Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Päivä Tukholmassa risteily

Mä tällei hetken päähän pistosta varasin päivätukholmassa risteilyn syyslomalle,tutustumatta sen tarkemmin mitä Tukholmassa on tarjolla.. Joskus niitä olen katsonut,en tiedä olenko jopa täällä aikaisemminkin kyselly,mutten kyllä enää muista tarjontaa.. Mutta nyt siis risteily on jo varattu eli nyt olemme todella sinne lähdössä,joten kyselempä että onko jollain jotain suositeltavaa.. Me ollaan aika kaikki ruokaisia, mutta lähtökohtana se että 3 lasta joista vanhinkin vasta 4,5 eli mielellään sellaista pienten lasten tekemistä ja paikkoja joissa pääsis vaunujenkin kanssa liikkumaan..

26.1.2017
Vipe
Vipe
2 years, 10-month-old toddler

Kiitos kaikille vastauksista 😊
Eiköhän näillä tiedoilla jo aika pitkälle päästä 😊

29.1.2017
Vipe
Vipe
2 years, 10-month-old toddler

Huomenta!
Me ollaan reissattu Siljalla ja siinä vieressä n. 1km on eka metropysäkki, viikkarin satama-aluetta en tiiä, mut uskoisin et siitäkin pääsee metroon, suht läheltä.
Kun metroon menee ja ennenkun pääsee laiturille siinä on lippuautomaatit jotka kertoo eri matkustus-vyöhykkeitä ja niillä tietysti erihinta, mut siinä vieressä on työntekijöitä jotka auttavat tarvittaessa lipun hankinnassa sekä heiltä voi kysyä tarvitseeko lapset lippua. Jos teillä on maissa aikaa useita tunteja, saattaa tulla edullisemmaksi ostaa kokopäivän lippu joka mielestäni kattaa kaikki julkiset (tästä pitäis saada laivan infosta lisätietoa)
Rahaa ei tarvitse vaihtaa, eurot käy, sekä normi kaupoissa myös kortit (kojuissa ei välttämättä). Mutta käteisellä pärjää ja kurssi on sama (niin laivalla kuin maissa).
Mukavaa reissua :)

29.1.2017
Komujopi
Komujopi
2 years, 7-month-old toddler

Meillä on koko sakilla passit kun matkustetaan niin paljon😊Viimeksi ruotsiin mennessä sanoi,että näytä parin henkilöllisyystodistus niin nappasin pinosta pari passia,meilä siis lapsia 5kpl😃
Soita sinne viikkarille ja tarkista miten menee niin eipähän tarvii miettiä ja murehtia tai pelätä,että jää laivasta😊
Junibackenista meillä tykkää kaikki ja sinä saat laivalta ostettua sinne liput/bussikyydin jos ootte menossa,muutenkin tietävät siinä laivan infossa tosi hyvin kertoa millä pääsee ja minne ja rahaa saa siinä vaihdettua,karttoja ja esitteitä Tukholmaan on siinä infossa paljon.Siellä Junibackenissa on myös kiva ravintola niin jos on sinne menty on syöty ihan vaan hytissä jotain aamupalaa ja sit lounas siellä ravintolassa.
Viimeksi tehtiin reissu,että käytiin vaan kaupungilla..mies ajoi 3lapsen kanssa bussilla sinne keskustaan ja minä ja esikko ja kuopus käveltiin,kun oli kuopuksen uniaika niin sai nukkua päikkärit siinä kävellessä,matka ei oo mikään mahdoton kävellä,bussilla tultiin sitten takas koko sakki.Lasten on aina päästävä BR:n siellä ja minun Victoria secretille ja Ålensille ainakin😃Ja ihan mäkkärillä syötiin,illaksi otetaan monesti se buffet,kun se on vaan niin nams😋

29.1.2017
huiskutin
huiskutin

Esikoisella taisi olla pikapassi, ja se piti noutaa pääpoliisiasemalta. Ja passi piti saada samantien, ei ehtinyt odotella 14 vuorokauden toimitusta.

28.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Näin minäkin Vipe ennen esikoisen Norjan matkaa luin en muista miltä viralliselta sivulta, samat ohjeet.

Ole yhteydessä poliisiin, vaikka puhelimitse, ne tietää, koska esikoisen passin hankkimisen kanssa meni niin, että tilauspaivänä piti passin olla valmis. Onnistui kyllä, kun heti aamusta oltiin passia tilaamassa. Noutopaikka oli Helsingissä.

28.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Pitää varmasti heillä olla todella painava syy jättää maihin. En usko että teille tulee mitään ongelmia :)

28.1.2017
82ika
82ika

Viking Linen sivuilla sanotaan että alle 15v kelpaa kuvaton kela-kortti, mutta he pidättävät oikeuden jättää maihin henk.todistuksen puuttuessa

28.1.2017
82ika
82ika

Me ollaan käyty kaksi kertaa Tukholmassa lapsen ollessa molemmilla kerroilla alle 1v. Myös Virossa ollaan käyty muutama kerta, nyt parin viikon päästä lähetään kolmannen kerran Viroon ja lapsi nyt on 1,5v. Meillä on ollu kaikille passit, juuri tuon Viroon matkustamisen vuoksi.
Toisen kerran Tukholmassa käydessä (Viking Linella) kaikilta aikuisilta tarkistettiin henkilöllisyys, meidän porukasta yhden passi oli jääny kotiin, mutta hänellä kelpasi ajokortti. Lapsilta kukaan ei kyselly mitään...

28.1.2017
Taros
Taros

Pohjoismaiden (Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, Islanti) kansalaisia koskee passivapaus eli Pohjoismaiden kansalaiset voivat liikkua Pohjoismaissa ilman matkustusasiakirjaa. Henkilöllisyys on tarvittaessa voitava todistaa.
Mikäli Pohjoismaiden kansalainen matkustaa ilman passia tai henkilökorttia on suositeltavaa, että hänellä on mukanaan jokin muu viranomaisen myöntämä asiakirja (esim. ajokortti tai muu viranomaisen myöntämä asiakirja). Matkaseurueen mukana matkustavan alaikäisen henkilöllisyyden todistamiseksi riittää myös Kela-kortti. Viranomaiset voivat tarvittaessa vaihtaa matkustajan henkilöllisyyteen liittyviä tietoja henkilöllisyyden tarkistamiseksi.

Tälläinen löytyi ja lisäksi kaveri tiesi kertoa että asia on näin..
Kävin varmaan kymmenellä eri sivulla lukemassa asiasta ja ainoat sivut joissa sanottiin että pitää olla passi oli keskustelu palstat. 😅 Viralliset sivut sanoi kaikki toista.. Että ehkä me sitten uskalletaan lähteä ilman passeja..
Tuun sitten kertoon jos ois pitänyt olla, mutta päädyin nyt ottaa riskin 😂

28.1.2017
Vipe
Vipe
2 years, 10-month-old toddler

Mä en haluais ihan varmuuden vuoksi turhaa hankkia viittä passia kun ei me muuten yleensä matkustella kuin kotimaassa.. Tai no mulla se henkilökortti joka kelpaa matkustus asiakirjana.. Eli neljä passia.. Me kyllä miehen kanssa oltiin Norjassa ilman passeja.. Tai en ole varma oliko mun passi vielä voimassa mutta miehellä ei ainakaan ollut..

Mä kävin nyt jostain raja vartiolaitoksen sivuilta katsomassa, niin siellä sanottiin että jo 50 luvulla on tehty sellainen sopimus että pohjoismaan kansalaiset saa kulkea toisessa maassa ilman passia.. (luulin että se sopimus on uudempi) ja sitte. Siinä oli lueteltu maat jotka allekirjoittaneet kyseisen sopimuksen.. Niin siinä listassa oli mm. Ruotsi ja Norja..
Eli Ruotsi ei passia vaadi,mutta sitten siellä luki siitä henkilöllisyyden todistamisesta että pitää silti pystyä todistaa kansalaisuus ja henkilöllisyys.. Ei ollut sanottu että mikä siihen kelpaa,mutta siellä luki että se mikä kelpaa henkilöllisyys todistukseksi pitää ottaa selvää kuljetus yhtiöltä.. Eli ilmeisesti jokainen kuljetusyhtiö voi itse määrätä mitä vaativat.. Ja kun kerta Viking linen,sivuilla lukee että kelpuuttavat ajokortin ja alle 15v. Lapsilta kuvattoman kela kortin niin eikös niiden silloin pitäis riittää.. Näin minä ainakin ymmärsin,vaikken mitään virallisia tekstejä ole hyvä tulkitsemaan..

Toki inhottava jos nyt sitten jää laivasta sen takia ettei olekaan passeja,mutta toisaalta halvemmaksi tulee maksaa reissusta turhaan pääsemättä laivaan(sain meinaan matkan järkky halpaan hintaan 19€/hytti) kuin hankkia 4 passia.. Vaikka pettymyshän se sitten on.. En tiedä pitäiskö soittaa johonkin ja varmistaa ihan puhelimitse se jostain..

Onko kukaan matkannut ilman passia tai henkilökorttia Ruotsiin Viking Linella?

28.1.2017
Vipe
Vipe
2 years, 10-month-old toddler

Ihan varmuuden vuoksi hankkisin lapsillekin passit. Teidän vauvallekin pitää olla.
Meidän esikoinen oli 8.luokalla koulujuttujen takia Norjassa (siellä oli kilpailu), ja Norjaan piti olla passi.

28.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Me haettiin lapsille passit Ruotsin reissua varten. Ihan varmuuden vuoksi. Meillä aikuisilla oli vielä voimassaolevat silloin. Kun pitäisi olla virallinen henkilötodistus ja periaatteessa ajokortti tai kela-kortti ei ole virallinen henkilöllisyystodistus.

Jos laivayhtiö kuitenkin sanoo, että niillä pärjää niin kai se on siihen luotettava.

Missään kohtaa meiltä ei kukaan passeja kysellyt kuitenkaan. Mut henkilöllisyys pitää voida ulkomailla luotettavasti todistaa JOS joku kysyy.

28.1.2017
misukka
misukka
2 years, 5-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...