Lauantai-huomenta!

Hyvää huomenta kaikille, pitkästä aikaa! 😊

14.1.2017
Minnie
Minnie

Ei ole tilaa, ellei sitten ole se kolme petiä päällekkäin. Mut siinä kaikkoaa se kaappisängyn idea.

Hirveen hintasiakin ovat.

Mä luulen, että joudutaan menemään tuolla väliaikaisratkaisulla, että pultataan joustinpatja parvisänkyyn ja kehitellään siihen jostain laidat.

15.1.2017
misukka
misukka

PMn tyttö nukkunut kunnon unet viime yönä. Toivottavasti jatkaa hyvin nukkumista.

Kyllä se kuivuuskin tulee sieltä ajallaan. Päikyssä muiden malli varmasti edistää asiaa ihan huomaamatta.

Meillähän keskimmäisellä kesti kuivaksioppiminen lopulta päälle 3-vuotiaaksi vaikka olikin jo melkein päiväkuiva vuosikkaana. Sitten hää kieltäytyi pottailuista ja pöntöllä käynnistä reiluksi puoleksitoista vuodeksi.

Olipas hankalaa äsken nousta sohvalta ylös. Kun yrittikin kääntyä edes, niin oikea kylki tuntui kuin ratkeisi siihen paikkaan. Piti pyytää isäntää vetämään miut vasemmalle kyljelle, että siitä pääsi nousemaan.

Ekaksi se meinasi vetästä suoraan ylös mutta sekin sattui ihan tuhottomasti.

14.1.2017
misukka
misukka

Iltasta kaikille.
Kerrankin voin kirjoittaa, etten ole aiemmin tänne ehtinyt.
Meidän tyttö nukkui 21-9. Jee! Ei syönyt iltaruokaa, iltapalaakaan ei jaksanut, juuri ja juuri oli hereillä, kun laitoin yövaipan.

Mies oli eilen pitkän päivän töissa, ja mekin käytiin ajoissa nukkumaan.
Keskimmäinen valitteli eilenillalla väsymystä koulupäivien jälkeen.

Vaihtelevaa tuo kuivaksi opetteleminen. No, (Minnielle, viikolla tyttö oli 3 pv. harjoittelemassa päiväkodissa), paljon siis tytölle uutta. Tyttö sai vesirokkorokotteen ke, ja vesirokkoa on hänen ryhmässään tarjolla, niin oli loppuviikon kotona.

14.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Pitää vielä lisätä uksi vaatimus sille sängylle 😄 Se ei saa olla liian korkea.

80-luvulla rakennettu talo ni olikohan huonekorkeus joku 220cm. Eli sinne ylimmän sängyn yläpuolelle olis hyvä jäädä tilaa sellanen 40-50cm. Mahtuu esikko olemaan ja kulkemaan sieltä.

14.1.2017
misukka
misukka

Tuosta sängystähän mun piti vielä...

Ei varmaan ole ihan helppo homma löytää sopivaa.

Meillähän on nyt pojilla parvisänky ja jatkettava kerrossänkynä. Mutta tuo pienin pitäisi saada ujutettua sekaan myös.

Mietittiin, että pultataan tuohon parvisänkyyn johonkin metrin korkeuteen joustinpatja ja siihen joku petari, että saa lakanat fiksusti.

Sit lattian rajaan pienimmälle patja.

Mut siihen keskipetiin pitää jostain kehittää laidat ja portaat ettei tuo keskimmäinen tule alas sieltä ihan holtittomasti. Nykyäänkin tuosta jatkettavasta tippuu välillä kun tulee laitojen yli. Eihän siinä kummoset laidat toki ole. Just sellaiset, että huomaa.

Tämä on siis hätävararatkaisu ellei soppelia sänkyä kävele vastaan.

14.1.2017
misukka
misukka

Tosi hyvin 5-vuotiaalta! Meillä tuo keskimmäinen alko kiinnostua kirjaimista siinä 5v synttäreiden paikkeilla.

Minkä ikäinen se teidän Touran on? Tuohan se käytettynä ostettujen ongelma on, että niistä ei tiedä, mitä remppaa on luvassa.

Mä nyt toivon, ettei tuo mun 4-vuotias ala renaamaan. Sen verran kova hinta sillä kuitenkin on.

Keskimmäisen kiekkokoulu meni hyvin. Tuo on kyllä hyvä ryöstämään kiekkoja vastustajalta. Kunhan saa luisteluun vauhtia, niin tuo vielä pyörittää pari vuotta vanhempia ihan mennen tullen. Nyt se siis jää vauhdissa jälkeen.

Esikko pitää hakea kotio tuossa about tunnin päästä.

14.1.2017
misukka
misukka

Misukka, haastava homma tuo sängyn löytäminen, toivotaan että löytyy jostain sopiva käytettynä 👍🏻
Niin ja tyttöni täytti juuri 5v. 20.12.
On jollain lailla osannut kirjoittaa ja lukea vajaa vuoden, mutta nyt voi sanoa että oikeasti osaa kirjoittaa kun ihan pitkiä lauseita itekseen kirjoittelee. En oo kyllä opettanut. Kiinnostus on ihan itsestänsä lähtenyt. Lukeminen tulee hieman jäljessä, mutta tavallaan osaa, ei kuitenkaan niin nopeaan kuin kirjoittaa. Ja vaikka tuntee tekstauskirjaimet, on liian työlästä lukea esim kirjaa, jossa tekstauskirjaimet. Lyhyitä sanoja jaksaa niitä lukea. Lukeminen vaatii enemmän keskittymistä/muistia muistaa edellisetkin kirjaimet ja muodostaa niistä päässä sana, kuin kirjoittamisessa saa unohtaa sitä mukaa kun on kirjoittanut.

Niin ja Zzandra, siis ensi syksynä alkais esikoulu hällä. Tulee oleen aina porukan nuorin kun niin loppuvuodesta syntynyt, mutta toivotaan että pärjää porukassa. Vähän on kyllä arka ja ujo luonteeltaan, se on ainoa mitä huolin eskarin alkamisessa. Muut taidot luulen olevan kohillaan.

Ja nuo autot! Me ostettiin tuo Touran käytettynä vuosi sitten, ja edelleen lainaa jäljellä siitä. Ja näitä vikoja tuntuu tulevan vaan esille! Ajattelin jo maksaa lopun lainan pois siitä, mut nyt meneekin huoltoon ja osiin niin paljon ettei pysty. No kenties kesään mennessä.

14.1.2017
Minnie
Minnie

Ja käytettynä vieläpä. Uutena maksavat niin pirskatisti.

Mikään alta vedettävä lisäsänkyratkaisu ei käy. Ei mahdu.

14.1.2017
misukka
misukka

Ai niin. Mie yritän metästää näpsäkkää keinoa saada nuo kolme jäbää nukkumaan samaan tilaan. Käytännössä 3-kerrossänky lienee ainoa vaihtoehto.

Onko kellään tietoa, mistä kaikkialta moisia voisi löytää. Ja mieluusti 80x200cm kokoisena, että menee normi patja ja lakanat.

Löysin Liisa sängyn mutta siinä on 70x160 tai jotain sellasta se patjakoko.

14.1.2017
misukka
misukka

Zzantran auto on kyllä melkoinen riesa jos noin kovasti pitää kokoajan korjailla. 😱

Tuolla rahalla, mikä menee korjauksiin, ni sillä saisi jo kummasti hommattua uudempaa ja toivottavasti parempikuntoista autoa.

Siksi mä nyt investoin tuoreempaan yksilöön. Ettei tarvii olla jatkuvasti korjaamassa. Ja jos tuolla ajais vaikka seuraavat 10 vuotta 😄

Noh, ainakin maksan 5 vuotta... Isännän autostakin oli osamaksuja, nyt menee satasen verran enemmän. Laskin, et kyllä me se lisäsaturainen jostain revitään.

Meillä pienin heräsi kuudelta vaatimaan ylös. Ei sit suvainnu nukkua enempää. Se vaan höpötteli, pyöri ja hyöri puolitoista tuntia. Sit oli jo isoveikatkin hereillä niin ei suostunut pysymään uneliaassa seurassa pidempään.

14.1.2017
misukka
misukka

Huomenta

Minnien varvas kuulostaa kipeältä, ja käsi myös. Kiva, että tytöllä kirjoittaminen sujuu. Siinähän se lukeminen tulee vähän väkisin mukana 😄

Minkäs ikänen teidän neiti nyt on?
Meillä keskimmäinen (keväällä 6v) kanssa kirjoittelee kamalasti mutta aika harvassa on vielä oikeat sanat. Se siis vaan kirjoittaa kirjaimia peräkkäin. Joskus saa kiinni, mitä se on yrittänyt kirjoittaa. Tai onko ylipäätään yrittänyt 😄

Teidän päivän suunnitelma kuulosti kivalta.

Mähän en ole nyt töissä. Palkattomana varmaan menisi lapsen lääkärikäynnit.

Tennarille tsemppiä hammaslääkäriin. Hyvä hoitaa pois kun kiusaa tuolleen.

Meillä esikolla kaverisynttärit tiedossa. Pitäis viedä samaan aikaan ku keskimmäinen kiekkokoulussa ja pienin päikyillä. Havahduin tähän pulmaan eilen, joten sovittiin, että käyn tiputtamassa esikon tuntia ennen sinne kaverille. Ovat siis lähdössä viettämään synttäreitä mäenlaskun ja makkaranpaiston merkeissä.

Me sit keskimmäisen kanssa jatketaan jäähallille.

Illalla vaan esikon nouto kotio kunhan on riittävästi laskettu mäkeä.

14.1.2017
misukka
misukka

Huomenta. Tässä herääillään ja esikko leikki pikku kakkosen tahtiin. 😍

Mul ois tänää hammaslääkäri. Pitkään aina sillon tällön vihlonu mut nyt jo päivittäin tuntuu. Sain yhelle yksityiselle tänne näin lauantaille ajan.

Muutenki hyvä varmaa nyt hoitaa kuntoon ennenkö tulehtuu.. Tälleeraskaana ku ei kauheest buranaa tai antibiootteja kehtaa kauheest syyä..

Ukkoläks töihin jo kuuden jälkeen. Mun äiti tulee lasten seuraks.. Mä vaan en yhtään tykkää hammaslääkäristä. Vähän oikein hirvittää.. 😣

Nii ja pyykkikone saa laulaa taas koko päivän varmaan. Aattelin ihan petivaatteetki vaihtaa.. 😊

14.1.2017
tennari
tennari

Ja Riu, menikö auto siis luisuun ja ulos vai huoltoon noiden toimimattomuuden vuoksi?
Meil on ollu kans autossa huoltoa huollon päälle eikä oo vieläkään valmista. Ei oo ees koko autoa maksettu ni 1000€ edestä huoltoa!! 😖
Mun isä kyl teki ison remontin siihen ilmaiseksi ettei tarvinnut viedä huoltoon, osat vaan ostettiin eikä isä ottanu maksua vaikka tarjosin. Mutta viel ois Webaston laitto ~600€ ja jotain muuta pientä. Vähän stressaa. Iso lovi pieneen tuloon ja viel se ettei oo pystyny käyttään ni järjestelyt...ja taas huoltoon.. Ja kun miehellä ei oo aikaa laittaa sitä kun pitkä työ+työmatka 2h sekä iltakoulu 2x/vk.

14.1.2017
Minnie
Minnie

Eilistä selailin ja Pigletille onnittelut ymmärtäväisestä 'omaishoidonjärjestäjästä' !
Tsemppiä kovasti arkeen! ❤️

PM tyttö edistynyt pottailussa, hienoa 👍🏻 se on aina iso askel.

Teillä on vilkkaat lörpät jatkuneet 👏🏼

Misukka, saatko sairaslomaa tms lasten lääkärikäyntejen vuoksi, vai täytyykö ottaa palkaton pv?
Meillä pph aina palkaton, vaikka mitä lapselle tehtäis 😔 Ja vaikka olis niin huonossa kunnossa ettei edes pystyis muita lapsia samaan aikaan hoitaan. Esim tytön 2vrk ilman peruslääkkeitä (anafylaxiavaara suurempi ym ym) ja 3. Vrk vuorokausivirtsankeräily ja lopuksi paastoverikokeet tunnin ajomatkan päässä. Sitten saikin pari kohtausta, eli ois ollu aivan mahdoton ottaa hoidokkeja samalle päivälle.
Mutta valitsin vkl lääkkeettömäksi ja sitten ma palkaton.
Mutta eipä tämä työ tule kannattamaan kun usein reissuja.

Sain kylläkin viikon sloman kun menin lopulta näyttämään olkapäätä, tod näk siinä on kiertäjäkalvosinrepeämä, särkeny kohta 2kk yötä päivää ja ei pysty kunnolla käyttään. Mutta kun ei tutkittu/kuvattu eikä mitään niin eihän se viikon sairaslomalla mihinkään muuttunu. Tulehduskipulääkkeitä oon ottanu.
Sit aika rampa olo kun mursin vielä oikeasta jalasta nimettömän. 😂
Ihan vaan kävelin pimeässä sängyn jalkaa päin. On nyt musta, turvoksissa ja kosketusarka.

Saapi jättää toistaiseksi hiihtohaaveet vaikka lunta nyt saatiinkin.
Mutta mukava ulkoilla lasten kanssa kun mieluisaa tekemistä 😊
Onneksi valoa kohti mennään, kaipaan niin kovasti valoa jotta jaksaisi illalla valvoa. (Uni tulis jo 17 aikaan, mutta poikaa täytyy valvottaa 21-22 asti jotta edes 3-4 asti nukkuis)

Tänään olis aikeissa mennä lasten kanssa kuvataidetyöpajalle, sellainen tapahtuma 😊 Joka jatkuis huomennakin.
Tykkäävät hirmuisesti askarteluista, piirtämisestä ja kaikista käsitöistä!
Elikkä mulla vapaa vkl.
Tyttö on nyt oppinu kunnolla kirjoittamaan, ja lähes lukemaan. Kirjoittaessa toki tulee vielä virheitä (esim kaksoiskonsonantti, välit unohtuu tms mutta hyvin saa selvää.) kirjoittelee viestejä lappusille pitkin päivää 😅
Kielellinen innostus tukee myös hänen R-opettelua kun saatiin puheterapiajakso vaikka normisti ottavatkin vasta kouluiässä pelkästä R viasta. Mutta pyysin ja pyysin niin pääsi ja aivan innoissaan on sekä tyttö että ihana opettaja 😍
Poika opettelee siinä sivussa kun seuraa isosiskoa, vaikkei kiire hällä ookkaan, mutta hyvä se on silloin kun siihen on lapsella itsellään intoa.

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille! (Jos joku jaksoi lukea 😂)

14.1.2017
Minnie
Minnie
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...