Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

3kk vauvasta

Haluaisin kysellä millainen teillä muilla rytmi 3kk ikäisen vauvan kanssa? Onko jo jokin selkeä. -Mitä teette ja touhuatte vauvanne kanssa? -Kauanko jaksaa hereillä olla yhtä soittoa? -Kauanko nukkuu päivisin ja öisin? -Ootteko miettineet kiinteiden aloitusta ja miten ajattelitte aloittaa tai olette aloittaneet? -Onko masuvaivaisia vauvoja ja kuinka olette yrittäneet vaivoja saada pois?

15.1.2017
pitkospulla
pitkospulla
3 years, 5-month-old toddler

moi
meillä poika herää aamuisin puol9-9 aikaan vaihetaan vaippaa ja sitten imetän hänet. Viihtyy about tunnin hereillä,seurustellaan kunnes alkaa nukkumaan. sitten kun on herännyt niin syö ja lattialla sitten leikkimatolla leikitään ,nukkuminen iltapäivällä vaihtelee jos on keliä ja mennään kävelylle nukkuu vaunuissa helposti yli parituntia. Poika syö n.3 tunnin välein joskus useamminkin kun tankkailee. Poika tykkää paljon seurustella ja höpötellä mutta viihtyy myös lattialla. Illalla nukkumaan n.8 aikaan. Yöllä syö vaihtelevasti riippuu paljon tankkauksesta. Lisäruokia aloitan 4kk iässä ja imetän ainakin vielä sitten kun lisäruokia on aloitettu . ajattelin myös ehkä maistataan tuttelia,riippuu paljon painonnoususta.

17.1.2017
pupunen
pupunen

Ai kauhee, herätti tämä siihen että meidän vauvan on ens viikolla jo 3kk 😱

Meillä ei ole muuten selkeää rytmiä paitsi että yöllä nukutaan enemmän.. Päivä unet aika paljon riippuu siitä miten ollaan liikenteessä ja miten meidän päivä menee.. Vaunuissa ei pysy hereillä vaan nukkuu aina eli jos pitkään ollaan vaunuilla liikenteessä niin nukkuu pitkään..Nyt on vakiintunut sillei että aika usein herää aamusta pelkästään syömään,ei juuri jaksa kauaakaan hereillä olla.. Sitten Aamupäivästä nukkuu monta tuntia, sitten on valveilla tunnin Pari ja nukkuu päikkärit samaan aikaan kuin pojat tai ainakin osittain samaan aikaan..Sitten illasta on pidempään hereillä ja ottaa monesti yhdet tai kahdet pikku torkut.. Nukkumaan käy sitten siinä 21-23 se vaihtelee kovasti ja saattaa olla niin että käy esim. Nukkumaan kasin ysin aikoihin mutta herää vielä syömään ja hetkeksi valvomaan tunti pari nukkumaan menosta ja sitten vasta käy kunnon yö unille.. Seuraava herätys on aamuyöstä.. Nukkuu normaalisti 5-7 tuntia putkeen parhaimmillaan nukkunut 9tuntia.. Eli on kyllä hyvä nukkumaan..
Pisimmillään jaksaa olla hereillä ehkä kolmisen tuntia,mutta se alkaa olla aika maksimi tai ei ainakaan enää kamalan hyväntuulinen ole sitten enää sen jälkeen..

Meillä tässä 2v ja 4,5v isoveikat pitää aika hyvin huolen viihtymisestä.. Ja sitten tyttö on kamalan kova seurustelee joten ihan vain juttelu viihdyttää häntä parhaiten..
Meillä kans lelu kaari sitterissä ja nyt kun tyttö oppinut tarttumaan leluihin niin viihtyy pitkiäkin aikoja yksin sitterissä.. Oikeastaan paljon muuta ei vaadi.. Sitten laulellaan ja kutitellaan ja sellaista silloin kun vaan on aikaa..
Sitten kiinteistä.. Aloitellaan varmaan siinä 4kk tienoilla, niin ainakin poikien kanssa tehty.. Esikoisen kanssa jo vähän ennenkin kun oli enemmän aikaa "tuhlattavaksi" 😂
Ollaan aloitettu poikien kanssa sillei että ollaan annettu ihan pieniä määriä (vauva lusikallinen tai pari) ja jo ennen varsinaista tarvetta, että on saanut rauhassa tutustua kiinteisiin.. Sitten on lisätty määrää ihan sen mukaan mikä näyttänyt hyvältä,meillä pojat alkanut hyvin syömään heti..
Varmaan siis samoihin tapoihin aloitellaan tytön kanssa noin kuukauden päästä..

Masuvaivoja ei ole tällä juuri ollut.. Esikoisella oli pieniä,niihin auttoi "asento hoito" eli sylissä viihtyi sellaisessa massullaan olevassa asennossa.. Keskimmäiselle ja tytölle ollaan annettu myös Rela tippoja, en tiedä onko niistä ollut hyötyä kun ainakin heillä ollut vähemmän Masuvaivoja kuin esikoisella.. Ja ainakaan esikoisen ja toisen lapsen kohdalla ei ole kyse ollut siitä että esikoisella ois herkempi vatsa,koska kyllä se ainakin tätä nykyä tuntuu ton keskimmäisen vatsa olevan paljon herkempi..

15.1.2017
Vipe
Vipe
3 years, 5-month-old toddler

Meidän pikkuinen on jo 6kk, mutta yritän muistaa miten meillä oli kolme kk sitten. Tuntuu kuin siitä olisi jo ikuisuus. ☺ Yritän nyt muistaa kaikki sun kysymykset. Eli rytmistä, noin pienenä meillä ei ollut vielä mitään tiettyä rytmiä paitsi että yöllä nukkui enemmän, tiesi siis yön ja päivän eroa. Muuten meni kyllä sillä että söi ja nukkui miten sattui. Kiinteiden maistelu aloitettiin kun pojalle tuli ikää 4kk, neuvolalääkärin kehotuksesta. Kannattaa kysyä mitä mieltä neuvolassa ovat asiasta. Mut suositushan on et aikaisintaan 4kk iässä. Poika on niin iso ja nälkäinen et mikään maitomäärä ei riittänyt hänelle. 5kk iässä alettiin sitten antaa enemmän, nyt 6kk poika syö ihan kunnon annoksia 5 kertaa päivässä. Päivärytmi tuli oikeastaan kiinteiden aloituksen jälkeen, yritetään et syödään suurin piirtein samoihin aikoihin joka päivä. Päiväunet vähän vaihtelee vielä, nukkuu 2-4 unet päivässä, yleensä 30min - 1 tunti kerrallaan, joskus jopa 2 tuntia. Jaksaa valvoa sellainen 2-3 tuntia. Pienempänä valvoi ehkä just se 2 tuntia, mut nukkui usein vähän pidemmät unet kuin nyt.

3kk iässä poika viihtyi hyvin sitterissä, siinä oli lelukaari. Joskus 4-5kk alkoi riehumaan siinä niin ettei enää käytetty sitä, mut silloin viihtyi jo lattialla. 3kk ikäisenä ei vielä tainnut viihtyä lattialla kovin hyvin, mutta harjoiteltiin sitäkin joka päivä. Muuten ei kyllä ollu mitään erikoista touhua, pidin poikaa mukana samassa huoneessa, sitterissä tai lattialla. Höpöttelin, lauleskelin, otin syliin. Lelukaari tosiaan oli kiva, muista leluista ei silloin vielä välittänyt. Sit käytiin 2-3 kertaa viikossa perhekerhoissa ym et pääsin vähän itse tapaamaan muita.

Pojalla oli hiukan masuvaivoja, on helpottanut kyllä viime aikoina. Nyt tuli riesaksi allergiaepäily. Mut siis hänellä oli paljon ilmavaivoja usein. Röyhtäytettiin, ja sit masuhieronta ja jalkojen pumppaaminen auttoi.

15.1.2017
Rinuda
Rinuda
3 years, 8-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...