Sunnuntaipäivää

Löytyykös sunnuntaipäivälle lörpöttelijöitä?

8.1.2017
misukka
misukka

Täällä sitä kukkuillaan. 🙈 Nukahdin iltapäivällä pojan viereen, ja päikkärit keskipäivän jälkeen ei vaan sovi mulle, sotkee nukahtamisen täysin.

Onpas vipellä siro tyttö. ☺ Meillä 50 ei koskaan mahtunu päälle, onneks ei ollu kun ehkä yks body. 😂 Nyt mä otin jo esille 80 bodyt kun jotkut 74 on jo liian lyhyitä. Housuissa tosin on vielä 68 tai 74. Kavereiden 1v tyttö on vaan pari senttiä poikaa pitempi. 😱

8.1.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 8-month-old toddler

Iltaa,josko täällä ketään on..
Pm:n tytölle mukavaa päiväkoti harjoittelua.. Toivottavasti lähtee sujumaan mukavasti 😊
Misukka hienoa että saitte istuimen myytyä.. Meillä mennään edelleen 50-56 vaatteissa vaikka ikää 2,5 kk 😅 Tosin ei ole tullut noita ihan pienimpiä enää pidettyä että ne ei ehkä enää mene,mutta 56 menee ainakin vielä.. Olen mä jo 62 koon pessyt käyttöön,ne on sellaisia vähän reiluja muttei sillei häiritsevän isoja.. Paitsi jotkut hartioilta kun ei tolla lapsella ole hartioita sillei kun pojilla oli niin tulee joistain vaatteista yläkautta läpi eli on olkapäät paljaana.. Ja sitten vyötärö on monista housuista liian löysä.. On sen verran sirompi kuin pojat.. Muuten pojatkin oli pieniä sillei että meni sen reilu 2kk 56 vaatteisiin.. Ja vasta 3kk tienoilla siirryttiin sinne 62 kokoon täysin..

Rinudalle huomiseksi mukavaa jumppaa.. Täällä kans alkaa kerhot yms. Huomisesta.. Ja nähdään entistä hoidokkia kerholla 😊

8.1.2017
Vipe
Vipe

Kiitos neuvosta. ☺ Me ollaan kyllä miehen kans tosi huonoja syömään kalaa... Ja meidän kaupan kalavalikoima on tyyliin tonnikalaa, pakasteseitiä ja jotain valmiiks marinoitua kirjolohta... Mut käydäänhän me prismassa kans.

8.1.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 8-month-old toddler

Ja siis ihan keitin sen kalapalan, ilman nahkaa mielellään.

Sit kun ruuaksi sulattelee ni mausteeksi hitusen valkopippuria ja sitruunaa. Sitruuna leikkaa kalan rasvasuutta niin maistuu lapsellekin paremmin.

8.1.2017
misukka
misukka

Mä aloittelin lohella. Itelle kun hommattiin kokonainen fisu niin häntäpalasta tuli tehtyä poitsulle.

Oon myös ostanut pakasteseitiä. Toimii yhtä hyvin. Ja kalatiskiltä saa yhtä jos toistakin sorttia.

8.1.2017
misukka
misukka

Misukka, joo, poika saa myös lihaa, aloitettiin kun täytti 5kk. ☺ Itse tein sosetta broilerin filestä just tollain kun kirjoitit, mut sitä on vielä pakastimessa kun oli niin iso satsi. Kohta pitää tehä lisää, kokeillaan sit jotain muuta kun broiskua. Ja on myös joskus saanu pilttejä tms missä jotain lihaa. Kalaa ei oo vielä saanu. Mitä kalaa kannattais antaa ja miten laittaa sitä? Kalapilttejä en viitsi antaa kun niissä kaikissa on niin paljon porkkanaa.

8.1.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 8-month-old toddler

Oletko tarjonnut lihaa ja kalaa pikkuiselle? Nehän on jo ajankohtaisia.

Mä ole lihatkin tehnyt jääpalamuotteihin ja pakkaseen.

Naudanpaistia yleensä olen ottanut sellaisen 200g palan jonka keitellyt maustepippurin ja laakerinlehden kanssa. Sit liha tehosekoittimessa mössöksi pienen keitinvesimäärän kanssa. Ja loppu neste keittäen kasaan niin saa ihan pelkkää lihalientäkin pakastettua.

Sama juttu possunfileen, kanafileen tai kalafileen kanssa. Kanan ja kalan tosin keitän ilman mausteita. Mut liemet kannattaa ottaa talteen.

8.1.2017
misukka
misukka

Mä meinasin kans kirjoittaa et unikaveri, mut misukka ehti ensin. ☺

Nyt on iso satsi soseita pakastimessa. Poika syö jo niin paljon et niitä menee, ei enää mikään yks jääpala päivässä. ☺ Ois kyllä kätevä jos seuraavaks vois jo tehä vauvanruokia, ei pelkkiä kasvissoseita. Nyt siis tehny soseita eri kasviksista jääpalamuotteihin, ja sit kerään sopivan kasan eri jääpaloja.

Mies osti maissinaksuja pojalle. Ensimmäinen sormiruoka mitä poika oikeasti söi eikä sylkeny pois kun sai paloja irti. Maisto tässä yks päivä kans parsakaalia, paloina siis, on saanu soseena ennen. Sitä oli ihan joka puolella, mut masuun asti tuskin päätyi paljon. 😂

8.1.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 8-month-old toddler

Olepa hyvä 😊 Kiva jos on apua.

Unikaveri tietty mukaan jos sellaista kaivataan ja nukkuu päikkyjä tarhassa.

Mä kävin tanssitunneilla. Nyt on kyllä aika kipee olo vaikka yritinkin ottaa rauhallisesti.

8.1.2017
misukka
misukka

Kiitos, misukka noista päiväkotitavaroitten muistutuksesta.
Juu, vaipat, onneksi niitä meillä on, kotonakin. Ei tyttö ole vielä oppinut päiväkuivaksi. No, asia kerrallaan. Jospa meidänkin tyttö oppisi hiljalleen ryhmässä noita pienen ihmisen tärkeitä taitoja. Niitä on aika paljon, joita lapsi saa treenailla päivähoidossa. Ja kaikkihan opettelee olemaan ryhmässä.

8.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Oi! PM onkin jännän äärellä.

Varavaatteita pari vaatekertaa, vaipat, sisätossut ja kuravaatteet. Niillä pääsee jo pitkälle.

Vaipoista tulikin mieleen, että mun pitää viedä pienimmälle päikkyyn vaippasäkki. Just ennen lomaa oli viimiset kappaleet menossa. Voi siellä päivän vaipat olla vielä hyvällä tuurilla.

Miehen veljen vaimon systeri alottelee huomenna työt hoitovapaan jäljiltä. Oli sekin vähän jännittyneen oloinen kun olivat viime viikon treenailleet päikyssä lyhyitä päiviä.

Eilen näin kuukauden vanhan vauvan. Oli kyllä tosi iso. Mut se oli ollut syntyessään 54cm että se varmaan selitti. Äitinsä naureskelikin ettei 50 senttisiä vaatteita tarvinnu edes yrittää päälle.

Ja ehkä se kaukalo teki kanssa osansa kun siinä oli kunnon nostotoppaukset vastasyntyneelle. Käärö ei siis uponnut sinne kaukaloon totutunlaisesti ni näytti isolta.

8.1.2017
misukka
misukka

Iltapäivää ☺

Täällä kans nukuttiin pitkään koko perheen voimin. Siivoilua, ruuanlaittoa ja yhdessäoloa. Äsken käytiin kävellen kaupassa, nyt vanhemmille kuppi kahvia kun poika nukkuu, sit pitää jo miettiä päivällistä.

Hyvää päiväkodin aloitusta PMn tytölle!

Huomenna meillä jatkuu harrastukset joulun jälkeen, huomenna ois jumppa ohjelmassa. Ysiltä pitäis lähteä kotoa, joten ei voi lorvia pyjamassa koko päivää.

8.1.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 8-month-old toddler

Me koisittiin tänään pitkään. Ysiltä vasta noustiin. Pienin oli toki jo aiemmin hereillä ja pyöri meidän välissä samalla kun jodlaili omiaan.

Esikko kävi futisreeneissä. Isännys sitä hakemassa just. Mulla tanssitunnit alkaa parin tunnin päästä. En kyl tiedä, mitä tanssitunneista tulee kun on niin kipiä olo. Häpyliitos on aikas kiukkuinen. Ja onhan noita harkkasuppareitakin ollut jonkin verran. Kahtotaan, kahtotaan.

Meiltä lopultakin lähti se keskimmäiselle hommattu Gracon penkki. Se käytiin just tuossa hakemassa pois 👍

8.1.2017
misukka
misukka

Päivää.
Täällä jatkuu lauha keli.

Kääk. Huomenna alkaa tytön harjoittelu päiväkodissa. Mua jännittää. Ei auta, vaikka kolmas lapsi samassa päiväkodissa, tuttu päiväkoti ja tuttu henkilökunta.
Yllättävän vaikeaa hahmottaa, mitä sinne tarvii mukaan.

8.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...