Perjantaita!

Hyvää huomenta ja viikonloppu häämöttää! Mitä mietteissä tälle päivälle?

27.1.2017
Minnie
Minnie

Tennarin systerillä onkii tosi pieni vaavi. Tuliko kovastikin etuajassa kun noin mini on?

Mulla oli 2v sitten sairaalassa kämppäkaverina äiti joka sai 7. lapsensa. Se oli just tollanen pikkurääpäle. Oli aika hurja kokoero kun meidän "pieni" oli 4 kiloinen ja 54cm.

27.1.2017
misukka
misukka

Mummy, aprillipäivänä on laskettu. Ja poikasarjaa jatketaan. Vielä toistaiseksi pitää kutinsa, ettei miehen suvussa tyttöjä tule.

Kyllä nuo kovasti meilläkin retkottaneet tukea vasten, on se sitten käsi, lätkämaila tai mitä tahansa.

Jos erehtyy molempien kainaloiden alta tukemaan, niin jalat tippuu alta heti. Ottaa selkään aika tiukasti.

Mut nopsaan noi pienet sen tasapainon hoksaa. Meillåhän toi vajaa 2v nousi itse luistimilla seisomaan viime viikonloppuna vaikka oli ekaa kertaa jäällä.

27.1.2017
misukka
misukka

Oi Tennari kun on ollutkin pieni vauva! 😍
Misukka,pitäähän sitä voittoa saada mahdollisimman paljon.. Ja kai ajattelevat että vähemmän työtä kun on vähemmän harrastajia tai jotain,en tiiä..
Mummy saako kysyä mitä mini harrastaa?
Hassu logiikka tossa syyssä että miksi luistelu tuki huono.. Koska meillä ainakin esikoinen jos sitä piti tollei toisesta kainalosta kii oli aika lötkö jalka ja sitten retkotti sinne sivulle eli oli lähes koko painollaan sitten siinä mun kädessä,kun taas tuen kanssa haki vähän itsekin tasa painoa.. Meillä siis paras oli tuki tai sitten niin että pidin poikaa käsistä sillei että itse luistelin takaperin edessä.. Toki tossa pitää lapsen osata jo vähän itsekin että se oli ehkä lähinnä sitä varmuutta sitten kun poika osas jo..
Ja pienempi pojista saman lainen.. Maila kädessä kyllä pysyy seisten pystyssä jäällä,mutta sitten kun ottaa kainalon alta kii niin jalat on heti lötkönä ja heittäytyy sen käden varaan 😅
Eli mun kokemuksesta toi tuki parempi.. Eikä kovin haitallinen voi olla kun meillä 3vuotias luisteli jo hyvin yksin ja kaksi vuotiaanakin jo jonkin verran.. Tai siis kesällä syntynyt joten 2,5 ja 3,5 ollu talvi aikoina.. Mutta toki lapset erilaisia ja asiantuntijoilla omat näkemyksensä asioista.. Voihan olla että vanhempi lapsi ei enää heittäydy täysin käden tukeen vaan tajuaa olla roikkumatta, Mutta meillä ei noi kumpikaan ole sitä sellainen 1-2 vuotiaana hoksannut..
Joko Riu pääsi neulomaan..?

27.1.2017
Vipe
Vipe

Iltoja!

Harrastuksiin oli pakko tulla kommentoimaan että lätkä ja futis taitaa olla siellä kalliimpien joukossa.

Tosin tyttö kun harrastaa joukkuevoimistelua, niin se on tällä hetkellä 220€/kausi eli 440€/vuosi kun treenaavat 3× 2h/vko. Plus välineet, puvut, kisat, lisenssi taisi olla 80-100€ paikkeilla koko kisakaudelle. Kisoihin osallistuminen ei lisenssin lisäksi lapsilta maksa, mut pääsyliput vanhemmille on aina jotain 10-20€ luokkaa.

Minillä on vielä toistaiseksi halpa harrastus kun maksaa 50€/kausi :)

Misukka, onko teillä tiedossa tuleeko tyttö vai poika? :) koskas sun la on?

Nyt oli muuten just jossain Ylen uutisissa juttua luistelun opettamisesta lapsille. Ei suositella niitä tukia vaan kädestä tai kainalosta kiinni pitämistä ja vain toiselta puolen, että lapsen on pakko käyttää tasapainoa. Täytyy ttestata, ollaan minin kans oltu pariin otteeseen mutta just tuon tuen kanssa. Pysyi jo pystyssä ilmankin et ehkä vois kokeilla tuota tekniikkaa.

27.1.2017
Mummy83
Mummy83

Joo vipe, tosiaan ihan pientä vauvaa.. Painoa oli alkuviikosta ollu 2,6 kiloo ja risat.. Meillä ku tuon ikäsenä nämä kakarat olleet jo 5 kiloo ja risat.. :D

27.1.2017
tennari
tennari

Täällä olli viime vuonna kausi 20e. Kiekkokoulua veti hallin omistaja. Kiekkoseura oli sitä mieltä, että maksu oli liian pieni ja savusti vetäjän lopettamaan kiekkokoulun vetäjänä.

Nyt sit kiekkoseura vetää 9e kalliimmalla kiekkokoulua. Mutta kaikille samalla hinnalla. Viime vuonna toka ja kolmasluokkalaisilla oli kk-hinnat.

En ymmärrä logiikkaa, ettei halvemmalla saa pitää jos on rahkeita siihen.

Mut monet seurat on ahneita ja pitää kalliit hinnat. Eivät tajua sitä, että edullisemmilla hinnoilla saisi enemmän harrastajia.

27.1.2017
misukka
misukka

Eli voimme summata että täällä kaikki on kalliimpaa kuin muualla, niin uinti kuin lätkäkin 😅 Täytynee sitten muuttaa muualle jos pojat kovasti innostuu kalliista harrastuksista 😂
Oih Tennari päässy nuuhkiin ihan pientä vauvaa 😍

27.1.2017
Vipe
Vipe

Joo sen isomman pojan maksut on nuo, eskarilainen on siellä kiekkokoulussa. Fiksu seura pitää kiekkokoulun ilmaisena, lapset kun innostuu lajidta niin enemmän saa sitten varsinaisiin joukkueisiinkin harrastajia ja maksajiakin. Se on edullisempaa mitä useampi maksaja 😊

Moun mieli tekis hirveesti neuloo, mutta oman mielenterveyden kannalta lienee fiksumpi uottaa että pienin nukkuu. Se ku tykkäis niitä puikkoja ottaa 😄

27.1.2017
riu
riu

Niin, nuo summat on nyt vanhimman pojan maksuja? Ei ole kyllä pahat. Mut taisitte työ talkoillakkii ihan huolella?

27.1.2017
misukka
misukka

Sen kiekkokoulun hinnan määrittää seura joka kiekkokoulua järjestää. Olen antanut itseni ymmärtää, että voidakseen käyttää Leijona kiekkokoulu -nimeä, pitää käydä se niiden koulutus ja maksaa siitä x euroa rahaa, samoin kuin on se Nuoren Suomen liikuntaleikkikoulu.

27.1.2017
misukka
misukka

Meillä poika on nyt joukkueessa tousta vuotta. Tällä kaudella maksettiin kesä-, heinä- ja elokuu 50 €/kk, loppuvuosi 80 €/kk. Nyt on toukokuuhun saakka 35 €/kk kun tehtiin.niin ahkerasti talkoita. Tuo raha sisältää kyllä sitten kaiken, kolme jäävuoroa viikossa, lisenssit, vakuutukset, pelimatkat ja vieläpä lämpimät ruuat niillä pelimatkoilla. Niin ja edustuksen peleihin pääsee lapset ilmaiseksi. Tässä vaiheessa miusta meillä on vielä aika hyvin sisältöä tuohon hintaan 😊 Paha vaan että nuo maksut kyllä nousee kun lapsrt kasvaa... Varusteet meillä aika hyvin kiertää perheen sisällä, toki kalliimpia luistimia joutuu tulevaisuudessa kaukaloon ostamaan. Nyt jo se kiekko lähtee yllättävän kovaa. Koen kuitenkin että ainakii tuolla meijän erityisellä edut ehdottomasti vievät voiton kalliista maksuista 😊

Olipa hyvä kauppareissu ku tytölle löyty tosi edullisesti kengät ja monot. Pojat sen aikaa oli ulkojäillä, tietenkii 😄 Tästä ihan meijän läheltä lähtee hyvä jääreitti, jossa puolen välin paikkeilla on kahvila. Mie oon kaiken talvee vihjaillut miehelle että käyttäs pojat siellä. Nyt se viimeinkin ymmärsi vihjeen, ja mietti että jos huomenna sitten. Pittää kahtoo mitä kivaa sitä keksis kahen muun kanssa 😊

27.1.2017
riu
riu

Piti tulla ihan kommentoimaan tota vipen uintijuttua.. Mä oon jotenki mieltänyt kalliiksi meidän perheuinnin joka on n. 80 €/6krt.. 😂

Tääl ollaa oltu koko viikko kotona. Paitti eilen käytii kattoo mun siskon 1.5 vk ikästä tyttöä. ❤

Jospa ens vk sit taas normijärjestys. Esikko siis olis päässyt jo tänään kerhoon mutta illalla väityi olevansa niin kipeä ettei voi lähtee. Noh, aamulla hän oli jo niin terve että. Mutta pöätettiin miehen kaa vähän opettaa et jos ollaan omasta mielestä niin kipeenä ni vietetään tylsä päivä kotona sit. 😉

Tänää tarttis alottaa jo siivoilua vähän. Su on pikkuneidin 2 v synttärit. Virallinen päibä siis vasta tulevana tiistaina. 😊


27.1.2017
tennari
tennari

Joo se tais ollakin jostain apuväline kaupasta tai vastaavasta.. Eihän muuten kukaan hullu luistelun opetteluun pelkästään tollaista tilaisi 😮 Mä nyt tilasin tollaisen,tai siks sellaisen halvemman.. Saa nähdä suostuu meidän lätkähullu moiseen jos ei voi mailaa pidellä,mutta onhan se sitte ainakin olemassa tytölle ja hoidokeille..

Joo lätkähän on aika hintavaa,mutta ihmettelen kyllä että noissa leijonakiekko kouluissa tollasia eroja että joissain ihan ilmaista ja sitten joissain paljon kalliimpaa.. Mutta onneks meidän pienin ei nyt ihan vielä siinä iässä.. Ehdin palaan töihin ennenkuin hän edes pystyis alkaa harrastaa.. Ja voihan olla että tuo innostus loppuu tai ei riitä harrastus tasolle asti.. 😊
Ja onhan se sitten lopulta harrastus kun harrastus.. Maksetaanhan me nytkin perheuinnista 165€/8kertaa,että eipä toi siihen nähden ole.. Ja ehkä meidän "vauva" uinnit on sitte jo uitu kun keskimmäinen siinä iässä että voisi miettiä kiekko koulua 😄
Kuulosti vaan niin kalliilta sen jälkeen kun Riu kertoi ilmaisesta kiekko koulusta,mutta Maksetaanhan me nytkin jo harrastuksista paljon.. Ja pojan karatekin on 80€ kausi eli sekin vuodessa 160€,niin eihän toi kiekkokoulu tule sitten enää kui 40€ kalliimmaksi..

27.1.2017
Vipe
Vipe

Joukkueessa kun alkaa pelata, niin sittenhän se on joukkueesta kiinni, paljonko maksaa. Luulen, että täällä kk-maksu on samaa luokkaa ku futiksessa.

Esikon futis kustantaa 40e/kk, seuran jäsenmaksu 40e/vuosi ja pelimaksuja tais olla tälle vuodelle 120 tai 160e/vuosi. Et kyllähän noista kertyy.

27.1.2017
misukka
misukka

Joo, katoin vähän ihmeissäni sitä 149e tukea mut siinä tais olla jotain kyynärtukia sun muita eli oikeasti liikuntarajoitteiselle se tuki suunniteltu. Nuo halvemmat varmaan tuollaselle normaalille vasta-alkajalle tarkoitettuja.

Jääkiekko ei tosiaan ole mikään halpa harrastus. Pidemmän päälle. Isännän erään yhteistyökumppanin poika oli just noissa junnujen MM-kisoissa pelaamassa ni oli maila mennyt poikki ja varamaila piti löytää. Alan liikkeitä kierrelleet ja lopulta oli löytynyt sellainen, joka "menettelee". 250e.

Luistimet maksaa tonnin per pari. Pojalla vaihtoterät niissä, toiset hallijäille, toiset ulkojäille. Ei kuulemma ole halvat ne vaihtoterätkään mutta halvemmat kuin toinen pari tonnin luistimia.

Ulkojäät kuluttaa teriä ihan eri tavalla luin hallijää.

Täällä kiekkokoulu oli nyt 29 e/kausi. Siihen päälle sit varusteet. Mut junnujen varusteet on vielä halpoja. Mähän löysin koko setin 80 eurolla. Siinä on säärisuojat, housut, rintapanssari, kyynärsuojat ja hanskat. Kaulasuoja piti ostaa erikseen. Ilman sitä ei oo mitään asiaa jäälle. Sit verkollinen kypärä ja luistimet tietty. Maila mukaan vielä.

Nuo suojat on nyt toista kautta käytössä, jäämässä pieneksi. Jos syksyllä haluaa vielä jatkaa, niin sit pitää ostaa uudet isommat. Mut noista nykyisistä saa vielä aika hyvin omansa takaisin.

27.1.2017
misukka
misukka

Niin ja siis tuo 100€ ei edes ole koko kausi vaan kevät kausi.. Eli vuodessa tekee 200€ +varusteet..

27.1.2017
Vipe
Vipe

Googletin myös kiekkokoulua.. Täällä pitää osata luistella ilman apuja,kausi maksu on 100€ ja täytyy olla maila,kypärä,sitten oli joitakin suojia.. Ja sitten toki ne luistimet.. Vähän jännittää jos pienempi haluaa alkaa jossain välin harrastaa kun ihan ensimetrien hinta on tuo,niin mitä sitten on jos jatkaa pidemmälle,ihan johkin joukkueeseen...

27.1.2017
Vipe
Vipe

Kävin katsomassa noita luistelu tukia.. Vähän erinäköisiä kun meillä hallilla mutta ne hallin onkin aika vanhoja..
Ja en tiedä huomasko Misukka,mutta 149€ oli yhdellä tuella hintaa 😅 Siinä hyvä ero kalleimman ja halvimman välillä 😮

27.1.2017
Vipe
Vipe

Täällä ei ole kiekkokoulussa ikärajoja. Viime vuonna pienin oli 3v tyttö.

Suurin osa "ekaluokkalaisista" oli 4-5 vuotiaita.

Nyt tuolla tokaluokkalaisena muutama -11 syntynyt. Ja treenaavat tosiaan -09 - -10 joukkueen kanssa.

27.1.2017
misukka
misukka

No niin,nyt kiva kirjoittaa kun ei tarvi kaikkea ulkoa muistaa.. Vaan mistäpä sitä aloittais..
No luistelutuista.. Mä en ole jotenkin edes älynnyt että sellaisen vois hankkia ihan itsekin 😅 Ja sillä varmaan ois mulla monta vuotta käyttöä kun hoitolapsia kuitenkin on sitten vaikka omat ei tarvitsisi!
Ja tosta kiekkokoulusta.. Täällä ei ollu ainakaan silloin kun katsoin.. Yksi melko edullinen seura ois,jonne ikäraja on periaatteessa 5 mutta aikasemminkin pääsee jos osaa luistella.. He olivat innostuneita ottaan ton pienimmän heti kun oppii luisteleen kun se kävi elomessuilla niiden kojulla vähän lämäämässä kiekkoa viime kesänä.. Ja siis mailat oli liian isoja eli jos ois saanut oikean kokoisen mailan ois lämännyt kovempaakin mutta kun maila oli puolet isompi kuin mies itse niin ei oikein lähtenyt.. Sai silti melkein maaliin asti.. Sanoivat että ehdottomasti pienin joka saanut kiekon niin lähelle maalia 😅
Mutta en tosiaan tiedä esim. Tän hetkistä tilannetta.. Yksi vuosi kuulin jostain kiekkokoulusta jossa ikäraja oli 4..
Pm harmi että lelu unohtui,mutta jos tyttö ei ollu siitä moksiskaan niin ei sen väliä 😊
Misukalla ollut ihana herätys aamulla.. On aina ihanampi herätä jos lapsi on hyvän tuulinen.. Ja auttaa toki sekin että itse nukkunut hyvin..
Meillä nyt pojat nukkuu ainaki on hiljaista ja tyttö nyt nukkuu eteisen lattialla.. Mutta itse päädyin etten nukukaan päikkäreitä kun ei enää väsytä.. Nyt jos nukkuu niin sitten taas kun herää niin on väsy.. Aamulla vaan oli olo että hädin tuskin jaksaa päikkäreihin saakka,mutta kummasti sitä piristy.. Oltiin tossa melkein 2 tuntia ulkonakin ja siellä aivan ihana ilma..
Minnielle siis tosta sanomisesta.. Mä oon aika arka sanomaan vieraille mitään ellei ole just joku pakko tilanne.. Ja tosta siis sanoin siitä tuesta että saataisko mekin välillä.. Mutta en sitte 'uskaltanu' alkaa inttää vastaan kun sanoi että tyttö vaan juo ja jatkaa sitten.. Joskus mua oikein itseänikin jää ärsyttää että "miks en sanonut sitä ja sitä" mutta mä en haluu alkaa kenenkään kanssa tukka nuottasille niin joskus näen parhaaksi antaa olla,ellei tosiaan kyseessä ole asia johon pakko puuttua..
Nii ja toi on kyllä Riu totta.. Meillä keskimmäinen tässä yks päivä nukkui pulkassa eikä edes herännyt vaikka tuli sellainen kohta jossa ei ollut lunta ja se teräspohjainen pulkkahan piti kamalan mekkalan siinä, niin toinen vaan nukkuu 😂😂

27.1.2017
Vipe
Vipe

Hyvin oli mennyt mein tytöllä päiväkotipäivä.
Piirissä oli vaan kattellut muiden leluja. Ei ollut esitellyt mitään, mutta ei kuulemma ollut omaa lelua kaivannut.

Mua väsyttää taas, vaikka muka nukkunut enemmän.
Ihmettelen miten minnie ja piglet jaksaa vähäisillä yöunilla.
Toisekseen ihmetyttää, varsinkin kun on just Minnien tekstejä lukenut, eikö lapsi saa Suomessa hoitoa unettomuuteen, että eikö asiaa oteta terveydenhuollossa vakavasti?

Todellakin täällä Libessä voi kirjoittaa asiasta kuin asiasta, sitä en tarkoita.
Varmaan helpottaa kuitenkin kun voi täällä todeta, että on nukkunut vain hetkisen yön aikana.

27.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hih 😂 Vai apua huuteloo tein pienin.

Mä tossa kuukkeloin tuon luistelutuen, ni 39 euroako oli halvin. Ei loppupeleissä pahan hintainen. Harmi, että se pulju sijaitsi Naantalissa ja halluuvat postikuluja kympin.

Tosin just nyt ei tuohon olis varaa laittaa hynää kiinni. Kk päästä ehkä.

Auton vaihdon jälkeen miusta tuntuu, etten oo muuta tehny ku maksanu vakuutusmaksuja ja autoveroa jne. Ens kuussa ei tiettävästi ole vakuutusmaksuja tiedossa. Se on heti 450 euroa helpotusta kuukauden tulo-meno - tasapainoon. Tosin pittää vissiin vauvalle laittaa se vakuutus ni sit tulee taas maksettavaa ihan riittämiin.

27.1.2017
misukka
misukka

Mä yritin tuosa pirruuttani ettiä vauvan vaatteita jotka oli lainassa miehen broidin perheellä. Mä tiedän, että ne on täällä jossain mutten löydä! Mihin ihmeeseen mie oon ne tyrkänny?!?

Lähinnä meinasin, että oliko se ihana valkoinen toppis siinä nipussa mukana ja lämpöpussi kaukaloon. Mut mä en siis löydä niitä mistään.. 🙈

Tietty eka pitäis ehkä noita poikien vaatekaappeja järjestellä että sinne saisi hyllyn verran tilaa ennen ku rupiaa mitään lisävaatteita kaapin täytteeksi miettimään...

27.1.2017
misukka
misukka

Morjentes 😊

Minnie tuntikin enemmän unta on askel oikeaan suuntaan 👍

Vipe joustavia nio pienet, ja sitten kun ne oppii ottamaan unensa missä ja milloin vaan niin on helppo päästä liikkumaan isompanakin 😊

Misukka hyvä että oli levännyt olo aamusta, pikkusen pitemmät unet tais tulla tarpeeseen. Ja kuva heräillä kun pieni on hyvällä päällä. Meillä pienin käypi herätessään huutelemaan apua 😄

PM ohoh pieni kämmi, vaan ei varmasti viimeinen lajissaan. Tai ite ainakii oon unohtanut monta lelupäivää 😄 Pojalla on eskarissa joka päivä lelupäivä, tänäänkii se kanto hervottoman nerf-pyssyn sinne 😄

Tuosta luistelusta, täälläkii on jäähallissa uusia parempia tukia. Säädettävät ja upeat. Ja aika hyvin yleisöluistelussakin ne on vaan tarvitsevilla. Tukien avulla meijän pojat oppi luistelemaan kiekkokoulussa. Ootteko vipe ja minnie jotain sen kaltaista aatellut? En toki tiiä miten teijän kulmilla, mutta täällä on kiekkokoulu 1 ilmainen, kokoontuu kerran viikkoon ja varusteiksi riittää luistimet, kypärä ja maila. Mailakin vasta kun oppii luistelemaan 😊

27.1.2017
riu
riu

PM, ei paha unohdus, tosiaankaan. Meilläkin jäänyt useamman kerran oma lelu kotiin. Enempi draamaa saatu siitä kun se lelu sit unohtunut päivän päätteeksi päikkyyn.

Tänään pitäis muistaa ottaa sekä keskimmäisen että esikon luistimet mukaan päikyltä/koululta. Keskimmäisen on toki oleellisemmat kun sillä kiekkokoulu lauantaina. Esikko esitti toiveen, että voitaisko sunnuntaona mennä luistelee hänen treenien jälleen. Täytyy kahtoo kummosetko on kelit, että onko jäät siinä kunnossa että voi mennä.

27.1.2017
misukka
misukka

Huomenet

Nyt kun pojat viety, niin ehtii hetken liberoida. Ja höpistä omatkin kuulumiset.

Toivottavasti Minnie auttaa se lääkkeen siirto iltaan. Pidän sormet ja varpaat ristissä. Tekisi hyvää teille kaikille.

Tukivyö mulla on ollut käytössä jo 10 viikkoa, en tiedä voisiko tuota lantiota muuten tukea. Ja nyt oon miettinyt, että auttaako vai pahentaako tuo tukivyö tätä tilannetta...

Täytyis joku päivä kokeilla olla ilman.

Mä en ole ikinä missään törmännyt luistelutukiin. En tiedä edes minkä näköistä häkkyrää etsisin. Meillä siis muksut saaneet oppia luistelun jalon taidon ihan keskenään. Tietty me vanhemmat ollaan annettu käsi tai maila johon on voinut tukeutua. Kunhan ei ihan retkota kummankaan varassa.

Toivottavasti typyn päikyt osuu yksiin poikien kanssa niin saisit otettua päikyt.

Mä nukuin eilen illalla sohvalla pari tuntia 9-11 ja sitten punkan puolelle jatkamaan iltapesun jälkeen. Ei ollut läheskään niin tuskaista herätä vähän ennen kellon soittoa pienimmän höpöttelyyn ja lauleskeluun. Se siis ihan omaa kieltää jodlailee. Pääasia että se hyvällä tuulella köllötteli punkassaan ja lauleli 😊 Kun kello soi, niin oli kyllä salamana pystyssä.

Mä siinä pötköttelin ja ihmettelin pään sisäisiä ääniä. Nokka vähän tukossa ni korvissa surisi ja raksui ja paukkui. Ihan ku olis tyynyn alla tai sisällä ollu amppari pörisemässä. Mut ei ollu. En ole moisia ääniä kyllä ennen hoksannut.

Mulla on ihan kauhea maitohimo just nyt. Otin hetki sitten raudan ni mietin et uskaltaisko tempasta maitoa perään. On se nyt kymmenisen minuuttia saanu jo imeytyä.

Aamun paastosokeri oli 6,2. Kiva merkkaa noin roisi ylitys tohon lappuun mut ei auta. Päätin, et tänään on pistelypäivä eli tänään otan ton päiväkäyrän. Piikkiä aina ennen ja jälkeen ruuan. Illalla on sormet kipeänä.

27.1.2017
misukka
misukka

Vipe, ite ensin ajattelin et oisin sanonu sille isälle et miltä hänestä ja tytöstä tuntuis jos te oisitte tehneet niin heille, mut en tietenkään tiedä tilannetta/ihmisiä oisinko uskaltanut.
Joskus uskallan avata suuni ja varsinkin lapsille (vieraillekin) esim harrastuksissa tms kylillä sanon nykyään helpommin jos on huonoa käytöstä tai kohtelua kaveria kohden. (Siis vaikkei ois omia lapsia osallisena.) huomannu työssä ettei vanhemmat aina opeta tai jaksa/välitä vahtia ja sanoa aiheesta. Ja uskon et edes miettivät sitten kun vieraampi sanoo, oisko sanomisessa syytäkin.

27.1.2017
Minnie
Minnie

PM, totta, ei paha unohdus näin alussa kun paljon vielä mielenkiintoista.
Joillekin on ne omat lelut tärkeämpiä kuin toisille...mun työpaikoissa on nähny miten toiset kantaa niitä alati mukanaan ja toiset unohtaa reppuunsa. Sit joskus tulee taistelua kun ei maltettais jakaa/näyttää osalle kavereista. Onneks viimeks ryhmiksessä sanottiin suoraan et jos ottaa porukassa esille niin kaikkien on saatava osallistua eikä niin että jotkut suljetaan pois. (Oli Ryhmä Haun sarjaa useampi lelu ja niillä leikkivät)
Eri asia on sitten omat turva/unilelut niitä ei tarvi jakaa eikä niihin ole muilla oikeutta.

27.1.2017
Minnie
Minnie

Vipe, aika pöyristyttävää käytöstä siltä isältä! 😳 Siis minkä esimerkin antaa samalla lapselleen!
Noissahan pitäis olla ohje/sääntö että esim 15min/käyttäjä ja vain luistelua harjoitteleville. Muutenhan ne menee ihan hukkaan isompien pelleillessä ja jopa rikki sen vuoksi. Saa nähdä mitä mein hallissa tapahtuu... Ne on kuulemma vuoden vaihteessa sinne tullu eikä olla oltu hallilla tammikuussa. Ulkojäillä vain.

27.1.2017
Minnie
Minnie

Huomenta vaan.
Muuten aamu meni hyvin, mutta en muistanut tytön ryhmän lelupäivää ollenkaan, kun on vielä tytön ensimmäinen. Onneksi päiväkodin lelut on kanssa vielä niin tuoreita tytölle, että voi niistä jostakin jutella.

27.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Minnie,noi luistelu tuet on kyllä hyviä,niillä meilläkin esikoinen oppi lopullisesti luistelemaan vaikka vähän osasi jo ennen kun käytiin hallilla jossa sellaisia oli.. Täällä vaan kamalasti väkeä ja niiltä käytti myös isommat lapset jotka osas mennä ilman niin ihan leikkeihinsä ja sitten kerran yksi isä tyttönsä kanssa käytti sillei että kun molemmat oli käytössä ja odotettiin vuoroa niin kun se tyttö kävi istumassa ja huilimassa niin se isä varasi sitä tukea senkin aikaa eikä antanut pois kun tyttö kuulemma vaan käy juomassa,vaikka monesti istui 10-15 minuuttiakin siellä "juomassa" 😑 No toisaalta taisipa olla sitten just se kerta kun poika oppi menemään kunnolla ilman mitään tukea 😂
Harhauduin taas.. Niin siis sitten siitä lääkkeestä,toivottavasti säilyy noin,vaikkei se tunti lisää silti sulle kunnon unia anna,mutta on sekin kai edes jotain.. Nyt peukut pystyyn ettei ole vain väliaikainen ratkaisu..

27.1.2017
Vipe
Vipe

Huomenta..
Jotenkin tänä aamuna väsyttää ja paljon.. Aikaisin oli kuitenkin noustava kun esikoisella tänään kerhopäivä 😊
Sitten tänään on myös edessä kauppakäynti,sen verta tyhjyyttä huutaa kaikki kaapit..
Ei sen kummempaa suunnitelmissa.. Päikkärit ajattelin itsekin ottaa,jos vaan saan vauvan poikien kanssa samaan aikaan unille.. Jos tullaan esikoisen kerhon aikana kotio ja vauva hereillä aamupäivästä niin siten nukkuu,mutta jos koko aamupäivän nukkuu vaunuissa niinkuin eilen niin on juuri Päikkäri ajan hereillä ennenkuin nukahtaa uudestaan... Onneks tuolla vauvalla sitä pystyy aika helposti sääteleen että mihin kohtaan päivää ne päikkärit osuu 😄 vielä ainakin...
No mutta ei tässä kai muuta.. Mukavaa päivää kaikille 😊

27.1.2017
Vipe
Vipe

Misukalle, ei niihin liitoskipuihin auta mikään tuki tms? En kyl tiä mihin jamiten sen laittaisi? 😂
Mut jos pitäis sellaista 'masutukea' niin helpottaisiko se ettei liikkuessa painaisi niin paljon? Mul on suloisesti unohtunut tai silottunut ne tuskat kun haaveilee kolmannesta 🙈
Kyllä sitä muistaa kun olin viimeisillään raskaana kotihoidossa töissä niin piti (vaikka autolla ajettiin pihaan, mut sit se autoon meni ja pois tulokin sai kovat supistukset aikaan) muutaman askelen välein pysähtyä ja etenkin miettiä mihin asentoon pääsee asiakkaiden haavoja hoitaessa, pestessä ja pukiessa jne...

Meillä on nyt pieni toivo että lasten yhden aamulääkkeen siirto iltaan alkaisi vaikuttaa uniin positiivisesti. Ainakin kuvittelen et nyt ois saatu yöhön yksi tunti lisää ja että päikkäreiltä saisi paremmin pojan hereille kun on ollut niin 'huumattuna' olevan oloinen päikkäreiltä herättäessä ettei millään inhimillisillä keinoilla tunnu saavan hereille.
Toivon hirveästi että oikeasti olisi näin ja jatkuisi eikä et tämä oli vaan tässä joku poikkeus.

Tänään normi työpäivä, illalla ois yleisöluisteluvuoro hallilla ja sinne saatu luistelutukia (oikeita, ei pelkkiä maitokoreja) ja koska järven jää lainehtii jälleen vettä, suuntaamme tod näk sinne alkuillasta. Poika sais testata tukea vaikka vähän menee ilmankin.

Sit täytyis tehä synttärikortteja pyöreitä täyttäville, lahjat on hommattuna, kahveille mennään su.

Mukavaa perjantaita kaikille! 😊

27.1.2017
Minnie
Minnie
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...