Tiistaita!

Huomenta kaikille! 😃

17.1.2017
Minnie
Minnie

Toivottavasti tutkivat sen olkapään kunnolla. Kuulostaa omituiselta, ei tuo nyt normaalia ainakaan ole.

Mua itseä ärsyttää, ettei ole tullut käytyä poikien kanssa uimassa. Ja luistelemassakin tosi heikosti. Se kun vaatii erikseen sen lähtemisen ja yksin pitää mennä jos meinaa. Sitten kun kuitenkin viimiset 6 vuotta melkein ollut raskaana tai ollut imeväisikäinen kainalossa.

Raskausaikana en ole jaksanut lähteä. Alkuun pahan olon takia ja siitä eteenpäin sit kipujen vuoksi.

Olen melko varma, että paremmin tulisi lähdrttyä jos ei yksin tarttis mennä joka paikkaan. Mutta ko ei isäntää kiinnosta. Ja kavereita ei ole.

Ehkei pitäis myöskään olla niin arka lähteä viemään noita uimaan. Eihän uimahalliin saa kellukkeita viedä! Joten en lähde useamman uimataidottoman kanssa kyllä mihinkään. Ja yksi kerrallaan on taas oma puljaamisensa kun pitäs olla vahti niille muille.

Kävin tanssitunnille. Yllätyin positiivisesti, että pystyin edes jotain tekemään vaikka koko reissun supistikin vähän väliä.

Ei tarvihe ku autolla ajaa ni suppailee.

17.1.2017
misukka
misukka

Mä sain uuden lääkäriajan perjantai aamuun tuota olkapäätä näyttään. Jollei sille sittenkään luvata tehä, tai tutkia niin menen yksityiselle. Siel on pakko olla jotain pahasti pielessä kun on niin käyttökelvoton. Särkee niin hirveästi jos vähänkään käyttää. Tuntuu irtonaiselta takaa.
Mulla ottaa henkisesti tosi koville kun ei pysty käsillä tekeen normaalisti 😔 Kun tekemistä olis ympärillä vaikka kuinka! Onneks mies harjasi saunan lattian, niin helpottaa edes sen verran 😍

17.1.2017
Minnie
Minnie

Huiskutin 👍🏻😊
Me käytiin vauvauinnissa, kunnes pojalla alkoi korvakierteet ja sit tuli vähän väliä taukoa ja lopetettiin kun tytöllekin tuli paha korvatulehdus. Putkitusten jälkeen ollaan käyty itekseen kun ehditään.
Muistan samoin oli meillä kun käytiin uimassa niin et olin tytön 2v ja pojan 6kk kanssa niin esim mummot oli saunassa että ihanko yksin oot lasten kanssa 😅 Mut uimakoulussa on hyvä puoli se et on opettaja ja muita jos tulis joku yllättävä tilanne ja tartteis apua.
Kyllähän se talvella oli aika rehjuamista kaukalon kanssa ja kaikki toppahaalarit ja mein lapset on tarvinnut aina rasvata päästä varpaisiin pesun jälkeen.
Harrastukset on pitäny mut hengissä rankkoina aikoina. Kaikki on käyty mihin vähänkään on päässy. Tapaa ihmisiä, saa uusia tuttavia/ystäviä. Lapset myös ja sit pysyy hereillä kun on touhua ja menoa 😃

17.1.2017
Minnie
Minnie

Mä oon huono talviliikkuja..ja sitä myöten lapset tulee liian harvoin vietyä jäälle/ladulle/pulkkamäkeen..tänä vuonna on jopa kerran luisteltu ja kerran hiihdetty,ihan ihme että oon jaksanu😂Ja kyllä 2-veelläkin on ihan kunnon luistimet ja monot/sukset..en mä ois ostanut jos ois vaan 1muksu kun käyttö niin vähäistä,mutta kun 5lasta kiertää läpi niin hintansa väärti😊Mutta uimassa me käydään ja paljon,ja mulla ollu yksin aina vauvasta isompaan mukana..en mä osaa aatella etten pärjäis,siellä se vauva roikkuu kaikissa altaissa kainalossa ja isommilla tarvittaessa kellukkeet.Toki pitää olla semmoinen allas että mulla yltää jalat pohjaan,siinä menee mun raja.Nyt oon tuota 6-veetä opettanut että osaa toimia miesten puolella,9-vee veli siellä toki on kaverina sillä,että ei ihan yksin mene.Me käydään kyllä paljon koko perhekkin jos ehditään.Viimeksi kävin joululomalla 6:n muksun kanssa yksin😂Mutta 4:llä oli jo uimataito olemassa,niin 2 oli koko ajan vahdittavaa😊Nuo on pienestä asti tottuneet ja tietää säännöt..ja sen että uimaan ei pääse jos menee hölmöilyksi siellä.

17.1.2017
huiskutin
huiskutin

Misukka, ei se mitään, kyl varmaan oppivat aikanaan. 😃
Kukin järjestää lapsilleen mikä itelle luontevinta.

Kukakohan oli, en löytäny tekstiä, ku kysyi mikä päivähoidon päiväjärjestyksessä on hankalaa mein pojalle?
Ni siis se et kun herää 2-4 h muita lapsia aiemmin, niin se rytmi miten hoitopaikoissa edetään kaikki porukalla, ei sovi sellaiselle joka valvonut jo kauan, ja joka muutenkin tarvii erityistä hoitoa.
Esim ruokahalu on tosi olematon, mutta myös nälkä pahentaa oloa ja etenkin mahahapon nousua. Eli tarvii ennen lounasta 2-3x syötävää. Hälle ei voi tehdä niin että ellei tarjottu puuro maistu, olet syömättä lounaaseen. Ei välttämättä pysty ottamaan yhtä sorttia riittävästi vaan useampaa vähän, joskus saa syötyä lautasellisen puuroasian.
Joka päivä 'pakkosyötän' häntä. Normaalisti 3,5v syö itse kaiken. Eli ei syötetä. Mein pojalle sitä ei voisi tehdä, koska ei söisi juuri mitään. Nämä on usein pienenä tiputuksessa tai nenämahaletkuissa sairautensa vuoksi. Me ollaan vältetty vielä ne tiuhalla tarjoamisella ja syöttämisellä ja iso osa syy on kotihoito tai se että itse hoidan häntä ja tiedän mitä tarvii vaikka ei sitä haluaisi.
Sitten on lukuisia muita syitä joita tiesin jo ennen ja lisää tuli esille kun oli mukana ryhmiksissä. Esim fyysinen rasitus kävelymatkoilla leikkikentälle/metsään, hyttysten pistot, lämpötilavaihtelut, vaatetus (pakko olla kaikilla takki kesällä jos niin päätetään, tai kuravaatteet, pipo tms. Kotona pph na voin esim vaatettaa kunkin erityispiirteiden mukaan, antaa välipalaa tarvittaessa, muokata puuhia kullekin mielekkääksi, ja kun jokaisen huomioi yksilönä, ei tule lapsille sitäkään että miksi toi saa ja mä en. Kukin saa sen mikä on kullekin parhaaksi. Ja kun pojalla parempi vointi vaadin häneltä enemmän, kun huonompi, hältä ei voi/on turha vaatia esim kävelemään tms.
Pieni erityisryhmä voisi sopia hälle jos vaan henkilökuntaa olisi riittävästi.
Sen verran olen nähnyt päivähoitoa että suhtaudun aika kriittisesti moniin asioihin. Säästöt ja aikuisen väärä vallankäyttö on ikävää todellisuutta.

17.1.2017
Minnie
Minnie

Kiva, että Rinudan appiukko pääsi yksin teillä käymään. Varmasti hällekin kiva päästä omaan tahtiin teidän pienen kanssa seurustelemaan.

17.1.2017
misukka
misukka

No mä olen se joka en viiti ihan pienen kanssa ruveta sohlaamaan kun sitten ei saa mitään aikaiseksi. Leivottu on 3-vuotiaan kanssa ja siitä ylöspäin. Sit noi ulkoilukokeilut, eli luistelu jostain 2,5v alkaen kun jaksaa ehkä himpun pidempään yrittää kuin kamat päälle ja heti pois.

Tosi motivoivaa ajaa 10 km jään äärelle ja lähteä samoin tein pois kun ei ollutkaan kivaa. Pihassa voivat sentäs hiihtää jos on lunta.

Uiminenkin jäänyt lasten osalta vähiin kun yksin pitäisi noitten kanssa pärjätä. Ei tullut mieleenkään viedä esikkoa kylmään lähdelampeen 4-vuotiaana ja sitten olikin vauva kuvioissa joten en yksin olisi pärjännytkään.

Mahtaako nuo ikinä oppia uimaan tällä menolla. Isännys ei lähde lammelle kesällä ja uimahalliin sitäkään vähää kun iho kestä sitä klooria.

Esikon pitäisi yksin mennä miesten puolelle eikä tuo ole siitä kovin innoissaan.

17.1.2017
misukka
misukka

Täällä taas keskustelu käy vilkkaana. ☺

Nyt melkein innostuin kaivaa luistimet esiin, viime talvena en oikein uskaltanu luistella. En kyllä tiedä milloin ehtisin jäälle...

En ota kantaa tohon minnien pojan tilanteeseen sen enempää, toivottavasti joku ratkaisu löytyy. Mut mähän olen ammatiltani koulunkäyntiavustaja ja varhaiskasvatuksen puolella töissä. Toki eri kunnissa voi olla tilanne erilainen, mut täällä on kyllä vedetty tosi tiukalle avustajaresurssit. Eli se että lapsella on diagnooseja tai lausuntoja ei valitettavasti takaa että saisi avustajan. Minun ammattinimitykseni on ryhmäavustaja, henkilökohtaisia avustajia täällä ei edes palkata. Useimpina vuosina ryhmässä on useampi avustettava joiden kesken joudun jakamaan aikaani. Joskus jopa joutunu jakamaan aikaani kahden ryhmän kesken. Se et saisi olla vain yhden lapsen avustaja on harvinaista.

Täällä ollut härdelliä. Eilen kävin pojan kanssa jumpassa. Appivanhemmat kävi täällä ja sit mies lähti heidän kanssa ostoksille. Mies oli ihan kypsä äitiinsä kun sekaantui kaikkeen. Onneks pysyi tiukkana eikä antanu äitinsä määräillä. Olivat siis ostamassa vähän tarpeita et saadaan tää asunto vähän turvallisemmaksi kun poika päätti jo oppia konttaamaan.

No tänään heidän piti sit tulla tänne auttamaan asentamisessa, appiukolla kun on työkaluja vähän enemmän. Oli kyllä iloinen yllätys kun appiukko tuli yksin. Ihanaa kun hän sai rauhassa viettää aikaa pojan kanssa, kun anoppi on mukana niin hän tietty sekaantuu siihenkin. Appiukkoni on siis mieheni isäpuoli, mieheni isä on edesmennyt. Appiukolla ei oo omia lapsia, ja vaikka rakastaa lapsia niin on ehkä vähän arka varsinkin pienten lasten kanssa.

Kävin työpaikallani täyttämässä vapaa-anomukset, joten nyt sekin on hoidettu, olen hoitovapaalla kevään ja kesän. Pojan hoitopaikkahakemuksen jätin myös. Nyt pitää vaan laittaa kelalle hakemus kotihoidon tuesta sekä ilmoittaa liitolle noista vapaista niin että jäsenmaksut menee oikein.

17.1.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Ja hiihdetty, siis laitettu sukset jalkaan ja töpötelty eteenpäin, on ihan yhtä pienestä! Lapsen omasta halusta.
Myös 2v hoidokki halus ehdottomasti hiihtää kun joku isompikin tässä piha/järviympäristössä. Vaik ei oo ennen kokeillutkaan. Ja musta on niin kiva pph kun saa antaa lapsille kokeilla asioita silloin kun siihen hänellä itellään on intoa, eikä isomman ryhmän mukaan mennä massana kaikki iän ja viikkosuunnitelman mukaan. Siis mikä tietenkin on ihan pakkokin päiväkodeissa yms. Ei siel voi lähteä jokaisen toivetta toteuttaan ja iso homma lähtee suksia ja luistimia kokeileen. Mut mä nautin tästä puolesta 😊 on uitu järvessä kun lämmintä, otettu lounas ulos extempore, lapset on saanu kylvää kasvimaalle ja korjata satoa, oppia ajamaan polkupyörää, retkeillä, leipoa ja askarrella eri tavalla/laajemmalla skaalalla kuin mitä päiväkodeissa olisi mahdollista järjestää (ainakin missä minä olen ollut töissä).

Itseasiassa MLL kahvilassa käydessäni 3v lähes säännöllisesti mulle tuli aika yllätyksenä kuinka useat äidit ajatteli ettei vielä tee jotain juttua lapsensa kanssa, koska on vielä niin pieni. Esim leipoa. 2v äiti mietti ettei leivo pipareita vielä kun on niin pieni lapsi, jos sitte vuoden päästä niin osaisi jotain. Mä taas ajattelen, et lapsi (vauva/taapero) nauttii pelkästä taikinan kosketuksesta, tuoksuista, mausta, mukavasta yhdessäolosta vaikkei osaisikaan ekaa kertaa elämässä kokeillessaan heti leipoa pipareita pelkille asti.
Tää nyt vaan yhtenä esimerkkinä. Mulla ajatuksena et kaikki mikä ei oo vaarallista lapselle, on mahdollista kokeilla vaikka kuin pienenä. Mut kukin oman innostuksen mukaan. Oon vissiin vähän hullu kun tykkään kaikesta puuhailusta 😅

17.1.2017
Minnie
Minnie

Misukka, lapsen oman innon mukaan...
Nuo meidän miniluistimet tuli huutonetistä yhden huutamani haalarin mukana, ei ois tullu kyllä erikseen hommattua 1v sopivia luistimia. Mut tyttö oli tosi innokas ja kun jäiden äärellä ollaan niin mikäs siinä, mukavaa ulkoilun vaihtelua, kun itekin luistelin samalla. Tyttö on sisukas ja sitkeällä yrittämisellä oppi pian mitä halusi, mutta poika ei ollu niin innostunu, tai antaa helpommin periksi jos ei onnistu heti. Hänen kanssaan on edetty hissuksempaan. Mut jäillä on ollu (myös hallilla) ihan vauvasta asti mukana. Nyt on ollu innostuksessa taukoa, mutta kuulin et hallille on viimein ostettu oikeita luistelutukia, et kenties sen kanssa ois pojankin mukavampi mennä (tyttö oppi kaunoluistimet juuri itekseen mennen)
Niin ja tuohon Vipen pojan mailaan, niin se voi olla myös hyvä tasapainoiluväline. Mein yleisöhallivuoroilla on mailallinen ja mailaton, mailalliseen ei uskalla mennä kun siellä kiekot käytössä isommilla pojilla ja mailattomaan ei saa edes pikkuinen ottaa tueksi mailaa, vaik ei ois kiekkoakaan. Järvellä saa hyvin mailasta sitten tukea.

17.1.2017
Minnie
Minnie

Misukka, mulla hoitolapset luisteli ja esikoinen hiihti (sellaisilla kenkiin laitettavilla suksilla) aina samaan aikaan ja se sitten halusi niin palavasti muiden mukaan että hiihti aina sinne jäälle ja eihän se siellä jäällä kyennyt hiihtään.. Kannoin sen aina pois kauemmas ja kauemmas mutta aina hiihti sinne niin päätettiin kokeilla luistimia.. Oli silloin sen jonku 1,5 kun kesällä syntynyt.. Ja yllätyin että hyvin pysyi pystyssä ja kärryn avulla pääsi jopa eteen päin.. Lopputalvesta muutaman "potkun" pääsi ilman tukea.. Vuoden ikäisenä oppi käveleen.. Ja pienempi oli vähän nuorempi mutta oli oppinut käveleen 10kk ikäisenä ja tolla on tosi hyvä tasa paino että osasi heti seistä luistimilla ja pystyy tosin kiekkoakin lämään pysyen pystyssä,mutta tän vuoden ongelma on että se ei hänelle riitä vaan pitäis kunnolla päästä liikkumaan ja ei kävellen vaan kunnon sivu potkuilla.. 😂

17.1.2017
Vipe
Vipe

Minnie sellaisia etsinkin esikoiselle kun meillä pienenä ollu sellaiset mutta en löytänyt.. Nyt näkyi taas olevan sellaisia mutta esikoisen vanhoilla mennään.. Toi pienempi kyllä viime talvena pysyi pystyssä ja lämäs kiekkoa ja loppu talvesta jopa muutaman potkun otti,mutta nyt tänä talvena kun seisoo ja lämää kiekon niin lähtee nii kauheella vauhdilla perään että kaatuu. Ja kun se siis koittaa ottaa sellaisia kunnon lätkämiehen potkuja, oon koittanut neuvoa että koittaa ensin ihan vaan kävellä niillä,mutta eihän toi kuuntele 😅 Esikko kun lähti just sillei töpöttämällä liikkuun ja malttoi seistä ja pysähtyä hakee tasapainon jos horjui 😄 eihän se juuri kaatuillu kun pelas varman päälle 😄
Mutta toi on totta että ekoina vuosina opetellaan aina uudestaan 😄 Ei esikoinenkaa luistele yhtä hyvin kun mitä luisteli viime talven lopulla..

17.1.2017
Vipe
Vipe

Oikeestiko viette 1,5-vuotiasta jäille? Mä olin mielestäni ajoissa keskimmäisen kanssa kun vein sen reilu 2,5-vuotiaana. Tosin sehän käveli vasta 1v7kk iässä että sinänsä tuo pienin on jo yhtä pitkään kävellyt kuin keskimmäinen tuolloin. Tai ainakin melkein.

Mut ei mahda meilläkään olla ihan noin minille luistimia. Eilen näin kyllä koon 26 luistimet prismassa alessa. Ihan kunnon hokkarit siis. Sillä on nyt 24 kokoset kengät. Minkähän kokoiset ne meidän pienimmät varastossa olevat mahtaa olla. Pitääköhän miun oikeasti käydä kahtomassa.

Keskimmäiselle jäi y11 eli noin 30 koko just pieneksi ja meillä on yhdet pienemmät harjoitusluistimet olemassa. Niissä on se kaunarin takaosa vaikka muuten hokkarin tyyliset. Ja poikien luistin siis kyseessä.

Kyllä mä vähän tossa torkuin. Ei vaan pysynyt hereillä. Mut semmosia 5 minsan minitirsoja vaan kun aina hätkähti hereille.

Pitäis ottaa seuraavaksi aterian jälkeinen mittaus. Kahtoo, mitä sokrumittari miulle nyt näyttää.

17.1.2017
misukka
misukka

Vipe, mein lapsil oli 1v sellaiset harjoitteluluistimet, joissa sellainen 'sukka' irroitettava ja sitten se luistinosa klipseillä kiinnitettävä, ei nauhoja. Tyttö oppi niillä tasan 1v luisteleen kun järven rannassa asutaan. Tai jos sellaista pikkuriikkisten jalkojen liikettä voi luisteluksi sanoa 😅 Mutta siis oppi pysymään niillä pystyssä jamenemään ilman tukea eteenpäin. Sen jälkeen on sitten opeteltu uudelleenkin kun on ollut kesätaukoja ja eri luistimet aina erilaisia...
Jep, mä jatkan myöhemmin, lohikeitto juur valmis ja lapsilla on musisointi menossa 🎤🎸 ukulele, kantele, marakassit yms soi ja laulu päälle 😄🙉 mutta hyvin viihtyvät 👍🏻

17.1.2017
Minnie
Minnie

PM ihana isoveli kun aidosti kiinnostunut pikkusiskon päivän kulusta ja tsemppaa ❤️☺️

17.1.2017
Minnie
Minnie

Riulle tsemppiä päivään.. Kyllä ne luistimet menee kun laittaa villasukat ja kiristää nilkoista hyvin.. Näin ainakin meidän pojille kun jostain syystä ei myydä luistimia sellaista 1,5 vuotiaan kokoa 😝 Toivottavasti pettymys ei ole suuri,jos ei ihan heti suju.. Meillä esikoisella sujui heti aika hyvin kun meni taaperokärryn kanssa,mutta tällä pienellä on se ongelma kun pitäis heti päästä pelaan.. Se keskittyy siihen mailaan ja kiekkoon eikä luisteluun.. Pitäis saada se jotenkin eka opettelee vähän sitä luistelua,mutta jos sitä ottaa mailan pois se saa ihan kamalat raivarit 😅 No ehkä se siitä ajan kanssa,mutta jännä kun toi varovaisempi ja ei niin liikunnallisesti taitava lapsi on ollut "parempi" luistelussa kun rohkea ja liikunnallisempi lapsi.. Mutta ehkä lusitelukin on Juuri sellainen laji että vaatii vähän keskittymistä ja tasapainon hakua eikä sitä että luistimet jalkaan vaan ja täysillä eteenpäin kävi miten kävi..
Meillä on jo turvattu toi raha puoli jos keskimmäinen innostuu lätkästä.. Kummisetä maksaa ja sitten KUN (😝) poika menestyy hän myy kaikki nolot lapsuus kuvat Iltalehdelle ja saa hyvät rahat 😂😂
Kauhee,menee taas lörpöttelyksi..
Misukalle kans jaksamista päivän touhuihin.. Ja ruoka-aikojen seurantaan..

17.1.2017
Vipe
Vipe

Huomenta

Tottakai Minnie kannattaa pohtia vaihtoehtoja. Kaikkihan riippuu ihan täysin siitä mahdollisesta hoitopaikastakin.

Ja kieltämättä tuo huiskuttimen mainitsema hoitovaihtoehto olisi varmasti eduksi vaikka siinä rinnallakin olisi jotain muuta. Kerran kuussa lepääminen ja yön nukkuminen on todella vähän.

Kiva, että kylpy oli suosiollinen teidän yöunille saitte nukkua pari tuntia pidempään.

Huiskuttimelle siivousintoa!

Hauskaa, että PMn keskimmäistä kiinnostaa pikkusiskon päivähoito. On nuo lapsoset niin suloisia kun huolehtivat toisistaan. 😍

Mä olen taas ihan naatti. Tekisi mieli heittää hetkeksi pötkölleen, mutta perhekahviloiden kassakirjanpidot vaatii huomiota ja pitäisi kirjoitella jotain "rahiksen testamenttia" seuraajalle. Huomenna kiikutan mapit uudelle omistajalleen.

Paastosokeria en millään saanut rajoihin. Arvot viipotti 5,6-5,9. 5,5 on yläraja.

Täytyy taas ruveta kahtelemaan että missä rytmissä syö. Muistelen, että aiemmin iltapalaa keventämällä on tullut parempia tuloksia. En tosin eilenkään kovin tukevasti syönyt, mutta aika myöhään. Jos söisi vaikka poikien kanssa samaan aikaan iltapalan.

Ja päivällinen pitäisi olla tuhdimpi mutta minkäs teet kun ei oikein maistu.

Illalla olisi esikon treenit ja mulla tanssitunti. Siinäpä sitä päivään aktiviteettia. Tää väsy on kyllä ihan järjetön.

17.1.2017
misukka
misukka

Huiskutin toi on kyllä mälsää että vapaa ei olekaan vapaa 😅 Jaksamista siis vapaa päivään 😉
Pm kiva että keskimmäinen kiinnostunut tytön asioista..
Minnielle tohon päivähoito juttuun.. Eilen unohtui kommentoida.. Mä en osaa tietenkään sanoa mitä mieltä kunta ois tollaisesta (täällä tuntuu olevan aika nihkeää nuo kunnan päivähoito jutut niin täällä ei varmaan suostuttais) mutta se mikä mua kiinnitti huomioo kun joku, en nyt muista kuka sanoi että poika häiritsisi muiden unia kun herää aikasin,nii mä rohkenen olla erimieltä.. Tai kävi mielessä että Kuinkas ne joiden kohdalla vanhemmat kieltää päikkärit päiväkodissa,eikös nekin sitte häiritse muiden lepoa..?
Päiväkodeissa on yleensä sellaiset tilat että hereillä olevat lapset saa toiseen tilaan kauemmaksi nukkumis huoneesta.. Ja sekin tosi että lapset nukkuu yllättävän hyvin vaikka toinen lapsi itkisi.. Toki riippuu lapsesta mutta ei meillä toi keskimmäinen herää vauvan itkuun yöllä vaikka se on sellainen joka herää siihen jos mies avaa aamulla voirasian kannen 😅 Tosin nyt kun mietin niin ei meidän vauva itke öisin 😅 Mutta siis esim. Kerran kun jouduin vaipan vaihtaa yöllä niin silloin vähän itkeskeli ja joskus saattaa illalla itkeä jos ehtii yli väsyneeksi, niin ei pojat reagoi.. Tai no isompi on niin äitiinsä tullut että se nyt ei heräsi vaikka pommi räjähtäis vieressä 😂

Mutta siis mä ainakin kannusta ottamaan selvää vaihtoehdoista.. Eihän siitäkään mitään tuu että vasta kun on ihan loppuun uupunut niin pääsee sairaalaan nukkuun.. Oishan se hyvä ennalta ehkäistä uupumusta ja muutenkin ois just ehkä kivoin että sais itse nukkua kotona,etenkin jos muutenkin herkkä uninen niin vieraassa paikassa ei ehkä saa niin sikeää unta mitä kotona saisi.. Ja toi huiskuttimen mainitsema tukiperhe kuulostaa ihanalta jos sellainen jostain suht läheltä sattuisi löytymään 😍

Meillä esikko kerhossa ja sen jälkeen lähdetään junalla junamuseolle.. Siellä on joku myyjäis juttu että siellä myydään jotain vanhaa junakirjallisuutta ja lehtiä (osa ainakin ilmeisesti kirjastojen yms. Vanhoja jos oikein käsitin) niin käydään katsomassa löytyisikö esikoiselle jotain mielenkiintoista luettavaa.. Se osti minkiöstä sellaisen paksun (tylsän) opuksen Deeverin historiasta ja nykypäivästä sun muusta ja se on sitä lukenut innoissaan.. Koitin silloin ehdottaa jotain lasten junakirjaa mutta ei kelvannut ja onhan tuossa tietysti sitten paljon faktatietoa jota tahtoo junista kahmia 😅
Mietin tässä just että kuin Monta mandariinia voi lapselle antaa,ettei ole liikaa 😅 Meillä toi keskimmäinen vetäs just 5 mandariinia.. Se on ihan hulluna niihin enkä ole kamalasti rajoittanut koska noi syö kamalan huonosti mitään hedelmiä ja marjoja niin on kiva että edes jotain syö,mutta nyt vasta tajusin että söi ihan huomaamatta 5,kun annoin aina uuden kun pyysi 😆

Menee taas lörpöttelyksi,joten kivaa päivää vaan kaikille..

17.1.2017
Vipe
Vipe

Heissuli 😊

Minnie nuo avustajat on kyllä oikeesti tosi tiukassa, meitä lykästi kun saatiin pojalle henkilökohtainen avustaja päiväkotiin ja eskariin. Avustaja oli oikee kultakimpale ja pojallakin oli viimein joku väylä kommunikointiin. Mutta kunta ei niitä todellakaan muuten vaan tarjoa. Mikä siinä päiväkodin rytmissä on pojalle haasteellista?

Tuvitus toivottavasti kerkeet vähän vapaapäivästä nauttimaankin 😊 Siivoominen sucks, meilläkin leviää koko kämppä vuorokaudessa, jollet ihan koko ajan laita paikkoja. Taaperokin elää mahtavaa vaihetta kun ihan tahallaan levittelee rojuja 😬

Mie yritän ottaa aamupäivän tsemareita, mutta uni ei tule. Joo tiedän, ihan käsittämätöntä 😄 Tännään ois ohjelmassa kauppareissua ja vanhempainpalaveria jäähallilla. Isukki löysi semmoset melko pienet säädettävät harjotusluistimet meijän pienimmälle. Villasukkaa jalkaan niin ehkä ne sen verran menis että pääsis jäällä käymään. Polte on pojalla nimittäin ihan hirmunen 😄 Euron kuvat vaan vilisee silmissä, kolme kiekkoa harrastavaa poikaa... ei saakeli 😁

17.1.2017
riu
riu

Huomenta!Meillä on talo niin räjähtänyt käsiin,että pakko tehdä jotain😱Hirveetä kun vapaat menee siivotessa/pakollisia hoitaessa😔No kuopus on mulla apurina😃
Minnie tarkoititko kun sanoin,että mun kaverilla on poika kerran kuussa poissa kotoa että saavat levätä?Se on semmoisessa perhekodissa vai sanotaanko sitä tukiperheeksi..mutta suuri tarpeisia lapsia siellä ja yölläkin on aikuinen hereillä ja lasten seurana kun just se poikakin herää aamuyöllä niin joku sen kaa sit touhuaa.Kannattaa kysellä/selvitellä mitä teillä siellä on tarjolla😊

17.1.2017
huiskutin
huiskutin

Pohtiminen on ihan hyvä, jos haluaa. Tässä on tullut (itseeni viittaan myös) erilaisia tapoja hoitaa varhaiskasvatusta. Minusta se on hyvä.

17.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Huomenta.
Tyttö päiväkodissa. Keskimmäinen on hyvin kiinnostunut pikkusiskon päiväkotipäivistä, kyselee ja kannustaa.

Itse nukuin hyvin yöllä.

17.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kaikilla kiirettä ilmeisesti, kun ei lörppää ole aloitettu...
Me nukuttiin harvinaisen hyvin Caribian kylvyn jälkeen, vasta 5ltä poika herätti! Mies oli jo silloin työmatkalla.
Mä nautin lämpimissä vesissä, en uskaltanut mennä liukumäkiin tms rikkonaisen olkapään ja varpaan kanssa...

Tänään ei ihmeempiä suunnitelmissa.
Toivottavasti mies pääsee ylitöistä pojan muskarin hoitamaan kun ite en silloin vielä pääse ja sitten myöhemmin tytön kanteletunti.
Tänään laitan lapsemme päikkäreille jotta jaksavat tunneilla.

Mukavaa päivää kaikille koteihin ja töihin 😊

Ps eilisestä...poika ei saisi missään kunnallisessa hoitopaikassa avustajaa/henkilökohtaista hoitajaa.
Se on selvitetty, tiukkaa on kunnalla ja ylipaikoilla mennään kun hoitajia vähennetty joka paikoista.
Minullakin pph on oman pojan lisäksi muita lapsia normi määrä, poikaa ei ole huomioitu määrässä mitenkään eikä hoidokkien erityistarpeita. Eli jos mein lapset ja mun hoidokit ois päiväkodissa, he 'tarvitsisivat' kahdesta kolmeen hoitajaa. Jos niinkuin tarpeen mukaan mentäisiin. Nuo avustajien palkkaaminen yms on kunnan itse määriteltävissä. Mutta mein poika ois helpoin yöhoidossa. Ja kun kerran (minun mielestä selvää) että yöhoitaja valvoo jokatapauksessa, ei hän rasittaisi sen enempää yöhoitajaakaan (tietenkin lääkitykset opeteltava) olettaen tietenkin, että on vapaa paikka.
Kunnanhan on velvollisuus järjestää pojan hoito jos niin pyydämme.
Poika on ollut mukanani useita kertoja sijaisuuksissa kahdessa ryhmiksessä ja sitten vkl tuolla vuorohoiopäiväkodissa. Ja tyttö oli kans mukana.
Noissa ryhmiksissä päiväjärjestyksessä yms on huomannut että olis pojan rääkkäämistä laittaa häntä hoitoon sellaiseen (ainakin tässä ikävaiheessa) mutta yöhoitoa voisin selvittää. Päivähoidossa huomasin, ettei kykene sellaisiin ruokaväleihin, kävelymatkoihin, ruokailuihin kuin mitä noissa oli porukalla ja siksi kun tiedän ettei saisi tarvitsemaansa henkilökohtaista hoitoa, olisi tosi ikävää rääkkiä koko päivä ja se vaikuttaisi (vaikutti) negatiivisesti vointiin ja koko muuhun elämään/öihin.
Mutta ehkä turhaan puin koko asiaa täällä...
Tuo Huiskuttimen (muistanko oikean hlön?!) mainitsema hoito kiinnostaisi kuulla lisää.

17.1.2017
Minnie
Minnie
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...