.

Ja juu, ehdottomasti käydään kaupassa sit, vähän ollaan vaan tutustuttu vaihtoehtoihin netissä. Kaukalo tilattiin, sitä virhettä en tee toiste. 🙈 Yhessä vaiheessa olin valmis ostamaan uuden kaukalon kun meinas mennä hermot ton kanssa.

Mäkin katsonu et jotkut on 9-36kg, mut näyttävät kyllä siltä et ovat hyviä joko pienelle tai isommalle lapselle.

Meillä poika on pituuteen nähden aika sopusuhtainen, mut on ainakin vielä pitkä ikäisekseen. Hiukan nyt rauhoittunu toi pituuskasvu.

Meidän kaukalossa on sellainen pikkuvauva-tuki, meidän piti jo ottaa se pois kun valjaat ei menny enää kiinni. Mut tuntuu kyllä et on hankala saada sitä muksua sinne kuitenkin.

Kaukaloon ei hankittu isofix telakkaa. Pitää sit katsoa, mut mä haluaisin melkein istuimen jonka saa kiinni isofixillä ettei tarvi vöillä sählätä.

1.2.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 8-month-old toddler

Meillä esikoinen siirtyi siinä 8-9kk iässä siksi että meillä kaukalossa oli niin lyhkäset vyöt ettei ne meinannut mahtua kii,niin itselle tuli paniikki että ei enää mahdu (oli siis toppavaate aikaa) vaikka tuo ois kokonsa puolesta muuten pituudesta Ja painosta mennyt kaukaloon melkein 2 vuotiaaksi asti,ilman niitä toppa vaatteita..
Me ostettiin sellainen jonka saa sekä selkä että kasvot menosuuntaan.. Silloin vaihtoehtoja ei ollut oikeastaan kuin 3 (meillä ei ollut sillon isofixejä) valittiin joku gracon penkki en tosin muista mikä,Mutta on ollut hyvä..
Nykypenkeistä en osaa suositella merkkinä tai mallina mitään,paitsi itse valitsisin juurikin sellaisen minkä saa molemmin päin..
Niin ja se 25 kg ei välttämättä tarkoita että penkki olisi hyvä ja mukava lapselle pitkään.. Me kun ostettiin toi graco niin myyjä sanoin suoraan että vaikka se menee sinne ns loppuun asti (muuttuu lopulta turvavyöistuimeksi) niin ei hän suosittele sitä enää isolle kun se on sen verran "muhkea" penkki että siinä on ahdas istua isomman lapsen.. Mutta mä en välittänyt siitä kun halusin pienelle mahdollisimman tukevan ja turvallisen ja kun tiesin että hankitaan pienellä välillä lisää niin se ei kuitenkaan ole lopullinen penkki.. Ja hyvin esikoinen mahtui siihen sinne johkin 3 vuotiaaksi,kunnes pikkuveli nyt käyttää sitä..
Ja lisäksi suosittelen että vaikka ostaisikin netistä niin kävisi liikkeessä testailemassa.. Meillä oli ainakin lastentarvike liike jossa myyjä puhui suoraan eikä myynyt aina vain sitä kalleinta.. Harmi vaan että se lopetti.. Jos palkki istuinta aikoo niin sitä kannattaa ainakin testata,koska kaikki lapset ei tykkää,etenkin pienen joutuu pitää käsiä sillei epämukavan näköisesti ylhäällä,eli se on ehkä parempi isommille,niinkuin Misukkakin huomannu.. Meidän liikkeen myyjä ei myöskään suositellut sitä tietynlaisissa törmäyksissä jos eka lapsen vartalo menee sinne eteenpäin ja sitten tulee törmäys sivulta niin se pää ja ylä kroppa ei enää ole siellä sivutörmäyssuojien välissä vaan tekee sitten sivuttais liikkeen istuimen ulkopuolella.. Mutta ehkä niitä kehitelty siitä tai sitten kolari testissä ei tehdä tollaisia testejä..
Ja testeistä puheen ollen,ei kannata tuijottaa sitä pelkkää kokonais arvosanaa koska se kokonais arvosana tulee muustakin kuin siitä miten suojaa kolarissa,siihen kuuluu kaikki kankaista asennukseen..
Mutta romaanin jälkeen lyhyesti.. Suosittelen sellaista jonka saa kumminkin päin asennettua ja että käytte testaamassa mikä olisi hyvän oloinen pojalle ja sopisi teidän autoon.. Se mikä sopii toiselle ei välttämättä ole hyvä toiselle ja ei kai Suomessa ihan surkeita istuimia saa edes myydä 😅

1.2.2017
Vipe
Vipe

Ai niin, tuosta painorajasta tuli vielä mieleen. Meidän keskimmäinen täyttää kohta kuusi ja painaa nyt rapiat 22 kiloa eli tuon Britaxin olisi painorajan puolesta pitänyt mennä ainakin eskarilaiselle asti. Keskimmäinen on vanttera rungoltaan eli moni lapsi on varmasti kevyempikin samassa iässä.

Mutta kuten sanoin, en kokenut sitä turvavyöistuimena niin hyväksi.

1.2.2017
misukka
misukka

Toi esikolla ollut Two-Way Elite oli tuommoinen, että olisi ollut 25 kiloon asti mutta mulla paloi käpy siihen kun käännettiin nenä menosuuntaan.

Tuli sit tosiaan hankittua turvavyöistuin heti silloin 3-vuotiaana kun tuli 15 kiloa täyteen, että sai sellaiseen siirtää.

1.2.2017
misukka
misukka

Kavereilla on vuoden ikäinen lapsi joka kulkee vielä kaukalossa. On niin pieni ja siro, saman kokoinen kuin meidän puoli vuotta nuorempi jässikkä. 😃

Meillä on kaukalo joka käy 13kg asti, mut pääntuki on jo kauan ollu korkeimassa mahdollisessa asenossa, et varmaan joudutaan pituuden puolesta vaihtamaan ennen kuin painoraja tulee vastaan. Ollaan katsottu sellaisia istumia jotka käytetään ensin selkä menosuuntaan, ja sit kun lapsi kasvaa niin käännetään kasvot menosuuntaan turvavyöistuimeksi. Ne käy sit oliko 25kg ja jotkut jopa 36kg asti. Sen verran oon huomannu et rattaissa poika jaksaa hetken istua kunnolla, sit valahtaa. Tosin rattaat ei tue asentoa samalla tavalla kuin istuin.

Mut kyllä meidän varmaan pitää ostaa se istuin kohta ettei olla täysin pulassa kun poju ei enää mahdu kaukaloon.

31.1.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 8-month-old toddler

Hyvä olisi jos osaisi ja jaksaisi kunnolla istua. Toki monet noista selkä menosuuntaan asennettavista istuimista on vauvallekin sopivia.

Tärkeintähän on, ettei pää tule kaukalon yläreunan yli. Silloin on istuinta vaihdettava.

Meillä jäbät olleet 7,5-9kk ikäisiä kun kaukalo jäänyt pieneksi. Olenkin aina ihmetellyt miten vuosikasta tai yli voi vielä kiikuttaa kaukalossa. 😜

Esikolle hankittiin Britaxin two-way elite jossa oli 3-vuotiaaksi ja siirtyi sitten turvavyöistuimeen. Kiinnitysremmejä sai olla vähän väliä kiristelemässä kun löystyivät.

Keskimmäisen synnyttyä tuli tilaongelma eli autoon ei yksinkertaisesti mahtunut mitään selkä menosuuntaan olevaa härveliä kaukalon jälkeen. Monia puolia pohdittuani päädyttiin palkki-istuimeen. Mitään 5-pisteturvavöissä nenä menosuuntaan hirttämistä en lapselle halunnut kun niskat kärsii pään ollessa ainoa "irtonainen" osa.

Meillä on siis Kiddyn Guardianfix pro. Törmäystesteissä erinomaisen arvosanan saanut pienen kuormituksen vuoksi niin etu kuin sivutörmäyksessäkin kunhan on isofixeillä kiinni. Myöhemmissä malleissa erinomaisen arvosanan saanut myös ilman isofixejä. Ostettiin se penkki juuri ennen kuin oli noita törmäystestejä siitä tehty.

Hyvää penkissä on se, että kun lapsi kasvaa pituutta, penkin hartiatuet leviävät ja antavat tilaa lapsen istua.

Palkin joutuu työntämään tosi napakasti kiinni ettei lapsi pääse venkoamaan itseään huonoon asentoon. Isäntä meillä jätti alkuun liian löysästi. Ja rehellisesti sanoen, alle 9kk ikäistä en tuohon mieluusti istuttaisi. Parempi olisi jos olisi päälle vuoden. Penkin muoto ja lapsen muoto toimii paremmin yhteen isomman lapsen ollessa kyseessä.

31.1.2017
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...