Uutta viikkoa! 😃

Aikaista huomenta!

16.1.2017
Minnie
Minnie

Täällä on tosiaan toi 20h rajoitus viikossa,mutta tossa meidän päiväkodilla on se tehty niin että on 40h/2viikkoa eli lapset 8h päivät toisella viikolla 2päivää ja toisella 3päivää niin tulee toi 40h/2viikkoa..ja on todettu et se on vanhemmillekkin helpompi kun on sit selkeesti vapaat ja sit pitemmät hoitopäivät niin ehtii oikeesti hoitaa asioita tai mitä lie kelläkin.Meillähän ollaan nyt molemmat töissä niin ei meitä koske,mutta vuorotyö niin minimitunneilla pidän pienet hoidossa😊Eskari toki käy eskarin vaikka oon vapaalla,mutta kuopusta en vie ollenkaan..ihan jo hoitomaksujen takia tunnit pienet niin ei tarvii maksaa paljon😊

16.1.2017
huiskutin
huiskutin

Ei täällä ole tuota hoitoajan rajausta. Virallisesti.
Mutta on kumminkin, ei kuitenkaan tuota 20 tuntia viikossa varhaiskasvatusta.

Kumminkin jo keskimmäisen aikaan oli, että jos vanhempi oli kotona, niin 8-15 hoitoaika.

16.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ai pm:llä ei olekaan rajattua oikeutta.. Hyvä että ainakin alku lähtenyt hyvin käyntiin.. 😊

Pakko kertoa meidän esikoinen oli niin ihana 😅 "Äiti mä rakastan sua niin paljon kun mitään muuta. Mä tykkään susta enemmän kuin junamuseosta.... Tai no mä tykkään susta sama verran kuin junamuseosta" 😂 😂

16.1.2017
Vipe
Vipe

Mäkään en tiedä saako hoitaja nukkua, mutta loogisesti ajateltuna ei saa. Jos lapsi herää ja hoitaja nukkuu niin lapselta puuttuu vahti. Jos tiukasti ajatellaan.

Kiva, että PMn tytöllä on alkanut päiväkoti hyvin.

Onkos siellä teillä ne hoitoaikarajaukset käytössä? Helsingissä niitä ei vissiin otettu käyttöön.

Täällä kunta kyllä käyttää kaikki mahdollisuudet rajata ja nostaa maksuja tappiin.

Mähän meinasin hakeutua OTTYn työnhakubuusteriin mutta päivähoitorajauksen takia en pääse sinne. Ne buusterit pidetään Pasilassa klo 9-12, ja lapset saa olla päikyssä 8-12. Ei edes teoriassa mahdollisuutta päästä sinne.

Kivasti siis ryssii näitä työllistymistä edistäviä aktiviteetteja tuo hoitoaikarajaus.

Tosin eipä niillä just nyt ole niin merkitystä. Tosin olisihan se kiva ottaa hyöty irti moisestakin. Voisi olla apua sitten kun taas hakee aktiivisesti töitä.

Mitenkähän tämä ajatus näin lipsahti...

16.1.2017
misukka
misukka

Sitren Minnie kysyi, saako yöhoitaja nukkua. En osaa vastata siihen kysymykseen. En tiedä yön osalta, mikä työntekijämitoitus on vuorohoitopäiväkodissa.

16.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Olin unohtanut Minnien pojan kohdlta tuon erityisruokavalioasian.
Koska Minnie olet ollut sijaisena siellä, sulla on varmaankin tarkka käsitys, miten siellä hoituu erityisruokavalioasiat.

Huiskutin jo viittasi siihen intervallihoitoon, jos nyt muistan oikein. Sitähän käytetään vanhuksilla. Ei näy puhelimella. Tukiperhe olisi ehkä yksi vaihtoehto Minnien pojalle.
Noiden perustyöntekijöiden lisäksi, kuten hyiskutin mainitsi, pojalla olisi hyvä olla avustaja. Se on eri asia, myöntäisikö kunta sen lapselle.

16.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä tyttö viihtynyt hyvin päiväkodissa. Nyt tosin vasta neljäs päivä takana.
Tänään oli päiväunilla itkenyt vain 15 minuuttia. Oli nukkunut kunnon päiväunet (nousi 5.30).
Pienentäjällä oli suostunut istumaan, mikä on jo edistystä.
Välipalan jälkeen halusi pienentäjälle mun kanssa, ja siinä myös istui. Viime viikolla kieltäytyi istumasta vessassa päiväkodissa.
Pienellä ruualla oli ollut. Ei mitenkään outoa meidän tytön kohdalla.
Hällä hoitoaika 8-15.
Keskimmäinen kysyi tänään onko pikkusiskollakin perjantaihoitopäivä kahteentoista. Näin isoveljilläkin on ollut. Hyvä idea.

16.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Heips.
Palailen Minnien pojan juttuun.
Nyt lähden keskimmäisen kanssa koodauskerhoon.
Täällä miehellä vaan tyttö, kun esikoinen siellä kemianryhmän leirikoulussa huomiseen.
Palailen siis. Oman tytön juttuihin myös.

16.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ai niin ja Tuvitukselle ja Almalle paranemista..

16.1.2017
Vipe
Vipe

Toivottavasti Pigletillä ja tytöllä meni neuvola mukavasti..
Minnielle kivaa kylpylää..
Onko pm:n tyttö tykännyt olla hoidossa.. Onko miten,onko aamupäivisin joka päivä vai muutaman kerran viikossa vai?
Nyt jo taas unohdin mitä Misukka puuhailee.. Vessa teillä ainakin oli puhdas mutta haiseva 😂

16.1.2017
Vipe
Vipe

Heippa vaan.. Meillä ei vieläkään kukaan muu oireile ja esikoisella meni sillä yhdellä oksennuksella että alan hiljalleen kallistua sen antibiootin puoleen.. Ainakin jos tuo pienempi ei tänä iltana/yönä aloita nii vien kyllä esikon normaalisti kerhoon huomenna.. En mä jaksa moneksi päiväksi jäädä odotteleen että josko tullaan kipeäksi 😂

Sain kela homman hoidettua,sain vaan kuulla että sen ois pystynyt hoitoon netissä.. Ja kun sain ohjeen nii juuri niin oli koittanutkin mutta oli herjannu.. Ois pitänyt testata myöhemmin uudestaan mutta luotin siihen herjaukseen ja ajattelin että ei oikeasti pysty tekeen.. On tää niin kätevää ja toimivaa.. Silloin kun tein hakemukset äippärahaa varten niin just kun painoin "lähetä" nappia nii kaatui koko juttu ja jouduin täyttään alusta asti uudestaan.. No mutta nyt on asiat hoidettu.. Ei me onneks jonotettu kuin 2,5 tuntia.. Ja vielä fiksusti oltiin siellä ruoka ja Päikkäri aikaan, mutta onneks nää mun lapset on niin ihania että jaksavat tollaiset jutut.. Olivat tosi hienosti.. Tai no kyllä ne yhtä naista häiritsi.. Pienempi pojista meinas alkaa leikkiin lasiovella ja kun kielsin sen,niin metelöitiin liikaa kun poika alkoi itkemään.. No sitten kun leikkivät hippaa eli juoksivat peräkanaa sellaisessa tyhjässä tilassa,eivät siis törmäilleet kehenkään eikä noi muutenkaan kauheen kovaa juokse,niin sekin sitten häiritsi.. Mutta sitä häiritsi ihan kaikki.. Myös se että pojat rauhoittui lukemaan kelan esitteitä.. Lasten ois pitänyt istua ihan hiljaa paikoillaan koko aika..
Eli siis jos huomioi paikan ja ajan ja lasten iän (ja vielä sukupuolen joka tosin karua yleistystä että pojat ois vilkkaampia) niin noi oli siellä kyllä ihan uskomattoman nätisti..

No mutta joo..
Pigletille ja Minnielle jaksamista.. Se on hyvä itse 'valittaa' kun nuorempi poika herää lauantainakin jo 7 jommalla kummalla puolella kun jollekin se ois luksusta.. 😥 Ei voi kuin hattua nostaa..

No nyt unohdin jo muun 😬
Piti sanoa eiliseen vai tässäkö siihen oli palattu niin noista pihateistä.. Meillä poika osaa uskomattoman hyvin havaita nekin..Kun pyöräilee sillä on lupa mennä edeltä aina sillei että tien ylityksillä pitää odottaa,niin se pysähtyy kaikkiin porttikongeihinkin odottaan.. Ja siis vielä joihinkin sellaisiinkin jota ei itse jotenki tajua,saatan huutaa (siis huutaa siksi että olen kauempana) että ei tarvi pysähdellä että menee vaan reippaasti ja sitten poika on että kun tässä on autotie,sitten itsekin tajuaa että niin joo siinä on taas joku porttikonki 😅 hyvähän se tietysti osata katsoa nekin kun joskus ihmiset lähtee pihoista kauheella vauhdilla.. Se on vaan kiva jollain alueella jossa vieri vieren taloja ja porttikonkeja 😅

Tänään ei erityisempiä suunnitelmia enää kun peruin kaikki sen oksennuksen takia..

16.1.2017
Vipe
Vipe

Sehän on selvä juttu,ettei erityislasta noin vain voi että hei se tulee vuoropäiväkotiin nukkumaan..voi olla että kunnon noin haastava tartteis sinne oman avustajankin mukaan,kun hoitajat mitoitettu "normi" lasten mukaan.Kun on tuo syöminenkin haastavaa.Ja minä en siis missään nimessä halua antaa kuvaa että väheksyn erityislapsia❤️Tärkeintä että lapsi ois jossain missä sais asuantuntevaa hoitoa ja vanhemmat sais levätä❤️Yhdellä kaverilla on kerran kuussa lapsi semmoisessa hoitokodissa,että saavat kotona silloin nukkua ja muutenkin levätä.

16.1.2017
huiskutin
huiskutin

Mut asiaa sivuten, saako sitten päiväkodissa yöhoitaja nukkua yöllä??
Hoitotyössä yössä oon ollu vain vanhusten puolella/vuodeosastolla, eikä saa nukkua.

16.1.2017
Minnie
Minnie

PM niinpä...syömiset ois omasta takaa jokatapauksessa, en luota et sais varmasti sopivaa, kun erikoinen ruokavalio...mut tuo nyt oli vaan mun ajatuksen heitto koko pojan hoito...päivä kerrallaan täytyy kattoo eteenpäin..

16.1.2017
Minnie
Minnie

Minnie, se tein pojan hoidon rytmitys, vaikka olisikin vain harvoin öitä hoidossa, olisi aika vaikea järjestää.
Lisäksi henkilöstökustannukset olisi paljon, kun yksi hoitaja ei kauaa jaksa öitä valvoa. Ehkä 3 työntekijää pitäisi teidän poikaa varten olla palkattuna, ja jokainen tietyn "pätkän" tekee töitä. 1 vapaalla, 1 töissä, 1 varalla.
Mihin aikaan teidän vuoropäiväkodista voi aamulla lasta hakea?
Varmaan ilman aamupalaa lähtisi teidän poika hoidosta, kun pitäisi jonkun tehdä aamupala hänelle, ja tarjoaminen olisi varmaan aikaisin. Kun lapsi pitäisi kotiakin saada ajoissa.
Tietty voisihan aamupala olla iltapalalta jotain valmista syötävää.
Iso rumba tulisi teidän perheellekin järjestelyistä.
En halua teilata, mutta jotain "näkökulmia" tässä mietin.

Ei sitten hoitorinkiä saisi pojalle öiksi kotiin?
Ja sun nukkumisjärjestelyt kotona jouheviksi ja toimiviksi?

16.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tää mein koti on 1,5kerroksinen ja oon ite sairaalloisen herkkäuninen et ei tullu mun nukkumisesta sen parempaa vaikka yöhoitaja oli jonkun kerran. Herään enkä saanu enää unta. Mut se vaihtelee. Nytkin on pidetty niin et vkl annetaan 3-4 aikaan Ipädi Lasten Areena ja saa sitä kattoo itekseen sivuhuoneessa ja yritetään molemmat vanhemmat nukkua vielä, mutta välillä en sit enää saa unta kun siin on puhetta, valoa yms. Aivot herää heti 100 lla vaik muuten ois poikki väsyny.
Se vuorohoitopäiväkoti olis taatusti moninkertaisesti halvempi kunnalle kuin maksaa yksityinen yöhoitaja yhtä lasta varten.

16.1.2017
Minnie
Minnie

Ja kun ollaan oltu esim kursseilla yms tapaamisissa, missä lastenhoitaja, poika on aina taakseen katsomatta mielellään kiiruhtanut ohjaajien matkaan. Lääkepussi mukaan hoitajalle.
Vaikka kotona onkin NIIN äidin poika, niin tuollaisissa on jo mennessä niin tohkeissaan että pääsee vaan lasten ja ohjaajien kans leikkimään aikuisten luentojen/keskustelujen ajaksi.
Vaikka aina ollu uudet vieraat hoitajat/leikittäjät. Ja paikkakin aina eri.
Et ihmettelen jos tulis hoitajasta ongelmaa jos vaan on inhimillinen ihminen.

16.1.2017
Minnie
Minnie

Misukka, voit olla oikeassa.
Mut oon ite ollu tuolla vuorojoitopäiväkodissa sijaisena, ni tiedän et siel ei oo montaa, voi olla vaan yksikin, lapsi ja pitkän mallinen huoneisto et en usko pojan aamuyön heräilyn toisessa huoneessa vaikuttavan toisten lasten uneen, jollei nyt ihan poikkeuksellisen herkkäuninen satu olemaan.
Meil kotona kuitenkin sisko nukkuu veljen kans samassa huoneessa ja jatkaa unia vaikka 7 asti.
Pojan kans sit valvotaan joko mein huoneessa tai yläkerrassa.
Et en tiedä oisko siitä muille lapsille (eikä siis saisikaan olla) haittaa mutta hoitaja joutuisi vähän enemmän valvomaan jos tottunut et hoidokit nukkuu kaikki pitkään.

En mä sitä jatkuvana säännöllisenä ajatellu, mut ois se mun mielestä parempi kuin että poika ja/tai minä ollaan osastolla tunnin ajomatkan päässä kotoa.
Et jos ois pahimpina kausina muutaman yön viikossa.
Sairaalassa ollessa on nukkunut paremmin kun ei oo ollu tuttuja näkyvillä, mutta silloin oli kyllä pieni.

PM huomioima infektioriski kyllä vähän kasvais, mut ei niin paljon kuin päivähoidossa ollessa koska täällä pikku paikkakunnalla ei ole montaa yöhoidossa olijaa, eikä nukkuessa niin tartuta/saa tartuntaa kuin jatkuvasti yhdessä ollessa.

Joskus mainitsin miettineeni tuota vaihtoehtoa, mut se jäi silloin siihen ja sit siin on viel sellainen järjestettävä asia et ensin täytyisi yökkö 'kouluttaa' pojan sairauden hoitoon. Lääkkeiden anto ja epipenin mahdollisesti. Mut Tyksistä ovat sanoneet et jos haluan pojan hoitoon, järjestävät ohjauksen.

16.1.2017
Minnie
Minnie

Misukalla ja P&M on kyllä hyviä huomiota vuoropäivähoidosta Minnien poikaa ajatellen.

16.1.2017
AlmaMatilda
AlmaMatilda

Ei taida olla Minniellä hyviä vaihtoehtoja noiden öiden suhteen.

Luulen, etteivät vuoropäiväkotiin ota.

Ja jos rehellinen olen, niin ihan muita lapsia ajatellen ei pitäisikään ottaa. He on siellä vanhempien vuorotyön vuoksi pakon edessä. Ja heidän pitää saada nukkua.

Ei henkilökuntamitoituskaan varmaan riitä.

Teillä ei sitten kotona ole mahdollisuutta, että teillä olisi se yökkö valvomassa poikaa ja sä saisit mentyä johonkin omaan soppeen nukkumaan korvatulpat korvissa tms.?

Kaverin vanhemmilla on sellainen talo, että siellä on toisessa päädyssä yksiö. Pääsee kulkemaan sisäkautta mutta myös erillisen ulko-oven kautta.

Mä vetkuttelin aamupalaa tähän asti, että sain paastoarvon napattua. Nyt alkaa tämä pistelyprojekti. Täytyy ottaa vielä ruuan jälkeinen arvo tuossa ennen kuin lähtee poikia hakemaan kotiin.

16.1.2017
misukka
misukka

Tuvitukselle paranemista.
Keskimmäinen sanoi kouluun lähtiessään, että on erilaista, kun pikkusisko on päiväkodissa.
Itse käyn kaupassa nyt. Illalla keskimmäisellä koodausta, niin pääsen sinne.

16.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Täällä ollaan influenssassa sekä tyttö että minä. Tyttö sairastui pe, näytteellä todettiin influenssa A-virus ja alkoi Tamiflu lääkitys. Itselle nousi kuume la ja olo on itsellä edelleen kamala, kuume ei hellitä ja joka paikkaa koskee. Tyttö ollut onneksi eilisestä lähtien kuumeeton, luojan kiitos ❤.
Aivan kamala tauti!!

Minnie, tuo vuoropäivähoidossa öiden nukkuminen kuulostaisi mainiolle idealle. Toivottavasti järjestyy.

Olikos se Pigletin pienin myös kipeänä..? Ainakin levoton yö takana.

Muuta en sitten muistakaan.
Mukavaa päivää kaikille!

16.1.2017
AlmaMatilda
AlmaMatilda

Minnie, ei sullakaan ole helppoa edelleenkään yöt.
Ei sitten pystyisi jotain "kevyempää" toimenpidettä tekeen teidän pojan kohdalla, kuin tuo sun ajattelemasi.

Raskas se on tuo vuorohoitopäiväkotikin, ja poika siellä yöt.
Mites pojan hoitotaho (sairaalahlökunta) ottaa hänen tilanteeseen kantaa? Päivähoidossa infektiot, ja vaihtuva henkilökunta, ei parasta teidän pojalle.

16.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

PM kyllä, kesään asti nyt uusi sopimus. Katotaan sitten miten jatkuu...

16.1.2017
Minnie
Minnie

Misukan kylppäri vaatisi kunnon tuuletuksen 😷 Mutta onpahan ainakin puhdas 👍🏻
Mein sauna on pesemättä edelleen, pitäny pitkän aikaa pest mut ajattelin joulukuussa mut sit tuli tää olkapää ongelma. Ei pystyis harjaamaan yhtään, paitsi vasurilla ja sitä en taida ruveta tekeen, menee hermot. Pyysin jo miestä peseen lattian ni sekin auttais...katsotaan koska...kerkee...kun nyt oli vapaa vkl mut ei ja viikolla ei oikeasti ehdi.
Tai sit laitan lasten kans joku saunailta ennen kiukaan lämmittämistä hauskaa puuhaa...

Piglet, toivottavasti saat päivällä otettua torkkua, kamalia huonot yöt 😑
Mulla alkaa huumori loppua kun tarvitsisin pimeään aikaan enemmän unta.
Aina päätän soittaa Tyksiin jotta jotain tehtävä, mut sit se aina jää...en tiedä ratkaisua tähän ollenkaan.
Mietin jo sellaistakin jos sais pojan vuorovoitopäiväkotiin öiksi. En tiedä onnistuisiko se ja oisko ylipäätään varaa, mutta sellainen tuli mieleen. Veis illalla kun menis tytön kans nukkumaan 8 aikaan, saisivat valvottaa siellä ja pääsis ite nukkumaan ja sit hakis aamulla ennenkuin hoidokit tulee, nykyään vasta 8 eka. Mun mielestä se ois kuitenkin parempi kuin että kunta joutuis maksamaan yöhoitajaa meille kotiin ja ite joutuisin ettiin yösijaa jostain tutuilta.
Muutaman kerran oli yökkö silloin kun olin sairaalassa ja sit siskon luona toipumassa uupumuksesta.

16.1.2017
Minnie
Minnie

Minnie, onko sun työ jatkunut, mitä sulla oli keväällä?

16.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Huomenia.
Minä, mies, esikoinen ja tyttö noustiin 5.30, poikkeuksellisesti, kun esikoinen on kemian ryhmänsä kanssa leirikoulussa tänään ja huomenna.
Tyttö on jo päiväkodissa.
Minnielle ja Pigletille jaksamista päivään.

Meollä on liukasta täällä, meinattiin mennhä tytön kanssa nurin päiväkotiin mennessä. Liukastuttiin vähän, mutta ei kaaduttu, onneksi.

Reipasta päivää kaikille.

16.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Huomenta

Teillä nuo herätysajat kyllä varsin epäinhimilliset. 😔

Minnielle kivaa Caribia-kylpyä illaksi.

Pigletille hyvää neuvolaa.

Mulla kello huuti tossa varttia vaille ja olisin voinut jatkaa unia. Tuo pieni on kyllä ihan kumma tapaus. Se oli ihan unessa mutta kun vähänkin liikahdin, että lähden sängystä, niin tämä pomppaa pystyyn kuin vieteriukko.

Isännys pesi meidän kylppärin eilen kloorilla. Täällä on ihan kamala katku. Yskittää ja päätä alkaa särkeä.

Tälle päivälle ei varsinaisesti mitään suunniteltua, mutta olisihan tuota tekemistä jonoksi asti kun vaan aloittaa.

16.1.2017
misukka
misukka

Meillä normi työpäivä tänään ja illalla ois atopiayhdistyksen Caribia-kylpy 🏊🏻
Vähänkö kiva 😊
Mies illalla koulussa, niin ystävä tulis kaveriksi/kuskiksi.
Ja pitäis kyllä soittaa lääkärille tuosta olkapäästä! 😥
Oikein mukavaa maanantaita kaikille!!
Jos maanantai voi olla kaikille mukava 😁
Mulle ei oo eroa, aina sama herätys jne.

16.1.2017
Minnie
Minnie

Mä kirjoittelen nyt kun aikaa on, vaikkei varmaan muut oo hereillä kuin Piglet. Täällä oltu reilu tunti...
Tuosta esikoulu /koulumatkasta. Musta se pakollinen aikuisen hakeminen/vieminen ei oo sentakia hyvä juttu kun on juuri näitä lähellä asuvia jne niin menee ihan hölmöksi. Mut ehkä sit kaikki vanhemmat ei Osasi arvioida omaa matkaa...en tiedä.
Mä oon ajatellu et voisin hyvin päästää , JOS van uskaltaa, mennä itekseen niin et tuon ainoan tienylityksen mein pihatieltä kävelytielle katsois yhdessä. Sit on pelkkä kilsan suora kävelytietä eikä tien ylityksiä. Oisko pari pihatietä?
Oikein pikkuinen kylä. Tänävuonna vain 8 eskaria. Ala-asteen yhteydessä.
Mutta täällä sääntö ainakin vielä että aikuinen saattamassa.
Enkä pimeellä tietenkään pelkästään susien vuoksi.
Ja mua jännittää eniten se onko kiusaavia kavereita tms kun jos sellaisia on, ois tosi ikävää mennä sitä matkaa josei tiedä koska tulee kukakin matkalla vastaan ja mitä sanoo eikä ois aikuista lähellä.
Mut nää matkat ja ympäristöt on joka paikassa erit...

16.1.2017
Minnie
Minnie
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...