endometrioosi

onko täällä ketään jolla olis kertoa endosta jotain? miten on vaikuttanu kiertoihin? raskautumiseen? millaisia oireita? ihan mitä vaan. alannu epäilemään, että vois itellä olla sitä :(

8.1.2017
Tarvti87
Tarvti87
8-month-old baby

Samaa sanoin silloin tälle mieslääkärille, että meillä on lapsitoive, mutta häntä ei kyllä paljon kiinnostanut. Tosta käynnistä on nyt reipas puolitoista vuotta, ennen sitä ramppasin työterveyslääkärillä.

Kyllä musta tuntuu, että hermostuin välillä tosi herkästi ja varsinkin ennen menkkoja/ niiden aikaan olin alakuloinen ja todella väsynyt. Endoahan ei välttämättä voida todeta ilman tähystysleikkausta. Mulla meni niin, että tää ihana lääkäri Porissa totesi jo oireet kuultuaan, että kuulostaa selvältä endolta. Myös ultrassa näkyi endokasvain, jota edellinen gyne oli väittänyt verikystaksi. Myös verikokeissa munasarjasyövän toinen viitearvo oli koholla, joka on tavanomaista endopotilaille. Mun kivut oli silloin jo niin pahat, että sain ajan laparoskopiaan, josta ei sitten mun kohdalla ollut valitettavasti enää muuta apua, kun että saatiin lähete lapsettomuuspolille ja siitä kaikki etenikin sitten nopeasti.

10.1.2017
Ellu_Maria
Ellu_Maria

Itellä nuo pillerit ei tuu kysymykseen ku raskaustoive olemassa. Täytyy soitella. Miten tuon taudin toteaminen käytännössä tapahtuu? Huomasitko mitään mielialanvaihteluita itelläs? Musta tuntuu, että voisin vaan nukkua, mikään ei huvita ja suutun ihan pienistäkin asioista.

10.1.2017
Tarvti87
Tarvti87

Itse kävin Lääkäritalossa miesgynellä, epäili kystaksi ja sanoi, että e-pillerit. Mutta kannatan käyntiä kyllä. Koita vaikka selvittää, kuka gyne oli pätevä ja olis vaikka tietoa endosta. Sit pysyy itse tiukkana ja vaatii apua lapsiasiaan.

10.1.2017
Ellu_Maria
Ellu_Maria

Keski-Suomessa asun. Joo aika vähän tuntuu olevan tietoa. Miettinyt oisko Terveystalossa käynnistä mitään hyötyä?! Pakko tässä ois jotain keksiä, alkaa tuo oma ikä tulla vastaan jos tää vauva projekti ei etene. Sinänsä 30 ei ole ikä eikä mikään, mutta jos vielä joutuu yrittää montakin vuotta...

9.1.2017
Tarvti87
Tarvti87

Tutulta kuulostaa :/ En tiedä mistä päin oot mut Porissa uudessa lasten ja naisten talossa (ottaa vastaan myös yksityisellä) aivan ihana gyne Sinikka Oksa. Oli iso helpotus, kun hän heti mua haastateltuaan painotti, ettei ole missään nimessä normaalia! Endo on siitä myös hankala sairaus, että vaikka on melko yleinen, siitä tiedetään kovin vähän. Useimmat lääkärit sanoo, että e-pillerit ja kipulääkettä. Viimisimmälle niin sanoneelle vastasin tiukasti, että ei käy, koska lapsi toiveissa. Pysy tiukkana vaan ja vaadi päästä hyvälle (mielellään nais)gynelle. Sitä kautta saa lapsiasiaankin apua. IVFhän on vasta viimeinen keino, sitä ennen on monta apukeinoa kokeiltavana. Mulla tilanne vaan oli päässyt jo liian pitkälle. Nytkin saattaa edessä vielä olla isoja avoleikkauksia, jossa poistetaan mm. suoistoa :( Toivottavasti saat apua mahd. pian.

9.1.2017
Ellu_Maria
Ellu_Maria

olin kesällä juhannuksen jälkeen sairaalassa pitkään kestäneiden vatsakipujen takia. sillon lääkäri mainitsi endosta mutta kun syy kipuihin selvis niin eivät sitä sitten alkaneet tutkimaan, mutta sanoivat, että viittais oireet siihenkin.. nuo tk lääkärit vaan ei tajua mistään mitään vaikka kuinka kävis vaivojensa kanssa siellä. Monta kertaa juossu kierron ja raskaustoiveen vuoksi mutta aina vaan saa terolut kuuria toisensa perään, eikä siitä ole hyötyä.

9.1.2017
Tarvti87
Tarvti87

Kiitos kovasti, on tää upeeta! ❤ Mulla avun saaminen kesti todella kauan ja sain rampata työterveyslääkärillä & yksityisellä moneen kertaan. Viimein sain lähetteen Naisten sairaalaan gynelle ja siellä mun kivut vihdoinkin otettiin tosissaan! Siitä tää prosessi lähti etenemään. Suosittelisin ehdottomasti hakeutumaan tutkimuksiin, sillä sun oireet kuulostaa kyllä tutuilta. Todella inhottava sairaus 😕

9.1.2017
Ellu_Maria
Ellu_Maria

Ja onnea raskauteen ❤

9.1.2017
Tarvti87
Tarvti87

Itellä ollu kans todella kipeät menkat aina ja sainkin niihin pillerit nuorena. Kierto on aina ollu epäsäännöllinen, mutta nykyään jopa yli 80pv. Esikoista yritettiin vuodesta 2011 ja lopulta 3/2014 tyrär syntyi. Synnytyksen jälkeen ei käytetty mitään ehkäisyä ja 2/2015 sain varhaisen keskenmenon, jonka jälkeen kierto meni noin pitkäksi. Kivut on kovemmat kun ennen, välivuotoja tulee (ei ole ennen ollu), yhdyntä sattuu toisinaan ja päätä särkee aina ennen menkkojen alkamista.

9.1.2017
Tarvti87
Tarvti87

Mulla paha endo. KOVAT menkkakivut alkanut jo nuorena. Mulle määrättiin 13-vuotiaana e-pillerit, jotka lopetin reipas kolme vuotta sitten. Pikkuhiljaa menkkakivut äityivät taas sietämättömiksi eikä lastakaan yrityksestä huolimatta kuulunut. Kierto oli kyllä kohtalaisen säännöllinen. Nyt syksyllä tehtiin laparoskopia, josta ei muuta apua kuin huomattiin, miten paha tilanne on. Endo levinnyt suolistoon ja peittää toisen munasarjan kokonaan.. Meille suositeltiin koeputkihedelmöitystä, koska lääkäri epäili, ettei se luonnollisesti onnistuisi. Tänään oli sitten varhaisultra ja siellähän se pikkusydän sykki!

9.1.2017
Ellu_Maria
Ellu_Maria
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...