pehmennyt kohdunsuu rv 34

hei olin juuri sairaalassa kun sain lähetteen vauvan painoarvion tarkastukseen, kaikki sen osalta ok mutta kohdunkaula pehmeä ja jäljellä 2cm. mitä se siis käytännössä tarkoittaa? alkaako tämän jälkeen avautumis vaihe? lisäksi vauva oli laskeutunut jo kohdunsuulle

11.1.2017
Jeminapa
Jeminapa

Hyvä niin.

20.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

kyllä helpotti omaaki mieltä lääkärikäynnin jälkee! :)

19.1.2017
Jeminapa
Jeminapa

Hyvä, että ei ole tilanne kohdunsuulla muuttunut. Nyt otat tosiaan levon kannalta ja annat ukon laittaa vauvan huoneen ja hoitaa koirat.

Hyvä, että vain pari viikkoa lepoa. Mut näin se yleensä on, että kun 36 viikkoa täynnä, ei vauvaa enää estellä. Silloin lasketaan täysiaikaiseksi.

19.1.2017
misukka
misukka

saan olla, onneksi! :) kätilötki nauroivat että miehellä tulee olemaa seuraavat viikot kiirettä töiden jälkeen, kun kerroin että vauvan huonekin laittamatta, vaatteita pesemättä, kolme koiraa jne😂

19.1.2017
Jeminapa
Jeminapa

Saatko olla kotona kuitenkin?

19.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

nonii ny on kontrollissa käyty, ei muutosta kohdunsuulla, vauvalla kaikki hyvin. painoarvio alarajalla. ennenaikasensynnytyksen riski, tästä syystä määräsivät 2 viikon ajaksi lepoon, sen jälkeen ei tarvitse enää pidätellä vauvan tuloa.

19.1.2017
Jeminapa
Jeminapa

joo sellasta polttavaa jomotusta, no pari päivää vielä niin sitte lääkärin aika ja tilanne tarkistetaan. toivotaan ettei muutosta ois vielä tapahtunut kohdun suulla..

17.1.2017
Jeminapa
Jeminapa

Onko se selkä kuumottavan oloinen? Niinkuin polttelisi. Silloin on supistus ja siis ihan oikea sellainen. Ei mikään harjoitusversio.

Maha voi tuntua painavalta jos vaavi on laskeutunut tai alkaa laskeutua.

Toivotaan, ettei nuo nyt synnytykseen viittavia olisi ihan vielä.

Oothan muistanut lepäillä?

Miulla alko eilen illalla supparin aikaan tuntua kohdun suulla viiltoja ja ahterissa paineen tunnetta.

Tänään kauppareissu olikin yhtä vaappumista ja tosi hissukseen vedin koria perässäni ettei ruvennu supistaa.

Täytyy miunkii ruveta himmailee entisestään.

Odotan innolla isännän yön yli reissuja tuossa helmikuun puolella kun oon sit keskenäni muksujen kanssa. Nytkin ollut iltoja etten ole pystynyt pienimmän iltapesuja tekemään.

17.1.2017
misukka
misukka

viimeyönä tullu 3 asti nukuttua ja 7 aamulla uudestaa nukahin ja taas hereillä.. jotenki outo olo, selkää jomottaa, ei samallailla ku ennen mutta kipeä on. eilen illalla autossa ollessa alko yhtäkkiä helvetillinen nipistely oikeaan nivuseen, kesken nauramisen😑 mahassa outo tunne, jotenki raskaan olonen.. ummetusta kyllä ollu ny koko yön ja aamun, mutta mitäköhän noi oireet meinaa.. en oo vielä äitipolille soittanu, ajattelin tän aamun odottaa ja kattoa tilannetta, jospa helpottais särkylääkkeen, kauratyynyn ja ruuan jälkeen

17.1.2017
Jeminapa
Jeminapa

Sehän se on hankalaa kun tottunut olemaan ja menemään, niin vaikea pysähtyä.

En mäkään osaa rajoittaa menemisiäni ennen kuin tulee täys stoppi vastaan.

Kroppa joutuu mulla pysäyttää miut ennen kuin tajuan, että on tullut mentyä liian kovaa.

Kun tuntuu, että se stoppi tulee nyt jo ihan mitättömistä jutuista. Niinkuin toi perunapussin nosto.

Mut yritä nyt vaan ottaa rauhassa. Kun ei sekään sit kivaa ole jos joudut sairaalaan vuodelepoon tai vaavi syntyy ennen aikojaan.

Mie jo tiedän oman kroppani, ettei noi supparit tee alakerrassa mitään. Ne vaan tuntuu tosi ikäviltä. Ja muistuttaa olemaan riehumatta kamalasti.

15.1.2017
misukka
misukka

Koita nyt vaan levätä.

15.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

pitäs olla stressaamatta tätä mutta ihan mahotonta :/ etenki ku on viel sellai ihminen ettei osais paikallaa pysyä 😂

15.1.2017
Jeminapa
Jeminapa

Aika hurjaksi sulla heittäytyi yks kaks. Mutta kunhan se 36 viikkoa on täynnä, niin ei ne enää estele. Eli pikkasen rapiat 2 viikkoa kun jaksat ottaa rennommin, niin sitten saa taas touhuta.

Täällä kans päiviä, ettei kauheasti kannata edes unelmoida saavansa mitään aikaiseksi. Eilen 2 kilon perunasäkin nostaminen jääkaapista sai puhisemaan ja harkkasuppailee.

Miulla noita viikkoja vielä niin pitkästi jäljellä etten ole uhrannut ajatustakaan vauvan vaatteille. Kun nyt saisi aikaiseksi edes Kelalle äippärahahakemuksen. 😄

Sen verran mä nyt varmuudeksi valmistelen, että tuo pienin pitäis saada siirrettyä pinniksestä pois. Mahdollisimman pian itse asiassa ettei tunne syrjäytetyksi itseään jos/kun vaavi valtaa pinnasängyn.

14.1.2017
misukka
misukka

kyllä täs on ny menty ihan omien voimien mukaa, en ees tajua miten yhtäkkiä voi alkaa tulla supistuksia noin paljon että nyt jos tekee vähänkin jotai raskaampaa (eilen kumarruin ottamaa kattilaa alakaapista) ja heti supistukset alko ja takasin sohvalle 😐 toivon että ei ois tällästä koko loppuraskautta... ääh😐 sais ees vauvan vaatteet pestyä ! ;S

14.1.2017
Jeminapa
Jeminapa

Kannattaa vuodelepo kotonakin ottaa tosissaan, jos et halua, että vauvanne vielä syntyy.

13.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

No lähinnä mietin, että jos vuodelepoon käskivät, niin periaatteessa edes kävelylle ei saa mennä, puhumattakaan puuhastelusta.

Mut jos lääkärin mielestä pennun ulkoilutus on ok, niin mikäs siinä sitten.

Kyllä optimaaliseen aikaan on pentujen luovutus.

13.1.2017
misukka
misukka

tänää luovutetaan vikat ja yksihän siis meille jää, mutta emo onneks syö tarpeet edellee 😂 oispa helppoa jos söis siihen asti et neiti oppii sisäsiistiksi. ja tosta koiranulkoilutuksesta kysyin niin jos koira ei vedä yhtää ni saam käyttää, eli pennun ulkoilutus jää mulle, onneks emo osaa olla vapaana niin sitäki voin periaattessa tossa pihalla käyttää. uros koiran hoitaa mies 😋🐶

13.1.2017
Jeminapa
Jeminapa

Hyvä, että pääsit kotiin. Näin mä vähän uumoilin, että levolle käskevät. Ei sitten edes koirien kanssa lenkkejä eikä pentujen jälkien siivoustakaan! Vai joko pennut on luovutettu?

13.1.2017
misukka
misukka

kotiin pääsin eilen päivällä, loppu ilta meniki paijatessa koiria jotka sekos heti ku äiti tuli takasin kotii ja sohvalla maaten. viikon päässä kontrolli, nyt käytännössä vain vuodelepo, ei saa tehä mitään raskasta..

13.1.2017
Jeminapa
Jeminapa

Mikä Jemina sun tilanne on nyt?

12.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Nyt ehkä lääkärin aamukierto ohi, ja Jemina saanut tietoa tilanteestaan.

12.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mites on jeminan vointi, pääsitkö kotiin? Muista ottaa iisisti nyt. ☺

12.1.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Sitä lähinnä tarkoitin, että mulle on neuvolassa ja neuvolalääkärillä sekä sairaalassa asioita selvitetty henkilökunnan puolelta oma-aloitteisesti tai kun olen kysynyt. Suurelta osin olen saanut hyvää palvelua neuvolassa.

Voimia Jeminalle loppuraskauteen.

11.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

täällä edelleen. ei ollut 7 aikaan käyrällä kipeitä supistuksia, mutta tuli niin usein että yön täällä. aamulla kotiin mikäli kohdunsuulla ei muutosta.. itkuahan täällä on väännetty, ei niinkään täällä olon takia. vaan sen takia että mies ja koirat kotona 😂😭❤

11.1.2017
Jeminapa
Jeminapa

No kiire voi olla joo, mutta tuommoisilla viikoilla olisi kyllä aiheellista kiireestä huolimatta selvittää tilanne ja vaikutukset. Aika oleellinen ohjeistaa, että jatketaanko seurantaa, pääseekö kotiin ja pitääkö levätä.

Mikäs jeminapan tilanne on? Pääsitkö jo kotiin?

11.1.2017
misukka
misukka

Tää nyt vähän eksyi aiheesta, mut olen annelien kanssa samoilla linjoilla. Neuvoloissa saatta olla kiire, ja paljon pitäis käydä läpi yhen käynnin aikana. Varsinkin kun on eka lapsi kyseessä ja kaikki on uutta, niin tuntuu helposti ettei pysy perässä. Vasta kotona tosiaan ehtii sisäistää kaikki ja silloin vasta saattaa tulla mieleen et mitäköhän se tarkoitti. Näin mulla ainakin. Ja täällä myös monet asiat mainittiin ja iskettiin sit joku lehtinen käteen et lue kotona. Tai kotona kattoo neuvolakortista et sinne on kirjoitettu jotain mistä ei puhuttu, mitä se tarkoittaa.

11.1.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Mulla oli kans viikoilla 35 kohdunsuu pehmeä ja pari senttiä jäljellä. Poika syntyi 41+5vk.. Että ei välttämättä tarkoita mitään hätää.

Ja hyvänä vinkkinä; kannattaa vaikka siihen äitiyskortin taakse kirjoitella aina kun tulee jotain mieleen mitä haluis kysyä tai vaivoja ylös jne. Ite tein esikoisen kanssa niin että kirjoitin kalenterin neuvola ajan muistutukseen ylös kaiken mitä halusin kysyä tai mitä vaivoja oli ym

11.1.2017
Hiduli85
Hiduli85

Pakko vastata vielä Pekkajamattin mietteisiin siitä eikä neuvola tai lääkärit kerro asioista asiakkailleen. Omat kokemukset huomioon ottaen eivät. Yleensä heillä on hirveä kiire eikä heillä ole aikaa vastata kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Itselläni monet kysymykset tulivat mieleeni vasta kotona tai koti matkalla kun olin sisäistänyt kaiken kuulemani ensin. Uskon että varsinkin esikoisen kohdalla kun kaikki on uutta ja ihmeellistä ei kaikki asiat vain tule mieleen heti.

11.1.2017
AnnelieP
AnnelieP
3-year-old toddler

Hei! Mulla oli sama tilanne samoilla viikoilla esikoisen aikaan. Enkä halua mitenkään säikytellä mutta lapsi syntyi alle viikko siitä kun olin käynyt neuvolassa. Jos olisin sinä olisin todella varovainen nyt. Levähtelisin niin paljon kuin mahdollista enkä nostelisi mitään painavaa. Kaikki meni lopulta hyvin vaikka tyttö syntyikin keskosena ja jouduimme olemaan sairaalassa alkuperäiseen laskettuun aikaan asti.

11.1.2017
AnnelieP
AnnelieP
3-year-old toddler

kipeitä osa. ja saikulla ollu joulukuusta asti selän takia.

11.1.2017
Jeminapa
Jeminapa

Hyvä, että seurailevat. Oliko supparit kipeitä vai näkyikö ne vaan käyrällä?

Veikkaisin, että kirjottavat sut saikulle. Ei kannata töihin enää mennä.

11.1.2017
misukka
misukka

Esikoisen odotuksen kohdalla on noin, ettei välttämättä tiedä mitä eri asiat tarkoittaa tai tapahtuu.

Yleisesti ihmettelen, ja kirjoitan sen tähän nyt, enkä tarkoita että ei saisi kysyä, vaan kun täällä monesti kirjoitetaan että juuri on oltu neuvolassa tai lääkärillä, että eikö ne kerro asioita asiakkailleen, koska sitten täällä kysytään.

Hyvä että kysyjän oma ja vauvan olo vaikuttaisi hyvältä.

11.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

no nyt jouduin jäämään pariksi tunniksi tarkkailuun ja nesteytykseen koska tosi paljon tuli 20 min käyrässä supistuksia.. vauva onneks näyttäis olevan kunnossa❤

11.1.2017
Jeminapa
Jeminapa

Meinaa sitä, että normaalisti kohdunsuu on kova ja vähintään 3cm pitkä. Eli kohdunsuu valmistautuu synnytykseen kun on pehmennyt ja lyhentynyt.

Suosittelen nyt ainakin pari viikkoa ottamaan rauhaksiin ettei lähtisi syntymään ihan vielä. 36 viikkoa olisi hyvä tavoite, että pieni pysyisi kasvamassa. Jokainen päivä päälle on plussaa.

Eikö ne lääkärit sulle kertoneet mitään tai ohjeistaneet millään tavalla?

Toki jotkut saattaa olla viikkojakin jopa auki rikä synnytys silti käynnisty.

Mutta kun sullakin taisi olla esikoisesta kyse, niin ei voi tietää miten sun kroppasi reagoi. Joten ota varman päälle ja lepäile niin paljon kuin suinkin kykenet.

11.1.2017
misukka
misukka

Mulla oli lääkärin tarkastuksessa (rv 35+6) myös kohdunsuu pehmeä ja 3cm ja vauva laskeutunut. Kuuluu asiaan, keho valmistautuu. Ei tarkoita et synnytys ois käynnistymässä vielä. Olisivat varmaan sanoneet sulle jos ois jotain poikkeavaa. Mulla poika siis syntyi rv 41+5.

11.1.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...