Menkoista km jälkeen

Sain tuossa kohta kk sitten spontaanin km. Vuotoa kesti reilun viikon ja jo vuodon lopulla tein negatiivisen raskaustestin. Nyt sitten mietinkin vaikkakin yksilöllistä toki on millon uusia menkkoja pitäisi odotella? Kuinka kierto tälläsen jälkeen lasketaan noin suuntaa antavasti? Saatiin lupa aloittaa yrittää uudestaan heti vuodon loputtua.. toki km painaa mieltä vielä ja onkin nyt menty asenteella tulee jos on tullakseen eli tervetullut on mutta ei revitä ressiä tuleeko tärppi vai ei.. muutamana päivänä on nippaillu ala vattasta mutta muuten kaikki menkkojen oireet puuttuu.. ei janota tissit ei oo turvoksissa/kipeet.. ennen raskautta kierto vaihteli 27-40välillä..

29.12.2016
Kiplari
Kiplari
1 year, 11-month-old toddler

Joo me ei siis yrittämällä yritetä☺tulee sitten kun on tullakseen jos on☺ lähinnä menkkoja ootan sen takia että tietäs kropan toimivan taas "normaalisti". Onneksi teillä on tärpänny ja kohta saatte pienet kainaloon tuhisemaan☺

31.12.2016
Kiplari
Kiplari
1 year, 11-month-old toddler

Ja tällä kerralla mä luulen samaista osteopaattista hoitoa syyksi siihen, että tämä nappasi niin nopsasti.

Olin nimittäin varannut osteopatiakäynnin raskausviikolle 14 raskausvaivojen vuoksi, mutta kun np-ultrassa todettiin vauvan kuolleen pari päivää aiemmin, siitä käynnistä tulikin keskenmenon jälkihoitokäynti.

Mulla oli aivan järkyttävät kivut sen imuroinnin jäljiltä ja pelkäsin kohtutulehduksen uusineen mutta kyse olikin hermostosta. Kiputilat helpotti jo hoidon aikana ja hoidon jälkeen olotila oli täysin normaali ja kivuton.

Osteopaatti sanoikin, että kohdun alue oli aivan kivikova, kuin rautakuula olisi ollut.

31.12.2016
misukka
misukka

Jemillä lopulta nopsaan tärpännyt. Onneksi. Meillä meni 1,5 vuotta uuteen tärppiin ekan kmn jälkeen. Mutta oleellista just toi, ettei ota stressiä uudesta tärpistä koska silloin se ei onnistu.

Mä tosin luulen, että mulla oli kroppa jotenkin jumittunut raskausmoodiin kun väkisin jouduttiin vauva ottamaan ulos. Siis hermosto, vaikka menkat tulikin joka kk. Mutta ei minkäänlaisella tasaisella rytmillä vaikka ennen oli ollut melkein kellontarkka kierto.

Heitin hanskat naulaan yrityksen kanssa ja kävin osteopaatilla hoidettavana kun mulle vinkattiin, että siitäkin voisi olla apua. Saman kierron loppupuolella ei menkkoja näkynytkään.

31.12.2016
misukka
misukka

ja jaksamisia sinne. tiedän että on raskasta, menetys on iso vaikka raskaus olisikin vasta ollut alussa. itsellä n kk keskenmenon jälkeen avopuolisolla tuli lähtö inttiin ja itsellä masennus todettiin pian keskenmenon jälkeen. yritettii pitkää uusiks ja aina toivoin jos kierto heitti päivälläkin että nyt tärppäs, mutta eii... sit ku lopetettii se yrittäminen ni selvis että olen raskaana. keskenmeno siis tapahtui marraskuussa 2015 ja uuden positiivisen testin tein kesäkuussa 2016. nyt rv 32 menossa :)

31.12.2016
Jeminapa
Jeminapa

itsellä yks keskenmeno takana, ei ollut spontaani vaan lääkkellinen tyhjennys tehtiin joka ei tehonnut kun sikiö jäi synnytyskanavaan jumiin joten kaavinta vielä sen lisäksi.. jälkivuodot kesti n. 2 viikkoa joista vaan 4 pvää oli runsasta ja muu tiputtelua pääosin. ekoihin menkkoihin meni 29 päivää eli 6 päivää enemmän ku oma kierto on sen 23.. sen jälkee kierto oli 25-29 pvää kolmen kiertokauden tai miten sen ny sanois niin ennen kun palas normaaliin

31.12.2016
Jeminapa
Jeminapa

Jännästi nuo kierrot sulla venyneet kerta kerralta.

Mut tsemppiä monsuunien odotteluun. Mäkään en yhtään moisia kaipaile.

29.12.2016
misukka
misukka

On kyllä nihkeetä vaikka mun puolesta menkat vois pysyä pois(kipeet ja runsaat)mutta sit toisaalta tietää et kroppa toimii. Toki osottihan tuo km että voin vielä raskautua(pitkä ehkäsy tausta ja en elä nyt ihan niin terveellisesti ku mikä olis suotavaa). Eka kierto oli 27 2.kierto 34 ja viimeinen kierto ennen + oli 40... mutta joo☺näillä mennään ja odottavan aika on pitkä..

29.12.2016
Kiplari
Kiplari
1 year, 11-month-old toddler

Juu. Kyllä se kroppa aika nopsaan löytää sen oman rytminsä uudelleen. Keskenmenon jälkeen kuitenkin hormonitasapaino palautuu reilusti nopeammin kuin synnytyksen jälkeen.

Tuo vuodon odottelu on aika nihkeetä kun sulla muutenkin kierto heitellyt.

Mutta kyllä se sieltä tulee.

29.12.2016
misukka
misukka

Kiitos misukka vastauksesta☺ koko ajan on kyl sellanen olo että kohta vuotaa.. kaippa ne sieltä sitten tulee ku ovat tullakseen☺

29.12.2016
Kiplari
Kiplari
1 year, 11-month-old toddler

Ja siis mulle ominaisia menkkaoireita ei ekassa kierrossa ole ollut kummastakaan. Vuoto on siis alkanut ilman esioireita ja yllättäen.

29.12.2016
misukka
misukka

Itsellä takana kaksi keskeytynyttä keskenmenoa, eka 4v sitten viikolla 19 ja toinen oli keväällä rv 12. Eli molemmat on jouduttu lääkkeellisesti käynnistämään. Silti menkat on alkaneet melkolailla kierron mukaisesti eli noin kk kuluttua siitä, kun on syntynyt.

Sulla laskisin kierron alkaneeksi ekasta vuotopäivästä.

Itse mietin keväällä kierron laskua, että alanko laskemaan siitä kun sikiö syntyi vai siitä kun seuraavalla viikolla kohtu imuroitiin kun oli jäänyt jämiä kohtuun.

Lopulta laskin molemmat jolloin kierto oli 28/34. Seukki kierto oli jotain 30 huitteilla ja sitten tulikin ylläriplussa. Olin asennoitunut, ettei ehkä enää yritetä ollenkaan kun ei noita menetyksiä jaksaisi enää. Olin sillä ajatuksella, että ainakin vuosi katsellaan ja päätetään sitten, mitä tehdään.

29.12.2016
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...