KESKIVIIKKOA?

Huomenta! mitäs muiden päivään.. Täällä ei ole arki vielä alkanut niin ihan piti miettiä mikä päivä tänään on 😂

4.1.2017
Vipe
Vipe

Vähän samoilla linjoilla olen ollu ton pojan allergian kanssa, eli pidettiin tauko, testasin, nyt pidetään taas tauko ainakin pari kolme viikkoa, sit uudestaan testataan. Ja kun testaan niin annan vaan pienen määrän kerran. Toivon et helpottais itsestään, kun se et poika reagoi siihen mitä mä syön myös helpotti itsestään.

Olen kans ymmärtäny et porkkana on suht yleinen allergia, ja et ristiallergiat on tavallisia, eli esim reagoi myös hedelmiin.

Tavallaan ymmärrän kyllä siedättämisen, mut tuntuu niin kamalalta et pientä lasta joka ei asiasta ymmärrä mitään pitäisi piinata. Itse pääsin eroon lievästä pähkinäallergiasta siedättämällä, mut silloin olin sen ikäinen et se oli ihan oma tietoinen valinta et syön pähkinää vaikka saan oireita. Tarkoitus ei siis varsinaisesti ollut siedättää, tykkäsin vaan suolapähkinöistä ja olin niin jääräpäinen et söin niitä oireista huolimatta. Ja joskus monen vuoden jälkeen tajusin et oireita ei tuu enää.

4.1.2017
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Kirjoitin taas sujuvasti pienempi, mutta ehkä tuosta kaikki tajusi että keskimmäistä tarkoitin 😅
Tosta porkkanasta vielä tuli mieleen että luin silloin kun Rinuda tosta porkkanasta ekoja kertoja kirjoitti että anoppiko oli sanonut ettei porkkana allergisoi 😂 Kai mikä tahansa voi aiheuttaa allergiaa ja porkkana on itse asiassa mun tietääkseni aika yleinen.. Ja se on monesti siitepöly allergisille 'paha' tai ainakin itselläni kun koivun siitepöly allergia (ei tosin enää niin paha) niin siihen siitepöly aikaan raaka omena ja raaka porkkana aiheuttaa lieviä oireita myös..

4.1.2017
Vipe
Vipe

Taas jaksa enää kauheasti kirjoitella kun pitäis nukkumaan suunnata,mutta Misukalle tosta ruokamyrkytys jutusta,että voi ihan hyvin olla jo aikaisemmasta ruuasta.. Kerran kun tutkin asiaa niin netistä löysin taulukon eri ruuista ja mitä pöpöjä missäkin on ja minkälaisia oireita ja siinä oli myös aika että kauanko Syömisestä on oireiden alkuun,niin joissain oli jopa useampi päivä.. Eli ei se ruokamyrkytys välttämättä ala ihan saman tien syönnin jälkeen,vaan voi mennä useampi tunti tai päivä ennekuin tulee oireita.. En nyt muista miltä sivuilta toi taulukko löytyi mutta taisin ihan googlettaa ruokamyrkytyksen..

Johonkin muuhun piti myös jotain sanoa mutten muista enää.. Ainakin toivon että Rinudan pojan olo helpottuu pian.. Mä ymmärrän ton ettei täysin vältetä tietyssä määrin.. Tai siis ymmärrän ettei koko ajan syötetä sellaista mikä ei toiselle sovellu,mutta ymmärrän myös että ohjeistetaan välillä antamaan vähän kokeeksi.. Meillä ainakin kun pienempi sai kalasta oireita,aluksi meni peppu rikki ja sitten tuli jo sillei että välittömästi kalan syönnin jälkeen lehahti posket,niin me jätettiin kala pois muutamaksi viikoksi ja sitte kokeiltiin varovasti pieni määrä uudestaan ja kokeiltiin myös eri kaloja.. Sitten se "allergia" hävisi yhtä nopeasti kuin oli alkanutkin.. Pari kertaa sai pieniä oireita sen jälkeen kun oli pidetty taukoa ja kokeiltu uudestaan.. Mutta sitten yhden tauon jälkeen kun sai kalaa niin ei tullut mitään.. Ja se oli jännä ettei reagoinut kalaan aluksi vaan se tuli vasta siinä jossain kun oli täyttänyt vuoden ja tosiaan ei montaa kuukautta mennyt kun oli ohi.. Että siinä mielessä ymmärrän ettei heti kun tulee oireita poisteta lopullisesti ruokavaliosta.. Mutta en myöskään kiusaisi lasta sellaisella mikä ei sovi,vaan teilläkin jos tulee rajut iho ja vatsa oireet porkkanasta niin pitäisin taukoa aina useamman viikon ja sitten ihan minimaalisella määrällä testaisin uudestaan.. Ja mä en kyllä jatkais testailua hirveen pitkään vaan jos ei sovi,niin pitäisin pidemmän tauon ennenkuin sitten taas testaisin uudestaan, eikä niin että joka viikko kokeilisin..

4.1.2017
Vipe
Vipe

Misukalle piti sanoa et hyvä kun huomenna neuvola. ☺

Jos Jii tän lukee niin saa mielellään kertoa kokemuksistaan. ☺

Saatiin ohjeeksi rasvata perusvoiteella jos kuivaa/atooppista. Saadaan reseptillä jos tarvitaan, tähän mennessä ei olla tarvittu. Pienempi tuubi perusvoidetta on, pojalla on hiukan kuiva iho joten sitä rasvailen aamuin illoin. Mut ihottuma on ihan selkeästi allergista, eli siihen ei perusvoide oikein auta. Kortisonia saa vain käyttää pieniä määriä ja lyhyitä aikoja kerrallaan.

Sit on ihan erikseen et pojan kädet on järkyttävän näköiset kun ne ovat kuolassa koko ajan, kaikkea kun pitää tunkea suuhun. 😃 Ja pestään ne usein kun poika syö nyt sormiruokaa. Joten niihin joskus laitan bepantenia tai reippaasti perusrasvaa yöksi ja puuvillatumput päälle.

4.1.2017
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

J75 neuvoo noissa allergioissa mielellään.

4.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Misukka, tällä hetkellä en oo muuttanu omaa ruokvaliotani, mut on tiedossa et se voi vaikuttaa asiaan. ☺ Kun poika oli vastasyntynyt jouduin karsimaan pois rukiin, paprikan, sipulin, suklaan, kahvin jne koska poika sai kamalat ilmavaivat niistä. Nykyään ei näytä olevan suurta väliä mitä syön, paitsi jos syön tosi paljon jotain missä maitoa. Ollaan siis testattu. Allergiaoireet tuli kun poika aloitti kiinteät, pysyvät poissa niin kauan kun ei syö porkkanaa tai maitoa. Ja noi hedelmät täytyy seurailla, kun ne ei tosiaan oo herralle oikein maistunu kun vasta nyt. Ummetus kans niin uusi vaiva et arvelisin et liittyy kiinteiden syömiseen.

Ja PM, huomasin joo et se yksi ketju oli monta vuotta vanha. Vähän hassua mun mielestä kun noita vanhoja ketjuja nostetaan, aihe tuskin on enää ongelma ap:lle.

Nyt vaan rasvailemaan poikaa niin usein kuin tarvii, porkkana taas tauolle ja varovasti uusien hedelmien kanssa. Ja mallasuutetta ja toivon mukaan parempi ruokavalio pojalle, niin eiköhän tilanne parane. Huomenna soittoa neuvolaan tuosta ummetuksesta, ja voihan allergioista myös kysyä, vaikka vastaus varmaan on sama kuin viimeksi, ei välttämisdieettiä.

4.1.2017
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Rinuda, Jii (J75) on täällä nyt pyörähdellyt. Hänellä monipuolinen kokemus lasten allergioista.

Tuli mieleen, että millaiset rasvausohjeet neuvolalääkäri antoi (kertomiesi lisäksi).
Meillä keskimmäisellä (nyt 9 v.) oli atooppinen iho. Neuvolalääkäri määräsi hänelle reseptillä perusvoidetta (400 gramman pumppupullo). Tuo määrä oli SV-korvattava.
Mietin vain että onko ns. lumiukkorasvaus perusvoiteella yliampuvaa? Siinä rasvakerros on näkyvillä, eli se vaalea voide on silmin nähtävillä. Suojaus yöpuvulla.

4.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ihanaa, misukka, että sulla on huomenna neuvola.

Mä olen jokaiselta jotain rv 30 eteenpäin laskenut liikkeitä.
Tytön odotuksessa mun äiti oli täällä, taas kerran laskin liikkeitä, ja ei niitä tullut, niin lähetti, äitini siis, (neuvolan terkkana ollut), mut ja miehen Kättärille tarkistuttamaan tilanteen. Hyvinhän se meidän tyttö siellä Kättärin käyyrällä liikkui.
Tultiin joskus puolen yön jälkeen kotiin silloin takaisin.

Ja toivottavasti miehesi olo helpottaa.

4.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Rinuda, laitan sulle vielä ihan välihuomautuksena, ei suoraan koske teidän poikaa, koska ei ole vastasyntynyt (vatsavaivoista kolme vuotta sitten aloitettu ketju), että kun täällä lukee jotain ketjuja, niin osa voi olla todella vanhojakin.
Kannattaa siis ottaa huomioon, kun lukaisee äkkiseltään. Aina ei niin tule katsottua aloitetun ketjun vuotta. Täällä aina toisinaan nousee vanhojakin ketjuja.

4.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Voi Rinudan pientä raasua. Toivottavasti helpottaa noi ihottumat ja masukivut.

Ootko sä iteltäsi karsinut ruoka-aineita pois ruokavaliosta? Kun ne voi maidon kauttakin allergisoida pientä.

Tuvitushan pienemmän kanssa veti aika tiukille omankin ruokavalionsa.

Meillä isännällä iski yhtäkkinen mahakipu. Se vietti pitkän aikaa illasta vessassa ja huuteli minnuukin kun meinas vintistä taju karata. Oli ihan valkea ku lakana ja kylmä hiki otsalla. Joksikin ruokamyrkytykseksi meinasi mutta me kaikki syötiin päivällisellä samaa ruokaa. Ja lounasajasta oli monta tuntia. Voiko lounaasta enää johtua?

Meidän maha-asukas on ollut tänään aika vaisu. Tosi vähän liikkunut. Nyt sentäs myllertää muttei mitenkään kovin lujasti. Ei niinkään potkuja vaan pientä möyryämistä.

4.1.2017
misukka
misukka

Äsken iltapesulla katsoin pojan ihottumaa, koko poika on kuin metvursti. Me saatiin neuvolalääkäriltä ohje voidella kortisonivoiteella. Sitä ei tietenkään voi kovin paljon käyttää. Ja sit perusrasvaa ja bepantenia. Mut ei mikään noista auta jos on koko ajan ihottumaa. Ja varmaan allergia saattaa olla yks osasyy mahakipuun, mut kun pieni ei osaa kertoa niin sithän sitä ei oo...

Eli porkkana jatkaa tauolla, ja hedelmiä pitää tarkkailla kans. Maitoa en oo uskaltanu antaa moneen viikkoon.

Mies kävi apteekissa hakemassa mallasuutetta. Myivät hänelle myös vauvoille sopivaa ummetuslääkettä, mut sitä en anna ennen kun olen puhunut terkan kanssa. Ja noihan on vaan helpottamaan pienen oloa nyt, varsinkin jos ummetus jatkuu niin pitää löytää syy siihen. Mut toivotaan et ruokavalion muutokset helpottais jatkossa.

4.1.2017
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Joo. Oli hilkulla, et saatiinko tuolle meidän pienimmälle lääkärintodistus maidottimasta ruokavaliosta.

Ohjeistus on tosiaan tuo, että pitää olla hengenvaarallisia tai vakavia oireita.

Mä kerroin, että pienestäkin määrästä maitoa meillä huudettiin mahaa 2 yötä. Niin siltikin se lääkäri oli vähän silleen, että onhan se ikävää, mutta...

Kirjotti sit kuitenkin sen todistuksen...

Aikuinen jättää moisilla oireilla käyttämättä, joten ymmärrys ei riitä että pienen ihmisen pitää vaan kärsiä kun ei ole hengenvaarallinen oire.

4.1.2017
misukka
misukka

Minä kanssa jättäisin porkkanan edelleen pois vauvan ruokavaliosta. Ihan sama, onko vatsaoireita tai ilmenee ihottumaa. Noin pienellä ihottumaakin vähän hankala hoitaa. Saattaa raapiakin. Tietysti (esim.puuvilla)tumput käsissä voi estää sitä raapimista, ellei poika sitten kisko niitä pois käsistään.
Perusrasvaakin saattaa yrittää nuolla iholta.

4.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mä olen joskus kans laittanu terkalle tekstiviestiä jos en saa kiinni. Täällä on pelkästään se soittoaika omalle hoitajalle 12-13.

Ja siitä allergiasta. Meillä oli porkkana tauolla monta viikkoa, nyt maanantaina testasin pienen määrän ja oireita tuli. En siis todellakaan anna sitä paljon, sanoi terkka mitä tahansa. Kyllähän mä itsekin välttelen tiettyjä ruokia koska tiedän et saan vaivoja niistä, vaikka ei taidakaan olla allergiaa. Mut ohjeet näköjään sellaiset et mitään ei pitäis välttää jos ei oo hengenvaarallinen allergia.

4.1.2017
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Mä en ihan ymmärrä noita nykysiä ohjeita välttämisestä jne. Jos lapsi kärsii jostain ruoka-aineesta, niin en mä sitä sille syötä vaikka neuvolan täti sanois ihan mitä vaan.

Se neuvolan täti ei ole kärsimässä siitä ruoka-aineesta eikä seuraamassa sivusta sitä kärsimystä. Helppohan se on sanoa, ettei vältetä kun ei ole "oikea" allergia mutta montaako ruoka-ainetta hän ehkä itse välttelee vain koska ei pidä sen mausta. Saati jos saisi niistä jotain oireita.

Kysyn vaan, miksi pienen lapsen pitäisi kärsiä vain koska aikuiset on idiootteja?

4.1.2017
misukka
misukka

Täällä vain terveyskeskuksen päivystus toimii noin kuten PMllä neuvola.

4.1.2017
misukka
misukka

Täällä sama ku rinudalla. Tunti päivässä omalle hoitajalle. Sen lisäksi on joka arkipäivä yleinen neuvolapuhelin muistaakseni 8-9 välillä. Mutta suositellaan soittamaan omalle hoitajalle.

Täällä kyllä se loppupuoli soittoajasta on suht vapaata. Joskus toki päiviä ettei millään saa kiinni.

Mä laitankin meidän hoitajalle aina sähköpostia. Se vastaa ehtiessään heti ja joka tapauksessa aina saman päivän aikana, ellei sit ole jotain koulutuspäivää tai loma. Silloin onkin autoreply ni tietää heti jos näin on.

4.1.2017
misukka
misukka

Täällä on neuvolan ajanvarausnumero arkisin aamusta iltapäivään.
Siitä voi valita ajanvarauksen ja neuvonnan ainakin.
Takaisinsoitolla toimii.
Tuossa puhelinpalvelussa työskentelevät terveydenhoitajat ei ole vastaanottotyössä.

4.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hyvä et PM saanut apua.

Olen miettiny et miten muualla toimii neuvolan puhelinajat? Kun täällä hoitajilla on puhelinaika tunnin päivässä, silloin voi soittaa omalle terveydenhoitajalle. Ihan hyvä, eihän siitä tulis mitään jos heidän pitäis vastata puhelimeen pitkin päivää kun on muita asiakkaita. Mut täällä ei oo käytössä minkäänlaista jonotusta tai puhelinvastaajaa, joten jos numero on varattu kun soitat niin ei auta muu kuin yrittää myöhemmin. Joskus käyny niin etten saanu hoitajaa kiinni koska joka kerta kun yritin soittaa niin oli varattu.

4.1.2017
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Itse sain juuri asiantuntevaa palvelua neuvolan neuvontapuhelimesta. Taas meni tytön asia eteenpäin.

4.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Juu, en mä tuonne 8kk neuvolaan odota. Mut tän päivän soittoaika meni jo, joten jos ei tapahdu mitään niin pitää huomenna soittaa. Tai siis soitan kyllä vaikka poika saisi kakattua tänään.

Ja toi jalkojen jumppaaminen on hyvä, harrastettiin paljon "pierujumppaa" kun poika oli pieni ja oli ilmavaivoja.

4.1.2017
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Soita vaan sinne neuvolaan nyt. Mitään ei haittaa, vaikka juuri olet pojan kanssa neuvolassa ollut, ei voi olla niin, että poika kärsii ummetuksesta tai muista ruuansulatusvaivoista, ja vasta kahden kuukauden kulutta menette seuraavan kerran vastaanotolle.
Terveydenhoitajan velvollisuus on vastata sun kysymyksiin.
Toinen ruoka-aine banaanin lisäksi on mustikka, joka kovettaa vatsaa.

4.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Viime viikolla oli puolivuotisneuvola. Vatsavaivoista en hoksannut siellä puhua, kun pojalla oli silloin ollu ummetusta vaan kerran. Nyt taas vaivannu enemmän. Mut kävin vähän pojan ruokavalion läpi, riisipuurosta nyt ainakin luovutaan jos auttaisi. Ja vähemmän maissia ja banaania, vaikka ovat pojan herkkuja. Sit jos ei edelleen auta niin pitää neuvolasta kysyä ohjeita. Mallasuutetta ollaan myös mietitty, mut yritetään nyt ensin hoitaa syyt ummetukseen. Allergioista sanottiin et ei pidä välttää mitään, joten pojalla saattaa olla tuskainen olo jos on syönyt jotain johon reagoi. Porkkanaa annoin vähän vaikka tiedän et poika saa oireita. Tuntuu kamalalta piinata pientä, mut kun ohjeet on nämä.

Nyt on kyllä iloisempi kun nukku päikkärit. On ihan äitiinsä tullu, tosi kärttynen väsyneenä. 😂

4.1.2017
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Koomapäivä. Hellassa sentään tuli, toinen koira sättää jotain. Isän kanssa iltapäivästä sairaalareissulle, jos sais sen selkää toimimaan taas kun sais kipulääkkeillä lihaskrampit ohi. Flunssa hiukan parempaan päin mut ääni on ku viskibasso konsanaan

4.1.2017
Rapu1990
Rapu1990
14-month-old baby

Toivottavasti Rinudan pienellä olo helpottaa.

Me oltiin peräti 45 minsaa ulkona. Tuuli aika kovasti, niin rupesi nopsaan pienimmän posket punottamaan ja omiakin poskia kipristämään että tultiin sisälle.

Kohta laitan tuon pikkuihmisen päiväunille.

4.1.2017
misukka
misukka

Rinuda, eikös teidän pojalla ole kohta se puolivuotisneuvolakäynti? Mainitsit siitä täällä, ja neuvolassakin oli pojan vatsavaivat otettu vakavasti.

Mallasuutetta saa apteekita. Kotikonstina "voimisteluttaminen", eli liikuttelet pojat jalkoja, kuin polkisi. Vatsan hieronta auttaa myös. Nämä siis ummetuksen hoitoon.

Mulla oli hidas aamu tytön kanssa. Nyt ei haittaa vielä kun lomaillaan.

Vipelle kommenttia tuohon asuntoasiaan, että kun odotin keskimmäistä, meille pankki laski, että tulot olisi riittänyt täällä yksiöön.

4.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Huomenta ja mukavaa päivää kaikille!

Poika päikkäreillä, nyt tälle mammalle toinen kuppi kahvia naamariin. 😴

Meillä kävi just tollein kun vipe kirjoitti. 😂 Eilen hehkutin et poika nukkunut yöllä yli 7 tuntia putkeen. Tänä yönä oonkin sit ravannut ympäri kämppää itkevän pikkuisen kanssa. En tiiä mikä sillä on, tosi itkuinen nyt aamulla kans. Oisko masu kipeenä. Ja sit sillä on kyllä ihottumaa siellä sun täällä. Sai toissapäivänä porkkanaa, saattaa olla siitä. Ja viime päivinä herra on syöny paljon hedelmäsoseita, ne on vasta nyt alkanu kunnolla maistumaan. Josko ois jotain allergiaa.

Tänään ei taaskaan mitään erikoisia suunnitelmia. Isäntä kotona, huomenna menee päivällä töihin ja loppuviikon vapaata. Jonkun täytyy käydä kaupassa. Ihme jääkaappi kun ei täytä itseään. 😂

Sit pitää kattoo millainen tuo keli on päivällä et uskaltaako vaunulenkille mennä, nyt täällä -10 astetta ja näyttää et tuulee. Ois kiva mennä tänään, huomenna tuskin mennään jos on se luvattu -17.

4.1.2017
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Tennarille hyvää kampaajapäivää. Toivottavasti leidit suostuu istumaan tuolissa että saatte siistittyä.

Kiva, et Vipen pieni nukkunut pitkät unet.
Vai töihin se poitsu putkiosaamisen liitti. 😄

Huomenna katsotaan ne sokerirasituksen tulokset, kun neuvolakäynti. Ei siellä varmaan mitään hälyttävää ole ollut kun ei ole perään soiteltu. Alkuviikosta olis kai pitänyt tulokset olla saatavilla.

Jotain muuta mulla oli vielä mielessä kirjottaa, mutta se karkasi. Kait se ajastaan muistuu mieleen.

4.1.2017
misukka
misukka

Huomenta

En tiedä mihin aikaan pienin oli hereillä mutta otin kainaloon ja torkuttiin niin pitkään, että isommat heräsi. Ne nukkuikin pitkään... 8.45 kävi esikko vessassa ja sen vessareissuun oli kuulemma keskimmäinenkin herännyt.

Eli meillä oikeastaan noustiin vasta sängystä. Huomenna pitäisi samaan aikaan olla jo neuvolassa.

En ole näköjään ajatellut, että ollaan lomalla kun olen aikaa varannut. Onneksi en sentään mitään 8.15 aikaa tullut ottaneeksi.

Tälle päivälle ei mitään suunnitelmia. Eilen illasta ulkoilutin autoani kun käytin esikon futistreeneissä. Sekin seissyt pari viikkoa tuossa pihassa. Ovet oli jäätyny kiinni. Tiivisteet siis. Ihan sai kunnolla kiskasta kahvasta että aukesi.

Varmaan hetki käydään ulkona pyörähtämässä. Ei tuo pakkanen vissiin ihan vielä mahdottomissa lukemissa ole. Huomiseksi ja ylihuomiseksi oli jo luvannut vähän kireämmin kylmää.

Appivanhempien piti tulla viikonloppuna käymään täällä etelässä mutta joutunevat jäämään talovahdeiksi kun kainuuseen luvattu se 40 astetta pakkasta.

Lauantaina juhlitaan poikien serkun 1v synttäreitä.

4.1.2017
misukka
misukka

Me mennää ruuan jälkee tyttöjen kaa kampaajalle. Meidän tuo vajaa 2 vee neitiölä kun on tukka jo pyllyyn asti pitkä ja latvat kesän jälkeen vähän takussa. Samoin tolla vajaa 4 veellä.. 😊 Noille on tuota tukkaa vähän siunaantunu.. Sitä mietittiinki et mitenköhän tää kolmas, hän on varmaan jo letit päässä syntyessään tai sitten täysin kalju. 😂

Muuta ohjelmaa ei hirveest olekaan tälle päivää. Alkuviikosta kävin reeneissä, jos loppuviikosta joku päivä kerkeis vielä.

On täs kotonaki joka päivä ihan tekemistä. 😊

4.1.2017
tennari
tennari

Ihan ensin vastaan pm:lle kun jossain ketjussa kyseli,että ei meidän asunto ole tällä hetkellä aktiivisesti myynnissä.. Kun mulla se että kun oon yrittäjä,niin pankki ei luota mun työllistymiseen äitiysloman jälkeen (vaikka mulla jo tiedossa tuleva hoitolapsi) niin me ei saada lainaa mun äippäloman aikana.. Tai saadaan toki miehen tulojen perusteella mutta se on vähän pienempi kuin mitä saatais sillä että mäkin olen töissä..

Josta sujuvasti tuli mieleen pojan letkautus tossa yks päivä.. Se kyseli jotain putkea joka törrötti maasta että mikä se on.. Vastasin että joku putki,etten tiedä sen paremmin,että isi varmaan osais vastata kun se tietää paremmin sellaisia juttuja, niin vastaus oli "niin kun se käy töissä" 😅 Kotiäidit ei siis tiedä mistään mitään 😂😂

Misukallekin piti sanoa siihen kun pojat jaksoi valvoa,niin ne siis nukkui kunnon päiväunet ja vähän normaalia myöhemmin niin että heräsivät vasta viiden maissa..
Oletkos sä saanut jo tulokset siitä sokeri rasituksesta?

Tänään meillä ihan peruspäivä.. Kohta ruvetaan aamiaiselle,vauva nukkuu ja pojat leikkii niin nätisti,niin päätin vähän istahtaa sohvalle,kun ei ole täälläkään taas tullu paljon kirjoiteltua kun koitan lasten hereillä/läsnä ollessa käyttää mahdollisimman vähän puhelinta.. Tosin kuvaamiseen käytän sitä silti koko ajan 😂😂 iltaisin ei sitten välttämättä enää jaksa kirjoittaa kun kaikki aika menee lukemiseen..

No mutta siis sitten käydään varmaan vähän ulkona ja ei sen kummempaa katsotaan mitä keksitään.. Illalla ajattelin käydä jumpassa.. En ole vauvan syntymän jälkeen käynyt, kun vauva nukkunut vain päivät ja sitten juuri iltaisin ollut hereillä ja tankkaillut.. Nyt on jo päivisinkin vähän enempi hereillä niin ei sitten iltaisin ole niin kiinni tississä niin ajattelin kokeilla josko sitä mies tunnin pärjäisi kaikkien kolmen kanssa.. Tai vähän reilu tunnin kun meneehän matkoihin,niin äkkiä joutuu 2 tuntia olemaan 😂
Meillä toi vauva vetäsi 9 tuntia putkeen unta viime yönä.. 😮 Itse kyllä heräsin neljän maissa kun yleensä vauva syönyt ekan kerran 4-5 aikaan ja varmistin että se on hengissä.. Jatkoin sitten uniani ja vauva heräsi vasta kasin maissa.. Nyt kun tämän kerron niin ens yö varmaan valvotaan 😅

No mutta nyt on varmaan pakko mennä laittaa aamiainen kun noi lopetti leikit ja meni tonne keittiön pöydän ääreen odottaa ruokaa 😅

Mukavaa päivää kaikille 😊

4.1.2017
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...