Tiistaita!

Hyvää huomenta! Mitä suunnitteilla?

24.1.2017
Minnie
Minnie

Apua mikä typo!🙈

Törkeä... Siis Tärkeä! Tietenkin.

24.1.2017
misukka
misukka

Meinaakko riu, että tontut saa väistyä pikkuhiljaa? Mä en edes saanut jouluverhoja ikkunaan. Mut joulutähti roikkuu sitkeästi keittiön ikkunassa vielä. Se on vähän niinkö yövalo meillä. Näkkee tallustella pimeässä vessaan ku tuo vähän ees antaa valoa. Muuten oliskii ihan pilkkopimeää.

Meilläki keskimmäinen ihan intsinä kun tämän viikkoa luistelevat päikyssä joka päivä jos vaan jää sallii eikä koululaisilla ole liikkatuntia siinä.

Kiekkokoulussa on vähän ollut motivaatiopulaa ilmoilla kun harjottelevat 09/10 joukkueen kanssa ja ne pari vuotta vanhemmat on niin paljon taitavampia. Nyt kun pääsee vertaamaan oman ikäisiin ja nuorempiin ni huomaa olevansa ihan taitava. 👍 Törkeä juttu huomata tuollainen asia.

Ryhmän lto:kin oli ihan ihmeissään kun kaikki osaa jo luistella. Ettei ole lainkaan harvinaista että eskarissakin olisi lapsia jotka ei ole koskaan ennen luistelleet.

Ja mehän käytiin sunnuntaina porukalla jäällä, niin keskimmäinen otti ihan suvereenisti isoveikan kiinni siellä. Esikko ei ole päässyt luistelemaan kovinkaan usein ni sillä luistelu on vielä aikas hakusessa.

Mut jos me tänä talvena innostuttais käyttää noita vähän useammin jäällä.

Pieninkin kun heti hoksasi, miten jäällä noustaan itse seisomaan 😵 Olin aika järkyttynyt siitä.

24.1.2017
misukka
misukka

Tuo on meilläkin, ettei ruokapöytään kuuluu pissa/kakkajutut. Ja jos ihan överiksi meinaa mennä niin pysäytetään homma. Muuten yritetään opiskella, ettei toisen vieressä päästellä kaasuja ilmoille. Tai ainakaan hakeuduta viereen ja sit täräytetä. Keskimmäinen ei kauheasti ympäristöään huomioi kun päästelee ja kuulee kyllä jos etenkin isännän vieressä erehtyy päästelemään.

Mä kävin kaupassa pojat vietyäni. Vähän venähti kauppareissu. Prismasta leivät, maidot ja juustot sisältöisen ostoslistan kerääminen kesti tunnin 😄

Minkäs tekee kun törmää tuttuihin ja jää suustaan kiinni.

Hyvä puoli oli se, että Jysk ehti aueta just kun pääsin Prismasta ulos joten kävin sieltä hakemassa keskimmäiselle vaahtomuovipatjan. Enää tarvii varastosta hakea runkopatja ja jostain kehitellä laidat ja portaat, niin saadaan tuo kerrossänkyprojekti etenemään.

Isännys ei saa tuon homman eteen tehtyä mittään ellen mie sitä tälleen vähän huomaamattomasti potki siinä touhussa eteenpäin.

24.1.2017
misukka
misukka

Helou 😊

Minnie kiva kun luistelu lähtee lapsilla sujumaan. Meillä kolmonen luistelee varmaan kohta isoveljeään noppeemmin, se on huima poika luistimilla. Tänään on taas eskarissa luistelua ja poika suorastaan pomppasi jalkeille, oli heti intona lähössä 😊 Tosi rankalle kuulostaa se siun miehenkin aikataulu, teillä ei vissiin kukaan nuku koskaan? Onko opintoja vielä pitkäänkii jäljellä?

Misukka se on saanu taas illan täyteen ohjelmaa 😊 Meillä on varasto luistimia pullollaan, varmaan vähän joka koko 26-42 välillä 😄 Mutta ihekkii voisin todellakin unohtaa ostaneeni 😂

Mie lähen pissi- ja kakkahuumoriin mukaan 😄 p*skapääksi EI saa ketään nimitellä, mutta kyllä myö pieruille nauretaan. Huono huumori yhdistää 😄

Meniskö tytöllä thermoleggingsit ja sitten etsisi hyviä napakoita sukkia?

Ulkona on ihana aurinkoinen pakkaspäivä! Linkasen petivaatteet kohtsillään pihalle ja laitan pyykkikonetta laulamaan. Makkarissa vois laittaa vähän järjestystä uusiksi kuhan tuo isukki eka herää. Ei ihan vielä viiti käyvä meuhkaamaan 😊 Teoriassa vois nuo olkkarin tonttuverhotkin vaihtaa joku päivä pois 😁

24.1.2017
riu
riu

Ai niin ja vielä se että meillä siis noista kakka ja pissa yms sanoista on ne rumat muodot kielletty mutta eipä itsekään käytetä niitä niin ei pojat ole tainnut ikinä edes kokeilla käyttää niitä VIELÄ! Toki sitten kun jostain oppivat niin ehkä sitten ja sitten se ei ehkä kuulosta kivalta..
Niin piti vielä sanoa että meillähän on esikoisen lempi/hellittely nimi "peppu/peppuli" 😂 Käytetään tosin vaan kotona,mutta ehkä siksikään meillä ei ne peppu jutut ole niin kovassa huudossa koska ei ole mitenkään erikoisia.. Monesti saatan muutenkin sanoa jos jompikumpi pojista makaa aamulla peppu pystyssä sohvalla että "no mikäs soma pieni peppu se täällä on" 😄

24.1.2017
Vipe
Vipe

Minnielle, siedättäminen on ihan hyvä. Kannattaa kokeilla vähän aikaa.
Sukkahousuissa sopiva koko on tärkeä, unohtamatta jalkaterän kokoa, ettei varpaat ole kippuralla ja kynnet kovilla.

Pitkissä kalsareissa on moniakin materiaalivaihtoehtoja, mm. silkki, silkkivilla, merinovilla, puuvillan lisäksi.

24.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Huomenta.. Esikoinen viety kerhoon.. Iltapäivällä tulee vauvan kummi kyläileen ja mennään sitten yhdessä jumppaan..

Minnie,toi on kyllä hankala jos tyttölle ei oikein kelpaa kumpikaan ei sukat eikä sukkikset.. Mä itse olen ollut vaatteiden kanssa tarkka ettei mistään paina tai hierrä tai ole rytyssä.. En tiedä lähteekö se pois millään siedätyksellä tai muulla mutta kyllä se ainakin iän myötä on sentäs vähän hellittänyt, luulisin 😂
Ja toki se että koittaa etsiä mahdollisimman hyvän mallin ja koon ja kun löytyy niin niitä samoja heti kymmenet 😉
Kakka puheita mä ehkä karsisin sellaisella puoli välinpitämättömällä asenteella.. Tai meillä ainakaan ei ole mitään suurta kakka villitystä kun meillä saa harrastaa pieru huumoria sillei sopivassa määrin ja oikeassa tilanteessa niin ei ole sitten tarvinut sitä kaiket päivät hokea.. Meillä siis esim. Ruokapöydässä jos aletaan viljelee niitä nii sanon vaan "jos on kakka hätä niin ole hyvä ja mene vessaan" siihen yleensä vastaus oli "ei ei ei" tai "ei oo" niin siihen sanoin "lopeta sitten sellaiset puheet ruokapöydässä" ja siihen loppui ja ei muutenkaan tarvinut monesti käydä tätä keskustelua.. (muistutan että meillä siis toki on aika helppo toi poika) Ja sitten muuten en välittänyt jos leikeissä kävivät kakalla tai muuta sellaista.. Sitte jos meni ihan pelkäksi sellaiseksi sanoin että riittää jo ja siihen se yleensä loppui..
Mutta meillä tosiaan annetaan muuten vapaasti ilmaista tuota ja miehen kanssa monesti itse lähdetään siihen mukaan,niin uskokaa tai älkää, niin se vähentää sitä 😂 En mä muista että meillä ois ongelmaksi asti tullut vielä ainakaan.. Ja mukaan lähdöllä tarkoitetaan sitä että esim. Kun on eri sirkus temppuja niin yksi on koiran pissa eli toinen on puu ja toinen pissaa kintuille.. Ja sitten sellaista että jos vaikka pojat painii isin kanssa ja ovat sitten jotenkin niin että on naama ihan lähellä isin peppua, niin saatan sanoa "varo ettei isiltä pääse Paukku" ja sitten mies saattaa tehdä jonkun pärinä äänen suullaan.. Ja tälläisiä.. Silloin ei pojilla ole tarvetta yrittää ärsyttää sillä tai hakea huomioo.. Ja tuossa samassa vähän oppia missä tilanteissa voi käyttää ja missä ei.. Meillä just esim. Ei väännetä mitään oikeita paukkuja toisten naamalle vaan just tollaisia leikki paukkuja..
Eli meillä ehdottomasti kiellettyä on ruokapöydässä vessasanojen tahallinen viljely ja sitten sellainen toista halventava piereskely yms. Leikeissä saa käyttää vessahuumoria kotioloissa.. Ja jos joku Pieraisee ja sille nauretaan niin nauretaan sitten koko perhe yhdessä eikä niin että kiellettäisiin että ei ole hauskaa.. Eikä meillä nää ole kyllä koskaan väkisin alkanut pieruja sen takia vääntää että sais hyvät naurut.. Ei ainakaan vielä.. Esikoinen jossain välissä yritti mutta loppui heti ekaan kun laitoin potalle syystä että jos väkisin vääntää voi tulla kakka housuun.. Meillähän keskimmäinen opetti pieru huumoria koko suvulle jo ristiäisissä ja sitä ilolla muistelemme 😂😂
Eli lyhyesti.. Antaisin jonkun verran käyttää ilman että huomioin negatiivisesti ja sitten vetäisin rajat tiettyihin tilanteihin ja paikkoihin joissa kyseiset sanat yms. On kiellettyjä.. Meillä toiminut tuo,mutta en tiedä sitten toimiiko ihan joka lapseen.. Mutta siis etenkin kun pojasta kyse, niin ihan aikuisikään asti voi jatkua eikä lähde koskaan pois.. Onhan pissa kakka huumori sentäs maailman parasta huumoria 😜
Misukan tekstistä nyt enää vaan muistan että pienin hakusi herätä ajoissa mutta tyytyi pinnojen potkimiseen ja että tää sivu tökki sulla..

24.1.2017
Vipe
Vipe

No sietäis sopia joo tuollaset työvuoronmuutosasiat. Etenkin kun tietävät tilanteen teilläkin.

Ei niistä kakkapuheista kuule pääse mihinkään. Ole vaan onnellinen, ettei ole aiemmin ilmaantunut. Voitte toki yrittää sopia, ettei hoidokkien aikana päästelisi mutta kun kieltäminenkin on aika turhaa.

Meillä toi pian 11v on vielä ihan fiiliksissä noista kakkatouhuista, ne siis jaksaa ja jaksaa ja jaksaa niitä koulussa toitottaa. Ja tuo pian 6v taas oikein innostunut noista. Kaikkein kivointa on kun pienin päästelee suolikaasuja. Siinä kuulkaas riemu repee. Ei auta mikään.

Ja niihin sukkisten kanssa yrittäisin löytää sopivia ja vähän siedättää. Mut mie oon ihan aina vihannut sukkiksia, kakarasta lähtien. Miullakii niitä pidettiin pakolla päällä vaikken halunnut. Joten en mie niitä näin aikuisiälläkään kovin vapaaehtoisesti jalkaani laita. On ne niin epämukavia laitoksia.

24.1.2017
misukka
misukka

Mä viel kysyn kahta asiaa...
Miten ootte saanu rajoitettua lasten 'kakka-puheita' ?
Kun siis nyt tullu vaihe mein lapsille, varsinkin pojalle että vähän väliä tulee joku kakkahousu tms ja sen on kyllä nyt alkuunsa pakko vähentyä, muuten tarttuu muille.
Ajattelin et saa mennä wc hen 2min istunnolle (joko jakkaralle tai pöntön kannelle).
Piti näköjään tämäkin vaihe tulla kun jotkut ihmetelly kun heillä on ollu jo pienempänäkin tätä ja meille tää on nyt ihan uusi. Ei päästy ilman vaikka jo toivoin.

Niin ja toinen kun tyttö on aivan sairaan tarkka vaatteiden tunnusta. Siis etenkin sukat ja housut. Kaikissa on jotain vikaa. Sukat valuu ulkoillessa ( häl on kapea jalkaterä kuten mulla ja lähes kaikki sukat ja kengät on leveitä) ja nyt on sit siirrytty pelkästään sukkahousuihin tms. Ettei tartteis pakkasessa olla jatkuvasti niitä korjailemassa. No, niistä sukkahousuistakin löytyy vikoja...liian löysät, liian lyhyet/pitkät, aina jotain. Annanko kitistä vaan ja siedättää vai pitääkö tuollaista huomioida?
Totta on et vois kattoo ne koot vielä kertaalleen läpi ja ostaa jokuset uudet että olis kuminauhat jämptit.

24.1.2017
Minnie
Minnie

Hyvää tanssituntia Misukalle 😊
Ja reipas oot kun saat ylimääräisiä tavaroita laitettua myyntiin! Mulla niitä on kertynyt varastoon, vaan en saa aikaiseksi vietyä... Tai laitettua ilmoituksia... Aina on et jos sitten ehtisin/jaksaisin paremmin ja aika vaan kuluu ja tulee muita kuvioita vaan lisää 😁😅

24.1.2017
Minnie
Minnie

Misukka, noin viikkoa ennen tuli ilmoitus s-postilla että vuoroa aikaistetaan jatkossa tunnilla. Eli tämä viikko nyt eka aikaisempaa. Mutta kun siis tuohon työhön lupautui (sama työnantaja, mutta eri piste) joulukuussa niin silloin jo pohdittiin kun tulee niin aikaiset herätykset jne mutta lupautui sitten kun palkka nousi (vaikkakin matka piteni).
Ni mun mielestä noin iso muutos pitäis neuvotella. Varsinkin kun oli vielä tuota hieroja koulua aloittaessa tammikuussa tarkistanut että sopiiko ettei tuu esteitä töiden kannalta jne. Ja sopi hyvin.
Kyllä kuitenkin tunnin lyhennys yöuniin on aika iso osa kun ennestään liian lyhyet.

24.1.2017
Minnie
Minnie

Hurja tuollanen, et vaan kysymättä kerrotaan, että huomenna tuutte tuntia aikaisemmin. Olis vähintään hyvien tapojen mukaista kysyä, et eihän se tuota ongelmia.

En tiedä kiukkuaako taas Libbe vai miun puhelin, mutta tämä ei suostu tekemään mitä mie haluun.

Lähinnä kirjoitusvaiheessa jos joutuu hyppimään kappaleiden väliä jostain syystä, niin ei suostu vierittämään tekstiä. En pystynyt äsken edelliseen jatkamaan, kun tuorein teksti jäi piiloon.

Ei silti, että kamalasti olisi jatkettavaa ollutkaan 😄 Ehdin jo unohtaa, mitä meinasin kirjoittaa.

Niin juu. Varmaan tuosta pienimmästä kun se oli taas jo ennen ketään muuta lähdössä punkasta pois. Totesin sille kylmästi, etten mie nouse sängystä ennen ku miun kello soi. Sit se mielenosoituksellisesti romahti pinniksen pohjalle ja rupesi potkimaan pienoja.

24.1.2017
misukka
misukka

Huomenet

Illalla esikolla futis ja mulla tanssitunti. Mun tarttee varmaan käydä kaupassa samalla kun kiikutan pojat hoitoon ja kouluun. Maidot taas yllättäin vähissä.

Muuten ei suunnitelmia. Pitäis laittaa toriin parit jutut myyntiin. Esikon pieneksi jääneet futiskengät jo laitoin, mut sit tuossa olis S-maxin kattokaiteet ja yhdet säädettävät luistimet myös.

Ei mennytkään ne luikat keskimmäisen tarhakaverille kun siellä löytyi viime keväänä ostetut luistimet varastoa kaivellessa. Näin ne ostokset joskus unohtuu 😄

24.1.2017
misukka
misukka

Meillä ensin normi työpäivä, sitten illasta ensin pojan muskari ja myöhemmin tytön kanteletunti.

Mies luvannut tänään hoitaa ne kun menen yhteen hoivakotiin iltavuoroon heti hoidokkien haun jälkeen.

Toivottavasti hän pysyy hereillä lasten harrastuksissa/matkoilla, kun eilen oli iltakoulu ja myöhään vasta kotona (me kaikki nukuttiin jo) ja 3:20 soinu kello töihin. Aikaistui tunnilla heidän työvuoronsa. Ihan ilmotusluontoinen asia, ei mitään kyselty. Vähän tiukkaa tulee olemaan jos oikeasti tuo työaika jatkossa niin iltakoulun käyminen voi käydä jo hengenvaaralliseksi. Ajomatkat. Kun sais kimppakyytiä... 🤔

Sellaista täällä tälle päivälle...

Eilen illalla kävin lasten kans viel järvelle auratulla radalla luistelemassa iltaruskon aikaan. Mies meni silloin jo töistä kouluunpäin.
Ihan hienosti tyttö jo saanut kaunoluistimiin varmuutta, potku tapahtuu vielä vain oikealla jalalla et sitä vasenta täytyis treenata jottei tulis niin toisåuoleiseksi.
Poika menee lähinnä tuella mutta nyt kuitenkin useamman kokeilevansa ite, hälle kyllä harvinaista.
Käyty nyt kolmena peräkkäisenä päivänä et ehkä se auttanu. Tänään eivät pääse kun muuta. Ehkä huomenissa taasen...

Aurinkoista tiistaita kaikille! 😊

24.1.2017
Minnie
Minnie
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...