Uuden vuoden eka päivä

Huomenta! ☺ Mitäs muiden uudenvuodenpäivään? Mites teillä jaksetaan tänään, valvoitteko myöhään eilen?

1.1.2017
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Terkka puhui vieroituksesta yleensä, mut mietin et muotoiliko hän vaan kysymyksen hassusti ja tarkoittiko yösyöttöjä. No, ei hän sit asiaa sen enempää kommentoinu kun sanoin et en oo vieroittanu.

Poika on viime aikoina heränny yleensä kaks kertaa 10-12 tunnin unien aikana, niin mä saan ihan tarpeeks unta. Suurempi ongelma on oma yökukkuilu. 😂 Mut poika on aika hyvin itse vähentäny yöheräämisiä ja muutenkin tuntuu et meidän päivärytmi sitten loksahti paikoilleen aika itsestään. Joten jatkan yösyöttöjä vielä vähän aikaa ja katon jos poika itse alkaisi nukkumaan pidempään. Jo nyt hän saattaa nukahtaa uudestaan ilman tissiä, joten toivoa on. ☺ Harjoitellaan nokkamukin käyttöä, mut luulen et pojalla on vielä jano, joten senkin takia annan tissiä silloin kun haluaa.

Epäillään et pojalla on lievä maitoallergia, joten toivon mukaan omaa maitoa riittää, tavallista korviketta ei oikein viitsis antaa.

1.1.2017
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Ja meidän köksä on kuin pommin jäljiltä meni sinne kuka tahansa. Tavoite on, että keittiön sotkija myös siivoaa jälkensä.

1.1.2017
misukka
misukka

Rinuna, osittaisimetystä suositellaan yhden vuoden ikään.Jos jo nyt lopetat, se on korviketta sitten. Ja kymmenkuisesta hapanmaitotuotteita.

1.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Se 6kk ikä et vierotetaan yösyötöistä on sen takia, että äitikin saisi nukkua yöllä. Lapsi ei (keskimäärin) 6kk iässä enää tarvitse ruokaa yöllä. Eli ne yöheräilyt maidon takia on turhaa rasitusta äidille.

Se suositeltu osittaisimetys koskee päiväsyöttöjä. Tietty jos äippä jaksaa öisin heräillä syöttämään, niin mikäs siinä. Usein lapsi vaan turhaan tottuu heräilemään yöllä ja jossain vaiheessa se yöheräily alkaa käydä voimien päälle.

Meillä keskimmäinen aloitti yösyönnit 4kk iässä kun aloitettiin kiinteät. Selkeästi sillä siis oli jano yöllä. Mutta 8kk iässä päätin, että nyt loppuu tämäkin huvi ja vierotin poitsun yötissistä. 1v 2kk ikään asti se kuitenkin aamuin illoin oli tissillä. Sitten lopetti kuin seinään ihan itse.

1.1.2017
misukka
misukka

Taitava pikkuinen. Ja kiireinenkin vielä kun nyt jo tukia pitkin kulkee. Hurjaa... 😍

1.1.2017
misukka
misukka

Täti osaa näköjään kirjoittaa... Piti ihan miettiä et mitä mä edes tarkoitin, mut siis sitä et onko keittiö kun pommin jäljiltä? 😂

1.1.2017
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Isäntä lähti yövuoroon ja poika on laitettu nukkumaan. Nyt mulla loppuillan omaa aikaa, ihanaa 😃 Eka pitää vähän siistiä keittiö ja kerätä lelut pois. Onks muuten muilla sama ongelma, et keittiöon kun pimmin jäljiltä jos miehen päästää sinne? Isäntä laittaa mielellään ruokaa, ja tekee hyvää ruokaa, mut riittää et se tekee itelleen voileivän niin keittiössä vallitsee täys kaaos. 🙈

Mä innostuin siivoamaan mun käsitöitä. Löysin tyhjän laatikon ja keräsin sinne kaikki mitkä lojuu ympäri kämppää. Jospa yrittäisin saada jotain valmiiksi. 😂

Noista yösyötöistä. Eilen juhlissa olikin paljon puhe siitä kun paljon pieniä lapsia. Jotkuthan (anoppi...) on sitä mieltä et viimeistään nyt 6kk iässä pitäis lopettaa yösyötöt. Todettiin kavereiden kans et ei kukaan meistä raaski huudattaa vauvaa öisin. Ja neuvolassa kans terkka kyseli et ollaanko alettu vieroittaa tissistä nyt kun poika syö kiinteitä enemmän. Eikö osittaisimetystä suositella ainakin 1v asti?

1.1.2017
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Sitä samaa olen Misukka tässä ihmetellyt, että alle 2 kuukauden päästä tuo poika on jo vuoden 😲 Ei tunnu enää vauvalta kun on kävellyt tukia vasten sen pari kuukautta ja kauhulla ja innolla jo odotan, milloin tuosta rupeaa kävelemään ilman tukea. 1v synttäreitäkin pitäisi pikkuhiljaa ruveta miettimään 😱

1.1.2017
Lora91
Lora91
13-month-old baby

Niin ja kyllä se yösyöpöttely ajastaan jää. Siis ihanko todissaan teidän pieni täyttää ihan kohta jo vuoden 😵 Katoin just, et 10kk jo. Kun eihän siitä ole kuin hetki, kun teille lopultakin onni suotiin nyytin muodossa.

1.1.2017
misukka
misukka

Hidulille turvallista kotimatkaa! Ihana kuulla, että on ollut rentouttava reissu ja tuntunut pidemmältä kuin olikaan.

Kiva kuulla Loran kuulumisia. Mukavan rauhalliselta kuulostaa teidänkin uusi vuosi.

Ei ehtinyt hernesoppa päivälliseksi. Se kiehahti yli ja pistin "hetkeksi" pienemmälle. Tietenkin pienin just silloin vinkaisi ja halusi kainaloon jatkamaan unia, niin mäkin nukahdin tunniksi ja hernari jäi sitten vähän heikommille lämmöille.

Onneksi oli nakkia ja perunasalaattia vielä reilusti jäljellä, niin saatiin syötyä. Pienin veteli pelkkää nakkia, ni 5 tuo vetäs pokkana naamaan. 😄 Itellä meni häthätää 4 ja esikkoki rupes urputtaa neljästä. Toki meillä muilla oli peruna- ja punajuurisalaatit nakkien kaverina. Minityypille ei salaatit uppoa.

1.1.2017
misukka
misukka

Päivää täältä! Täällä meni uusi vuosi kotona ollessa ja ensimmäistä kertaa tässä meidän ostamassa omakotitalossa. Hyvin näkyi raketit kun naapurit niitä ammuskeli ja pojan kanssa niitä katseltiin ikkunasta, joita ihmetteli silmät suurina ennen nukkumaan menoa. Poika meni siinä ennen yhdeksää nukkumaan ja heräsi juuri ennen vuoden vaihtumista niin meillä jäi sitten miehen kanssa suukot myöhemmälle :p Ehdittiin kuitenkin viettämään vähän laatuaikaa yhdessä ja katsella telkusta elokuvaa ja syödä herkkuja. :)

Poika ei sitten nukahtanut kun vasta kahden jälkeen seuraavan kerran ja lopulta piti antaa rintaa kun ei saatu millään nukahtamaan uudestaan. Yöimetyksen lopetus menikin viime yönä sitten pilalle kun saatiin jo yhtenä yönä olematta 7 tuntia ilman rintaa ja viime yönä ei sitten millään, eikä kumpikaan jaksanut taistella enää kauempaa kun oltiin ihan poikki. Jospa ensi yönä menisi vähän paremmin.

Mies heräsikin pojan kanssa sitten kahdeksan aikoihin ylös ja mä sain nukuttua univelkoja pois kun olin sen verran väsy ja nukuinkin puol kahteentoista :D mies pääsikin mun herättyä nukkumaan vielä hetkeksi aikaa ja mä rupesin pojalle antamaan päivällistä, syömään oman aamupalan, jonka jälkeen sitten melko pian lähdettiin vaunulenkille. Nyt poika onkin tuolla nukkunut yli kaksi tuntia päikkäreitä vaunuissa niin saatiin vähän omaa aikaa. Sen jälkeen sitten ruoan laittoa, syömistä ja leikkimistä. :)

1.1.2017
Lora91
Lora91
13-month-old baby

Meillä kulunut ja kuluu vielä hetken tämä päivä kotimatkaan. Oltiin perinteisesti joulun jälkeen pohjoisessa moikkaamassa miehen sukua ja oltiin mökillä. Oli kyllä hyvä muutaman päivän miniloma kun tuntui että oltais oltu viikkoja reissussa!
Oltiin viime yö Oulussa hotellissa ja upeasti näkyi ikkunasta raketit. Kiva, että kaupunki oli panostanut ja ampuivat kasin maissa jo, niin pienikin sai ihmetellä!

1.1.2017
Hiduli85
Hiduli85

Ai Vipen pojat jaksoi puoleen yöhön valvoa 😮 Hurjaa. Meillä pojat oli ihan kypsää kauraa sillon kahdeksan jälkeen jo.

Jos olisi sellainen paikka, että hyvin näkyisi ilotulitus lähimaastosta, niin olisi voinut herättää pojat katsomaan ilotulitusta puolilta öin, kuten yksi kaveri teki eskarilaisensa kanssa.

Me saatiin pitsat tehtyä ja osa syötyäkin. Pienimmälle tein pitsarullan muttei se oikein uponnut.

Nyt mä olen ihan puhkipoikki ja voisin pötkähtää mahan viekkuun nukkumaan, kun koko aamu tullut touhuttua ilman pysähdyksiä.

Mut varmaan tuo meidän pienin tuolta kohta kiljasee joten siinä menee sekin unelma päivälevosta. Ja vielä tuossa olis tiskattavaa ja siistittävää...

Kinkkukin on nyt silpastu siihen moodiin, että vimpat lihat hernerokkaan ja sillä selvä.

1.1.2017
misukka
misukka

Vipe, onko teillä aktiivisena uuden kodin etsiminen?

1.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Me annettiin pokienkin valvoa puoleen yöhön.. Meillä on siitä hyvä asuinpaikka ja vielä kuudes kerros että me nähdään ikkunasta tosi hyvin raketteja.. Niin katseltiin puolen yön Räiskeet ikkunasta (omat pienet suihkupadat oltiin käyty ampumassa jo alkuillasta,mun veljen luona) ja sitten vasta laitettiin pojat nukkuun.. No keskimmäinen heräsi silti jo pirteänä seiskalta 🙈 No eipähän ainakaan mennyt päivärytmi päälaelleen mutta ois se voinut vähän kauemmin nukkua 😅 No mutta nyt ovat päikkäreitä nukkunut jonkun tunnin verran.. Ajattelin että antaa nukkua sen 3 tuntia jos nukuttaa ja sitte herättää.. Saapahan tänään normi aikaan nukkumaan.. Ja mikä parasta, nii mä kyllä nukuin vauvan kanssa kymmeneen 😉 nyt kun kirjoitin vauvasta oli pakko palata tarkastaa että kenet kirjoitin heränneen seiskalta ja pieninhän siellä luki 😂 No nyt on korjattu keskimmäiseksi 😂

Mutta mukavasti meni eilinen.. Nyt se sitten on uusi,joka luultavasti lähtee etenemään yhtä nopsaan kuin edellinen vuosi.. 😊

1.1.2017
Vipe
Vipe

Nukuttiin hyvin. Just seurattiin presidentin uuden vuoden puhe.
Tänään varmaan syödään samaa kuin eilen, nakkeja ja perunasalaattia. Ostin kahta erilaista nakkia.

Huomenna pitää soitella huoltoyhtiöön, kun en päivätolkulla aio olla ilman toimivaa uunia. Saa käsitystä sähköliikkeen toimintanopeudesta.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille.

1.1.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Huomenta

Hyvinhän Zzantralle tuli sit se puku. Osui kivasti palkkioksi. Mut ihmeen pitkään kesti toimitus.

Hyvin rinudan pikkumies uuvahtanut illalla.

Hah, tämä jäi taas vaiheeseen...

Mä simahdin kymmenen aikoihin sohvalle, kuten tässä nyt jo jonkun aikaa 😄 varttia vaille puolen yön rupesin havahtuu ilotulituksen paukkeeseen. Käytiin sit isännän kanssa ulkona kahtomassa näkyykö kuinka paljon.

Naapuridta ei näkyny mitään, sieltä yleensä jotain näkynyt. Olivat vissiin vaihtaneet paikkaa mistä yleensä ampuvat. Muuten olisi näkynyt varmasti hyvinkin kun tuota metsää on just tuosta kohti harvennettu.

Parin kilsan päästä näkyi kunnon räiskeet, puitten latvojen yli näkyi siis ne komeimmat räiskähtelyt.

Keskustan suunnalta näkyy tähän huonosti kun on tuo harjukin välissä. Ja metikköä piisaa.

Me väsätään tässä just pitsaa lounaaksi. Tuhoillaan joulukinkkua 😄 Hernarin herneet pistin likoamaan. Unohtu illalla laittaa ni äitee vinkkas, että 4 tuntiakin riittää turvottamiseen ku pistää kuumaan veteen. Puolessa tunnissa oli jo aika hyvin imasseet vettä kun heitin vedenkeittimestä kiehuvan kuumaa vettä niihin.

Tässä päivässä ei mitään erikoista suunnitelmaa. Kunhan ollaan vaan.

1.1.2017
misukka
misukka

Poika ei jaksanut kunnolla herätä eilen illalla sen jälkeen kun tultiin kotiin. Hetken nukkui turvakaukalossa mut siinä on niin huono nukkua et nostin pois. Vaihdettiin pyjama päälle, herra heräs sen verran et sai iltamaidot, mut sit sammu taas saman tien. Iltapuuro jäi kyllä syömättä. Ei reagoinut mitenkään vaikka naapurit juhli aika reippaasti ja nurkissa paukkui.

Ite neuloin hetken, sit menin sänkyyn lukemaan. Näköjään olin nukahtanut ennen keskiyötä, heräsin raketteihin. Täällä oli muuten eilen kans ilotulitus, oli ihan kiva. Ikkunasta katoin, ulos ei tietenkään voinu mennä kun poika nukkui jo.

Tänään otetaan rennosti, ihan tavallinen päivä tiedossa. Ulos pitäis mennä, olen tosi laiskasti ollu ulkona tällä viikolla.

1.1.2017
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...