Keskiviikon huomenet

Jokos on uuden vuoden suunnitelmia olemassa? Ja mitäpä tähän päivään?

28.12.2016
misukka
misukka

Ultrassa oli kaik hyvin. 😊

Vk 28 on joku kontrolli kun istukka on takana aika alhaalla. Ei kuitenkaan kohdunsuun päällä. Sano vaan että ei vaikuta mihinkään mut on ollu tapana tarkastaa et nouseeko se viikkojen myötä ylemmäs. Alas se ei voi kuulema enää tippua. Ja et vuotoa saattaa esiintyä jos on tarpeeks alhaalla. Mul ei o ollu mitään vuotoja tms. Mut käydää kontrollissa. Ei haittaa mua yhtää. 😊

Tyttöä ne meille povasi. Siellä se pää alaspäin köllötteli, jalat pään yläpuolella.. 😂 notkeutta riittää ainaki..

Joop. Just äskö tultii kotiin ni koht muksut vaan nukkuu, iltapalat syötiin jo.

28.12.2016
tennari
tennari

Eihän tuosta ohjeistuksesta ota tolkkua kun välillä vaaditaan 12h ja toisaalla puhutaan, että vähintään 10h. Olisi edes yhtäläinen ohjeistus niin selkeyttäisi vähän. Joten varmuuden vuoksi kai otettava se 12h ettei tule sanomista.

Tuosta turvotuksesta... Mulla usein näillä viikoilla on pitänyt ottaa sormus sormesta kun turvottanut sen verran. Ja 33-35 viikolla viimestään tuntunut, että varpaat räjähtää kun niin turvonneet. Keskimmäisestä turvotus "räjähti" vasta synnytyksen jälkeen. Sen pari päivää osastolla oli tosi kipeänä kintut ja tuskin pystyi kävelemään kun sattui niin.

Nyt on turvotusta ollut satunnaisesti jo viikolta 10 lähtien mutta se on ollut aika lievää. Muutamana päivänä tuntunut jalkapöytä kipeältä mutta varpaat ei ole turvoksissa. Sormet on vähän, mutta vielä on sormus sormessa.

Tuota pienintä tökkivät oikein urakalla. 3h välein kävi hoitsut viiltämässä pientä kantapäätä. Mähän en tuosta pienimmästä käynyt sokerirasituksessa lainkaan. Vain kotiseuranta mittarilla. 2 kertaa meni arvot yli rajoista mutta niihin oli selkeät syyt.

Esikosta en tiedä, kuinka seurasivat kun mulle ei kerrottu mitään. Tämä naikkarilla Hesassa. Jorvissa keskimmäistä piikitettiin ehkä 6-8 tunnin välein eli 4 tai 5 kertaa mittasivat. Lohjalla kävivät kyllä tosi ahkerasti pientä kiusaamassa.

28.12.2016
misukka
misukka

Ja tuota mä itekin mietin, että lyhyemmällä paastolla tulee parempi tulos kun ei kroppa ole vielä nostanut sokereita. Miksihän se pitää olla tuo 12h...

28.12.2016
misukka
misukka

No niin mä vähän ajattelinkin, ettei se hammaspesu voi niin paljon sotkea 😒

Eli ei kai muuta kuin radi-diagnoosia taas hakemaan. Vaavi parkaa pistetään taas urakalla heti elämänsä ekat tunnit. Ja täytyy ite pitää huoli ja olla tiukkana lisämaidoista, ettei sokrut pääse romahtamaan. Päästään sit mukavasti kotiakin kun pysyy sokerit kasassa.

Keskimmäisestä paastoarvo oli rajalla mut nyt on nää pari päivää ollut kyllä reilusti yli. Pari viikkoa sitten oli vielä reilusti alle viiden.

Mut tuossa joulun alla omassa olossakin tapahtui muutos, joten nuo sokrujen nousut varmaan liittyy siihen. Kait aineenvaihdunta jotenkin muuttui. On turvottanutkin herkemmin sen jälkeen.

Hyvä, että teillä Zzantra menee vuorot ristiin uutena vuotena, että saa tyty olla kotona.

28.12.2016
misukka
misukka

Mitenkähän mahtaa käydä pienimmän päikkyjen kanssa. Se nukahti autoon ja havahtu kun siirsin omaan sänkyyn. Hiljeni kyllå mut sit olikin kakat vaipassa.

Nyt tuo päristelee ja höpöttelee omiaan. Leikkii unikavereilla ja tuommosella liberon verkkopussukalla jossa valkosipulia sisällä.

Tuo rakastaa nyplätä vetoketjuja joten nuo valkosipulin palaset on varmaan kohta pitkin sänkyä.

28.12.2016
misukka
misukka

6 viikkoa kipsiä. Valitettavasti. Riippuen murtuman sijainnista, kipsin koko vaihtelee.

Mulla oli silloin oikean käden pikkurillin puolelta ranteesta pari senttiä sormeen päin se murtuma, niin mulla oli näpsäkästi melkein kyynärpäästä sormien liitoskohtaan se kipsi.

Kesäduunien ehkä kolmannella viikolla sattu äksidentti ni sinne meni koko kesän vuorotyöt ja liksat sen mukana. Mut siirrettiin päivävuoroon ja kirjallisuushommiin. Tekemistä oli siis rehellisesti sanottuna enemmän kuin alkuperäsissä töissä joista siirrettiin pois.

Mutta kun en olis sen kipsatun käden kanssa pystynyt toimimaan kunnolla JOS jokin siilo olisi mennyt kivestä tukkoon. Ekan kerran se sen kolmen viikon aikana meni tukkoon ja saman tien teloin itteni 😄

Käytiin kaupassa poikien kanssa. Ensin kuitenkin hesessä syömässä kun totesin, ettei meillä ole muuta syötävää kuin kinkkua ja isännys meinasi päivälliseksi kai kinkkuhampparia. Tai katsotaan nyt. Nyt siis pienemmät pojat söi kananugettia ja esikon kanssa vedettiin pekonihampparit.

Osa kinkusta laitetaan hernesopaksi ja osasta tehdään pitsaa.

Jostain syystä kaupoilla ollessa, tuo meidän kopla herättää hilpeyttä mummoissa ja papoissa. Muutama tuttukin äippä ja iskä osui kohdille kaupoilla ollessa. Ne oli ehkä hivenen osaaottavaisia kun yritin saada tuota kohta 6-vuotiasta jonkinmoiseen järjestykseen. Se siis vilistää ihan miten sattuu.

28.12.2016
misukka
misukka

Tennarille mukavaa ultraa. ☺

Mä mietin kans et onko tuvitus käynyt näyttämässä kättä?

Neuvolassa käyty, ja poika saanut lounasta ja menny päikkäreille. Hyvin kasvaa ja kehittyy. Terkka sano samaa noista hammastahnoista, eli pitää katsoa fluorin määrää eikä ikäsuosituksia. ☺ Allergioista puhuttiin kans, ilmeisesti suositus on et siedättää, eli meidän ei nyt pidä välttää mitään ellei siitä selkeästi tule vaikeita oireita. Tietty esim porkkanaa ei tarvi antaa joka aterialla, mut silloin tällöin kuitenkin.

Uutenavuotena isäntä on yövuorossa, joten me mennään vissiin pojan kanssa kavereille syömään päivällä, ja sit yöksi kotiin. Taidan ostaa sipsipussin ja limpparin ja kattoo raketteja ikkunasta. 😃 Käytiin mun isällä toissa päivänä, isän puoliso oli etsinyt mulle ylimääräisiksi jääneitä puikkoja ison kasan, joten nyt pääsen neulomaan. Ennestään mulla oli yhet sukkapuikot ja yhet pyöröpuikot. Niillä ei päässy pitkälle. 😂 Mut nythän ehdin neuloa iltaisin kun isännällä muutama yövuoro loppuviikosta.

28.12.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Ootko sä tuvitus käyny näyttämässä sitä kättä missään? Kuulostaa hurjalta tollanen kaatuminen. Sullahan voi olla vaikka hiusmurtuma kädessä jossain kohtaa.

Mulla ainakin ku ranteessa oli hiusmurtuma, ni ei se ollu ku vajaan päivän verran kipeä ja sen jälkeen se vihoitteli rasituksessa.

28.12.2016
misukka
misukka

Rinudan pienelle onnea puolivuotispäivän johdosta! Kivaa neuvolakäyntiä teille. Mä olen pienimmän kanssa käyttänyt sitä 2v lle tarkoitettua tahnaa. Se fluorimäärä on määräävä, mitä käytetään.

Eihän nuo firmat pysy tuotantonsa kanssa mukana noissa suosituksissa. Mahtavatko olla edes tietoisia, että suositus muuttunut.

Tennarille hyvää rakenneultraa. Sulla on about viikkoa aiemmin rakenneultra kuin mulla oli. Meillä oli vasta 21+3 tai 4.

Toivottavasti isännys saa vähän töiden jälkeen lepuuttaakin kun tuommonen urakka takana eiliseltä. Ei ole tosiaan kauheasti ehtinyt nukkumaan yöllä.

Mä otin taas paastosokerin. 5,7 oli. Voiko hammastahna vaikuttaa tuohon arvoon kuinka paljon? Pesin siis hampaat vasta likempänä yhtätoista eilen illalla. Iltapalan söin yhdeksän aikoihin.

Täytyy huomenna siis syödä iltapala ja pestä hampaatkin ennen puolta kasia niin saa sen 12 tuntia takuulla täyteen ennen sokerirasitusta.

28.12.2016
misukka
misukka

Koht lähtää muksujen kaa pulkkamäkeen. Illalla olis se rakenneultra. 😊 kyllä tuo pieni tuolla jotai rymyää ainaki, hirmu mukse tuntuu ain välillä.

Saattaa meidän isimiestä vähän iltasella väsyttää ku eilen hetitöiden jälkeen läks muuttaa niiden firmaa uusiin toimitiloihin ja sielt sit suoraan soitti päivystäjä vialle ja kotona oli sit 02.00 yöllä.. klo 7 piti kuiteski olla uusiks taas töissä..

Uutena vuotena ollaa vaa koton. Esikon toive oli et jos isi lähtis kahtoo meidän kaa yhtä ilotulitusta.. 😊 jotai "herkkuja" jos vähähankkis. Siinäpä se.

Mutnyt aamupalalle jotta joudutaan sinne mäkeen. 😊

28.12.2016
tennari
tennari

Huomenta ja mukavaa päivää kaikille. ☺

Meillä on tänään 6kk neuvola. Pojalle tuli tänään puoli vuotta täyteen. 😱❤

Eilen otettiin eka hammasharja käyttöön, hammastahnaa pitäis vielä ostaa. Kyllä terkka puhu siitä jo viimeks neuvolassa, mut mä oon vaan aatellu et kyllä ehtii. Katoin niitä kaupassa, mut se joka on ihan pikkulapsille niin siinä on liian vähän fluoria. Ne joissa on tarpeeks fluoria on pakkausten mukaan yli 2v lapsille. Pitää tänään kysyä terkalta et kumpaa pitää käyttää. Eilen poika ei tietenkään antanu mun laittaa hammasharjaa hänen suuhun, mut sai ite leikkiä sillä ja tutustua siihen. Tänään sainkin sit harjata sitä pientä hammasta. Vähän pilkottaa vain ikenessä, mut kiesus et on terävä. 😃

No nyt pitäis vissiin mennä hoitamaan omat aamutoimet, ei ehkä kannata mennä neuvolaan aamutakissa. 😂

28.12.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Me käytiin eilen shoppailemassa muutamat paukut uuden vuoden juhlistamiseksi. Hirveitä määriä ei otettu, mutta jotain pientä täytyy aina olla.

Peruskauppareissua olisi. Leipää ja maitoa tarvittais. Kahtotaan, missä välissä jaksaa kauppaan lähteä.

Pojat laitan aamupäivästä pihalle kyllä. Lounas täytyy miettiä, että mitä syödään ettei pojat ihan tympäänny kinkkuun. Eilen vetivät vielä oikein hyvällä halulla.

28.12.2016
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...