nivuskivut viimeinen kolmannes

nivuskivut pahenee pahenemistaan.. alkoi rv 30, eli nyt kolmatta viikkoa jatkuu lähes päivittäin, pää osin iltasin. onkohan liitoskipuja? kellään samallaista kokemusta? särkylääkkeet ei auta, eikä kauratyyny. ainoastaan nivusen painaminen alaspäin helpottaa

4.1.2017
Jeminapa
Jeminapa

Varmasti liitoskipuja. Ei auttanut mikään muu, kuin selälleen maate(ei kauhean pehmeälle), jalat vähän ylöspäin tyynyllä tuettuna tai sohvan nojalla. Lämmin pyyhe mahalle/nivusille. Jos selkäkipuja tai jos vatsapainaa niin paljon, että tuntuu että vatsanpeitteet repeää, niin suosittelen Raskausajan tukivyötä, pystyin olemaan kivuista huolimatta (jotka kesti loput 4kk) vielä töissä, sen ansiosta, loppuun asti. Auttoi osittain myös noihin liitoskipuihinkin.
Tämä oli hyvä, huomaamaton ja halpakin.
http://www.hattentatti.fi/raskausajan-tukivy-carriwell-musta-p-3035.html
Tsemppiä.

18.1.2017
hansof
hansof

Toikin on yksilöllistä. Ja millaisen vyön sä sait/hankit?

Toisaalta, kun raskaus etenee, niin vaivatkin muuttuu.

Mulla itelläni lantio löystyy sen verran paljon, että jos en tue tukivyöllä, niin multa katoaa kävelykyky. Tai kävelystä tulee ihan järjettömän kivuliasta.

Siis on mulla nytkin jatkuvia kipuja ton vyön kanssa mutta mieluummin olen kävelykykyinen. Jos tässä vaiheessa jämähtää paikoilleen, niin kivut vaan pahenee.

5.1.2017
misukka
misukka

mulle määrättii tukivyö puolenvälin tienoilla selkökipuihin ja aiheutti pahempia kipuja vaan..

5.1.2017
Jeminapa
Jeminapa

Mulla nivelet ja varsinkin lantio alkoi löystymään jo ensimmäisellä kolmanneksella. En muista viikkoja enää, mut jo kauan ennen rv20 jalat alkoi pettämään alta. Kipuja oli siis lantiossa ja selässä, möyhemmin myös nivusissa ja häpyliitoksessa. Pääsin fyssarille, joka kyllä selitti noi kaikki. SI-nivelen instabiliteettia vai mikä nyt oli. Sain jumppaohjeet, ei ne nyt varsinaisesti parantanut tilannetta, mut ehkä esti sitä pahentumasta vielä. Mulla se nivuskipu taisi ainakin osittain johtua siitä et lantiokipujen takia asento oli huono, lihakset ja nivelet rasittui väärin. Kokeilin myös tukivyötä, helpotti aluksi mut sit kaikki mikä kiristi mahaa aiheutti harkkasuppareita joten se jäi sit käyttämättä.

4.1.2017
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Lantio alkaa löystymään joten joo, liitoskivuilta vaikuttaa.

Mulla itelläni liitoskipujen kaverina myös tuo häpyliitos, joka alkoi kiukutella jo pian puolen välin jälkeen.

Suosittelen lämpimästi tukivyötä. Tarvittaessa varsinaisen tukivyön voi korvata myös tavallisella vyöllä jonka kiristät lantion ympäri. Iltaisin voit myös pyyhkeen avulla tukea lantiota. Ota iso pyyhe jonka taittelet noin 15-20 cm leveäksi vyöksi ja solmit vatsan alta. Sekin auttaa ensihätään.

Keskimmäistä odottaessa totesin, että kovalla reunalla ihan kankkujen takareunan varassa istuminen auttoi myös. Sohvaan uppoaminen on liitoskivuille kuin bensaa liekkeihin. Pahentaa vaan.

4.1.2017
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...