Maanantai

Huomenta.. Mitäs uuden viikon alkuun on suunniteltu?

30.1.2017
Vipe
Vipe

Toivottavasti kenellekään ei tuu sitä mahatautia tosissaan. Tai täitä, hyi.

Ja tennarin pienelle onnea!

Huomenna isäntä taas kotona, ihanaa. Poika ei oo nähny isäänsä sitten torstain. 😕 Huomenna ois kyllä perhekahvila, mut ehkä jätetään väliin et herrat saa viettää aikaa yhdessä.

Mä tässä mietin et kyllähän pienet vauvat on ihania, enkä ois vaihtanu pois hetkeäkään, mut jotenkin on niin kiva nyt kun poju alkaa olla enemmän seurallinen ja oppii kaikenlaista. Leikkii ja tulee luokse. ❤ Ollaankin painittu lattialla ihan urakalla, niin suloista kun pikkuinen puskee syliin.

30.1.2017
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Keskimmäisellä oli hyvin mennyt matkat bussilla.
Kipeille lapsille ja aikuisille pikaista paranemista.
Minniellä voi olla, että joutuu leikkaamaan kättä. Älä anna pitkittää, muuten et voi mitään tehdä ammattihommia, etkä kotonakaan.

30.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Onks muuten 5v yleisesti joku eroahdistuksen tapainen? Kun mein tyttö ois mussa kii aivan yötä päivää.
Mä olen tiukkana et omassa sängyssä nukutaan tai ollaan osastolla kaikki.
Itkee lohduttomasti usein sitä ja pitkin päivääkin jos en pysty oleen hänen tahtoessaan hänen kanssaan. On nyt ottanut jotenkin tuon sääli-itkun aseeksi. Pahastuu ja loukkaantuu helposti ja pelästyykin esim veljen ääniä tosi helposti. Onhan hän herkkä ollu kai aina, mut jotenkin vielä kprtostuneemmin nyt. Ei vieläkään ole suostunut nukahtamaan, koko ajan jotain syytä. Poika nukahti pystyyn joten kannoin sänkyyn. Ei voi mitään, ei pystyny pitään hereillä kun päikkärit jäi mun fysion vuoksi kesken. Oisko vajaan tunnin kuitenkin nukkunut..

30.1.2017
Minnie
Minnie

Misukka, voi kurja, kuin sitten kuitenkin olis joku pöpö? 😬
Mies laitto kans tänään töistä viestiä et niin paha olo ollu et kuin mahatauti alkamassa. Mut kun voi olla myös työpaikan pöpöjä. Siis ei välttämättä tarttuvaa sitten ihmisestä toiseen.
Ihan pika pikaa kävi kotona ja jatkoi kouluun js sillä tiellä on edelleen.

Niin, misukka, samaa mieltä. Kai täytyy vaan ottaa palkaton päivä ja lähteä käymään jossain kaupungissa missä ois asiantunteva ortopedi. Suoraan sitten olkapäähän erikoistunut että ois sitten ammattitaitoa asiasta.
Nyt pidän kylmää vielä ennen nukahtamista, mut jumpata en aio. Se on varma.

30.1.2017
Minnie
Minnie

Vielä nyt illasta valitteli, että oksettaa kun erehtyi syömään vähän reilummin iltapalaa.

Vähän jännän äärellä, pääsenkö huomenna neuvolaan käymään. Jos tuo yksi huomennakin uhkaa oksulla, niin täytyy jättää menemättä.

30.1.2017
misukka
misukka

Pian on käyttökelvoton koko käsi tuolla menolla.

Vaikka yksityisellä käynti onkin hinnakasta, niin kannattaisko harkita? Pidemmän päälle olisi parempi tutkia kuin kärsiä mahdollisesti loppuelämä ja päätyä työkyvyttömäksi.

Yksityiseltä voivat laittaa lähetteen julkiselle kuvaukseen. Tai jos kuvaavat yksityisellä niin jatkohoitoon pääsee julkiselle. Eli jos leikkausta tarvii jne.

Noista harrastusmaksuista kyl sen verran, että yksi ylimääräinen päikkymaksu kuussa olisi meillä täydellisen mahdoton. Aika lailla kinttaalla mennään kun menee nuo pojan 40 euroset kerran pari kuussa. Eli vajaa saturainen kuitenkin kuukaudessa.

Toki mä en nyt ole töissä, mutta sittenkin kun olen, niin ei siitä hirveästi ylimääräistä jää.

30.1.2017
misukka
misukka

Riu on onnellinen kun lapset nukkuu 🙏🏻

30.1.2017
Minnie
Minnie

Niin, Tennarin 2v onnittelut 💛 Suloisia sen ikäiset

30.1.2017
Minnie
Minnie

Hienoa ettei misukan pojalla sitten kuitenkaan oksennustautia!

Ja kellä täi-vaara 😱 Toivottavasti ette saa!

Voi, en muista mitään 😳

30.1.2017
Minnie
Minnie

Iltaa!
Yritän pysyä pojan seuraksi hereillä ja tytön pitäis nukahtaa, mies koulussa.
Ihan sika kipeä tämä olkapää/lapa taas.
Nää on sellaisia pihistelijöitä täällä ettei kuvata. Sanottiin suoraan. Kun ei ole poikki kun käsi kuitenkin jonkin verran nousee. Mut jotain repeämää on ja sit ympärillä olevat lihakset totaalisen jumissa niskaa ja selkää myöten.
Kuitenkin 2kk klenkuttanut sen kanssa jo.
Harmittaa niin paljon ettei sanoja. 😫😭

Tiskit ja kaikki muutkin odottaa laittajaa, en tee tällä kädellä tä ään mitään mitä ei oo ihan pakko. Uimista en edes harkinnut kun on niin väsykin.
Kylmää täytyy vielä pitää ennen yötä.
Sain jumppaohjeet kotiin ja määräys pitää kylmää 15min 3x/pv ennen jumppaa.
Mut milloin?
Aamuyöstä? Ja lasten päikkäriaikana...
Ei yhtään innostais. Pakko.

Käytiin lasten kans lenkillä viel tunti sitten pimeässä. Otsalampuilla. Aika jännittävää oli lapsille. Liukasta on että varovainen täytyy olla.
Hyvää yötä kaikille!

30.1.2017
Minnie
Minnie

Aina silloin tällöin on tänään keskimmäistä oksettanut muttei ole oksentanut 👍 Ilmeisesti suoli tukossa sit lopulta koska olo helpottunut aika isommalla tarpeella käytyään.

Välipalalla söi jopa leipää.

Meidän päikyssä on pienten puolella täitä. Yöks.

Mulla on nyt tuo pienten vaatteiden purku keskimmäisen kaapista työn alla. Huh mikä urakka.

30.1.2017
misukka
misukka

Riu, on hälle koodauskerho tärkeä. Itsenäisyyspäivän aikaan oli maanantai vapaata, mutta koodauskerho oli, niin ei halunnut mennä mummolaan.
Hieman kipeänäkin on mennyt koodaamaan.

Keskimmäisellä on koodausta, kokkausta ja kieltä (saksaa), kerho alkaa perjantaina koulullaan.

30.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ai juu tennarin pienelle onnittelut! Saiko tyttö mieleisiä lahjoja?

Meillä isukki mietti että ottais tuon meijän pienimmän tänään kiekkokouluun. Antaa lapsen vähän pettyä, niin asettuu tuo into vähän... ehkä 😄 Se tänäänkii on jo sovitellut luistimia jalkaan 😄 Mutta joo, rajalliset on tämän päivän suunnitelmat. Kiekkokoulua ja saunaa. Ei pie käyvä riuhtomaan, nää maanantait on ihan riittävän rankkoja muutenkii 😁

30.1.2017
riu
riu

Heissuli 😊

Miten paljon työ vipe kerhoilette? Miun pitäs ehkä vähän tormistautua tuon pienimmän kanssa, mutta kun mie en tykkää sitten yhtään kerhoilusta!

Misukka toivottavasti se mahatauti oli teijän perheessä sitten siinä. Nythän se ihana noro-kausi on taas alkamaisillaan... Joka kevättalvi sama juttu. Hah, eskarissa onkin muuten vaihtelua täille, kihomadoille, vesirokolle ja mahataudille: tuhkarokko 😁

PM teijän pojalle tuntuu olevan mieluinen harrastus tuo kerho 😊

Minnie ehkä tänään vois sen fyssarin.jälkeen ihan vaan ottaa rennosti ja lepuuttaa kättä. Tai viimeksi ainakaan siitä uinnista ei tainnut varsinaisesti apua olla...

Tuvitus ootpas näppärä, vitsi ku ossais itekki ommella. Mie ossaan tehä vaan villasukkia 😄

Rinuda olitpa reipas ku jaksoit heti aamusta ottaa ja lähtee. Mie oon aamuisin niin laiskan lötkee että ei puhettakaan 😄

Miusta hassua että 6 tuntii ois muka täys yö, koska eihän se oo 😄 Tuolla logiikalla kaikki meijän lapset on nukkunut jo sairaalassa täysiä öitä... Esikoisestahan mie soitin kotiuduttua neuvolaan heti ekana arkiaamuna. Kysyin mitä mie teen kun lapsi nukkuu 10 tunnin yöunet. Neuvolantäti käski olla onnellinen 😄 Nukkuminen on vähän niin ku meijän lasten supervoima 😄

Meillä nuo kaksi isoimta poikaa on kooltaan niin sopivasti että isommalta voi siirtää aina silloin tällöin vaatteita suoraan pienemmän kaappiin 😄 Meijän 13 v tyttö on minnuu pitempi, sen vaatteet pitää ostaa jo aikuisten osastolta. 9 v on 140-150 cm vaatteissa ja eskarilainen 120-130 cm. Pienin pitää 92 cm vaatteita. Pitäis jotain kautta laittaa tytön pieniä kiertoon kun kotona ei kierrä ku osa 😊

30.1.2017
riu
riu

Päivää, ja kaikille mukavaa päivää. :D

Tästä tulee romaani...

Joku päivä oli puhetta et sais tietokonenäkymän puhelimeen. En edes löydä kohtaa mistä vaihtaa...

Nukkumisesta. Muutaman viikon joskus syksyllä poju nukku 6-7 tuntia putkeen, heräs kerran yössä syömään. Nyt pidemmän aikaa 2-3 kertaa. jos on jotain extraa (hampaita tms) niin vielä useammin. Eli neljän tunnin putki on jo hyvä saavutus. Ja nyt uusien taitojen oppimisen myötä heräillään vielä useammin. Tosin rupes tympimään se imetys, mainitsinkin siitä aiemmin. No en lopettanut kokonaan vielä, mutta kokeilin et mitä poju sanoo jos peittelen vaan uudestaan. Välillä toimii, sit välillä huudetaan mut tissi ei silti kelpaa. Eli kerran yössä on nyt riittäny, ja sit aikaisin aamulla saa tulla meidän sänkyyn tisuttelemaan ja torkkumaan vielä. Tänä yönä sain pedata itselleni pojun sängyn viereen kun mikään ei ollu hyvin. Ihme ja kumma, sit kun makasin lattialla ja pienojen välistä pidin kättä pojan päällä niin sit nukahti. Mut sama homma niin et olin tuolissa ei toiminu, eikä syli kelvannu.

Käytiin jumpassa. Tuli kyllä kiire aamulla, sängystä suoraan puuron keittoon ja sit molemmille vaatteet päälle ja ulos. Kaveri lähetti viestin et eivät tule, teki mieli jäädä kotiin kun täälläkin tulee lunta/räntää viistoon. Mut nyt on hyvä fiilis kun mentiin. :)

Nyt poju nukkuu, juon nyt kahvit kun kirjoitan tän, ja sit pitäis ehkä tehä jotain hyödyllistä.

Vaatteista muuten. Löysin sit sukkikset pojulle, ostan kaks paria, eri kokoa kun olivat niin ison näköiset. Sama valmistaja siis, mut näköjään eri malliset. Ja ne pienemmät, kokoa 60, on ihan liian isot, paljon isommat kuin ne toiset jotka on 70. Ja poju käyttää siis kokoa (68-)74-80, riippuen vaatteesta ja merkistä. Tein reklamaation, pitää palauttaa ne.

30.1.2017
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Eiköhän joku duuni jossain vaiheessa natsaa.

Mä kävin autsissa pyörähtämässä. 7 laatikkoa tuli tavaraa sisään. 😄

Yksi laatikko on tosin tuollasta naamiais/tonttuvaatetta. Laitan noi tonttupuvut vihdoin takasi paikoilleen.
Yksi laatikko on 110/116cm vaatetta. Täytyy kahtoa onko siellä mitään mikä vielä menis tolle keskimmäiselle, lähinnä housuja. Oon siis missannu tuon laatikon olemassaolon tyystin ja siltikin 110 kokoa niin paljon etten ole tiennyt mihin sen työntää 🙈 Mulla taitaa olla kevään kirppikselle jonkin verran vaatetta tarjolla... Pakko vähentää jos on tämä tilanne, että puolet vaatteista jää käyttämättä kun niitä on niin paljon.

Yksi iso laatikko oli 116/122cm. Onneksi suurin osa 116 senttisistä oli housuja eli ne menee vielä hyvin. Eikä niitä ollut tuossa laatikossa kuin ihan muutama.

Sit on pienimmälle 92cm laatikko ja joku mihin olin keräilly 80cm housuja joten sen täyttelen samalla koolla.

Yksi laatikko oli mystinen 80-98 hajakokoja ja villavaatetta 🙈 Voi kääk! Mitähän mahtaa sieltäkin löytyä.

30.1.2017
misukka
misukka

Kiva, et tuvitukselkakin muksut kasvaa huomaamatta. Mä äsken otin ja mittasin tuon pienimmän, ni 86,5cm sain tulokseksi. Eli todellakin pitää ne 92 senttiset hakea käyttöön.

Kivalta kuulostaa tuollanen ompeluinnoituksen hakeminen.

Mites sulla työt?

30.1.2017
misukka
misukka

Toivottavasti oli hyvät pippalot viikonloppuna tennarin pienellä.

Huomennakos se virallinen päivä oli? Onnea jo etukäteen! Sä sitten juhlit pienen synttäreitä sokerirasituksella.

Jotenkin oli järkytys noi teidän 2v syndet kun helmikuulle vauvoja odoteltiin. Kumpikaan sitten pysynyt "omassa lestissään" 😄

Mä en ole edes miettinyt tuon meidän pienimmän bileitä vaikka niihin on enää reilu kuukausi aikaa. Tuossa just hoksasin, että huomenna kun on neuvola, ni pitää varata tuolle pikku-ukolle 2v neuvola-aika.

Pitäisköhän meidän jopa suunnitella poitsujen synttäreitäkin jotenkin. Jotenkin päässyt ihan unohtumaan. Vitsi mikä Vuoden äiti-fiilis iskikään.

30.1.2017
misukka
misukka

Eikö sitä kättä vois Minnie kuvata kun kerran tiedossa on, että siellä jotain tuollaista on? Ettei pääsisi pahenemaan.

Nyt vaikuttaa, että keskimmäisen olo helpottui. Ilmeisesti mahassa oli jotain joka kiersi ja etsi reittiä ulos mutta päätyi nyt oikeaa kautta ulos. Vielä en juhli mutta toivottavasti tämä "masutauti" oli tällä taputeltu.

30.1.2017
misukka
misukka

Anoppi rtuli eilen reissusta ni tulee illasta kylään sitten.

Eilen oli pikkuneidin 2 v synttärijuhlat ni niiden jälkien siivousta kai sitä täs asmupäivästä pitäs suorittaa..

Nii ja talon lämmitys.

Esikko lähtee kerhoon sit puolen päivän jälkeen..

Nii ja huomenna olis sit sokerirasitus klo 7.20 aamulla. Eli täytyy syöminen lopettaa jo ajoissa illalla.. 😑 Noh onpahan ohi sitten sekin.

30.1.2017
tennari
tennari

Huomenta, päivää!
Kiva kun Vipen tyttö nukkuu hyvin 😊👍🏻
Toivottavasti Misukan perheeseen ei nyt ala masutautia! Ei kiva varsinkaan raskaana!

Mul oli täys viikonloppu kun olin eilen myös aamuvuorossa. Sit äitin 60v synttärit.
Huh kun oli melkein paha olo siitä kun ei pää pysyny perässä, mut en valita, oon kiitollinen et sain keikkaa tehtyä!
Saa taas jonkun maksun maksettua! 😊

Meil tänään normi työpäivä, tosin kevyempi.
Töiden jälkeen ois Fysio, tuli kyllä viimeksi niin mielettömän kipeäksi koko käsi että ihan hirvittää mennä 😰
En tiedä mitä pitäis ajatella tuosta olkapäästä. Kiertäjäkalvosinrepeämä siel on taka-haarassa. Mut kun ei oo kuvattu ei kukaan sitä tarkoin tiedä.

Sit EHKÄ vois mennä illalla vielä uimahalliin. Jos jaksaa jne...

Tääl on muuten tosi pääkallokeli 💀
Pari työkaveria oli jo loukannu ittensä.
Mä yritän olla lasten kans varovainen, hiekotin jo aamutuimaan pihaan käytävää.

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

30.1.2017
Minnie
Minnie

Sopisi mulle oikein mainiosti, että uusi tulokas olisi likempänä keskimmäisen unirytmiä kuin pienimmän. Ei pidä liikaa vaatia mutta jos vähän kehtaisi toivoa 😄

Keskimmäinen joi desin verran mehua aamupalaksi. Ei suostunut kunnon mehua ottamaan, vaan mehukattia. Puristin kyllä appelsiinista mehua myös tarjolle, juokoon kun tuntuu että se voisi upota. Kuulemma oksettaa edelleen.

Jos mie tässä vallan inspaannun, ni rupian poikien kaappeja käymään läpi. Mies tossa joku päivä mittasi keskimmäisen pituuden, ni sai 116cm tulokseksi. Kaapista valtaosa vaatteista on 110 senttisiä 😵🙈

Ihmekös tuo jos on vähän pienen oloisia olleet jo hetken. Suurin osa sukistakin kuulemma pieniä. Kiva, ettei ole viittinyt kertoa.

Ehkäpä mä painun tuonne autsiin hakee 122 senttisiä vaatteita tuolle. Ja 92 pienimmälle. Ainakin 80 senttiset saa laittaa laatikkoon. Nekin yhden hyllyn täyttäneet jo hyvän aikaa. Ootelleet, että milloin saan aikaiseksi viedä pois

30.1.2017
misukka
misukka

Huomenta. Isoveli (keskimmäinen) oli saattamassa tänään pikkusiskoa päiväkotiin. Siellä olikin hänelle tuttu työntekijä aamuvuorossa.

Keskimmäisellä oikomishoidon tarkistus.
Koodauskerho hänellä illalla, mulla samaan aikaan hänen koulunsa vanhempainyhdistyksen kokous. Saatan pojan tuohon "bussiasemalle".

30.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Niin ja toivottavasti teillä uusin tulokas on sitten samaa sarjaa keskimmäisen kanssa 😊 Meillä on esikoinen heräilyt kaikista tiheimmin, mutta lopetti silti yö syömisen 6kk iässä itse.. Heräili toki sen jälkeenkin niin että tuttia piti antaa yms. 8kk iässä suunnilleen alkoi nukkua heräämättä, kunnes reuma puhkesi ja heräsi öisin kipuihin..
Keskimmäinen söi tonne 8kk ikään asti, ei varsinaisesti yöllä vaan aamuyöstä / aamusta niin ei tarvinut nousta niin aikasin puurolle.. Ja pienin tosiaan syö tällä hetkellä kerran aamuyöstä ja aika näyttää kuin pitkälle jatkaa..

30.1.2017
Vipe
Vipe

Aijaa,mä olen aina laskenut että lapsi nukkuu kokonaisen yön vasta kun nukkuu putkeen sen 8tuntia vähintään.. Ja oikeastaan kunnolla kokonaisista öistä olen puhunut vasta kun lapsi nukkuu sillei että sitten kun herää niin herää lopullisesti eikä enää jatka uniaan 😂
No sitten tuo meidän keskimmäinen on synnäriltä asti nukkunut kokonaisia öitä kun se nukkui sillei että nukkui 7 tuntia jonka jälkeen herätin syömään.. Jossain vaiheessa kyllä alkoi itsekin herätä,Mutt silti melko monena yönä nukkui kyllä varmaa ton 6 tuntia.. Toki poikkeus öitä aina oli jolloin heräili useammin 😊 Ja vanhemmiten alkoi nukkua tosi kevyttä unta,heräili paljon,mutta kun siirrettiin isoveikan kanssa samaan huoneeseen niin alkoi jälleen nukkua.. Ja hauskin että heräili vain silloin kun isi oli kotona yöt,mun kanssa nukkui ihan hyviä öitä 😅

Toivottavasti teille ei oksennus tauti ole nyt tullut vaan se tunne kurkussa olisi jotain muuta tai että menisi ohi sillä pelkällä tunteella..

30.1.2017
Vipe
Vipe

Huomenta

Neuvolassahan laskevat 6h täyden yön nukkumiseksi vaikkei se sitä äipän mielestä olekaan. Etenkään jos pitempi unijakso osuu muiden hereilläolojaksoon. Kuten meillä ollut keskimmäistä lukuunottamatta. Sehän veteli 10-12 tunnin unia 2 viikon ikäisestä.

Mutta tuo pienin on kyllä hoitanut sen puolen ettei ole tarvinnut nukkua öisin.

Mun piti käydä mun porukoitten kämpällä kahtomassa, että kaikki on kunnossa ja kukilla vettä, kunhan vienyt pojat päikkyyn mutta tulikin suunnitelmiin muutos.

Keskimmäinen rupesi valittelemaan, että kurkussa tuntuu oksemnus olevan tulossa. Joten ollaankin kotosalla tämä päivä ainakin. Pidän sormet ja varpaat ristissä, ettei tuo oksenna.

30.1.2017
misukka
misukka

Niin ja vielä sen verta että tyttö menee siis aika myöhään nukkumaan, joka on kiva niin saa itsekin yhtä jaksoista unta monesti sen 5-6 tuntia.. Ja joskus tosiaan mennää ihan samaan aikaan kuin tyttö..
Sittenhän tyttö herää aamulla sen verran että tehdään aamupesut ja syödään. Ja sitten jatkaa vaunuissa unessa sinne yli puolille päivin.. Tai siis ei herää vaan herätän 😅 jos ei menoa minnekään niin sitte jatkaa untaan vaihtelevasti.. Joskus herää siinä 9-10 maissa hetkeksi ja sitten nukahtaa uudestaan tai sitten nukkuu vähän pidempään..
Oho tulipa selostettua nyt pitkälti tytön rytmiä 😆

30.1.2017
Vipe
Vipe

Täällä on tänään yhteinen kerhopäivä.. Kerho alkaa puistoilulla ja sieltä sitten yhdessä menemme sisälle..
Sitten kun mies tulee kotiin niin kaupassa pitäisi kaiketi käydä.. Ja eipä sitten sen ihmeempiä tähän maanantaihin..
Rinudalle piti eiliseen että siis kyllä meilläkin tyttö yleensä herää sen noin kerran yössä syömään,joskus kaksi kertaa.. Noi yöt kun ei herää on aika harvinaisia.. Kerran nukkunut 9 tuntia putkeen ja kerran tosiaan ollu tolla 10 tunnin syönti välillä.. Normaalisti kuitenkin tosiaan se 6-7 tuntia yöllä unta yhteen putkeen.. Joka siis on sekin tosi hyvin,muttei tosiaan ihan täyttä yötä..

30.1.2017
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...