Päivä Tukholmassa risteily

Mä tällei hetken päähän pistosta varasin päivätukholmassa risteilyn syyslomalle,tutustumatta sen tarkemmin mitä Tukholmassa on tarjolla.. Joskus niitä olen katsonut,en tiedä olenko jopa täällä aikaisemminkin kyselly,mutten kyllä enää muista tarjontaa.. Mutta nyt siis risteily on jo varattu eli nyt olemme todella sinne lähdössä,joten kyselempä että onko jollain jotain suositeltavaa.. Me ollaan aika kaikki ruokaisia, mutta lähtökohtana se että 3 lasta joista vanhinkin vasta 4,5 eli mielellään sellaista pienten lasten tekemistä ja paikkoja joissa pääsis vaunujenkin kanssa liikkumaan..

26.1.2017
Vipe
Vipe

Kiitos kaikille vastauksista 😊
Eiköhän näillä tiedoilla jo aika pitkälle päästä 😊

29.1.2017
Vipe
Vipe

Huomenta!
Me ollaan reissattu Siljalla ja siinä vieressä n. 1km on eka metropysäkki, viikkarin satama-aluetta en tiiä, mut uskoisin et siitäkin pääsee metroon, suht läheltä.
Kun metroon menee ja ennenkun pääsee laiturille siinä on lippuautomaatit jotka kertoo eri matkustus-vyöhykkeitä ja niillä tietysti erihinta, mut siinä vieressä on työntekijöitä jotka auttavat tarvittaessa lipun hankinnassa sekä heiltä voi kysyä tarvitseeko lapset lippua. Jos teillä on maissa aikaa useita tunteja, saattaa tulla edullisemmaksi ostaa kokopäivän lippu joka mielestäni kattaa kaikki julkiset (tästä pitäis saada laivan infosta lisätietoa)
Rahaa ei tarvitse vaihtaa, eurot käy, sekä normi kaupoissa myös kortit (kojuissa ei välttämättä). Mutta käteisellä pärjää ja kurssi on sama (niin laivalla kuin maissa).
Mukavaa reissua :)

29.1.2017
Komujopi
Komujopi

Meillä on koko sakilla passit kun matkustetaan niin paljon😊Viimeksi ruotsiin mennessä sanoi,että näytä parin henkilöllisyystodistus niin nappasin pinosta pari passia,meilä siis lapsia 5kpl😃
Soita sinne viikkarille ja tarkista miten menee niin eipähän tarvii miettiä ja murehtia tai pelätä,että jää laivasta😊
Junibackenista meillä tykkää kaikki ja sinä saat laivalta ostettua sinne liput/bussikyydin jos ootte menossa,muutenkin tietävät siinä laivan infossa tosi hyvin kertoa millä pääsee ja minne ja rahaa saa siinä vaihdettua,karttoja ja esitteitä Tukholmaan on siinä infossa paljon.Siellä Junibackenissa on myös kiva ravintola niin jos on sinne menty on syöty ihan vaan hytissä jotain aamupalaa ja sit lounas siellä ravintolassa.
Viimeksi tehtiin reissu,että käytiin vaan kaupungilla..mies ajoi 3lapsen kanssa bussilla sinne keskustaan ja minä ja esikko ja kuopus käveltiin,kun oli kuopuksen uniaika niin sai nukkua päikkärit siinä kävellessä,matka ei oo mikään mahdoton kävellä,bussilla tultiin sitten takas koko sakki.Lasten on aina päästävä BR:n siellä ja minun Victoria secretille ja Ålensille ainakin😃Ja ihan mäkkärillä syötiin,illaksi otetaan monesti se buffet,kun se on vaan niin nams😋

29.1.2017
huiskutin
huiskutin

Esikoisella taisi olla pikapassi, ja se piti noutaa pääpoliisiasemalta. Ja passi piti saada samantien, ei ehtinyt odotella 14 vuorokauden toimitusta.

28.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Näin minäkin Vipe ennen esikoisen Norjan matkaa luin en muista miltä viralliselta sivulta, samat ohjeet.

Ole yhteydessä poliisiin, vaikka puhelimitse, ne tietää, koska esikoisen passin hankkimisen kanssa meni niin, että tilauspaivänä piti passin olla valmis. Onnistui kyllä, kun heti aamusta oltiin passia tilaamassa. Noutopaikka oli Helsingissä.

28.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Me ollaan käyty kaksi kertaa Tukholmassa lapsen ollessa molemmilla kerroilla alle 1v. Myös Virossa ollaan käyty muutama kerta, nyt parin viikon päästä lähetään kolmannen kerran Viroon ja lapsi nyt on 1,5v. Meillä on ollu kaikille passit, juuri tuon Viroon matkustamisen vuoksi.
Toisen kerran Tukholmassa käydessä (Viking Linella) kaikilta aikuisilta tarkistettiin henkilöllisyys, meidän porukasta yhden passi oli jääny kotiin, mutta hänellä kelpasi ajokortti. Lapsilta kukaan ei kyselly mitään...

28.1.2017
Taros
Taros

Pohjoismaiden (Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, Islanti) kansalaisia koskee passivapaus eli Pohjoismaiden kansalaiset voivat liikkua Pohjoismaissa ilman matkustusasiakirjaa. Henkilöllisyys on tarvittaessa voitava todistaa.
Mikäli Pohjoismaiden kansalainen matkustaa ilman passia tai henkilökorttia on suositeltavaa, että hänellä on mukanaan jokin muu viranomaisen myöntämä asiakirja (esim. ajokortti tai muu viranomaisen myöntämä asiakirja). Matkaseurueen mukana matkustavan alaikäisen henkilöllisyyden todistamiseksi riittää myös Kela-kortti. Viranomaiset voivat tarvittaessa vaihtaa matkustajan henkilöllisyyteen liittyviä tietoja henkilöllisyyden tarkistamiseksi.

Tälläinen löytyi ja lisäksi kaveri tiesi kertoa että asia on näin..
Kävin varmaan kymmenellä eri sivulla lukemassa asiasta ja ainoat sivut joissa sanottiin että pitää olla passi oli keskustelu palstat. 😅 Viralliset sivut sanoi kaikki toista.. Että ehkä me sitten uskalletaan lähteä ilman passeja..
Tuun sitten kertoon jos ois pitänyt olla, mutta päädyin nyt ottaa riskin 😂

28.1.2017
Vipe
Vipe

Mä en haluais ihan varmuuden vuoksi turhaa hankkia viittä passia kun ei me muuten yleensä matkustella kuin kotimaassa.. Tai no mulla se henkilökortti joka kelpaa matkustus asiakirjana.. Eli neljä passia.. Me kyllä miehen kanssa oltiin Norjassa ilman passeja.. Tai en ole varma oliko mun passi vielä voimassa mutta miehellä ei ainakaan ollut..

Mä kävin nyt jostain raja vartiolaitoksen sivuilta katsomassa, niin siellä sanottiin että jo 50 luvulla on tehty sellainen sopimus että pohjoismaan kansalaiset saa kulkea toisessa maassa ilman passia.. (luulin että se sopimus on uudempi) ja sitte. Siinä oli lueteltu maat jotka allekirjoittaneet kyseisen sopimuksen.. Niin siinä listassa oli mm. Ruotsi ja Norja..
Eli Ruotsi ei passia vaadi,mutta sitten siellä luki siitä henkilöllisyyden todistamisesta että pitää silti pystyä todistaa kansalaisuus ja henkilöllisyys.. Ei ollut sanottu että mikä siihen kelpaa,mutta siellä luki että se mikä kelpaa henkilöllisyys todistukseksi pitää ottaa selvää kuljetus yhtiöltä.. Eli ilmeisesti jokainen kuljetusyhtiö voi itse määrätä mitä vaativat.. Ja kun kerta Viking linen,sivuilla lukee että kelpuuttavat ajokortin ja alle 15v. Lapsilta kuvattoman kela kortin niin eikös niiden silloin pitäis riittää.. Näin minä ainakin ymmärsin,vaikken mitään virallisia tekstejä ole hyvä tulkitsemaan..

Toki inhottava jos nyt sitten jää laivasta sen takia ettei olekaan passeja,mutta toisaalta halvemmaksi tulee maksaa reissusta turhaan pääsemättä laivaan(sain meinaan matkan järkky halpaan hintaan 19€/hytti) kuin hankkia 4 passia.. Vaikka pettymyshän se sitten on.. En tiedä pitäiskö soittaa johonkin ja varmistaa ihan puhelimitse se jostain..

Onko kukaan matkannut ilman passia tai henkilökorttia Ruotsiin Viking Linella?

28.1.2017
Vipe
Vipe

Ihan varmuuden vuoksi hankkisin lapsillekin passit. Teidän vauvallekin pitää olla.
Meidän esikoinen oli 8.luokalla koulujuttujen takia Norjassa (siellä oli kilpailu), ja Norjaan piti olla passi.

28.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Me haettiin lapsille passit Ruotsin reissua varten. Ihan varmuuden vuoksi. Meillä aikuisilla oli vielä voimassaolevat silloin. Kun pitäisi olla virallinen henkilötodistus ja periaatteessa ajokortti tai kela-kortti ei ole virallinen henkilöllisyystodistus.

Jos laivayhtiö kuitenkin sanoo, että niillä pärjää niin kai se on siihen luotettava.

Missään kohtaa meiltä ei kukaan passeja kysellyt kuitenkaan. Mut henkilöllisyys pitää voida ulkomailla luotettavasti todistaa JOS joku kysyy.

28.1.2017
misukka
misukka

Ai ja sen vielä varmkstaisin etteihän tonne päin tarvi passeja? Ainakin laivayhtiön sivu väitti että riittää ajokortti tai henkilökortti ja lapsille kuvattomat kelakortit..
Se oli yksi iso kriteeri kun valittiin lähdetäänkin Ruotsiin vai Viroon päin 😅

27.1.2017
Vipe
Vipe

Okei,kiitos neuvoista.. Eiköhän me näillä neuvoilla jotenkin reissusta selvitä 😂
Ja toki saa antaa vielä muitakin vinkkejä jos tulee mieleen,niin katsotaan sitten mihin aika riittää ja mikä vaikuttaa kivoimmalta.. 😊

27.1.2017
Vipe
Vipe

Mun mielestä infossa voi vaihtaa. Ja jos menomatkalla käytte taxfreessä ni siellä maksat käteisellä. Miusta ne antaa vaihtorahat aina sitä valuuttaa johon suuntaan ollaan menossa. Tai voihan sen erikseenki pyytää kruunuina.

27.1.2017
misukka
misukka

Pystyykö laivalla vaihtaa kruunuja?
Mä oon tosi huono näissä.. Mä oon laivalla ollu viimeks ennen pojan syntymää ja silloinkaan ei nousta maihin ja olin mun Veljen ja sen kaverin kanssa (miehen piti myös olla mukana mutta jäikin töihin korjaan myrskyn jälkiä)
Ja sitten Virossa luokkaretkellä mutta siinä ei tarvi paljon itse ajatella..
Ja sitten sitä ennen joskus lapsena,niin ettei olla käyty maissa ja en muista juuri muuta kuin näköala hissit 😅

27.1.2017
Vipe
Vipe

Meillä mies maksoi kruunuilla bussissa. Muut päästiin ilmaiseksi rattaiden kanssa ja lapset. Me todettiin että ehditään julkisilla ennen siljan omaa bussia junibackeniin ja tulee halvemmaksi. Päästiin jonottamatta kassalle ja riisuttua niin tuli kaksi bussilassillista siljan bussilla.

27.1.2017
alexsandra
alexsandra
2 years, 4-month-old toddler

Me ollaan menossa vikingillä ja siellä kans oli joku bussi matka tarjolla,mutta mäkään en lähtenyt varaileen mitään kun ajattelin että kivempi tehdä sellainen rento reissu,eikä sillei että koko matka on aikataulutettu ihan täyteen.. Ruuankin ois saanut halvemmalla kun ois varannut pöydän jo lippuja varstessa, mutta totesin että mieluummin mennään syömään ihan omalla aika taululla kun että nyt jo mietin koska vois olla hyvät ruoka ajat ja sitten tressataan ja juostaan niiden mukaan..
Mua taksissa ehkä eniten jännittää se kielimuuri ja vaikka siitä pääsis yli,niin en haluais viedä lapsia ilman istuimia autossa..

27.1.2017
Vipe
Vipe

Joo, bussiin pitää mun mielestä olla käteistä.

Siljalla oli tarjolla joku bussi johon sai etukäteen varata oman paikan. Me ei tultu varanneeksi paikkaa, eikä jaksettu jäädä odotttelee seuraavaa niin lähdettiin omin päin kulkemaan. Ei se taksikaan mikään paha ollut, vähän toista kymppiä.

27.1.2017
misukka
misukka

Kiitos vastauksista,toi junibacken vaikutti kivalta..
Joo toi vaunujuttu on ihan kiva tietää jotta osaa varautua..
Tosta kulkemisesta sinne ja rahapuolesta.. Siellä junibackenissa käy varmaan kortti mutta mites julkiset kulkuneuvot.. Käyköhän niissä vain käteinen..?
Ja katsoin että googlemaps näytti matkaksi 4,1km joka ei ois paha kävelläkään mutta sitten se näytti hassusti sellaisen reitin jossa pitäis mennä jollain lautalla,kun vaihdoin sen reitin sitä tietä pitkin meneen niin heitti sen heti julkisilla kuljettavaksi..

27.1.2017
Vipe
Vipe

Katsoppa googelella junibacken. Voin suositella lämpimästi. Julkisilla pääsee hyvin. Viking line terminaali taisi jopa olla aika lähellä ehkä kävelymatkan päässä. Itse oltiin siljalla liikenteessä.

26.1.2017
alexsandra
alexsandra
2 years, 4-month-old toddler

Mehän käytiin sillon pari vuotta sitten junibackenissa eli peppi pitkätossumaailmassa. Se on pikkuisen tivolialueelta satamaan päin. Taksilla mentiin. Jos taksilla ajelee, niin kannattaa kysyä hinta ensin ettei tule yllätyksiä.

Junibackenissa on se, että siellä täytyy rattaat jättää ulos. Siellä siis on osana matkaa semmoinen pätkä josta ei mitenkään saa vaunuja läpi. Eli joku kantoliina tai -reppu olisi hyvä.

Meillä oli vähän ikävä ylläri ettei vaunuja saanut mukaan.

Mutta teidän pojat voisi tykätä siitä. Aikuisen makuun ei ollut mikään hurjan erikoinen mutta pojat tykkäsi, niin 4v kuin 9 - vuotiaskin.

26.1.2017
misukka
misukka

Onko noi kaukana satamasta? Pääseekö esim. Jalan tai sitten joillakin julkisilla..
Onkohan toi tivoli alue tällein talvisin auki?
Metroajelukin vois olla ihan mielenkiintoinen,ei olla koskaan metrolla menty..

26.1.2017
Vipe
Vipe

Kuninkaanlinnan edustalla on vahdinvaihto.
Meinasin kirjoittaa, etten muista, minkä ikäisiä meidän pojat oli kun oltiin risteillen Tukholmassa. Mutta siitä on siis 7 vuotta, että nuorempi poika oli silloin 3.
Äidin sisko oli meillä "oppaana, asunut Ruotsissa pitkään.
Se tivolialue, olikohan Gröna Lund, kannattaa käydä. Me ei kyllä oltu.
Tunnelbana eli metro, eli ajelu sillä.

Meitä oli siis mun vanhemmat, meidän perhe ja äidin sisko.

26.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tai ainahan siitä varmaan hyötyä ois mutta ehkä ymmärsitte.. 😅

26.1.2017
Vipe
Vipe

Eli vinkkejä saa antaa 😊
Niin ja kielitaito meillä ei mikään kehuttava suorastaan nolon huono,mutta kyllä nyt englanti jotenkin taittuu,niin että ehkä lippuluukulta selviää,mutta ei mielellään mitään missä hyvästä kielipäästä ois hyötyä..

26.1.2017
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...