Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Turvaistuimista

Meillä ollaan mietitty hiukan turvaistuimen hankkimista jo. Mies kun katsoo pelkkiä numeroita, niin oli jo hankkimassa istuinta ajat sitten. Pojan painon puolesta voitaisiin jo vaihtaa kaukalosta istuimeen, mutta kai lapsen pitäisi jaksaa istua myös? Poika on juuri oppinut istumaan itse, musta vähän tuntuu et on liian aikaisin laittaa istuimeen. Vai miten on? Monet istuimet näyttää olevan sellaisia et täyttää useamman painoluokan kriteerit, onko sellaiset hyviä? Olisi kätevämpää jos pärjäisi samalla istuimella kunnes pelkkä koroke käy.

31.1.2017
Rinuda
Rinuda
3 years, 3-month-old toddler

Todellista miehen logiikkaa 😄 Ei muksua kaukaloon edes saa kunnolla kiinni jos se on hirtettynä autoon kiinni. Ilmeisesti miehen mielestä on pienempi vaiva taistella ne vyöt joka kerta kaukalon ympäri kuin, telakan olisi irroittanut muutaman kerran.

Ja häntähän se ei vaivaa yhtään, jos sinä olet se joka aina kaulalon ja vöiden kanssa hinkkaa.

Seuraavaa istuinta ei todellakaan kannata ruveta autosta irrottelemaan muuta kuin pakon edessä.

Meillähän on kaikkia istuimia 2 kpl, eli molempiin autoihin omansa. Vain kaukalo ja telakka on sellaiset, joita siirretään tarpeen mukaan.

4.2.2017
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

Miesten logiikkaa...

Meillä tosi pieni tavaratila, joten jos kuljettaa jotain isompaa, vaikka rakennustarvikkeita mökille, niin takapenkin selkänojaa pitää laskea alas. Ois ilmeisesti ollu liian työlästä irrottaa telakka ne muutamat kerrat. Itse kaukalo ollaan yleensä irrotettu kun on paljon helpompaa laittaa lapsi sinne sisällä, eikä ahtaassa autossa. Mut eihän sitä istuintakaan voi ruveta irrottamaan joka matkan jälkeen.

4.2.2017
Rinuda
Rinuda
3 years, 3-month-old toddler

Mäkin muuten mietin vielä tosta telakan tila viennistä että viehän sitten kaukalon jälkeinen istuin kuitenki paikan autossa vai aikooko mies senkin irrottaa aina kun poika ei siinä istu?

4.2.2017
Vipe
Vipe
2 years, 11-month-old toddler

Meillä on maxi-cosin 2-way Pearl ja siihen ainakin voi laittaa jo melko pienen lapsen. kallistusta voi säätää lapsen ollessa kyydissä. Cybexin sirona taitaa olla aika vastaava muistaakseni. noista telakoista, eihän ne mitenkään hurjasti tilaa vie? ainakin oma kokemus on tämä. Ja vaikka auto lentäis katon kautta ympäri, niin kyllä ne paikoillaan istuimen pitää. Meillä ainakin on telakat niin napakasti penkin selkänojaa vasten, ettei se käytännössä pysty liikkumaan ylöspäin, ellei auton penkki hajoa tai isofix petä.

4.2.2017
Narmar
Narmar
2 years, 9-month-old toddler

Hei tuli mieleen jos tollaisesta palkki istuimesta tykkää,niin niitäkin on olemassa sellaisia jotka saa myös selkämenosuuntaan ilman sitä palkkia ja sitten toistepäin sen palkin kanssa.. En valitettavasti muista merkkiä ja mallia ja sellaista käyttänyt lainalapsella vai kerran niin että lapsen isä asensi sen autoon ja oli siis takaperin eli ilman sitä palkkia.. Mutta jos palkki istuimen haluaa niin kannattaa katsoa löytyykö sellaista mallia,niin silloin ei tarvi pientä kääntää nenä menosuuntaan eikä myöskään "kiusata" sillä palkilla.. Meillä ku esikoinen tuttavan autossa noin 1,5 vuotiaana kulki sellaisessa palkki istuimessa niin asento näytti epämukavalta mutta eipä se siitä ollut moksiskaan mutta tiedän myös perheen jotka on parin kuukauden jälkeen vaihtaneet istuimeen koska lapsi palkki istuimen takia huutanut kun syötävä joka matkan,eikä ole tottunut siihen istuimeen ollenkaan 😅 Siksi siihen kannattaa testata lasta ensin että kuin ahdistava se lapsen mielestä on..

Ja vielä noista isofixeistä tuli mieleen.. Ne on käteviä ja meilläkin isofix istuimia käytetään mutta välillä mulla on kyllä kauhukuva että mitä jos se kiinnitys kuitenkin kolarissa pettää,jotenkin se ei tunnu luotettavalta vaikka eikös isofix istuimet ole pärjännyt testeissä paremmin?

1.2.2017
Vipe
Vipe
2 years, 11-month-old toddler

Mä en Misukka usko että se myyjä siksi sanoi tota,koska ois voinut myydä mulle myös sellaisen palkki istuimen 😅
Mutta siis joo ymmärrän mitä vöitä tarkoitat, kun meillä gracossa sama systeemi paitsi että ne vyöt kyllä pysyi kireällä.. Ehkei toi sitten ainakaan ole meidän istuin kun mietin tolle keskimmäiselle just siks että menis sitten turvavyöistuimenakin.. Meillä noissa istuin jutuissa vielä se mietittävä,että meillä ok isofixit reunoilla muttei keskellä.. Eli nyt se mihin noi siirtynyt kaukalosta on keskellä koska siinä ei isofix kiinnitystä,mutta en mä mielellään pienintä alkais aina sinne keskelle äheltään,etenkin kun istuis alkuun takaperin.. Siksi mietin hankkisko sille uuden vai mitä tekis.. Tokihan sen saa reunaan vöillä kii,mutta sitten keskimmäinen tarvis jonkun sellaisen jossa on mahdollisuus myös vyökiinnitykseen.. Kun nykyäänhän osa on tosiaan vain isofixillä..

1.2.2017
Vipe
Vipe
2 years, 11-month-old toddler

Meidän kaukalossa se ylimääräinen tyyny piti poistaa vasta kun lapsi ylittää 9kg, eli me jouduttiin ottamaan se pois liian aikaisin, muuten ei oltais saati vyötä kiinni.

Ton kaukalon kiinnittäminen vyöllä on ihan tuskaa, mut eihän lasta saa sinne kun se on kiinni vyössä, eli joka kerta saa taistella. Jos tulee kakkonen niin ostan telakan, tai jopa uuden kaukalon ja telakan.

1.2.2017
Rinuda
Rinuda
3 years, 3-month-old toddler

Katos kun ajattelin tuossa Two-Waystä puhuttaessa, että kaikki laittaa sen penkin hantin penkin taakse niinkuin meillä oli, ihan tilasyistä. Ei siis mahtunut kuskin taakse jos isännys oli kuskina.

Mut siis yleistäen, ne remmit vedetään etupenkin rautoihin kiinni. Ihan sama onko kuskin vai hantin penkin takana se istuin.

1.2.2017
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

Ai niin, se telakka! Siis ihan paras keksintö ikinä! Mä ostin keskimmäiselle Gracoon telakan ja ihastuin siihen totaalisesti. Ei tarvinnu puljata auton vöiden kanssa jotka oli siihen kaukaloon kaiken hyvän lisäksi liian lyhyet!

Kun tuon Besafen ostin ni en edes miettinyt pelkkää kaukaloa ilman telakkaa. Se oli tottakai oltava.

Ainoa mikä tuntui hassulta, niin se telakka kiinnittyy vain isofixeillä eli jossain katon kautta ympäri menossa se kaukalo voi mennä aika holtittomasti ylös-alas siinä penkillä. Gracossa telakka oli pelkällä vyöllä kiinni, niin se oli tosi napakasti penkissä kiinni.

1.2.2017
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

Tuossa two-wayssa oli sellainen muovinen juttu jonka sai käännettyä tuolin alle tai pois alta. Sillä sai vähän pelattua asentoa pienemmälle kaltevammaksi.

Ne remmit jotka löystyi on ne, millä se istuin kiinnitetään autoon. Eli kun istuin on selkä menosuuntaan, sieltä takaa vedetään remmit hantin penkin rautoihin kiinni. Ne remmit löystyi käytössä. Viikon välein kannattaa ne tarkistaa, et ovat kireällä jos tuon penkin hommaa.

Ja kun käännetään nenä menosuuntaan, ni alkuun lapsi on penkin 5-pistevöillä, jotka nyt kakkosen kohdalla siis diskasin pois vaihtoehdoista etukolarissa syntyvän piiskaefektin takia. Menee lapselta niskat kun pää painava ja hartiat jumissa penkissä. Myöhemmin, eli 3v alkaen olisi tarkoitus käyttää auton vöillä mutta minusta se istuin ei soveltunut siihen käyttöön mitenkään. Auton vyöt reititty ihan päin pyllyä eikä kovin napakasti lapselle.

Ja tuo erikoinen törmäys jolla Vipeä peloteltu... Vitsit mua rupesi naurattamaan. Yksikään turvavyöistuin ei sovellu sellaiseen combotälliin! Vaan eipä se myyjä moista esimerkkiä kerro turvavyöistuinta myydessään. Vain kun pitää keksiä joku mahdollisimman kamala tilanne, että voi torpata palkki-istuimet.

Ja faktahan on, että mikään turvaistuin ei lapsen henkeä pelasta kun tälli on riittävän paha.

Ja kyllähän ne heikon/välttävän tuloksen saaneet istuimet vedetään pois markkinoilta. Yksikään itseään kunnioittava lasten turvatuotemyyjä ei niitä pidä markkinoilla. Marketit on sitten ihan eri asia.

Joskus olen miettinyt noita settejä, missä myydään vaunut ja kaukalo samassa, niin joskus niissä nähnyt huonon arvion saaneita turvakaukaloita.

Ja se vastasyntyneen tukihan on tarkoitus poistaa about 2-3kk iässä, että hyvin Rinudan pikkuinen mahtunut jos nyt vasta otettu pois.

Meillä on Besafe izi go x1 kaukalo. Ostin sen tuolle pienimmälle. Silloin testivoittaja ja hyvä oli kyllä. Meni pisimpään meillä olleista kaukaloista vaikka Gracon kaukalo oli olevinaan tilava keskimmäisellä. Nyt se kaukalo tuli takas kotiin, käytyään miehen broidin perheessä lainassa. Ekaa kertaa meillä ei siis ole uusi turvakaukalo vauvalle.

1.2.2017
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

Hassua, se telakka on ehkä maailman kätevin 😂

1.2.2017
Vipe
Vipe
2 years, 11-month-old toddler

Siis ei gracon valmistus mutta ton kyseisen mallin mikä meillä on niin sitä täsmälleen samaa ei kai saa enää..

1.2.2017
Vipe
Vipe
2 years, 11-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...