Sunnuntaita!

Saako aloittaa erikseen Sunnuntain? 'Viikonloppulörppä' oli jo niin pitkä, en tiedä tökkiikö muilla tää sivu vai onko vika mun kännykässä, mut vaikea lukea pitkiä ketjuja kun ei aina lataa jne. Sit toinen, tää heittää aloitus-sivulle välillä.

22.1.2017
Minnie
Minnie

Ja perkasin ja paistin ne muikut ruoaksi ulkoilun jälkeen. Olivat vaan niin onnettoman pieniä, etusormen kokoisia et oli tosi haastavaa perata!
Onkos kellä vinkkiä sellaiseen??

22.1.2017
Minnie
Minnie

....niin ja tyttö nousi joskus 5-6 välillä...eli 12h nukkui. Nousi kyllä silloin illalla pariin kertaan yläkertaan ihmettelemään...
Tänään nukkui päikkärit, oli aivan poikki väsynyt. Täytyy pyytää HB mittaus kun on niin väsyny vaan koko ajan. Aerius siirrettiin kokeeksi iltaan et jos väsyttää niin ei annettais aamulla enää..

22.1.2017
Minnie
Minnie

PM varmasti väsyttää tuollainen muutos tyttöä ja äitiäkin, hyvä kun sait päikkäreitä otettua! Hoito on lapselle kuin työssä käynti aikuiselle...
Niin ja mein pojan aktivointi...sikäli kyllä jos illasta jaksaa koko ajan keksiä mielenkiintoista puuhaa niin sitten pysyy hereillä pidempään ja nukkuu siten pidempään aamuun. Mut eipä muuten, ehkä uinti?

22.1.2017
Minnie
Minnie

Misukka, tosi kiva et mies lähteny mukaan luisteluun 👍🏻😊

22.1.2017
Minnie
Minnie

Sori, oon niin väsyny etten jaksa enää kommentoida kaikkea vaik haluaisi, mut siis Piglet, kyl on kokeiltu tuotakin ja välillä on tosiaan jopa 1-2 herännyt, onneksi ei nyt vuoteen kun jotenkin saatu unirytmiä, jos niin voi sanoa???
Juur sanoin miehelle et ihan hirveetä kun pojan kans saa tapella sellaisista asioista mitä 1v kanssa!! Uni ja syöminen!
Siis alkaa tosissaan kypsyä.
No tänään nukkui sit 3h päikkärit että sai univelkoja kiinni, kun siis tarvitsee kyllä unta ihan yhtälailla kuin kaikki lapset.
Ihan sekopäistä käyttäytymistä seuraa unenpuutteesta.
Päikkäreiltä ei vaan saa millään heräämään vaikka mitä tekis! Sitten on niin sikeäuninen. Ihan joutuu miettiin onko rääkkäystä 😢 Sen verran tiukkaa on herättäminen.
Nyt valvoo ja leikkii siskon kans.
Mies iltalätkässä.
Niin ja PM ei ole hoitosuunnitelmaa varsin eikä ainakaan uneen liittyen. Kai täytyy alkaa tosissaan vaatimaan jotain. Olen yrittänyt puhua mut ei kai ihan ymmärrä kuitenkaan mitä tämä on!!
Niin ja joku kysyi nukkuuko koskaan yli 5h öitä? Niin kyllä. Keskimäärin 5-6h joskus on jopa 7-8h yhteensä pätkissä.
Nyt on pitkään ollu tuo 6h yleisin. Mutta mulle se on liian vähän. Kun siinä ajassa on kuitenkin monta herätystä.

Kiva kun moni päässy nauttimaan ihanasta talvipäivästä!
Mulla ihan tuntuu että on käyttäny lihaksia 😂 kun kahtena pv nä ollu luistelemassa.

22.1.2017
Minnie
Minnie

Mulla peruuntuikin tanssitunnit. Käytiin sit luistelemassa. Rasti seinään kun ton ukon sai liikkeelle.

Esikon futisreenien aikana kävin Prismassa pörräämässä ni sieltä löytyi Bauerin luistimet kokoa 23,5. Ostin sit ne tuolle pienimmälle. Harmi, ettei ne olleet alekorissa. Mut alekorista bongasin keskimmäiselle puoleen hintaan uudet kiekkohanskat. 👍

Pienimmän luistimia en toki ehtinyt terotuttaa missään, mutta ei kauheasti menoa haitannut. Muutaman kerran onnistui jäällä jopa seisomaan omin jaloin. Ja kun pois oltiin lähdössä, niin tämä yritti karkuun ja siellä reunalla kun oli epätasaisempi jää ja vöhän luntakin ettei ollut niin liukasta, tämä nousi ihan itse seisomaan luistinten kanssa. Olisi varmasti onnistunut jäälläkin jos olisi ollut terät teroitettuna. Tekniikka ainakin oli kohdillaan.

22.1.2017
misukka
misukka

Meillä päivähoidon aloitus on selkeästi väsyttänyt tyttöä, minua myös.
Isä oli tytön kanssa jumalanpalveluksessa ja sieltä tulivat sitten. Nyt tyttö nukkuu isän vieressä.

Itsekin nukuin , toisen kerran jo tänään torkkuja.

Tyttö on myös alkanut yöunille iltakymmeneltä, mikä on reilusti aiemmin, kuin mitä tyttö muuten on nukahtanut.

Palatakseni Minnien poikaan, ei taida aktivointi paljoakaan vaikuttaa hänen yöuniin.

22.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Niin no sitten tosiaan jos huutaa ja vaatii maitoa, meillä siis nukahti ilman ja heräsi sitten uudemman kerran myöhemmin syömään..

22.1.2017
Vipe
Vipe

Katsotaan nyt miten teen. Sen verran taidan tuntea tota pikkuihmistä et jos mä päätän et lopetetaan, niin sit loppuu yösyötöt kokonaan. Koska jos mä päätän et saa kerran yössä kello se ja se, ja poika herää aiemmin ja annan maitoa vasta sit kun kello on tarpeeksi, niin poika luulee et voittaa kun lopulta saa maitoa. Mut en oo vielä päättäny, saattaa olla et odotan vielä ja katon jos se vähentäis ite.

22.1.2017
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Heippa vaan,katsotaan paljonko muistan..

Niin tuosta yömaidosta..Meillä esikoinen eli toi herra helppous kieltäytyi itse yö tissistä jo 6kk ikäisenä ja samalla lopetti tissin kokonaan,eli ei tarvinut miettiä vierotus juttuja..
Pienempi tai siis keskimmäinen lopetti kans varsinaisen yö syönnin samassa iässä Mutta vaati kyllä sitä tisua aamuyöstä/varhain aamulla.. Eikä se mennyt siitä sekaisin.. Jos sattui herään aikasemmin yöllä,niin nukahti hyvin tutilla, mutta siinä joskus 4-6 aikoihin sillä oli jo sen verran nälkä ettei malttanut enää nukahtaa, joten silloin annoin tissiä niin sain pitkitettyä sitä ylös nousua vähän pidempään ja jaksoi hyvin odottaa aamupalaan.. Toki tämä lapsi kohtaista mutta meillä ei sekoittanut vaikka sai sen aamuyön maidon.. Tämä loppui sitten suunnilleen 8kk iässä.. Mutta oli kyllä aamulla saatava aamupala melkeinpä suoraa sängystä.. Nykyään ei ole niin kiire.. Esikoinen ei taas ole koskaan ollut mitenkään erityisen nälkäinen aamusta..

Piglet ihanaa että keskimmäisellä rauhallisempi jakso menossa,toivottavasti siitä saatte nauttia pitkään! 😊

Minnielle jaksamista.. Ois kyllä aika kamala herätä jo noin aikaisin..

Muut nyt sujuvasti unohdinkin, toivottavasti zantra sai tehtäviä tehtyä..

Täällä eka vauva uinti takana.. Tyttö nautti kamalasti,hymy oli herkässä (niinkuin aina) mutta olihan se väsyttävää.. Lähdettiin vähän ennen uinnin loppua pois kun tyttö alkoi silmistään näyttää väsyltä ja päätäänkään ei enää jaksanut niin terhakkaasti kannatella vaan alkoi oleen aika puolelta toiselle huojuva.. No eihän se vedestä poistuminen ollut tytön mieleen ja etenkään kun joutui kaukaloon odottaa että äiti saa itsensäkin suihkutettua, eli siinä suihku ja pukuhommissa meni vähän hermot ja väsähti täysin.. Tossa toi edelleen nukkuu uinnin jäljiltä.. Esikolla tänään karate joten ennen kun lähdetään mun on herätettävä vauvaa sen verta että saan sen syötettyä.. Keskimmäinen meni just isin kanssa päikkäreille.. Karaten jälkeen suunnataan sitten koko porukka entiselle hoidokille kylään,mies tulee pienempien kanssa kotoa ja me esikoisen kanssa mennään suoraan karatesta..

Sittenhän onkin jo ilta joten eipä sitä muuta ehdi.. Aika touhun täyteinen päivä siis 😄

Mä en kestä kuin isin tyttö toi vauva on.. Päivän kohokohta on aina kun isi tulee töistä kotiin.. Ja isi saa aina leveimmät hymyt ja makeimmat naurut ja parhaat tarinat 🙈 Olen todennut että onneks imetän että olen edes jollakin tapaa tärkeä tolle lapselle 😅

Keskimmäinen on sentään melko äidin poika.. Ainaki välillä kun isi ei osaa sitä käsitellä vielä kauheen hyvin.. Se ei ihan ole vielä ymmärtänyt että sitä pitää vedellä vähän eri naruista kuin esikoista ja sitten vääntävät ja sitten huudetaan äitiä.. Enkä tietenkään mene väliin vaan siinä sitten yritän vaivihkaa antaa miehelle toiminta ohjeita 😂 Mutta on sillekin isi ykkönen jos kaikki menee sillei kivasti, mutta tosiaan erimielisyyden sattuessa ei isi olekaan kiva.. Tai siis onhan kaikilla lapsilla varmasti tietyllä tavalla se että aina se kieltävä aikuinen on tyhmempi mutta keskimmäisellä on sillei ettei se turvaudu isiin jos mä kiellän mutta isin kanssa vääntäessä tulee äitiä ikävä 😄

Mä oon näköjään taas lörppä tuulella 😅

22.1.2017
Vipe
Vipe

Harmi juttu ninnup. Teillä isännys yhtä aktiivinen ku meilläkin. Välillä tosi rasittavaa. Tai välillä ja välillä. Mulla ainaki hirttää ihan kunnolla välillä kun se on semmonen hiton kivireki ja riippa.

Jää tosi paljon kaikkea kivaa tekemättä ja menemättä kun toi yksi ei kertakaikkiaan suostu mihinkään.

Nytkin se on kokoajan, et olis kiva lähteä luistelee porukalla tai laskettelee poikien kanssa. Mä olen ihan silleen, et no mennään tai mene. Mut EI. Se ei vaan saa aikaiseksi. Aina on jotain muuta mitä pitäis muka tehdä. Mitäön kuitenkaan tapahdu. Herra pelaa jotain Angry Birdsiä tabletilla. Sit aika kuluu ja ei voi enää mennäkään.

22.1.2017
misukka
misukka

Aamupäivää.
Täällä herätty yhdeksän aikoihin.

Mihin asti Minnien tyttö tyttö nukkui?

Pojan hoitosuunnitelmassako ei ole mitään keinoa, millä hän nukkuisi yöllä pitempään? Vanhempina olette varmaan tehneet kaikkenne, sitä en tarkoita.
Lääkärien taholta mietin, että mitä ovat mieltä pojan yliaikaisistä heräämisistä yöllä. Siihen ei ole mitään hoitokeinoa, lääkettä tai muuta?

22.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jätä yösyötöt kerralla pois kun niin päätät. Tuossa ei oikein ole väkimuotoja. Lapsi menee ihan sekaisin jos joskus saa ja toiste ei.

Ihan varmasti pärjää sen 12 tuntia ilman maitoa. Siksihän te syötte iltapalan, että sillä jaksaa aamuun

22.1.2017
misukka
misukka

Misukka, tuo herää yleensä kaks kertaa, huonona yönä 3-4 kertaa. Vähän mietin et jos sais opetettua nyt aluksi et kerran yössä riittää. Toisaalta luulis et pienen ois helpompi ymmärtää jos yöllä ei syödä ollenkaan, mut en tiedä pärjääkö 11-12 tuntia syömättä. Nyt herää ekan kerran usein just kun mä oon itse saanu unesta kiinni, ja se vielä vaikeuttaa mun nukahtamista kun tavallaan jään odottamaan josko heräis ennen kuin meen ite nukkumaan. No, pitää katsoa joku jakso täs lähiaikoina et isännällä ei oo pahin työputki päällä, ja sit vaan päättää et nyt loppu yötarjoilu.

Isäntä kans mietti et pitäiskö vieroittaa kokonaan, mut mun mielestä on vähän aikaista sille. Mut ihan hyvä pointti kyllä et poika varmaan oppis juomaan paremmin jos olis vähän enemmän janoa. Sit toisaalta en tosiaan halua vieroittaa kokonaan vielä kun en uskalla antaa maitotuotteita.

22.1.2017
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Kuinkas monesti yössä Rinudan pieni heräilee yöllä?

Meillä nuo pojat kaikki pienintä lukuunottamatta nukkuneet 12 tunnin yöunia. Pienin nukkuu 10-tuntisia.

Keskimmäinen nukkui täysiä öitä 2 viikkoisesta. Kiinteiden aloituksen jälkeen alkoi 4kk iässä heräämään kerran yössä mutta vieroitin siitä 8kk iässä kun totesin, ettei tuo yömaitoa tarvii.

Pienin lopetti rinnalla olon 9kk iässä, joten yösyönnit jäi samalla. Mutta yöheräilyt ei.

22.1.2017
misukka
misukka

Huomenta

Mä köllöttelen vielä sängyssä. Täytyy kohta siirtyä tuonne muiden seuraan.
Pienin heräsi eilen kuudelta, tänään vähän vaille 7. Tänään se sentäs suostui köllöttelemään vieressä reilun puoli tuntia ennen kuin lähti hakkaamaan isoveikkojen ovea.

Isännys oli kiltti ja antoi mun jäädä nukkumaan. On kyllä pitkä aika edellisestä kerrasta.

Harmittaa tuo Minnien tilanne ihan hurjasti. Siis eikö poika koskaan nuku yli 5 tuntia yössä? Mites tyttö nukkui kun niin hurjan ajoissa nukahti yöunille?

Kiva, että laskettelurinteessä viihdyitte. Mä ostin kanssa viime talveksi valjaat tuolle keskimmäiselle rinteeseen. Kun ei noin pienillä oikein ole vielä voimaa pysäyttää vauhtiaan. Eipä niille nyt ole paljon käyttöä kun mä en voi rinteeseen edes mennä ja ukko on kertakaikkisen huono viemään yhtään mihinkään.

Ens vuonna sit ehkä tuon pienimmän kanssa treenailee ekoja kertoja. Täytyy vaan vauva saaha johonkin hoitoon siksi aikaa.

Nyt mie unohin nikin, kellä oli kouluhommia tehtävänä, mut toivottavasti olet saanut tehtyä hommia eteenpäin.

Meillä on taas päivä täynnä ohjelmaa. Esikolla futisreenit lounaan jälkeen ja kun sen saa kotia, ni mie lähen tanssitunneille kahtomaan pystynkö tekemään mittään.

Kiva olisi porukassa käydä vaikka luistelemassa, mutta pitäis lähteä just nyt jos meinais... Tunnin päästä alkaa olla jo lounasaika.

Mukavaa päivää kaikille.

22.1.2017
misukka
misukka

Huomenta.

Voi apua noi minnien aamut, ei käy kateeksi.

Mun perheen mielestä mä oon aamuvirkku kun mielellään nousen ennen kahdeksaa. 😃 Tänään poika heräs vasta seitsemän jälkeen. Isäntä tuli joskus silloin kans töistä kotiin, se jäi nyt nukkumaan kun pojan kanssa noustiin.

Mä oon nyt paljon miettiny yösyötöistä vieroittamista, olis kiva saada nukkua itsekin. No mulla tosin suurempi ongelma on kyllä omat nukahtamisvaikeudet, ihan hyvin jaksais nousta imettämään jos nukahtais kunnolla. Mut en siis tiedä pitäiskö jo vieroittaa, ja pitäiskö siinä tapauksessa lopettaa kokonaan vai rajoittaa yhteen kertaan yössä. Tuo nukkuu kuitenkin noin 20-07, joten aika pitkä aika olla syömättä.

Muuten ei suunnitelmia. Isäntä lähtee taas yöksi töihin, joten pojan kanssa vietetään päivää. Vaunulenkille ja kauppaan pitää mennä. Pyykinpesua. Joku päivä oli puhetta kuivausrummusta, sellaista ei tänne pysty laittaa joten täällä roikkuu pyykit telineellä aina. 😃

22.1.2017
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Nii juu, olis tytöllä puolen pv jälkeen heppakerhokin...

22.1.2017
Minnie
Minnie

Huomenta taasen!
Poika heräs 3 lta huolimatta siitä että 'väkisin' pidettiin hereillä 22 asti. Keksin koko illan hälle uutta ja uutta puuhaa ja sit mies kävi hänen kanssaan saunassa lopuksi. Sit tulikin uni niin että iltapalaa oli vaikea syöttää 😴
Ihmettelen vaan eikö mitenkään voisi saada nukkumaan pidempään!
Mul on hirveä väsymysjakso meneillään js kuolisin jos nousisin 3lta. Eli annoin Ipädin Lasten Areenan ja sen kans hän on nyt ollu kohta kolme tuntia. Pian on otettava pois. Pelkään mitä se tekee hänen aivoilleen. Mut jos ei antais, ja touhusi muuta ei kukaan saisi nukuttua.
Välillä ihmiset sanoo mulle kun kuulee milloin poika herää, että'mä kuolisin' ni tuntuu et haluaisin vastata 'että niin minäkin!'

Joo mutta, oltiin eilen koko perhe mun töiden jälkeen eli auringon laskiessa tuossa järvellä luistelemassa/kelkkailemassa pieni lenkki. Sinne on aurattu muutama eripituinen lenkki, vastarannoilla potkukelkkoja muutamakymmen vapaasti käytettävissä ja laavu. Eilen oli toisen rannan kuntolaatikossa reilu 200 nimeä eiliselle päivälle! Vastarannan laatikosta en katsonut, mutta hyvinkin voi olla 100 lisää.
Siitä on tullut tänä talvena hirmu suosittu! Siel käy kauempaakin sekä retkiluistelijoita että ihan kelkkailijoita, vanhempia ihmisiä ja pikkuisimmat vaunuissa 😊
'Parkkipaikkaa' sai hakea kun tämä on ihan pikkuinen kunta ja kylä ja alunperin vain lintutorni ja laavu pieneen väkimäärään tehty.
Mutta se on aika mielenkiintoista kun koskaan ei tiedä mistä ja miten syntyy uusi 'massatapahtuma'.
Tuolla on nyt ollut jäiden vahvistuttua käyttökuntoon joka vkl päivä 200-300 käyttäjää, jopa enemmän.

Tänään aiotaan mennä jo amp että lapset jaksaisi paremmin. Ja saatais valoa kasvoillekin 😊
Tyttö nukahti eilen kotimatkalla jo 17 yöunille! Oli kyllä hirmu väsyny sen luistelun päätteeksi.

Mulla on siis vapaa päivä. Ihan kiva, toisaalta, jos tarjous hoivakotiin ois tullut niin olisin kyllä mennyt!

Pe iltana oltiin elämäni ekaa kertaa laskettelemassa. Siis vain lasten rinteessä tytön kaverina. Tytöllä on serkkujen vanhat välineet ja mä vuokrasin. Lasten rinteen hissi on ilmainen tuolla. Käytettiin sellaista 'turvavaljasta' musta tyttöön. Et jos ei ois saanu hidastettua vauhtia tarvittaessa, mä oisin jarrutellu. Hyvin tuo meni.
Poikakin kokeili kaksi laskua, jalat puutui (liittyy hänen sairauteen) niin etteivät kantaneet, niin ei pystyny enempää vaikka olisi halunnut. En tiedä oliko syynä vain jännitys vai painoiko myös monot? ...jännitys laukaisee syöttösolujen altivoitumisen ja siitä seuraa ylireaktioita kun niitä syöttösoluja on liikaa ja liian aktiivisia.
Esim normaali ihmisen punastuminen on samaa asiaa, mutta näillä se tapahtuu potenssiin 100 eli menee voimattomaksi, jopa taju jne.

Muuten hän tykkäsi. Varsinkin hissikyyti oli hänestä hauskaa 😄

Tälle päivälle ei muita suunnitelmia kuin ulkoilu ja jääkaapista olis pakko valmistaa muikut ennenkuin on myöhäistä. Eilen mies teki uunilohta kun olin töissä tytön kans.

Oikein mukavaa sunnuntaita kaikille 😃

22.1.2017
Minnie
Minnie
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...