Suntislörppää

Onko pyhäpäivälle lörppääjiä? Kivaa päivää kaikille!

15.1.2017
misukka
misukka

Ja siis juu, netissä suunnittelin ne laittavani.

Toivottavasti Vipe saa asiat hoidettua Kelan kanssa. Kauheet jonot siellä.

15.1.2017
misukka
misukka

Rinudan pienelle onnea uudesta taidosta! Ihanaa kun vauhtia piisaa. Siitä se meno vakautuu.

Ne äippärahahakemukset 😄 Enpä ole niille mittään tehnyt. Onhan tässä pari viikkoa armonaikaa 😜

15.1.2017
misukka
misukka

Iltaa.

Olipas täällä taas vilkasta. ☺

Eskari tuli pakolliseksi 1,5v sitten, nyt on toinen lukuvuosi et on pakollinen. Täälläpäin eskari kuitenkin kuuluu varhaiskasvatukseen niin kuin ennen, eikä lapset saa kulkea yksin. Aikuinen haettava, vaikka asuisi ihan naapurissa. Ainoana tietty et ne ketkä kulkee koulukyydillä niin vanhempien ei oo pakko mennä taksia vastaan. Kyllä välillä hirvittää kun nää nuorimmat koululaiset kulkee tuolla kylillä ihan miten sattuu.

Täällä ollaan puuhasteltu kaikkea ja ei mitään. Isäntä kotona sitten perjantain, hän innostui siivoamaan nuo johtosotkut ympäri taloa, ja mitä kaikkea nyt on tehny. Ollu muutenkin tosi avulias, liekö huomannu ettei tää lapsen ja talon hoito oo mitään lepolomaa. Huomenna ois jumppaa taas, tiistaina pitäis mennä päikkyyn tapaamaan mun esimiestä. Pitäis kans laittaa pojan hoitopaikkahakemus sisään.

Poju lähti tänään konttaamaan. Tyyli oli aika huojuva, mut vauhtia riitti. 😃

Mitä muuta. Mä tässä ihmettelin, kun saatin ensi lauantaille kutsut kahteen eri synttärijuhlaan. Toinen niistä klo 17, toinen klo 18. Ja siis lapsen synttärit kyseessä. Vaikka onkin siis synttärikahvit, ei lasten kaverikutsut, niin aika myöhään mun mielestä. Ei kyllä mennä kumpaankaan, olen kahdestaan pojan kanssa enkä niin myöhään lähde hänen kanssaan kyläilemään.

15.1.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 8-month-old toddler

Niin harjoitus kysymys toki myös..Me kuljetaan niin paljon kaupungissa jalan lasten kanssa että esikoinen osaa aika hyvin autot katsoa, toki en tosiaan luottaisi silti että osais kaiken havainnoida ja joka suunnasta tulevat autot,saati arvioida nopeuden että ehtiikö mennä vai ei.. Koska monesti jos pitkä näkyvä osuus tiellä niin saattaa sanoa ettei saa mennä kun tulee auto jos vaan auton valot vähän pilkottaa jossain kilometrien päässä (siis vähän liioteltuna) 😄 parempi toki noin päin kun arvioisin ehtivänsä jonkun lähellä olevan auton edestä,mutta eipä sitä tuolla tyylillä pääse koskaan yli.. 😂
Että ei tosiaan riitä että osaa katsoa molempiin suuntiin..

Meillä esikoisella oli kuuri 3 kertaa päivässä ja 5vrk keskiviikkona alkoi eli tänään vika päivä..

15.1.2017
Vipe
Vipe

Ja entäs misukan äippärahahakemus? Netissäkö?
Mahdollisimman jouhevaa toimintaa myös Vipelle Kelan kanssa.

15.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hyvä, jos Vipen esikoinen reagoinut vain antibioottiin. Onko kuuria pitkään jäljellä, ja monestiko vuorokaudessa on annostus?

15.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Juu, kyllä se yli 10v tais olla, et hahmottaa liikennettä. Toki sekin vaatii harjoitusta. Ei ihan onnaa täällä metsän keskellä.

Kyllä tuossa syksyllä hyppäs sydän kurkkuun, kun esikko hyppäsi autosta kuplahallin parkkiksella ja lähti juoksee mitään katsomatta treeneihin. Heti etuvasemmalla oli auto joka lähti liikkeelle just kun esikko hyppäsi sen eteen 🙈 Onneksi sen auton kuskilla oli refleksit kohdillaan ja pysähtyi ennen kuin pääsi kunnolla liikkeelle.

Kusyin myöhemmin esikolta, että huomasiko se edes mitä tapahtui. Ei kuulemma hoksannut edes, että se auto oli lähtenyt liikkeelle.

Että siinä ne 10-vuotiaan hoksottimet.

15.1.2017
misukka
misukka

Voisikohan se pojan oksennus olla kuitenkin siitä antibiootista 🤔 Ei ole tuon yhden kerran jälkeen oksentanut, ruoka on maistunut eikä ole enää muutenkaan yhtään kipeän oloinen.. Silloin kun oli oksentanut niin oli jonkun ehkä tunnin kaks ihan kalpea ja huulet oli sinisenä ja tärisi ja tutisi kamalasti.. Ja sitten taas yht äkkiä ei mitään..

No siis kerhoon ei joka tapauksessa huomenna mennä ja serkun kanssa sovittu tapaaminen peruttiin,mutta Kelassa mun ois melkein pakko päästä käymään mutta en tiedä uskallanko ottaa sitä riskiä että sitten toi keskimmäinen alkaa siellä oksentaa 😥

Kai mä soitan Kelaan ja koitan hoitaa puhelimessa asian siihen pisteeseen että riittää että mies käy yhden lapun tiputtamassa kelan luukusta.. Kiva kun hoetaan aina "hoida netissä,netissä pystyy hoitaan" niin nyt kävin Kelassa jo tossa välipäivinä mutta siellä oli siis jonoa sillei että oli 50 ennen meitä (siis oikeasti meidän vuoronumeron ja palveltavan numeron välillä oli 52) ja oli niin täyden näköistä että ei kauhean moni ollut lähteny pois,vaan siellä oli vielä joku 30-40 ihmistä sisälläkin.. En sitten jääny näiden kanssa jonottaan kun viimeksi kun olen luukulla asioinut,niin mua ennen oli n. 10 ja odotin silti vuoroani yli 2 tuntia.. Siinä sitten ynnäsin jonotus ajaksi 6-8 tuntia eikä koko pulju ollut aukikaan enää kuin puoltuntia.. No seuraavan kerran kun menin (seuraavana tai sitä seuraavana päivänä) niin aikalailla yhtä monta oli ennen mua joten päätin että teen sen netissä.. No kun yritin niin ylläri pylläri en pystytään tekeen sitä netissä vaan pitää tehdä toimistolla asioiden 😧 Että hienosti toimii.. Mua ei vaan huvittais mennä sinne näiden kanssa moneksi tunniksi mutta kai se on sitten pakko jos ei onnistu puhelimessa..
Ai niin ja lisäksi sinne ei edes pääse rattailla hyvin kun siellä on hissi rikki jo varmaan neljättä vuotta. . 😡

15.1.2017
Vipe
Vipe

Misukka, meillä on tuo marginaalitapaus, päikky 50 metrin päässä. Siis nyt asutaan vielä lähempänä kuin esikon aikana, kun meidän piha oli välissä. Silloin ei ikkunasta päikkyä näkynyt. Päiväkoti on asuinkujamme toisella puolella, tie loppuu tähän.
Meillä esikko kävi eskarin tuossa päiväkodissaan. Saatettiin mennen tullen.
Nythän keskimmäisen eskariajasta lähtien eskari ollut koululla, toisella puolella tietä eri suuntaan. Meiltä koululle alikulku, samoin kuin väistökoululle, jonne meiltä pitempi matka. Sama reitti.
Keskimmäisellä menee varmaan 10 minuuttia tuonne väistökoululle kävellen. Siellä myös nykyisin eskari.

Mutta ymmärsin että pääasiassa puhutaan tässä pitemmästä eskarimatkasta kuin 50 metriä.

15.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä on kerho aika tasan kilsan päässä ja esikoinen kävelee sen matkan noin 15 minuuttia,että en tiedä oisko sekään niin pitkä matka.. Mutta sitten mitä sen matkan varrella on.. Meillä on pelkkiä puistoteitä ainoa miksi en uskaltaisi ihan heti laitta yksin on viimeinen tien ylitys,koska se on tosi iso tie.. Siinä on kyllä keskikoroke ja hyvä näkyvyys että sekään ei niin paha..

Mutta joku tutkimushas oli että missä iässä lapsi on valmis hahmottaan liikennettä hyvin kokonaisuudessaan niin se oli aika vanhan.. En muista tarkkaan mutta yli 10v se ikä kumminkin oli,että onhan se 6v ja vielä kouluikäknenkin aika pieni yksin etenkin teille jossa on paljon liikennettä ja isoja risteyksiä joissa joutuu moniin suuntiin katsomaan..
Mä olen miettinyt että meillä on päiväkoti n. Puolen kilsan päässä ei varmaan sitäkään ja vai Yksi tien ylitys joka aika hiljainen mutta juuri sellaisessa kohtaa jossa pieni mäen nyppy sillei ettei autoja näe toiseen suuntaan pitkälle,joten sieltä tulee aika nopeasti auto näkyviin ja jotkut ajaa tosi lujaa että uskaltaisko kuitenkaan päästää yksin.. Onneks tässä vielä puoltoista vuotta aikaa miettiä sitä ja säännötkin voi ehtiä vielä muuttua 😅

15.1.2017
Vipe
Vipe

Minnie, kyllähän tuo isännys rakentelee ja väsää kaikennäköistä, mutta en luota että tulisi valmista 😄 Meillä on niin paljon kaikenlaista aloitettua mutta keskenjäänyttä, että vajaa 3kk ajassa ei tuu tapahtumaan.

Ja tuollaset, et päikky max 50m päässä on aika marginaalitapaus kuitenkin.

Mä lähinnä ajattelin jotain kilsan matkaa, jota 6v joutuis yksin kulkemaan.

15.1.2017
misukka
misukka

Niin onhan se hauska että kun tollein muuttuu niin sitten muuttuu sekin että saa kulkea itse.. Mutta siis musta toi on ihan hyvä sellaisia tapauksia ajatellen että mullakin joskus oli hoidokki joiden kotipihalta näkyi päiväkodin pihaan eikä ollu tien ylityksiä välissä niin hänet piti aina viedä ja hakea kun oli eskarissa.. Sellaisten kohdalla on ihan kiva että kun eskari loppuu niin täti saa portilta päästää lapsen kotiin kun näkee vanhemman ovella odottamassa.. Ennen ei tätäkään saanut tehdä..

Minnie,meillä toi esikoinen saman lainen kaikessa,ihan yli varovainen,jos siis noissa asioissa voi ylivarovainen olla.. Siksi hänelle on hyvä saada tuollaista pientä harjoitusta.. Vaikka mä onneksi olen kotona töissä niin sitte. Kun aika tulee niin hän saa ihan rauhassa harjoitella kulkemista ja pystyn saattaa kouluunkin niin kauan kuin tarve vaatii.. Mua ei niinkään jännitä se että jäis auton alle (jos ei nyt lasketa sitä että joku hullu kaahari ajaakin jalkakäytävälle) vaan se että pääseekö ikinä tien yli kun ei uskalla Mennä 😄 Vielä ei siis todellakaan saa yksin ylittää tietä,mutta joskus tulevaisuudessa.. Ehkä se rohkeus lisääntyy vielä ennen koulun alkua,onhan tässä aikaa..

15.1.2017
Vipe
Vipe

Iltaa! 😃
Vipe, mä voin niin samaistua tuohon!
Mä annan lasteni mennä lyhyen pätkää edellä ja vaikka pienen sivulenkin tai kun mein pihalle pääsee kahta tietä, jotka lähekkäin niin haluavat testata rohkeuttaan niin että pyytävät mennä itekseen toinen toisesta ja toinen toisesta kotipihalle (kun palaamassa lenkiltä) siis viiskyt- sata metriä tms. Ja mul on siinä näköyhteys pitkälti. Riippuu niin lapsesta, mein tyttöä täytyy rohkaista luottamaan itseensä kun on niin arka ja tuossa yksi hyvä tilaisuus harjoitella. On ylivarovainen liikenteessä jos niin voi sanoa. Mutta joskus on kauhistuneita aikuisia kun annan mennä pyörätiellä matkan edellä esim potkupyörällä. Risteyksessä odottavat, suojatienkään yli ei ole lupa mennä ilman aikuista. Toisten lasten kanssa en tietenkään voi niin tehdä kun en voi luottaa heihin samalla lailla/ottaa vastuuta.
Täs oli hetken naapurina huumeporukkaa ja joku hein kaveri lähti renkaat kiljuten pihasta, silloin en voinu antaa edes pihalla pyöräillä ilman jatkuvaa vieressä olemista, mutta onneksi nyt on rauha palannut pihaamme takaisin 👍🏻

Mein lapset nukahti olohuoneen lattialle tekemiinsä peteihin. Vauhdikas päivä ollu ja poika herännyt tapansa mukaan klo3:20 eikä nukahtanut päikkäreille.
Nyt vaan itekin iltapesuille, siirtään lapset tiloihin ja itekin untenmaille! Jotta jaksaa nousta klo 3.
Tai jopa aiemmin.
Niin ja misukalle piti sanoa et onks tein miehellä kirvesmiehen vikaa? Jos ite tekis sen kolmikerrossängyn? Tai joku lähipiiristä?
Entä onko parvi mahdollinen? Pienimmälle tav sänky, kaks isointa parvelle..

15.1.2017
Minnie
Minnie

Aika jännä Vipen suunnalla, että kun vastuujärjestäjä vaihtuu niin yllättäin saman ikäinen lapsi on mukamas riittävän vastuullinen kulkemaan yksin kotiin.

Minusta eskarilainen ei missään tapauksessa ole riittävän vastuullunen kulkemaan yksin.

Mitä tahansa voi tapahtua matkan varrella, jota lapsi ei osaa käsitellä. Tuo Vipen kertoma pitelijä jo kertoo sen.

Sit ollaan kotona ihmeissään, että mitä on tapahtunut kun lapsi pelkää kulkea reittiä jota ennen kulkenut ongelmitta. Eikä lapsi välttämättä osaa itsekään kertoa.

Meilläkin tuo keskimmäinen on ollut itse luotettavuus mutta tuossa 5v uhman alettua on ruvennut huijaamaan. Sama kävi esikolla. Sitä ennen jos edes yritti huijata niin käry kävi heti.

Nykyään voi kirkkain silmin kertoa stooria josta saattaa jäädä kiinni saman päivän aikana, joskus vasta paljon myöhemmin.

Se on vaan sitä irtiottoa vanhemmista. Kuuluu ikään. Ja kehitykseen.

15.1.2017
misukka
misukka

Niin. Meillä keskimmäinen täyttää 10, hänen eskarivuotensä jälkeen, milloin tulikaan eskari pakolliseksi, niin en tiedä, mikä kulkukäytäntö täällä tätä nykyä on. Eskari on fyysisesti koululla, mutta täällä ainakin varhaiskasvatuksen, ei koulutoimen järjestämä. Samoin oli keskimmäisen eskariaikana. ja silloin ei saanut yksin kulkea eskarimatkaa.

15.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Joo en mä siihen meinannut vaan siihen että onko eskari ikäinen liian pieni kulkee yksin vai ei..
Ja siihen vaikuttaa toki matka ja paikkakin..

15.1.2017
Vipe
Vipe

Palautan vähän, mistä tää pieni lapsi ja kännykkä-keskustelu alkoi.
Nki:n esikoisen kaverilla on kännykkä. Esikko eskari-ikäinen.
Mutta takana ajatus, että oma lapsi alkaa pyytää jotain tavaraa, mikä kaverillakin on. Ei sen tavaran hankkimisen/saamisen tarvitse niin mennä.

15.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tulipas pitkät pätkät,mutta jäi niin ärsyttämään toi valehtelu tapaus ja toi että kohta 5v lapsi ei saa olla 30 sekuntia yksin KOULUN PIHALLA vaikka toisella vanhemmalla on häneen koko ajan näköyhteys..

15.1.2017
Vipe
Vipe

Loppui tila..
Ja siis VALEHDELLAAN vielä päälle että lapsi ois muka hyppinyt tiellä..!! Mä ymmärrän että ollaan huolissaan ja kysellään lapselta ja jäädään seuraan,mutta jos ei välitöntä vaaraa niin en pelottelisi vierasta lasta pitämällä väkisin kiinni.. (poika siis ei ollut lähelläkään autotietä kun mä sen näin ja sillon nappasi kii ja jalanjäljet kertoi ettei ollut ollut tiellä aiemminkaan) monet jää kyllä katsoon ja seuraan tilannetta ja sitten kun tulen niin varmistavat "onhan toi lapsi sun" sen ymmärrän ja niin itsekin toimisin että jäisin seuraan lapsen kulkua kunnes näen aikuisen,että ymmärrän huolestuneet ihmiset,Mutt kyllä mua jäi suututtaa toi tilanne että syyttä pidellään lasta ja valehdellaan päälle 😡
Tänään oli myös hyvä tilanne kun karatesta lähdettiin,mies olo Päikkäri lenkillä pienten kanssa ja mä unohdin pukkariin pojan karate puvun.. Oltiin koulun pihalla,jossa portit ettei autot pääse ajaan siihen pihaan.. Kun näin miehen tulevan, niin käskin esikoisen sanoa isille että äiti lähti hakeen karatepukua ja lähdin sitten jo juokseen takas päin ennekuin ovi menee lukkoon (siellä ne ovet lukossa ja siinä on päivystämässä sisään päästäjä aina tietyn ajan joka ryhmän saapumis aikaan ja seuraava ryhmä oli just sillä hetkellä saapumassa) niin eikös siihen kerenny joku mies jo tulla, oli kuulemma yrittänyt huutaa mun perään,ja mies oli sitten sille huudellu että on tulossa siihen että on pojan isä ja se mies oli sitten saarnannut ettei lasta saa jättää noin että tulee auto ja ajaa päälle ja niin edelleen 😱 No joo oishan sen puolen minuutin aikana kun poika oli yksin niin joku auto voinut rysäyttää porteista läpi ja pojan päälle,mutta jos kaikkea tuollaista alkaa miettii niin ei voi liikkua lasten kanssa missään koska jos vaikka leikitään puistossa ja sinne rysäyttää auto,niin en mä ehdi kaikkia siirtää syrjään.. 😥

Mutta joo,mä vaan tykkään että lapselle on hyvä antaa tuollaista pientä luottamusta jota lisätään hiljalleen sillein ettei tule sitten koulun aloituksessa kerralla hirveästi uutta ja vastuuta,mutta muut ihmiset pilaa sen tollaisessa ylireagoinnilla ja samalla pelottaa lapsen.. Poika ei meinaa sen kiinni pitelyn jälkeen uskaltanut mennä askeltakaan edellä pitkään aikaan ja siihen suuntaan jos lähdetään ei lähde edeltä.. Kerholle päinkin hyvin varoen ja hitaasti..

15.1.2017
Vipe
Vipe

Sunnuntaita..
Meillä vaihtui karate ja vanhan hoidokin synttärit kotona leffan katseluksi kun isompi oksensi.. Tai no,kyllähän me sinne karateen ehdittiin sen verta että tatami saatiin rakennettua ja juuri harjoitukset pyöräytettyä käyntiin kun tuolle tuli huono olo,sain sen sentään salista käytävälle,ennenkuin lensi laatta,mutten valitettavasti vessaan asti..
Harmi kun tätä päivää oli esikoinen odottanut että pääsee näkee kaveriaan pitkästä aikaa,mutta ei voi mitään,kumpa ois vaan oksentanut vaikkapa reilu puolituntia aiemmin sillei ettei ois ehditty karateen asti viemään pöpöjä.. Nyt seuraillaan mihin menee ja kuka seuraavaksi oksentaa.. Tai sitten täytyy vaan toivoa että se ois tosta antibiootista mikä menee kolmesti päivässä kun sanoi apteekissa että se voi aiheuttaa pahoinvointia,mutten jaksa uskoa että se aiheuttaa ihan tollaisen kunnon oksennuksen,etenkin kun se on jo keskiviikosta asti mennyt eikä ole aiheuttanut yhtään huonoa oloa..

Taas ehdin unohtaa muun,Misukalla riittää kiirettä vaikka osa menoista peruttu.. Zantralla kun pakkaset..
Tohon kännykkä juuttuun piti tai oikeastaan siihen eskari juttuun,niin eskari nykyään kaiketi lasketaan ennemmin kouluksi kuin varhaiskasvatukseksi joten sieltä saa nykyään kulkee itse.. Näin ainakin täällä vaikka ois päiväkodissa järjestettyä.. Ainakin tämän selityksen sain kun ihmettelin että miten päiväkoti suostuu päästään yhden kaverin lapsen yksin kulkemaan kotiin,niin se selitti että se muuttui sen myötä kun eskari tuli pakolliseksi.. En tiedä onko muilla paikkakunnilla sama mutta täällä ainakin tosiaan saa nykyään eskarit kulkea yksin..
Ja tosiaan kaikkihan tollaiset kännykkä ja luottamus jutut on niin lapsesta kiinni että niihin ei oikein voi sanoa mitään oikeaa ikää.. Meillä ainakin esikoiseen voi luottaa ja hän (toistaiseksi) kattelee jopa itsestään.. Ja jos yrittää valehdella niin tekee sen niin huonosti että huomaa ja itsekin jo heti myöntää ettei se niin mennyt ja kertoo totuuden eli jos vaikka kysyy että tekikö hän jotain minkä takia veli itkee niin vastaus on: "en tehnyt mitään,tai no joo,kyllä mä tein" 😂 Eli kertoo jo totuuden samaan hengenvetoon..
Pienempi taas sen toista maata.. Ja häneltä saa sellaisia ihania poliittisia vastauksia.. Esimerkiksi kerran kysyin tuliko kakka pottaan vai vaippaan niin vastaus oli "ei tullut lattialle kakkaa" ja tosi monesti vastaukset on samaa luokkaa että kiertelee vastausta..
Ton meidän esikoisen mä voisin antaa kulkea eskari matkan yksin (lyhyt matka ja yksi tien ylitys) mutta pienempää en ainakaan tällä hetkellä voi kuvitella yksin maailmalle ehkä ikinä 😂 Mä laitan esikoisen nyt jo välillä yksin edeltä käveleen kerholle,kun se osaa kulkea ja tietää missä viimeistään jäätävä odottaan ja jää jo paljon ennen sitä paikkaa odottaan(sellaista puistotietä menee jossa ei autotietä lähelläkään)mutta kaikki mummot ihan paniikissa aina jos näkee.. Olen opettanut pojalle että jos joku kyselee niin sanoo että äiti antoi luvan ja tulee kohta perässä.. Yhden kerran laitoin pojan kävelee toiseen suuntaan joissa auto tie lähellä (tai olin pistänyt ennenkin) niin kun menin perässä yksi nainen piteli poikaa kiinni ja poika itki paniikissa.. Ja se nainen sanoi mulle että poika oli meinannut jäädä auton alle kun oli kävelly autotielle.. Mun oli vaikea uskoa sitä naista ja kyselin pojaltakin se sanoi ettei mennyt tielle.. Siinä oli vaikea että kumpaa uskoa,mutta silloin oli onneksi satanut juuri lunta ja autotiekin oli auraamatta ja pojan jalanjälkiä tulkitessa sain huomata että se nainen valehteli.. Autotiellä ei koko sinä matkana kun poika oli yksin kävelly ollut yhden yhtä kengän jälkeä,eikä edes lähellä tien reunaa.. Ainoat jäljet jotka meni tielle oli ketun jäljet.. Mä ymmärrän että ollaan huolissaan jos nähdään lapsi yksin etenkin kun toi poika on 3 vuotiaan kokoinen, mutta en ymmärrä että lasta pidetään väkisin kiinni (siis se nainen nappasi lapsen vasta kun mä jo tulin perässä ja piti niin kauan että olin ihan kohdalla)

15.1.2017
Vipe
Vipe

Eskari-ikäinen on vielä niin pieni, etten mä päästä kulkemaan omin nokin. Korkeintaan ehkä naapuriin. Joten sillä periaatteella sen ikäinen ei edes tarvitse omaa puhelinta.

Jos jonnekin pidemmälle menee kaverille, niin mieluummin tarpeen tullen soitan kaverin äidille ja sovin asioista suoraan kuin soitto omalle murulle joka kuitenkin epäluotettava välivahvistin.

Mä en siis todellakaan luota noihin meidän mukuloihin. On nuo jo sen näyttäneetkin ettei ole niihin sanomisiin luottamista.

Joten ihmettelen kyllä jos joku oikeasti sokeasti luottaa lapsensa puheisiin. Etenkin 5-10 - vuotoaan. Silloin se puppugeneraattori toimii ihan liian tehokkaasti.

Saatiin keskimmäiselle luistimet. Ovat suoriltaan terässäkin joten ei muuta kuin menoksi.

15.1.2017
misukka
misukka

Eskari-ikäinen pitää vielä hakea eskarista.Täällä ei ainakaan saa kulkea eskarimatkoja yksin. Ei välttämättä tarvitse kännykkää.

Meillä esikoinen sai kännykän varmaan oliko 5. tai 6. luokalla. Meidän perheellä eri tilanne moniin muihin koululaisperheisiin nähden, koska vielä olen kotona.

Keskimmäinen sai kännykän ekalla, kun koulua oli käynyt toista viikkoa, syy oli se, ettei häntä saanut koulun loputtua kiinni, jos jäi vaikka koulun pihalle leikkimään.

15.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meidänkin täytyy käydä lähinnä esikon osalta kaikki välineet läpi. Ei olla vielä tsekattu mikä kaikki vielä mahtuu.

Keskimmäinen ottaa vaan seuraavaa varastosta löytyvää jos edelliset jääneet pieneksi.

15.1.2017
misukka
misukka

Meidän päikyssä lapsilla on puurunkoiset vaahtomuovipatjoilla varustetut 2-kerrossängyt. Mutta siksihän ne mahtuu kaappiin kun ovat lyhyitä.

En usko, että löytyy 3-kerroksisia kaappisänkyjä. Ja kaappisänky noiden olemassaolevien rinnalle ei mahdu huoneeseen.

15.1.2017
misukka
misukka

Aamupäivää.
Vähän jatkaisin tuosta nki:n kaappisänkyehdotuksesta.
Kerron, millaisia olen itse nähnyt.
-70-luvulla rakennetuissa päiväkodeissa olen nähnyt putkirunkoisia kerrossänkyjä, ja putkille patjaksi kiinnitetty markiisikangas.
En tiedä, minkä mallista Nki tarkoitti.
Toinen, päiväkodeissa myös käytössä oleva kaappimallisänky on kehittyneempi, että sänky on tehty vanerista vai mistä lie, ja pohjakin on kunnollinen, vanerista.
Kolmikerrössänkyjä en ole nähnyt.

Taas nukuttiin hyvin. On levännyt olo itsellä.

Mukavaa päivää kaikille.

15.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Täällä pikkupakkanen, 3-4 astetta pakkasta. Pojat on pihalla melskaamassa.

Lounaan jälkeen suunnittelin, että lähden keskimmäisen kanssa ostamaan sille isompia luistimia. Meillä oli säädettävät, koko 32-35, jotka oli esikolla käytössä mutta ne ei oikein futaa kiekkokoulussa suojien kanssa.

Tarjotaan niitä keskimmäisen tarhakaverille kun niillä ihan perusharjoittelua. Nuo on kuitenkin tosi hyväkuntoiset. Melkein uutta vastaavat.

Meidän piti lähteä vasta välipalan jälkeen porukalla mutta sainkin osteopaatille peruutusajan, niin lähdetään kaksin keskimmäisen kanssa jotta ehdin hoidettavaksi.

Tanssitunnit on tältä päivältä peruttu eli ilta vaihteeksi vapaa.

Ai mut hitsi, keskimmäisellä on futisreenit... Eipä taidetakaan lähteä shoppailemaan. Tietty jos sattuis löytyy tosta omalta kylältä alesta luistimet.

Meinattiin lähtee XXL:ään kun siellä oli inhimilliseen hintaan Bauerin luistimet. Saa taas joululahjarahat hyötykäyttöön 😄

15.1.2017
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...