Maanantaiaamua

Hyvää huomenta. Vuoden eka maanantailörppä starttaa 😊

2.1.2017
misukka
misukka

Misukka kun meillä jäi käyttämättä miehen nimiehdotus tuolle meijän pojalle, niin lahjoitan sen nyt virallisesti teijän vapaaseen käyttöön:

Rambo IV

Ole hyvä! 😄

2.1.2017
riu
riu

Tjaa-a, paha mennä sanomaan mitä tuo tulokkaan varalle suunnittelloo 😜 Onhan tuo jo pitemmän aikaa heitellyt ilmoille, että täytyy jonkun mukuloista ryhtyä vapaaksi taiteilijaksikin... Vanhemmat ko on tälläsiä jäyhiä insinöörinplanttuja 😉

2.1.2017
misukka
misukka

Vai meinas misukka sun mies, että teidän syntyvä vauva lähtee estradiuralle ja musiikkibisnekseen.

2.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä oli nimet valmiina sekä tytölle että pojalle, ei tiedetty kumpi tulee. Siinä vaiheessa kun maistraatin paperit tipahti postiluukusta niin oltiin päätetty et nimi sopii herralle oikein hyvin. ☺ Paitsi et siinä vaiheessa kun paperit piti täyttää niin nousi kysymys et miten kirjoitetaan se, kun sitä voi kirjoittaa ainakin kahdella eri tavalla. Onneks oltiin samaa mieltä.

2.1.2017
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Toivottavasti ovat tänä päivänä paremmin kartalla noista tuloista.

Meillä on nimi tullut vasta kun lapsi syntynyt. Toki jotain nimeä pyöritelty, että vois olla kiva mutta tosiaan päätetty vasta kun ainakin pari viikkoa katseltu tulokasta, että miltäs hän näyttää.

Esikolle pyörittelin nimeä Kasperi mutta se päätyi lopulta kolmanneksi nimeksi ilman i:tä. Siitähän se ajatus sitten lähti kolmesta iloisesta rosvosta ja se siis yhdistää noita meidän kolmea pikkuihmistä. Kolmannet nimet.

Perheen jokaisella jäsenellä on etunimessään R-kirjain jossain kohtaa.

Nyt on hiukka hukassa, että miten me tämä uusi saadaan ujutettua tuohon rosvoteemaan kolmannen nimensä kautta. Mies ehdotti Robinia Robin Hoodin mukaan 😄 Mä en kyl oikein syttynyt sille idealle. Tai nimelle...

2.1.2017
misukka
misukka

Joo, itseasiassa päivähoidossa ne varmaan paremmin tietää nuo vaikuttavat tulot.
(Täällä tosin ei tiedetty keskimmäisen päivähoitoaikana mitään noista päivähoitomaksuista tai meidän tuloista, koko ajan oli väärin, ja jatkuvasti sai olla jälkeenpäin korjailemassa.)

2.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Oisko ollu niin et niitä kampanjakoodeja saa touch-vaipoista kans. Mut ne on niin sairaan kalliita eikä niitä edes oo meidän kaupassa.

Jostain syystä eksyin lukemaan vanhoja nimivalinta-ketjuja. On se jännä miten toi nimen valinta voi olla niin vaikeaa. Meillä vaikeutti vielä lisää se kun monta vuotta ollu päivähoidossa töissä, niin monen nimen kohalla mietti et joo, kiva nimi mut se on sillä yhellä. No, isäntä on jo miettiny nimet seuraavalle. 😂

2.1.2017
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Päivähoidosta kannattaa mieluummin kysyä mitkä tulot otetaan tuloina huomioon ja mitä ei.

Täällä maksumuutokset menee kuukausi kerrallaan, kesken kuukautta ei muuteta. Meillä laskutettiin koko kuukausi täyden päivän mukaan kun vaihdettiin 10pv//kk - täysi aika sillon kun alotin töissä loppukuussa.

2.1.2017
misukka
misukka

Joo, noi Rölli-vaipat on housuvaippoja, tosin ei Rölli-kuvilla, vaan meidän tytön rakastamilla iloinen leppäkerttu-kuvalla, missä siis äitileppäkerttu ja lapsileppäkerttu. On siinä niitä muitakin leppäkerttukuvia, sekä heinövaippa.
Meillä joku paketti Rölli-vaippoja.

Kannattaa Piglet kysyä Kelasta, mitkä sen maksamat tuet vaikuttaa/ei vaikuta päivähoitomaksuun.
Eikös omaishoidontuki siirtynyt Kelan maksettavaksi? En ole kyllä varma, ja vaikuttaako päivähoitomaksuun, en tiedä. Mutta se maksumuutos tulee käsittääkseni heti voimaan, ilman karensseja, vaikka kesken kuukaudenkin, näin olen ymmärtänyt.

Joo hyvä että uuni on kunnossa, en ehtinyt vaan käyttää sitä päivällä, tehdä siis ruokaa tai muutakaan, mies kun oli tavallista aiemmin kotona jo.

2.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jaa... Onko toi Rölli vaan housuvaipoissa? Ilmankos en oo nähnyt sitten kun mä ohitan housuvaipat ihan suvereenisti. Meillä kun vaan teipit käytössä.

2.1.2017
misukka
misukka

Misukka, joo, mun pikkuvauva on jo iso poika. 😃

Meidän paikallisessa smarketissa on kyllä ollu noita rölli-vaippoja. Vaikka meille ei niistä iloa oo kun käytetään vielä teippivaippoja. Mut noi futisvaipat pyöri siellä pitkään, meillä on ehkä toka paketti normivaippoja nyt. En meinannu löytää niitä kun mä vaan etsin niitä futisvaippoja. 😂

Niin ja piti kirjoittaa et hyvä et PM sai uunin kuntoon. ☺

2.1.2017
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Rinuda 😄 Aika monella tuntuu iskevän vauva- tai vähintään raskauskuume noille huitteilla kun vauva on puolen vuoden hujakoilla. Se on kai joku hormonaalinen juttu... Ja kun se pieni ei enää ole niin äidissä kiinni kun jo alkaa liikkua jne.

Mä en ole muuten vieläkään nähnyt yhtäkään Rölli-kampanjan vaippapakettia missään 😄 Futisvaippoja löytyy vaikka muille jakaa...

Hyvä, et pigletkin sai kipinää tästä tuloselvityshöpötyksestä 👍 Eiköhän summa tipu jonkin verran. Riippuu tietty isännän tuloista.

Harmi, nki, et nukuit pommiin. Mut ei vissiin tapahtunut kauheeta vahinkoa? Teillä sais isännys ottaa noista yövalvomisista vastuuta enempi kun kuitenkin jää kotiin aamulla.

Meillä keskimmäinen sai hoitokaveriltaan uuden vuoden toivotukseksi pussillisen pähkinöitä. Jätkä vetelee niitä nyt ihan onnesta soikeana naamaan.

Mä käväisin ennen ruokaa kaupassa. Oli kyl ihan kohtalaisen liukasta ja kiltisti sai ajella. Ei muuten oikeastaan huomannut, mutta kiihdyttäessä jäi sutimaan vaikka kuinka varovasti yritti liikkeelle lähteä.

2.1.2017
misukka
misukka

Mä laitoin just pois ton libbe-bodyn kun jäi pieneks. Joten vaatteita mun tuskin kannattaa tilata tuolta, noi naamiaisasut ei kiinnosta. Ehkä se Suomi-sortsiasu jos pyörii vielä tuolla sit kesällä. 😂 Eikö rölli-kampanjan pitäis loppua kohta, vai olika vielä tän kuun.

Mä oon tehny vähän käsitöitä tässä kun poika nukkuu, ja miettiny tulevia projekteja. Ja miettiny mitä kaikkea pientä olis kiva neuloa. Ja tajusin et hitsi, mulla taitaa nyt olla vauvakuume. 😱 Kun tajusin et viime aikoina mä oon usein miettiny et olis kiva saada toinenkin lapsi.

2.1.2017
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Työttömyyspäivärahasta ne katsoo sen päivärahan ja kertoo sen 21 tai 22 ni saavat sen keskimääräsen kk-tulon.

Kiva, et Rinudan pieni tykkää uudesta perhosesta.

Noi lisät ja niiden vaikutukset on kans keljuja. Ylennyksestä ei ole hirveästi iloa jos käy noin, että lisien poisjäännin takia tulot tippuu.

Mä olen miettinyt, et pitäskö mun tilata se 60 cm vauvasetti sieltä tulevalle. Ehkä likempänä laskettua sitten. Ettei tule turhaan hankittua.

Tuskin sinne pistekauppaan on kuitenkaan tulossa mitään noille isoille.

2.1.2017
misukka
misukka

Kelan sähköisessä asiointipalvelussa on häiriö, ja puhelinpalvelussa ruuhkaa, jos siis joku asioitaan on hoitelemassa kelan kanssa nyt.

Oma asiointi aamusta sujui ilman häiriöitä.

2.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

On kyllä hankalia noi verot ja tulot ja... Muutama vuosi sitten kun isäntä ylennyksen myötä siirtyi tekemään enemmän päivävuoroja, niin käteen jäi vähemmän vaikka peruspalkka nousi, koska yölisät jäi pois.

Posti toi äsken kirjeen Libbeltä. Tilasin ton uuden perhosen kun en tienny mihin enää käyttäisin pisteitä. Ja poika on tykänny siitä vanhasta joka tuli libbe-laukussa. On kyllä ihan onnessaan tuosta uudesta nyt. 😃

2.1.2017
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Aha, siis ne laskee mun kahdelta viikolta työttömyysetuuden, ja sillä perusteella katsoo mun kuudauden tulot. Tuo kaksi viikkoahan on se ensimmäinen hakuperiodi.
Meillä nyt sitten eri juttu, kun lapsia kolme, edellisellä kertaa päivähoitoa tarvitessa oli 2.
Esikoinenkin otetaan huomioon perhekoossa, kun kesällä täyttää 17.

2.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Älä ihmettele sitten, että ne saa kuukausituloksi isomman kuin mitä palkkanauhassa lukee. Ne nimittäin laskee koko vuoden tulot, jotka sisältää kesälomarahat ja mahdolliset tulospalkkiot, ja jakaa sen 12.

Isännän 3000e liksasta saatiin näin näpsäkkäästi yli 4000e kuukausitulot tuossa jokunen vuosi sitten kun olivat just maksaneet ison tulospalkkion ja tulolappu toimitettiin toukokuussa. Siihen laskivat toisen mokoman tuloja päälle ja pari kolme kuukautta extraa.

2.1.2017
misukka
misukka

Kyllä sitä tosiaan tarkkaan laskettiin ja puljattiin. Vaikka sinne ylimpään maksuluokkaan oltais "päästy" ilman autoetuakin kun mulla loppu karenssi. Siihen asti mentiin mun nollatuloilla ja isännän vanhalla palkalla. Mehän saatiin pari sataa palautuksiakin kun alkuvuodesta en tullut ilmoittaneeksi äippärahan vaihtumista kotihoidontueksi. Se oli kyllä suorastaan ihme, kun ei ne yleensä lähde palauttamaan jos on liikaa maksettu. Se on yleensä oma häpeä jos ei pidä huolta siitä, että maksut menee tulojen mukaan.

PM, jos miehellä vakiotulot, niin ne pyytää viimesimmän palkkatodistuksen. Ne näkee siitä vuosikertymän ja sen mukaan laskevat. Kotihoidontukea ei lasketa tuloksi päivähoitomaksussa mutta työttömyyspäiväraha lasketaan. Eli kun saat ekan päätöksen työttömyyskorvauksesta, niin se täytyy toimittaa myös.

2.1.2017
misukka
misukka

Kaksi pientä osasta uuniin vaihdettiin johtojen päähän.
Ihan kiva että se liesi on edelleen tuossa.
Saa kattoa myöhemmin, vaihtaako ne koko laitteen keittiöremontin yhteydessä. Sen näkee myöhemmin tänä vuonna.

Hei, mites tuo päivähoitomaksujen määritys, kuinka pitkältä ajalta tulotietoja tarvitaan? Lähinnä siis ajattelin miehen palkkatuloja, sekä otetaanko multakin kotihoidontuen ajalta huomioon se tuki? Työttömyyskorvausta en ole nyt pitkältä ajalta vielä saanut.

2.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jii, sä varmaan maksat veroja enemmän ku mä saan mistään yhteensä rahaa ylipäätään. On ne veromäärät kyllä huikeita kun bruttotulot kasvaa.

Isännys sai sen työsuhdeauton ja vähän rahapalkkaa lisää ni lopputulos on nettopalkkana useita satasia pienempi kuin ennen työsuhdeautoa. Kuitenkin päiväkotimaksut nousi bruttopalkan mukaisesti ja aika paljonkin.

Kyllä me laskettiin, että kokonaisuus jää kuitenkin satasen plussalle kun jää auton kaikki kulut pois. Päiväkotimaksujen nousu itse asiassa kyllä taitaa vetää kokonaisuuden vähän miinukselle. Ei osattu laskea loppuun asti kaikkia vaikutuksia.

PM, hyvä, että uuni toimii taas. Saitteko uuden vai korjasiko ne vanhan?

2.1.2017
misukka
misukka

Meillä uuni pelittää taas. Lämpösuoja siitä oli mennyt.
Jonkun uuniruuan sitä vois nyt tehdä.

2.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Trafi onkin hauska pulju.

Mehän myytiin se isännän auto tuossa reilu kuukausi sitten. Vakuutusyhtiökin on jo palauttanut liikaa maksetut vakuutukset mutta ajoneuvoveroa ei näy eikä kuulu.

Pistin kyselyä, ni niitä pitää itse kysyä jotta ne palautetaan.

Jos vaihdat autoa, niin ne edellisestä maksetut siirtyy uuden veroihin. Mutta jos vaan myyt auton eikä uutta tule tilalle, niin rahat jää niille makaamaan.

Uudelta omistajalta ovat salettiin jo maksattaneet verot mutta ylimaksettuja ei omaehtoisesti palauteta.

Siis ei ole tullut toista noin kieroa puljua vastaan. Kyllä KELAkin osaa mutta tämä on ihan yliveto.

2.1.2017
misukka
misukka

Meillä alkaa kanssa ensi maanantaina koulu täällä, pojilla siis, valitettavasti ei mulla, ja tytöllä päiväkoti.

2.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ensi maanantaina alkaa koulu täällä. Samoin päikky. Esikon futis oli tauolla vaan välipäivät ja lauantaina olis keskimmäiselläkin kiekkokoulu. Tosin meillä on tiedossa poikien serkun 1v symtsät. Kellonajasta ei vielä ole hajua mutta luultavasti just kiekkokoulun aikoihin joten jää eka kiekkokoulu välistä.

2.1.2017
misukka
misukka

Huomenta kaikille.
Laitoin työttömyyskorvaushakemuksen.
Koitan kovasti miettiä mikä mun koulutusala olisi.En jaksaisi sinne työllisyyshaastatteluun asti odottaa.

2.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Huomenta. ☺

Misukalle jaksamista, ja pigletille mukavaa päivää.

Mites muilla, alkaako teillä koulut jo tällä viikolla vai vasta loppiaisen jälkeen? Kouluista en täällä tiedä, mut meillä harrastukset alkaa vasta ensi viikolla.

Poika nukkui yöllä huonosti. Joskus neljän maissa nappasin sen mun viekkuun kun en jaksanut ravata rauhoittelemassa. Ite heräsin seiskalta, poika heräs joskus vaille kasin kun isäntä tuli töistä. Heti alko riemu ja riehuminen, mut pikkumies oli kyllä väsynyt yön jälkeen koska nukahti jo päikkäreille.

Tänään ei mitään erikoista ohjelmassa, kaupassa voisi käydä.

2.1.2017
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Mitäpäs muiden maanantaipäivään kuuluu?

Meillä noustiin pienimmän kanssa puolen kasin aikoihin. Hetki yritettiin pötkötellä muttei oikein onnannut. Isommatkin könysi huoneestaan hetki meidän jälkeen.

Cittarissa olis euron päivät. Lähinnä Marlin Vital-mehuja olisin sieltä vailla. Niitä oon ottanut aamuisin raudan kaveriksi. Edellinen euron setti onkin kohta juotu.

Pienimmällä on vissiin taas suoli vähän jumissa. Ei oikein tuo aamupala tahdo upota.

Mulla on jotenkin ihan vetämätön olo. Tekis mieli painua takas sänkyyn, vetää peitto korviin ja nukkua muutama tunti, josko olisi pirteämpi olo.

Tai jos olis joku kaveri jolle mennä käymään, ni sekin vois piristää.

2.1.2017
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...